Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Cvikeras

#60701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cvikeras »

Kod mene se situacija nije nimalo popravila resetom recievera, ali jest zato "sama od sebe". Naime, bio ugasen tv par sati i nakon ponovnog ukljucivanja vidim da se lista kanala nesto izmijenila i da nema problema sa slikom. Dakle, trenutno sve pet. Nadam se da ce potrajati.
MTV

#60702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:Nije ovo baš 100% validno, moram ja to malo srediti :D, s tim da nema puno propusta, odnosno uradio si dobar posao :D :roll:
Ok kad provjeris, vristi pa da popravljam :mrgreen:
crnivrag

#60703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: Ok kad provjeris, vristi pa da popravljam :mrgreen:
Na listi ti nedostaju analogni kanali za Sarajevo koji nisu prikazani na stranici a to su: Nick Jr. i RTL HR (ovo je S23 i S24), pa pogledaj po redu gdje bi se trebali uglaviti.

Druga stvar Nova TV ti nije linkovana kako treba na wiki stranicu ove TV kuće, a treća stvar mislim da bi umjesto rednih brojeva digitalnih kanala, trebalo staviti brojeve pozicija kako idu putem resivera, link ovdje (s tim da uzmeš u obzir ove nove HD kanale umjesto SD verzija), te da na listi nedostaje RTRS Plus (069), kao i da je Radio Q Zenica ustvari Radio Ritam Zenica: https://telemach.ba/Binary/10575/D3-DIG ... -SHEMA.pdf

Edit: IDx je ponovo samo ID (Investigation Discovery) i u Arena Sport SD paketu ti fali Arena Sport 1 BiH SD.

Još jedna greška, kanal Sundance TV si napisao kao Sondance TV.

P.S. Je li moguće da ti je ista IP adresa već skoro 2 mjeseca :P
Last edited by crnivrag on 28/01/2018 23:53, edited 2 times in total.
odmor

#60704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:
Aha.. a hoce li raditi 72h unazad na tim HD verzijama kanala? I drugo pitanje.. ima li gdje vidjeti (mozda ti imas :D ) link sad ponovom koji kanal pripada kojem paketu.. hocu da vidim sta se dobiva u prosirenom paketu.. a na telemach stranici mi izlista i start i osnovni i sve.. hocu konkretno sta je pod prosireni
TV Unazad će raditi na svim tim HD kanalima, čije SD verzije su imale uključenu ovu opciju, ali sadržaj koji se vraća neće biti u HD rezoluciji, već u SD rezoluciji zbog smanjenja prostora potrebnog za skladištenje velike količine video materijala.

Inače ti imam listu HD kanala koji su sada dio Proširenog paketa, ako želiš tu novu listu HD kanala, mogu ti postaviti link, a ovdje imaš staru listu (u kojoj se vidi koji kanali idu u Prošireni paket), osim naravno ovih novih promjena sa HD kanalima: https://telemach.ba/Binary/10575/D3-DIG ... -SHEMA.pdf

Link na novi raspored HD kanala po paketima: telemach-all-about-4-p14266740.html#p14266740
Ovi mi treba.. svaka cast!
Qler

#60705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Ja sa još pitanja :) ima li na d3 opcija ono trajno praćenje emisije kao na supertv od logosofta? Da npr podesim da mi sam svaki dan prebacuje na potjeru na hrt1, potjeru na RTS, neke serije na RTL-u, i tako?

Znači da mi prebaci na emisiju koju želim da pratim?
Adrian1946

#60706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Sve si ti ovo lijepo napisao, ali nisi u pravu. Premijestio sam modem u hodnik gdje mi je razdjeljnik i nisu se vise ponavljivale kockice niti ledio tv. Opet sam ga vratio u dnevnu kod tv-a i opet po starom. Ne znam kako se moze ovo rijesiti ali izgleda da cu morati nekako drzati modem dalje tv-a. Inace u hodniku nemam uticnicu blizu razdjeljnika da bi ga drzao tamo.[/quote]

Ista frekvencija tv I modema premjesti ga u hodnik i tako uzivaj.
crnivrag

#60707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Qler wrote:Ja sa još pitanja :) ima li na d3 opcija ono trajno praćenje emisije kao na supertv od logosofta? Da npr podesim da mi sam svaki dan prebacuje na potjeru na hrt1, potjeru na RTS, neke serije na RTL-u, i tako?

Ima opciju podsjetnika, i postaviš podsjetnik putem EPG-a na emisije koje želiš gledati, i resiver ti sam prebaci na taj kanal kad emisija počne, odnosno možeš podesiti i 5 - 10 minuta ranije da ti prebaci.
MTV

#60708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote: Ok kad provjeris, vristi pa da popravljam :mrgreen:
Na listi ti nedostaju analogni kanali za Sarajevo koji nisu prikazani na stranici a to su: Nick Jr. i RTL HR (ovo je S23 i S24), pa pogledaj po redu gdje bi se trebali uglaviti.

Druga stvar Nova TV ti nije linkovana kako treba na wiki stranicu ove TV kuće, a treća stvar mislim da bi umjesto rednih brojeva digitalnih kanala, trebalo staviti brojeve pozicija kako idu putem resivera, link ovdje (s tim da uzmeš u obzir ove nove HD kanale umjesto SD verzija), te da na listi nedostaje RTRS Plus (069), kao i da je Radio Q Zenica ustvari Radio Ritam Zenica: https://telemach.ba/Binary/10575/D3-DIG ... -SHEMA.pdf

Edit: IDx je ponovo samo ID (Investigation Discovery).
Mozda se nismo mi razumijeli. Meni nije bilo cilj pisat pozicije na resiveru nego ukupan broj kanala po paketima poredanih koliko toliko po zanrovima. Znas ono, ovog zanima sta dobije u Osnovnom ili Prosirenom pa da vidi posebno spisak tih kanala.

Onda nick.jr i RTL HR (potpisan kao RTL Televizija) su na listi za Sarajevo al nisu po analognoj frekvenciji jer eto u SA imas 2 TM sheme pa ne znam jesul iste. A opet cu ponoviti nije mi bio cilj pozicije na resiveri (jer ima rupa i rupa) u ovom slucaju analogne frekvencije nego ukupan broj kanala po paketima.

Linkovanje je tamo cudno, nekad kad upisem naziv kanala neodgovara onako kako je neko prije toga otvorio stranicu za taj kanal na wikipediji. Na LOLinom spisku "City TV" otvara kao neki kanadski kanal :-) Tako da se tim neopterecujem.

Dodat cu kanale koji fali jedino da pored naziva kanala u zagradi dodam i broj na resiveru, pa da se ujedno zna ukupan broj po paketu i usput broj na resiveru. A sad da ih opet pretumbavam onako kako je po resiveru mislim da bi potrajalo.

Kako me :jok: (naruzi) kontao sam da nista nije tacno :mrgreen:
Adrian1946

#60709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Adrian1946 wrote:Ja jos jednom ponovno molim Telemach da izadje u susret da mi zamjene modem jel mi treba radi 5 ghz hocu onaj Ubee Evw327 N ali sa postoljem i molim vas uvazite mi zahtjev. Hvala.
+1
Benq

#60710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Adrian1946 wrote:
Adrian1946 wrote:Ja jos jednom ponovno molim Telemach da izadje u susret da mi zamjene modem jel mi treba radi 5 ghz hocu onaj Ubee Evw327 N ali sa postoljem i molim vas uvazite mi zahtjev. Hvala.
+1
Ne znaju ljudi sta da ti odgovore jer si postavio sam sebi pitanje u tom postu...
crnivrag

#60711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:
+1
Ne znam da li će ti ovo uvažiti jer sa modemom koji trenutno imaš nema nikakvih hardwarskih problema, a ovo je izričito želja korisnika, koja te na kraju može koštati 250 KM, odnosno koliko košta cijena novog Ubee home gateway uređaja.
MTV

#60712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote: Edit: IDx je ponovo samo ID (Investigation Discovery) i u Arena Sport SD paketu ti fali Arena Sport 1 BiH SD.

Još jedna greška, kanal Sundance TV si napisao kao Sondance TV.

P.S. Je li moguće da ti je ista IP adresa već skoro 2 mjeseca :P
Stamparska greska perfekcionisto :oops:

Oko IP moguce, al dosad se kraj mijenjao ili nije ne znam. Mada se ja u to ne razumijem i to mi je potpuno svejedno, nabakcem se nikakvim igricama serverima itd.
Adrian1946

#60713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

:evil: isti problem je sa ciscom mjerio sam na laptopu od kolege i kod njeg je oko 110 a na ubee njegovom hvata brzinu koja treba biti. Znaci ja zelim ubee modem jel mi je covjek eto zamjemo reda radi jel je ostao dugo pa da opravda to.
crnivrag

#60714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: Stamparska greska perfekcionisto :oops:

Oko IP moguce, al dosad se kraj mijenjao ili nije ne znam. Mada se ja u to ne razumijem i to mi je potpuno svejedno, nabakcem se nikakvim igricama serverima itd.
Nadam se da si pročitao edit posta, i evo još informacija: Telemach je akvizirao još i kompanije HS, HKB-Net, M&H Company te Global Net Travnik, koji je različita kompanija od ovog Global Net-a koji je postojao na području Sarajeva.
Adrian1946

#60715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Image

Predlog za kanale nove.
Qler

#60716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

crnivrag wrote:
Qler wrote:Ja sa još pitanja :) ima li na d3 opcija ono trajno praćenje emisije kao na supertv od logosofta? Da npr podesim da mi sam svaki dan prebacuje na potjeru na hrt1, potjeru na RTS, neke serije na RTL-u, i tako?

Ima opciju podsjetnika, i postaviš podsjetnik putem EPG-a na emisije koje želiš gledati, i resiver ti sam prebaci na taj kanal kad emisija počne, odnosno možeš podesiti i 5 - 10 minuta ranije da ti prebaci.
Znaš li je li vezano za emisiju ili će samo u ta doba prebacivati?
semirsar

#60717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

prebacivat ce u izabrano vrijeme na izabranom kanalu, nevezano za programsku semu, odnosno, nije k'o na Loli nam vezano za naslov emisije neovisno o vremenu emitiranja... ne valja i nemre sve da valja, jbg :mrgreen:
Qler

#60718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Vala bezveze im to... Možda se onim eonom to srede...
Telemach

#60719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@NediM17

Javit ćemo Vam se u što skorijem roku.
Telemach

#60720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@channel10

Opremu možete kupiti, odnosno plaćati rentu. Cjenovnik možete preuzeti na sljedećem linku :

https://totaltv.tv/Binary/20413/Cjenovnik_15_12.pdf
probook

#60721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Koristi li neko modul i Sony tv? Zanima me kakav je softver u Sony televizorima tj. da li automatski prepoznaje nove kanale na mrezi i trazi azuriranje liste (kao na panasonic)?
agent_zero

#60722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

@telemach

Dokad će biti ovi dupli kanali na d3 platformi?

Mislim na ove SD kanale koje ste zamijenili HD verzijama. I dalje imam duple, negdje SD i HD, a negdje duple HD verzije.
Telemach

#60723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@agent_zero

Izmjene programske sheme nisu privremene, dakle ostaju vam dodatni kanali, u HD formatu. Više informacija imate u obavijesti :

https://telemach.ba/podrska/vijesti-i-informacije
dowydyenya

#60724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

probook wrote:Koristi li neko modul i Sony tv? Zanima me kakav je softver u Sony televizorima tj. da li automatski prepoznaje nove kanale na mrezi i trazi azuriranje liste (kao na panasonic)?

Imam ja sony tv i modul , novi kanali se sami pojave ne treba skenirati tv.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#60725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

E jebaji ga....znaci ponovo skeniraj i slazi kanale :D Neka svaka cast TM-u za ove HD poteze! Jedino sto ne kontam sta ce biti recimo sa TV SA na analognoj i ljudima koji gledaju na starim TV aparatima (uglavnom penzioneri)
Locked