Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
agnostic_front

#60626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agnostic_front »

Prpa.ba wrote: 22/11/2022 18:13 Ne samo da su nas uspjesno izdijelili izmedju SDA i anti-SDA, nego sad imamo i nase sunarodnjake u RS-u kao "treceg" aktera.

2 Bosnjaka, 16 misljenja. :thumbup:
Ko nas podijeli, hambasade? :sad:
palermo

#60627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

plavi_E wrote: 22/11/2022 18:48 Ptanje je sta Covic moze Osmorki ako ga slazu za taj zakon. Osmorka jeste obecala da nece slagati "Konaković: Nećemo ulaziti u aranžmane da nešto potpišemo pa slažemo". Ali eto recimo da ga ipak slazu. Sta im moze?
pa ne mislim da je ikakav problem slagati Čovića.
Mnogo je veći problem slagati ono što se zove ambasade, dakle međunarodni faktor. Jer, da se ne lažemo, on je (ambasade) osmorku doveo na vlast.
plavi_E

#60628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Pa eno i povratnici se ne obaziru na ambasade. Nije valjda da bi se ovi u Federaciji ukakili pred ambasadama.
Login77777

#60629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

I @palermo o hambasadama kao Yasmin… nisam sda ali :lol:
@tramvajtrojka
anelsol

#60630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

PzD je zaista u jednoj nezavidnoj situaciji. Za koga god glasaju, ne zna se ko je gori četnik. Oni zastupaju povratnike i nažalost ostavljeni su sami na milost i nemilost vožda iz Laktaša. Međutim ako za njega glasaju Dodik će ih prevariti i na kraju neće ništa dobiti. Ne treba zaboraviti njegovu bahatost, ponižavanje Bošnjaka. Zar nakon svega što je radio zadnjih godina, doveo državu na rub rata, da glasaju u njegovu korist.

Nadam se da je sve ovo blef i da na ovaj način pokušavaju opoziciju u RS-u da privole da glasaju za njihovog delegata. Neka Vukan jede govna, ako si protiv režima učinit ćeš sve da ga oslabiš a ne pričati basne kod Senada. Ovako forsiranje opozicije RS da im se da glas na časnu pionirsku pa kasnije nogom u guzicu je neozbiljno sa njihove strane.
Vaya

#60631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Jos jednom da pitam uvazene kolege forumase da mi pojasne, jer se ovdje haman svi ponavljaju k'o papagaji ili ono sto procitaju u naslovu nekog clanka ili ono sto im je izdiktirano u centrali stranke, a da prije ili poslije uopce ne provjere ono o cemu se pise i govori...

Je li mi moze neko odgovoriti, zasto svi govore, ako 5 zastupnika PzD budu glasali za Vojina, zasto ce onda Dodik dobiti 4 delegata?

Ako u NSRS trebas obezbjediti 14 glasova da bi dobio delegata u DN BiH, te ako Opozicija ima trenutno 11, ako Dodik sa svojim ima 11, a PzD 5, te ako svih 5 iz PzD glasaju za Vojina, ovamo ostaje rezultat 11:11, kako to znaci da Dodik dobija 4? Zar ne ide neki zrijeb kao skupstinama kantona ili neki novi krug glasanja?
plavi_E

#60632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@Vaya
To sto ti pitas ne konta vecina bosnjackih politicara. Ako hoces konkretan odgovor onda moras postaviti pitanje o sebijnoj diplomi.
konami666

#60633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by konami666 »

Image
Vaya

#60634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

plavi_E wrote: 22/11/2022 19:13 @Vaya
To sto ti pitas ne konta vecina bosnjackih politicara. Ako hoces konkretan odgovor onda moras postaviti pitanje o sebijnoj diplomi.
Pa danas je PzD sahranjen od strane Osmorke, jer ce 5 delegata PzD glasati za Vojina, ako bude tako, kako Dodik dobija cetvrtog delegata, ako je rezultat onda 11:11, a treba imati 14 da bi ga izglasali?

Tebi ako treba 14 da izaberes delegata, onda pada u vodu prica da ce PzD glasanjem za Vojina izabrati Dodiku cetvrtog delegata? Ukoliko grijesim, neka me neko prosvjetli, bio bih mu zahvalan...
pemanapemani

#60635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Nisam ni sumnjao da je federalna osmorka izdala povratnike u manji entitet, jer u nekakvom sporazumu za formiranje vlasti u FBiH, koji jos niko nije vidio u finalnoj verziji i koji nije potpisan, nisu potencirali povratnike u manji entitet, odnosno, gradjane tog entiteta.

Ne znam zasto se hipoteticki govori ko je bolji za drzavu Dodik ili opozicija.

Znaci, samo napraviti komparaciju Vijeca ministara u mandatu 2014.- 2018.-opozicija i 2018.- 2022.- Dodik.

Patriotska vecina kaze da nam je bilo isto i da je opozicija vise cetnicki nastrojena od Dodika i mozda vise stetna po drzavu.

Sve pet, samo bez licemjerne kmeke za pola godine i pozivanje MZ da smjeni Dodika.
plavi_E

#60636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@Vaya

Ja stvarno ne znam kako to oni tamo dijele i biraju. A ni o sebijinoj diplomi pojma nemam.
detroit-mercy

#60637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Prpa.ba wrote: 22/11/2022 18:13 Ne samo da su nas uspjesno izdijelili izmedju SDA i anti-SDA, nego sad imamo i nase sunarodnjake u RS-u kao "treceg" aktera.

2 Bosnjaka, 16 misljenja. :thumbup:
Sto bi reko onaj sto je Kadirovu pokoloni Cvijet Srebrenice, trebamo se svi za jedno uze uhvatiti :mrgreen:
dragan53

#60638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dragan53 »

Ljudi moji jel ovo realno do juče Dodik pričao da se sadžamije arlauče a ovi hodali po svijetu i molili strance da mu uvedu sankcije kad je htio da pravi vojsku i sad u vlast sa njim ko da ništa nije bilo. Dobro ih Vukanović pere, upalilo se svijetlo u podzemlju političkih dešavanja, svi su na gomili :lol: :lol: :lol: :lol:

https://avaz.com/vukanovic-o-ulasku ... na-gomili/
geoxx

#60639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

Vaya wrote: 22/11/2022 19:09 Jos jednom da pitam uvazene kolege forumase da mi pojasne, jer se ovdje haman svi ponavljaju k'o papagaji ili ono sto procitaju u naslovu nekog clanka ili ono sto im je izdiktirano u centrali stranke, a da prije ili poslije uopce ne provjere ono o cemu se pise i govori...

Je li mi moze neko odgovoriti, zasto svi govore, ako 5 zastupnika PzD budu glasali za Vojina, zasto ce onda Dodik dobiti 4 delegata?

Ako u NSRS trebas obezbjediti 14 glasova da bi dobio delegata u DN BiH, te ako Opozicija ima trenutno 11, ako Dodik sa svojim ima 11, a PzD 5, te ako svih 5 iz PzD glasaju za Vojina, ovamo ostaje rezultat 11:11, kako to znaci da Dodik dobija 4? Zar ne ide neki zrijeb kao skupstinama kantona ili neki novi krug glasanja?
U pravu si, medjutim ima problem. Dva poslanika opozicije su odustala tj nisu prihvatila mandat i tu nastupa CiK. Dok CiK ne dodijeli zamjenski mandat, opozicija je na 9.
Vaya

#60640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

plavi_E wrote: 22/11/2022 19:22 @Vaya

Ja stvarno ne znam kako to oni tamo dijele i biraju. A ni o sebijinoj diplomi pojma nemam.
Hajd ostavi sad Sebijinu diplomu, mislim da mi je pitanje logicno, ako citav PzD glasa za Vojina, onda Opozicija ima 11 i Dodik ima 11, niko nema 14 - Kako to onda znaci da Dodik dobija 4-og delegata?

Meni nije jasno?
Spit_fire

#60641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Jel krajnje vrijeme da malo i drugi pokazu dozu suzivota i podrze nekoga ko nije nacionalno na max..evo npr opozicija vojina?

Srbi nekog bosnjaka iz SDP u HNK?

Hrvati npr Denisa ?

Il je to samo za Bosnjake rezevrisano?
plavi_E

#60642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Kolegij SDA pozvao SDP: Izbjegnite zakulisne igre koje SNSD-u daju četvrtog delegata

Kako sad ovo. Pa zar nije taj 4. delegat zalog SDA za ulazak u vlast sa Covicem i Dodikom? Kakve je Peshta nekad kupleraje imala ali ovi sarajevski su jos bolji.
Vaya

#60643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

geoxx wrote: 22/11/2022 19:24
Vaya wrote: 22/11/2022 19:09 Jos jednom da pitam uvazene kolege forumase da mi pojasne, jer se ovdje haman svi ponavljaju k'o papagaji ili ono sto procitaju u naslovu nekog clanka ili ono sto im je izdiktirano u centrali stranke, a da prije ili poslije uopce ne provjere ono o cemu se pise i govori...

U pravu si, medjutim ima problem. Dva poslanika opozicije su odustala tj nisu prihvatila mandat i tu nastupa CiK. Dok CiK ne dodijeli zamjenski mandat, opozicija je na 9.
Pa zar se to ne radi, odnosno zar to CIK ne radi po automatizmu, neko odustane od mandata, po automatizmu se dodjeljuje slijedecem? Ne kontam, ovo mi je smijesan razlog...

Nece CIK dodjeljivati ta 2 mandata tri mjeseca? Izvini, ali to mi je nelogicno opravdanje za ovu situaciju...
detroit-mercy

#60644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

dragan53 wrote: 22/11/2022 19:23 Ljudi moji jel ovo realno do juče Dodik pričao da se sadžamije arlauče a ovi hodali po svijetu i molili strance da mu uvedu sankcije kad je htio da pravi vojsku i sad u vlast sa njim ko da ništa nije bilo. Dobro ih Vukanović pere, upalilo se svijetlo u podzemlju političkih dešavanja, svi su na gomili :lol: :lol: :lol: :lol:

https://avaz.com/vukanovic-o-ulasku ... na-gomili/
Nemoj me reci da si osupnut ovim :mrgreen:
U politici je sve moguce osim drvenog sporeta a i on al za jednu upotrebu :mrgreen:
MuaDib

#60645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Jedina racionalna odluka je onemogućiti Dodikovim ešalonu predominantnu ulogu u sistemu odlučivanja na državnom nivou. Vojin Mijatović mora progutati svoj prepotentni ego i shvatiti da njegova lična ambicija i animozitet ne mogu biti preći od države. Dodik sa 4 delegata će državi ukrasti još 4 godine, a učešće u Vladi RS će se okončati onog momenta kad Šmit nametne odluku o imovini. Vojin nema pravo da povratničko povjerenje pretvara u momentu za potkusurivanje i sraz sa neistomišljenicima u stranci, koaliciji i političkoj areni. Ostanak pri stavu da Dodika ne treba jasno i nedvosmisleno onemogućiti da dobije apsolutnu većinu u Domu naroda, mene drži samo u jednom stavu da time Vojin pravi presedan sa SNSD kako bi SDP vezao sa SDA i DF. I na mala vrata ih uveo u vlast. Žalosno je uopće kalkulirati na ovim pitanjima. Toksično je bilo praviti ovakav politički blok, ako će na kraju zavaditi ionako malobrojne Bošnjake u RS. Opasno je dati jednoj stranci apsolutnu moć odlučivanja u zrelim demokratijama, a kamo li u BiH. Da su ispred PZD tražili i od SNSD da podrži Vojina pa hajde, već kukavičjeg jaje poturaju rasturenoj opoziciji, a poziciji se nude pod ministarske i skupštinska skute i sinekure. A Ćamilu je bolje da se prihvati funkcije , a ne režimskih kesa.
Spit_fire

#60646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

plavi_E wrote: 22/11/2022 19:28 Kolegij SDA pozvao SDP: Izbjegnite zakulisne igre koje SNSD-u daju četvrtog delegata

Kako sad ovo. Pa zar nije taj 4. delegat zalog SDA za ulazak u vlast sa Covicem i Dodikom? Kakve je Peshta nekad kupleraje imala ali ovi sarajevski su jos bolji.
Pameti se ne dolazi u sumi, a bezbeli ni na Staljingradu ..ovaj u ambasadama :D
geoxx

#60647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

plavi_E wrote: 22/11/2022 19:28 Kolegij SDA pozvao SDP: Izbjegnite zakulisne igre koje SNSD-u daju četvrtog delegata

:lol:
Pa samo kompletan idiot moze povjerovati u izjave ovih pokvarenjaka. Eno Ramica na N1, “necemo uraditi nista da Dodik dobije 4 delegata, al cuj stari, opozicija je ista, eto sto su oni bolji”. Nije providno nikako.
A_A_AKCIJA

#60648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 22/11/2022 17:34

Po meni preglup potez

Ma nemoj?

Ovo je glupost, a županija u sporazumu je izdaja i saginjanje Čoviću?

Kako ste providni.

SDA već drugi ciklus radi istu stvar. Isporuči državu Dodiku i učini ga apsolutnim vladarom. Da nema četiri ruke ukinuli bi akcije, imali diferenciranu stopu PDV-a, možda izglasali koji reformski zakon.

Isto su uradili u SBK sa hrvatskim članom u DN u federaciji.

Isto na glasanju za gradonačelnika Mostara, kada nisu u prvom krugu htjeli podržati zajedničkog kandidata, pa na kraju dobio HDZ.

Ljudi, nemojte nas praviti budalama. Samo totalni idiot može misliti da je ovo slučajnost.

A samo botine mogu ovo zvati glupošću.
Ovo je izdaja i isporučivanje države trenutno najvećem neprijatelju.

Ali, bavite se vi Dininim narativom, to je realna opasnost.
plavi_E

#60649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Znaci povratnici da podviju ledja i spasu BiH od raspada. Ako povratnici izadju nece vise biti BiH. Kakva se panika digla. Skupinu koju nisu izdali oni koji nisu bili u prilici sad ti isti prozivaju izdajnicima i vrijedjaju ih gore nego Dodik.
Vaya

#60650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

A_A_AKCIJA wrote: 22/11/2022 19:40
Spit_fire wrote: 22/11/2022 17:34

Po meni preglup potez

Ma nemoj?

Ovo je glupost, a županija u sporazumu je izdaja i saginjanje Čoviću?

Kako ste providni.

SDA već drugi ciklus radi istu stvar. Isporuči državu Dodiku i učini ga apsolutnim vladarom. Da nema četiri ruke ukinuli bi akcije, imali diferenciranu stopu PDV-a, možda izglasali koji reformski zakon.

Isto su uradili u SBK sa hrvatskim članom u DN u federaciji.

Isto na glasanju za gradonačelnika Mostara, kada nisu u prvom krugu htjeli podržati zajedničkog kandidata, pa na kraju dobio HDZ.

Ljudi, nemojte nas praviti budalama. Samo totalni idiot može misliti da je ovo slučajnost.

A samo botine mogu ovo zvati glupošću.
Ovo je izdaja i isporučivanje države trenutno najvećem neprijatelju.

Ali, bavite se vi Dininim narativom, to je realna opasnost.
Ti si pametan co'jk, ti bi mogao znati objasniti...

Ako svi iz PzD glasaju za Vojina, omjer izmedju Opozicije i SNSD-a je 11:11, kako onda Dodik dobija cetvrtog delegata?
Last edited by Vaya on 22/11/2022 19:46, edited 1 time in total.
Locked