uh, ovo je preloše
fkt nema mjesta nikakvom "ali" pri osudi terorizma!
Zeljko se sa sda bas zadao da napravi ovdje svoju gazu gdje bi oni njom apsolutno vladali kao hamas. Strasno je da su mu palestinci vazniji od bosnjaka, ludaci su spremni zarad ganjanja neke pravde u svijetu gdje vidimo ona nepostoji zrtvovati buducnost bosne i bosnjaka. Interes bosnjaka bosanaca i bosne treba da je na prvom mjestu a ovakvim izjavama gdje se svrstava na jednu stranu cini nam medvjedju uslugu. Strasno, kakvi ludaci i neznalice su nas vodile dobro i postojimobreuer wrote: ↑10/10/2023 22:32 https://www.index.hr/vijesti/clanak/izr ... i_ostalo_d
uh, ovo je preloše![]()
Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.sajber87 wrote: ↑10/10/2023 22:44Zeljko se sa sda bas zadao da napravi ovdje svoju gazu gdje bi oni njom apsolutno vladali kao hamas. Strasno je da su mu palestinci vazniji od bosnjaka, ludaci su spremni zarad ganjanja neke pravde u svijetu gdje vidimo ona nepostoji zrtvovati buducnost bosne i bosnjaka. Interes bosnjaka bosanaca i bosne treba da je na prvom mjestu a ovakvim izjavama gdje se svrstava na jednu stranu cini nam medvjedju uslugu. Strasno, kakvi ludaci i neznalice su nas vodile dobro i postojimobreuer wrote: ↑10/10/2023 22:32 https://www.index.hr/vijesti/clanak/izr ... i_ostalo_d
uh, ovo je preloše![]()
Ma ne treba radit od muhe slona, ali to ne mijenja činjenicu da je Željko glup ko tri kurca i da ko predsjednik i predstavnik države treba birat riječi.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 22:49Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.sajber87 wrote: ↑10/10/2023 22:44
Zeljko se sa sda bas zadao da napravi ovdje svoju gazu gdje bi oni njom apsolutno vladali kao hamas. Strasno je da su mu palestinci vazniji od bosnjaka, ludaci su spremni zarad ganjanja neke pravde u svijetu gdje vidimo ona nepostoji zrtvovati buducnost bosne i bosnjaka. Interes bosnjaka bosanaca i bosne treba da je na prvom mjestu a ovakvim izjavama gdje se svrstava na jednu stranu cini nam medvjedju uslugu. Strasno, kakvi ludaci i neznalice su nas vodile dobro i postojimo
Dovesce nas idioti do toga da ce MZ poceti smatrati da smo previse opasni da imamo drzavu u sred Evrope.
Nekad se zapitam da li je neznalica da li je glup da li je zao da li se prodao sda sve po malo ili nesto peto u cemu je fazon pa nam ovo radi godinama. Kome nije bilo jasno zasto je zapad skinuo sda i df sada nadam se da jeste , ameri nas i dalje smatraju za saveznike na balkanu, a ovakvi (ne znam kako da ga nazovem) nas vuku na dno i prave palestince. Bolesnodrug_profi wrote: ↑10/10/2023 22:49Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.sajber87 wrote: ↑10/10/2023 22:44
Zeljko se sa sda bas zadao da napravi ovdje svoju gazu gdje bi oni njom apsolutno vladali kao hamas. Strasno je da su mu palestinci vazniji od bosnjaka, ludaci su spremni zarad ganjanja neke pravde u svijetu gdje vidimo ona nepostoji zrtvovati buducnost bosne i bosnjaka. Interes bosnjaka bosanaca i bosne treba da je na prvom mjestu a ovakvim izjavama gdje se svrstava na jednu stranu cini nam medvjedju uslugu. Strasno, kakvi ludaci i neznalice su nas vodile dobro i postojimo
Dovesce nas idioti do toga da ce MZ poceti smatrati da smo previse opasni da imamo drzavu u sred Evrope.
za nadati se da ce Becirovic neku izjavu dati, ali vjerovatno necedrug_profi wrote: ↑10/10/2023 22:49Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.sajber87 wrote: ↑10/10/2023 22:44
Tekbir Gradjanska.sajber87 wrote: ↑10/10/2023 22:57Nekad se zapitam da li je neznalica da li je glup da li je zao da li se prodao sda sve po malo ili nesto peto u cemu je fazon pa nam ovo radi godinama. Kome nije bilo jasno zasto je zapad skinuo sda i df sada nadam se da jeste , ameri nas i dalje smatraju za saveznike na balkanu, a ovakvi (ne znam kako da ga nazovem) nas vuku na dno i prave palestince. Bolesnodrug_profi wrote: ↑10/10/2023 22:49
Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.
Ovdje sam drugog mišljenja, došlo je vrijeme da se zauzme stav, i to prozapadni, proizraelski, proamerički. Nema više mjesta za sjedenje na dvije stolice. Svijet se upravo djeli na barbarski i civilozovani. Mi moramo biti na strani civilizovanog svijeta.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 22:49Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.sajber87 wrote: ↑10/10/2023 22:44
Naginjao bih tome da Izrael nije država koja provodi aparthejd.512MB wrote: ↑11/10/2023 08:27Ovdje sam drugog mišljenja, došlo je vrijeme da se zauzme stav, i to prozapadni, proizraelski, proamerički. Nema više mjesta za sjedenje na dvije stolice. Svijet se upravo djeli na barbarski i civilozovani. Mi moramo biti na strani civilizovanog svijeta.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 22:49
Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.
Komšić je morao biti oprezniji.
Što dosta govori o njegovim biračima.
E sada je "državniku" Komšiću i ne samo njemu izašlo na drugu stranu.Lagumdžiji ako ne izađe na usta, izaći će na drugu stranu
Gđo ambasadorice, vaša država je ogradila žicom i betonskim zidom čitav jedan narod, što je i ostvarenje i “kontekst Auschwitza” (kako navodite!). Mi smo i danas na istoj strani istorije kao i za vrijeme II-og svjetskog rata - na onoj strani koja je oštro protiv zatvaranja naroda u žice i logore. Vi niste!, poručio je Begić.
Šta je to vrijedno jednog ljudskog života? Koja je to ideologija vrijedna ubijanja drugih ljudi? Dešavanja na Bliskom Istoku gledam, prije svega, u tom svjetlu. Opet je Bliski istok privukao pažnju javnosti, nažalost ponovno zbog sukoba i stradanja. Nikada neću opravdati bilo čije nasilje", objavio je premijer FBiH na svom Facebook profilu.
Nikšić je izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava te istakao da se iskreno nada da će se sve strane suzdržati od daljeg nasilja koje neće donijeti nikome ništa dobro, ali hoće odnijeti ljudske živote, dodatno pogoršati stanje i proizvesti nova stradanja.
"Bolje je godine potrošiti na razgovor nego dan na rat i ubijanje. Samo dijalogom, razgovorom i dogovorom moguće je doći do rješenja. Nasilje je neprihvatljivo u svakoj formi, a naročito ono koje podrazumijeva stradanje civila", zaključio je premijer FBiH Nermin Nikšić.
al ovaj Begić je bolestan lik fktNovak20 wrote: ↑11/10/2023 08:45 Uvijek se znalo da politika nije isto što i pravda, moral ili kako već, a DF je ovdje samo glasnogovornik naroda od kojega traži glasove i SDA koja mudro šuti.
Da se poslužim riječim vrloga nam člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda kojima opisuje Lagumdžiju.
E sada je "državniku" Komšiću i ne samo njemu izašlo na drugu stranu.Lagumdžiji ako ne izađe na usta, izaći će na drugu stranu![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... renje.html
Gđo ambasadorice, vaša država je ogradila žicom i betonskim zidom čitav jedan narod, što je i ostvarenje i “kontekst Auschwitza” (kako navodite!). Mi smo i danas na istoj strani istorije kao i za vrijeme II-og svjetskog rata - na onoj strani koja je oštro protiv zatvaranja naroda u žice i logore. Vi niste!, poručio je Begić.
Po mom skromnom mišljenju, najpametnije je postupio Nikšić.
Šta je to vrijedno jednog ljudskog života? Koja je to ideologija vrijedna ubijanja drugih ljudi? Dešavanja na Bliskom Istoku gledam, prije svega, u tom svjetlu. Opet je Bliski istok privukao pažnju javnosti, nažalost ponovno zbog sukoba i stradanja. Nikada neću opravdati bilo čije nasilje", objavio je premijer FBiH na svom Facebook profilu.
Nikšić je izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava te istakao da se iskreno nada da će se sve strane suzdržati od daljeg nasilja koje neće donijeti nikome ništa dobro, ali hoće odnijeti ljudske živote, dodatno pogoršati stanje i proizvesti nova stradanja.
"Bolje je godine potrošiti na razgovor nego dan na rat i ubijanje. Samo dijalogom, razgovorom i dogovorom moguće je doći do rješenja. Nasilje je neprihvatljivo u svakoj formi, a naročito ono koje podrazumijeva stradanje civila", zaključio je premijer FBiH Nermin Nikšić.
Nikakav "stav" mi ne trebamo zauzimati, niti možemo, stav koji bi trebao da nešto znači na svjetskom političkom tržištu. Niti imamo kapacitet za "stajališta", niti imamo resurse, a posebno nemamo konsenzus, ni politički, ni društveni. Naši su političari jedinstveni samo i isključivo kad im treba povećati novce za pozicije na kojima se nalaze. Naš stav treba da bude neutralan po svakom svjetskom političkom pitanju, osim kad se radi o ratovanjima i ubijanjima ljudi. Mi moramo uvijek biti protivnici rata i ubijanja, i Željko Komšić je morao pokazati ovakav stav, zahtjevom objema stranama u Izraelu da prestanu sa oružanim sukobom i da sjednu za pregovarački stol. Da, morao je biti oprezniji i politički mudriji. Međutim, svi znamo da baš i nije mudar, politički naročito.512MB wrote: ↑11/10/2023 08:27Ovdje sam drugog mišljenja, došlo je vrijeme da se zauzme stav, i to prozapadni, proizraelski, proamerički. Nema više mjesta za sjedenje na dvije stolice. Svijet se upravo djeli na barbarski i civilozovani. Mi moramo biti na strani civilizovanog svijeta.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 22:49 Upravo. Stalno govorim da ne smijemo ovdje nikako zauzimati stranu. Osuditi ubijanje nevinih ljudi i tu je kraj.
Komšić je morao biti oprezniji.
Stigao odgovor iz Sarajeva.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić odgovorio je ambasadorici Izraela.
-Ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg: “Poštovana ambasadorice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto (predsjedavajuće Vijeća ministara BiH) i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo, ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, također zlonamjerna budala!
S obzirom na to da vjerujem da Vi ipak spadate u ovu drugu kategoriju, poruka Vama je sljedeća - taj perverznjak koji Vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad Vašim narodom je problem Vaše države!”, zaključio je Komšić
Ovaj čovjek nije za politiku. Treba mu dati kakav kamen da ga baca sa ramena, to mu je domet, ta seljačka igraNovak20 wrote: ↑11/10/2023 09:00 E jeste joj se nagovorio.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... rzave.html
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić odgovorio je ambasadorici Izraela.
-Ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg: “Poštovana ambasadorice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto (predsjedavajuće Vijeća ministara BiH) i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo, ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, također zlonamjerna budala!
S obzirom na to da vjerujem da Vi ipak spadate u ovu drugu kategoriju, poruka Vama je sljedeća - taj perverznjak koji Vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad Vašim narodom je problem Vaše države!”, zaključio je Komšić
Narod vodis , narodu se neulizujes i govoris da je najpametniji najljepsi naobrazovaniji. Onaj ko ljudima prica sto zele da cuju najvise stete cini upravo njima a najvise koristi sebi i kliki oko njega. Najgori soj svakog drustva
Koji debil ja ne mogu da vjerujemNovak20 wrote: ↑11/10/2023 09:00 E jeste joj se nagovorio.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... rzave.html