https://avaz.ba/vijesti/bih/455256/koal ... last-slogaarnes_king wrote:Eh sto sam se danas ponovo iznenadio na situaciju u nasoj drzavi....
Odem s rodjakom u Kiseljaku hoce on da prijavi internet. Prvo provjerio u posti, tu mu nude samo HT Eronet, koji nemaju samo internet a i sa telefonom su im preskupe cijene a brzine smijesne.
Odemo do BHT poslovnice kako bi prijavio netflat, pita radnica gdje se nalazi, a tacno je u gradu u zgradi, kad govori da u Kiseljaku cijelom ne postoji tehnicka mogucnost za adsl....
Prvo mi bilo cudno, ja u selu 13km od Kiseljaka imam BHT internet sa punom brzinom 50/2 a u sred grada nije nikako prekriveno. Kasnije mi je tek jasno bilo, posto je Kiseljak "Hrvatski" nastrojen grad sigurno je poznati gradonacelnik stavio zabrane kako bi se koristio samo HT eronet...
Nije ovo nista iznenadjujuce za gradonacelnika i Kiseljak, jer smo navikli mi Bosnjaci na razna omalovazavanja sa njegove strane, ali me cudi kako firma poput BHT tu suti i poklapa se?
Vrana vrani oči ne vadi.
Inače, jedino što uopšte može 'čuditi' insana ovdje jeste pitanje koliki smo to mi mazohisti pa trpimo tu pljačkašku i izdajničku mafiju munafičku i njihove poltrone, uhljebe i glasačku mašineriju, između ostalog i u telecomu, i zašto čak mnogi glasaju za istu mafiju da ih pljačka i uništava im domovinu?!