Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
RodrigoMendoza
#60551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Last edited by RodrigoMendoza on 17/05/2026 04:57, edited 9 times in total.
-
RodrigoMendoza
#60552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pazi ti dokle ide ova propaganda da će na kraju ispasti da su "zli Bošnjaci" čika Jovu Divjaka izopćili iz Sarajeva i prozvali ga "čiča Jovom". 
Gdje ste to pročitali, na SAFF-u? Čemu ove besmislene laži i podmetanja? Mislim ono gdje vi živite? Ista ona priča da je Tifa otjeran iz Sarajeva jer je Srbin, a čovjek proveo haman čitav rat u Sarajevu, a i dan danas sjednemo na Obali čim se otvore ljetne bašte. Jedino što mu je raja zamjerila su glupe tetovaže, ali nije zbog toga postao nepoželjan u rodnom gradu kao što predstavljate jer vam je duša predstaviti Sarajevo kao nekakvu zatucanu islamiziranu sredinu netolerantnu prema ostalima, što ne može biti dalje od istine. Džaba fakat botujete!
Gdje ste to pročitali, na SAFF-u? Čemu ove besmislene laži i podmetanja? Mislim ono gdje vi živite? Ista ona priča da je Tifa otjeran iz Sarajeva jer je Srbin, a čovjek proveo haman čitav rat u Sarajevu, a i dan danas sjednemo na Obali čim se otvore ljetne bašte. Jedino što mu je raja zamjerila su glupe tetovaže, ali nije zbog toga postao nepoželjan u rodnom gradu kao što predstavljate jer vam je duša predstaviti Sarajevo kao nekakvu zatucanu islamiziranu sredinu netolerantnu prema ostalima, što ne može biti dalje od istine. Džaba fakat botujete!
- muha_sa
#60553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tražeci Kesica naletih na ovo.
-
RodrigoMendoza
#60554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedna maksuz za Vukana i Karamatića
- escobar__
#60555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
S tim što su jedna govna napala Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, ratovala na Kosovu, u Bosni i Hercegovini je to kulminiralo genocidom i de facto podjelom zemlje uz još dodatak da to nije bio prvi put (imati na umu i događaje prije jugoslovenskog blagostanja đe se nije gledalo (drug_profi wrote: ↑17/05/2026 01:58 Ne zanosite uvjerenjem se da u šeher Sarajevu pod određenim okolnostima iz nekih jedinki neće izmigoljiti nacionalšovinizam ako se ukaže zgodna prilika.
Svi smo mi ista govna kao jedinke.
Samo je stvar šta se kome dozvolilo.
Druga su govna uglavnom gledala kako izvuć živu glavu i spasit porodice, imetke...
Ta tvoja priča više ne prolazi ni na prostoru koji je bio pod kontrolom ARBiH, to se možda moglo i pričat do unazad pet-deset godina, sad ti je već druga priča i ono što mene lično raduje je da više rijetko koga boli q. za to što ćeš ti ili neko drugi reć "e, vidi ga, nacionalšovinista". Jebi ga, zahvali se komšijama s druge strane entitetske linije (i onim iz wanna-be Herceg-Bosne) što sabur kod Bošnjaka popušta.
-
RodrigoMendoza
#60556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bravoescobar__ wrote: ↑17/05/2026 08:10S tim što su jedna govna napala Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, ratovala na Kosovu, u Bosni i Hercegovini je to kulminiralo genocidom i de facto podjelom zemlje uz još dodatak da to nije bio prvi put (imati na umu i događaje prije jugoslovenskog blagostanja đe se nije gledalo (drug_profi wrote: ↑17/05/2026 01:58 Ne zanosite uvjerenjem se da u šeher Sarajevu pod određenim okolnostima iz nekih jedinki neće izmigoljiti nacionalšovinizam ako se ukaže zgodna prilika.
Samo je stvar šta se kome dozvolilo.) ko je koje vjere).
Druga su govna uglavnom gledala kako izvuć živu glavu i spasit porodice, imetke...
Ta tvoja priča više ne prolazi ni na prostoru koji je bio pod kontrolom ARBiH, to se možda moglo i pričat do unazad pet-deset godina, sad ti je već druga priča i ono što mene lično raduje je da više rijetko koga boli q. za to što ćeš ti ili neko drugi reć "e, vidi ga, nacionalšovinista". Jebi ga, zahvali se komšijama s druge strane entitetske linije (i onim iz wanna-be Herceg-Bosne) što sabur kod Bošnjaka popušta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#60557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cekaj da vidim ciji li si klonRodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:14Nimalo me ne iznenađuje da padaš na ovaj jeftini i šuplji populizam. Vjerovatno si svršavao i na lopatanje snijega i leda u Titovoj ulici kad je grad bio paraliziran poslije 40 centimetara snijega, dok su na svim glavnim funkcijama kadrovi iz Njene stranke, na čelu s premijerom u (lafo) ostavci._BataZiv_0809 wrote: ↑16/05/2026 23:05U Gospodskoj ulici u BL razgovara sa prolaznicimaRodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 20:10
Kakav krindž hahahaha
I šta će ona koji kurac na fakultetu političkih nauka, kao predsjednica vladajuće stranke da drži predavanje studentima i lobira da glasaju za njenu stranku?
Kad je to neko od FBiH proBiH drzavnickih politicara uradio?
Doduse to je najkasnije trebalo poceti 2006. a ne 2026.
P.S. Šetao je i Bakir nekad davno Gospodskom, ali se i tad to nazivalo populizmom i šupljom predizbornom, kao i ovaj današnji Sabinin cringe fest.![]()
-
RodrigoMendoza
#60558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A čiji si ti klon hahahaha, dinin ili nerkin hahahaha_BataZiv_0809 wrote: ↑17/05/2026 08:15Cekaj da vidim ciji li si klonRodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:14Nimalo me ne iznenađuje da padaš na ovaj jeftini i šuplji populizam. Vjerovatno si svršavao i na lopatanje snijega i leda u Titovoj ulici kad je grad bio paraliziran poslije 40 centimetara snijega, dok su na svim glavnim funkcijama kadrovi iz Njene stranke, na čelu s premijerom u (lafo) ostavci._BataZiv_0809 wrote: ↑16/05/2026 23:05
U Gospodskoj ulici u BL razgovara sa prolaznicima
Kad je to neko od FBiH proBiH drzavnickih politicara uradio?
Doduse to je najkasnije trebalo poceti 2006. a ne 2026.
P.S. Šetao je i Bakir nekad davno Gospodskom, ali se i tad to nazivalo populizmom i šupljom predizbornom, kao i ovaj današnji Sabinin cringe fest.![]()
- Peacean
#60559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Biće sad do izbora gomila "novorođenih" na forumu da nam objašnjava zašto je SDFA jedini izbor 
-
RodrigoMendoza
#60560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niko nije spomenuo nikakav "SDFA" (wtf), jedino što primjećujem je najezda nekih čudnih likova koji baljezgaju o nekakvim klonovima 
Baš čudna situacija, rekao bih pomalo i bizarna
Baš čudna situacija, rekao bih pomalo i bizarna
Last edited by RodrigoMendoza on 17/05/2026 10:24, edited 4 times in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#60561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja nikada i nikoga u svom životu od rata pa na ovamo nisam cuo taj nadimak. Do danas.tokio25 wrote: ↑17/05/2026 03:26Prihvatamo sve srbe koji osjecaju bih kao domovinu pa nastade nadimak za jovana divjaka čiča jovoRodrigoMendoza wrote: ↑17/05/2026 03:01Nismo mi "malkice licemjerni". Mi smo previše tolerantni. Pustite se demagogije i šupljiranja. Prihvatamo sve Hrvate Srbe i Ostale koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju domovinu. Poznajem stotine sarajevskih Srba i Hrvata, pravih patriota koji za sebe kažu da su Bosanci i koji imaju čak i radikalnije stavove od mene. Puna mi je kapa vašeg šupljiranja i relativiziranja. Pretpostavljam da i dalje žališ za Jugoslavijom i što smo postali nezavisna država Bosna i Hercegovina. Ja sam bio veći Jugosloven od svih vas pa ne žalim za Jugoslavijom, koji vam je više kurac?
Valjda da se pokaze da je cetnik sta li jer je srbin
Toliko o toleranciji
Nadimak mu je bio Čika Jovo
-
MinistarKulture
#60562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jugoslavenstvo je mentalna bolestescobar__ wrote: ↑17/05/2026 08:10S tim što su jedna govna napala Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, ratovala na Kosovu, u Bosni i Hercegovini je to kulminiralo genocidom i de facto podjelom zemlje uz još dodatak da to nije bio prvi put (imati na umu i događaje prije jugoslovenskog blagostanja đe se nije gledalo (drug_profi wrote: ↑17/05/2026 01:58 Ne zanosite uvjerenjem se da u šeher Sarajevu pod određenim okolnostima iz nekih jedinki neće izmigoljiti nacionalšovinizam ako se ukaže zgodna prilika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#60563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gdje si ti prije vaspostavljao dijagnozeMinistarKulture wrote: ↑17/05/2026 09:44Jugoslavenstvo je mentalna bolestescobar__ wrote: ↑17/05/2026 08:10S tim što su jedna govna napala Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, ratovala na Kosovu, u Bosni i Hercegovini je to kulminiralo genocidom i de facto podjelom zemlje uz još dodatak da to nije bio prvi put (imati na umu i događaje prije jugoslovenskog blagostanja đe se nije gledalo (drug_profi wrote: ↑17/05/2026 01:58 Ne zanosite uvjerenjem se da u šeher Sarajevu pod određenim okolnostima iz nekih jedinki neće izmigoljiti nacionalšovinizam ako se ukaže zgodna prilika.
-
tokio25
#60564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa upravo na zo cika jovo su promijenili u cica jovosime_cipol wrote: ↑17/05/2026 09:10Ja nikada i nikoga u svom životu od rata pa na ovamo nisam cuo taj nadimak. Do danas.tokio25 wrote: ↑17/05/2026 03:26Prihvatamo sve srbe koji osjecaju bih kao domovinu pa nastade nadimak za jovana divjaka čiča jovoRodrigoMendoza wrote: ↑17/05/2026 03:01
Nismo mi "malkice licemjerni". Mi smo previše tolerantni. Pustite se demagogije i šupljiranja. Prihvatamo sve Hrvate Srbe i Ostale koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju domovinu. Poznajem stotine sarajevskih Srba i Hrvata, pravih patriota koji za sebe kažu da su Bosanci i koji imaju čak i radikalnije stavove od mene. Puna mi je kapa vašeg šupljiranja i relativiziranja. Pretpostavljam da i dalje žališ za Jugoslavijom i što smo postali nezavisna država Bosna i Hercegovina. Ja sam bio veći Jugosloven od svih vas pa ne žalim za Jugoslavijom, koji vam je više kurac?
Valjda da se pokaze da je cetnik sta li jer je srbin
Toliko o toleranciji
Nadimak mu je bio Čika Jovo
Proguglaj vidi pa ces otkriti da su ga prozvali i tako pojedini fini bosnjaci
- Prpa.ba
#60565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisu mu to komsije nego sunarodnjaci.escobar__ wrote: ↑17/05/2026 08:10 Ta tvoja priča više ne prolazi ni na prostoru koji je bio pod kontrolom ARBiH, to se možda moglo i pričat do unazad pet-deset godina, sad ti je već druga priča i ono što mene lično raduje je da više rijetko koga boli q. za to što ćeš ti ili neko drugi reć "e, vidi ga, nacionalšovinista". Jebi ga, zahvali se komšijama s druge strane entitetske linije (i onim iz wanna-be Herceg-Bosne) što sabur kod Bošnjaka popušta.
- Prpa.ba
#60566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto bi Bosnjaci bili fini, cemu taj bespotreban pridjev?
Inace, sve su to reakcije na perfidnu medijsku strategiju kojom se nastoji predstaviti kako su nebosnjaci bili nositelji odbrane RBiH i bez njih ne bismo opstali, dok je ostalih 92% vojnika ARBiH - Bosnjaka - valjda statiralo.
Cilj je, kao i u svemu ostalom, Bosnjacima razvlaciti pamet. Samo se gospoda malo zajebala, pa proces polahko ide u rikverc.
- dječak sa šibicama
#60567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba zbiti redove, dolaze teska vremena, Bakire povedi hin
- Prpa.ba
#60568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tvoji su vec zbili, sto isto uskracujes nama 
- escobar__
#60569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni se čini da Bakira i SDA na temi pominju isključivo ovi što za njih ne glasaju. 
- Haris.ba
-
Seawolf
- escobar__
#60572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako god da pišem u konačnici će me neko smjestit u neki tabor tako da me pravo da ti kažem nije ni briga.
Svi kojima miriše na zeleno su slobodni za prečešljat moje komentare i naći barem jedan gdje pozitivno govorim o bilo kom političkom projektu u našoj zemlji. Do tad ću te etikete smatrat onim što jesu - običnim baljezgarijama sendvičara s platnog spiska neke od partija.
-
Bodkin
#60573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja necu ni jedno ko drugo. Godinama sam bio za ukidanje entiteta i eventualno stvaranje regija koje nisu skroz etnicki ciste nego su mijesane sa relativnom vecinom i onda jedan covjek jedan glas.
Ali sad malo stariji apsolutno razumijem zasto srbi i hrvati hoce institucionalnu zastitu najviseg nivoa
- No Mind
#60574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Špirić: Nakon Schmidta, trebaju otići i strane sudije Ustavnog suda BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/spiric- ... /260517026
Evo, sljedeci zacrtan cilj zarad lakse demontaze drzave, do "mirnog razlaza". Medjutim, ustav je direktna prepreka:"a) Četiri člana bira Predstavnički dom Federacije, a dva člana Skupština Republike Srpske.
Preostala tri člana bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava nakon konsultacija sa
Predsjedništvom.".
Opet pitam, da li je slicno i sa premjestanjem OHR-a, moze li to izvesti sam PIC?
Imaju li pro BiH stranke kakav plan i strategiju za jacanje drzave, ili samo djeluju reaktivno, a mozda cak ni to. Izgleda da im je domet razmisljanja, kako dobiti izbore i upasti u vlast 2026. A bogami, cak i kod te zadnje tacke pokazuju glupost i odvojenost od stvarnosti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/spiric- ... /260517026
Evo, sljedeci zacrtan cilj zarad lakse demontaze drzave, do "mirnog razlaza". Medjutim, ustav je direktna prepreka:"a) Četiri člana bira Predstavnički dom Federacije, a dva člana Skupština Republike Srpske.
Preostala tri člana bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava nakon konsultacija sa
Predsjedništvom.".
Opet pitam, da li je slicno i sa premjestanjem OHR-a, moze li to izvesti sam PIC?
Imaju li pro BiH stranke kakav plan i strategiju za jacanje drzave, ili samo djeluju reaktivno, a mozda cak ni to. Izgleda da im je domet razmisljanja, kako dobiti izbore i upasti u vlast 2026. A bogami, cak i kod te zadnje tacke pokazuju glupost i odvojenost od stvarnosti.
- escobar__
#60575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imaju - plan je tražit od OHR/Međunarodne zajednice da urade nešto.