Pogodila si srž problema. Višedecenijski beskičmenjački poltronski pristup i odnos sarajevskih političara prema fašistima i separatistima koji bi najradije da ova država uopšte ne postoji.SaraFina wrote: ↑16/05/2026 19:37Porazno je koliko smo mi ustvari “kratke pameti” I koliko mi patimo da se “svidimo” susjedima i komsijama. Stvarno je to porazno.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 19:35I da smo mi krivi što jadni Srbi i Hrvati nisu zavoljeli Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, dok istovremeno okreću leđa državnoj zastavi, zvižde himni, kače šahovnice i trobojke, veličaju ratne zločince, negiraju genocid... ali eto krivi su Bošnjaci/Bosanci i svi oni kojima je Bosna i Hercegovina domovina, a ne oni koji je mrze iz dna duše.![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
RodrigoMendoza
#60501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
last mohicans
#60502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kriv sam i ja, jer mi se ne sviđaju prodavci autodijelova u Kiseljaku.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 19:35I da smo mi krivi što jadni Srbi i Hrvati nisu zavoljeli Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, dok istovremeno okreću leđa državnoj zastavi, zvižde himni, kače šahovnice i trobojke, veličaju ratne zločince, negiraju genocid... ali eto krivi su Bošnjaci/Bosanci i svi oni kojima je Bosna i Hercegovina domovina, a ne oni koji je mrze iz dna duše.SaraFina wrote: ↑16/05/2026 19:26I hajde ti njima pričaj kako smo svi Bosanci i da trebamo voliti BiH. Isto je i sa navijačima Zrinjskog.last mohicans wrote: ↑16/05/2026 19:20 Prije 45 minuta lešinari u BL provociraju igrače Zelje sa pjesmama o Sratku.![]()
-
RodrigoMendoza
#60503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Što je najstrašnije, laži i spinovi HDZ-a/SNSD-a/SDS-a i fašistički narativ o ljiljanima kao "ratnoj zastavi" je usvojen i ovdje na forumu, čak i među pojedinim političarima iz Sarajeva koji sebe nazivaju probosanskim.SaraFina wrote: ↑16/05/2026 19:18Onaj seljacina Karamatic nicim pozvan tuzaka za zastave s ljiljanima na tribinama. I fura javno spiku o nekoj ratnoj zastavi ABiH. Znaci “obicna” bez zlatnih mačeva zastava s Ljiljanima namjerno se naziva ratnom zastavom ABiH. Sto je totalna šizofrenija i najprizemnija moguća laz seljacine. Znaci Karamatic totalno zanemaruje cinjenicu da je BiH je dobila nezavisnost i ta zastava vijorila ispred UN-a.last mohicans wrote: ↑16/05/2026 19:10On kao da nije gledao da su Bošnjaci fasovali kazne jer su upravo u tom Kiseljaku previse slavili prolazak reprezentacije.SaraFina wrote: ↑16/05/2026 18:53
Jedno ti je izolirana situacija/slucaj. A drugo ti je kad vrhuška politike poput HDZ-a u ovom slucaju, fura negativnu sliku i dehumanizira jedan kompletan narod. Konstantno unizava i optuzuje za sve negativno. Blokira i razvaljuje drzavu služeći kao poluga SNSD-u i laktaskom krmku Miloradu Dodiku.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#60504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Nece smjeti izaci iz kuce"MinistarKulture wrote: ↑16/05/2026 19:38https://www.klix.ba/vijesti/bih/kontrov ... /260516100Kontroverzni američki think tank, sa još kontroverznijim gostima, održat će samit u Banjoj Luci: Učestvuje i Dodik
Sta zna satorski pjevac sta je lobiranje, samo baca pare, nema od ovog nista
Dobro je da se nas MVP bavi pravim pitanjima, poput raspravljanja sa cakijasem na TV-u
-
RodrigoMendoza
#60505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni je on pao u očima onom sramotnom "misom za Blajburg" kada se razotkrio kao teški nacionalista (što je vjerovatno uvijek i bio, ali je u Sarajevu među rajom to vješto skrivao).
- SaraFina
#60506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tuzno ali istinito. Zovu Mamića i on poredi na bosanskom javnom servisu zastavu s ljiljanima sa ustaskom i cetnickom. Koji je to stepen ludila.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 19:48Što je najstrašnije, laži i spinovi HDZ-a/SNSD-a/SDS-a i fašistički narativ o ljiljanima kao "ratnoj zastavi" je usvojen i ovdje na forumu, čak i među pojedinim političarima iz Sarajeva koji sebe nazivaju probosanskim.SaraFina wrote: ↑16/05/2026 19:18Onaj seljacina Karamatic nicim pozvan tuzaka za zastave s ljiljanima na tribinama. I fura javno spiku o nekoj ratnoj zastavi ABiH. Znaci “obicna” bez zlatnih mačeva zastava s Ljiljanima namjerno se naziva ratnom zastavom ABiH. Sto je totalna šizofrenija i najprizemnija moguća laz seljacine. Znaci Karamatic totalno zanemaruje cinjenicu da je BiH je dobila nezavisnost i ta zastava vijorila ispred UN-a.last mohicans wrote: ↑16/05/2026 19:10
On kao da nije gledao da su Bošnjaci fasovali kazne jer su upravo u tom Kiseljaku previse slavili prolazak reprezentacije.
-
mishic
#60507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nikome ne pada napamet da se pokuša pozabavti definiranjem državnog interesa za sve one koji se proglašavaju probosanskim političkim subjektima kao ni bošnjačkog nacionalnog interesa za one koji se imenuju bošnjačkim.
Na drugoj strani u rs pozicija i opozicija imaju apsilutni konsenzus oko večine pitanja na kojima se tamo radi isto kao što i HDZ ima večinsku podršku za svoje stavove.
Građanska i bošnjačka večina su se raspršile u niz političkih subjekata bez makar nekoliko istaknutih principa koji bi bili poveznica među njima i rukovode se sitnosopstveničkim interesima koje sakrivaju glumeći demokratiju. Uz to oni se iscrpljuju i međusobnim sukobima i trvenjima kao da ne shvataju da je to put do poraza.
Na drugoj strani u rs pozicija i opozicija imaju apsilutni konsenzus oko večine pitanja na kojima se tamo radi isto kao što i HDZ ima večinsku podršku za svoje stavove.
Građanska i bošnjačka večina su se raspršile u niz političkih subjekata bez makar nekoliko istaknutih principa koji bi bili poveznica među njima i rukovode se sitnosopstveničkim interesima koje sakrivaju glumeći demokratiju. Uz to oni se iscrpljuju i međusobnim sukobima i trvenjima kao da ne shvataju da je to put do poraza.
-
RodrigoMendoza
#60508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakav krindž hahahahaMinistarKulture wrote: ↑16/05/2026 19:40Steta sto Sabina nije tu, da ih pita za njihovo misljenje o buducnosti BiHlast mohicans wrote: ↑16/05/2026 19:20 Prije 45 minuta lešinari u BL provociraju igrače Zelje sa pjesmama o Sratku.
I šta će ona koji kurac na fakultetu političkih nauka, kao predsjednica vladajuće stranke da drži predavanje studentima i lobira da glasaju za njenu stranku?
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 20:11, edited 1 time in total.
-
RodrigoMendoza
#60509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
last mohicans wrote: ↑16/05/2026 19:42Kriv sam i ja, jer mi se ne sviđaju prodavci autodijelova u Kiseljaku.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 19:35I da smo mi krivi što jadni Srbi i Hrvati nisu zavoljeli Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, dok istovremeno okreću leđa državnoj zastavi, zvižde himni, kače šahovnice i trobojke, veličaju ratne zločince, negiraju genocid... ali eto krivi su Bošnjaci/Bosanci i svi oni kojima je Bosna i Hercegovina domovina, a ne oni koji je mrze iz dna duše.![]()
![]()
![]()
-
TheMule
#60510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidim, poslije zadnjih desavanja, novi val "iznenadjenja" medju patriotima na raznim medijima.
Ne postoji nikakva nada za 90% Srba i Hrvata u BiH; teski nacionalisti, uz to, vecina tih ljudi su obicne seljandure iz nekih malih sredina. Ne pomoze ni to sto i Bosnjacka komponenta ima desnicarsko krilo.
Snage opredjenljene za modernu multietnicku drzavu su pred porazom i jedino uz pomoc vojne sile mogu odrzati tu ideju.
Angaziranje Amerikanaca nije bas losa stvar, i moze predstavljati tu potrebnu silu. Vrlo je moguce da se stvari nece odvijati na nacin kao sto su to gadovi iz BL zamislili.
Ne postoji nikakva nada za 90% Srba i Hrvata u BiH; teski nacionalisti, uz to, vecina tih ljudi su obicne seljandure iz nekih malih sredina. Ne pomoze ni to sto i Bosnjacka komponenta ima desnicarsko krilo.
Snage opredjenljene za modernu multietnicku drzavu su pred porazom i jedino uz pomoc vojne sile mogu odrzati tu ideju.
Angaziranje Amerikanaca nije bas losa stvar, i moze predstavljati tu potrebnu silu. Vrlo je moguce da se stvari nece odvijati na nacin kao sto su to gadovi iz BL zamislili.
-
RodrigoMendoza
#60511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobra i tačna analiza.mishic wrote: ↑16/05/2026 19:57 Nikome ne pada napamet da se pokuša pozabavti definiranjem državnog interesa za sve one koji se proglašavaju probosanskim političkim subjektima kao ni bošnjačkog nacionalnog interesa za one koji se imenuju bošnjačkim.
-
4L0n3
#60512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima li smisla ove tlapnje dzuturuma u penziji slusat duze od pola sata.. red senadovog “a kako ce do treceg ako ni u ratu nisu mogli to odrzat” pa red dzuturumovog “nije to moj fah al nek se dogovore a ako ne mogu onda treci”…
Jedva prica, trebo mu je senad malo ove njegove robe doturit prije emisije, da smrcu obojica bilo bi zanimljivije.
Sve u svemu zanimljivo je kako kardinal u penziji zastupa tezu da hrvati odose iz BiH jer im neko bira predstavnika, a bilo kakve druge egzistencijalne varijable odose u drugi plan. Kakva budalastina.