Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#60501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

c_g wrote:Ohhhhh Telemach :izet: :izet:

Image

Telemach kuca stvarno, čišćenje konkurencije, ali im ja nikad neću oprostiti nagradnu igru i majicu koju nikad nisam dobio a toliko je čekao. :(
Hm, možete li nam pisati u inbox, pa nije majica kuća da nam to ne možete oprostiti.
:)
Benq

#60502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Telemach wrote: Zdravo Benq,
I Vi ste bili na kanalu sinoć? :)
Bitno je da smo brzo odreagovali :)
Kompanija Telemach kao društveno odgovorna kompanija, željela je sudjelovati u humanitarnoj akciji te je Amiru puštena maksimalna brzina i uredan stream što je i potvrdio tokom razgovora, sredstva za Dijanu su prikupljena i to je ono što je najbitnije u ovoj priči :)
Pozdrav,

Da redovno ga pratim kad su neke ozbiljnije teme u pitanju kao ona sinoc, jos jednom svaka vam cast na brzini :thumbup:
Adrian1946

#60503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Benq pratim ga i ja. nego mozes iskocit u inbox da mi pomognes nesto?
odmor

#60504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Eh sad posto su svi nesto dobili osim nas koji imamo HD paket..

@Telemach na tebe je red!
Benq

#60505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Adrian1946 wrote:Benq pratim ga i ja. nego mozes iskocit u inbox da mi pomognes nesto?
Dobar je lik :)

Pisi slobodno u inbox
c_g

#60506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Telemach wrote:Hm, možete li nam pisati u inbox, pa nije majica kuća da nam to ne možete oprostiti.:)
E, to je bilo davno, ali je to bila jedina nagradna igra koju sam igrao na vašoj stranici, jer je majica bila sa logom jedne od mojih najdražih serija.

Usput, ovaj kanal Cinemania hoćemo to dobiti ili moramo spamati na onaj čuveni mail za nove kanale. :D
dembele

#60507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

odmor wrote:Eh sad posto su svi nesto dobili osim nas koji imamo HD paket..

@Telemach na tebe je red!
:D
Adrian1946

#60508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

ovako da prije svega pozdravim sve forumase narucito :evil: vraga i Benq a sad da krenem sa svojom temom odnosno ono sto sam htio da kazem.
Znaci prije nekih 20 dana, dodje ciko :-D posto sam uzeo Trio Grande Premium paket uz trazenje Arena HD kanala na sta mi je monter rekao da cu imati, imao do 16.1 i ugasise mi a kazu imacu 24 mjeseca, dobro znam sta sam i koji ugovor potpisao.
e sad pocinju problemi hajd kontam u sebi haj ebo ovu Arenu HD da ja vidim net kakav mi je kad ono upalim komp poslije pustanja brzine koja treba biti, aj reko da izmjerim mjerim na chormu jedva do 80 dodje.
mjerim na firefoxu kod njeg 100 i zovem ove da mi vide sta je, ovi me ebu ko konja salju me na druge neke adrese i operatere. kazu podrska ce se uskoro javit i haj to sve. i haj javi se objasnim ja liku sta je problem on kaze provjeri kablove, ja njemu ama bolan provjerio sve isto, malte ne svadjo se sa njim, i on mi kaze nista otvoricu reklamaciju, on otvori dodje covjek odma sutra stariji covjek . i zna se da ima iskustva mjenjo dole onaj utikac gdje se ukljucuju kablovi misliio do tog i kad je sve prikopco opet mjeri i kod njeg na laptopu ide na 80 a i kod mene i sad stavi mi cisco ono sran... od modema doslo mi da ga odma bacim ali haj i onda mjerio kad on pokaza 146 na njegovom laptopu a kod mene i dalje 110 provjeravao je crni vrag i kaze da je do neceg... ali JA LJUDI zelim NOVI MODEM KOJI STE TEK DOBILI,a ne polovnjake i hajd javim se danas u podrsku onaj cini mi se Aleksandar operater drzak ja mu objasnim situaciju on kaze ZNATE KOLIKO NAS PITAJU KAO ZA ZAMJENU A MODEM NORMALAN? i ja njemu kazem pa znami on meni poce nabrajat provjeri ovo ono, ama necu cisco modem i gotovo i otvori on reklamaciju i nesto ne znam ni ja vise.

a nakon toga mi se javi neka Sanela ili Sanja kako vec i kaze da je vec otvoren nalog medjutim ja je pitam hoce li mi htjeti zamjeniti ona kaze moze. i evo danas niko dosao nije a prije dan je bila reklamacija, i rekla je da ce neko doc.
ovakve probleme nikad nisam imao sa Telemachom ali evo...
Almir_

#60509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almir_ »

Ja sam isto imao problem sa brzinom,jedan od operatora je uradio restart rutera i vise se nije upalio...
Brza reakcija i dosli su mi kuci,sve bi sam da ne zamjene ruter i upravo postave taj cisko...
Medjutim on pokaza 38 od 40 mbps..
Ne znam zasto je on toliko los,al onaj Ubee je totalno ludji od ovog...
Produzio sam ugovor i presao na trio grande,nadam se da nece biti kvarova kao ni u predhodnom periodu.
probook

#60510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Mislim da im treba redizajn svih paketa... Recimo ja sam uzeo duo net neki sto je sadrzavao prosireni paket, jer su tada sk kanali bili tamo. Sada taj prosireni paket izgubio smisao, a vidim i HD paket :roll:
Adrian1946

#60511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Almir_ wrote:Ja sam isto imao problem sa brzinom,jedan od operatora je uradio restart rutera i vise se nije upalio...
Brza reakcija i dosli su mi kuci,sve bi sam da ne zamjene ruter i upravo postave taj cisko...
Medjutim on pokaza 38 od 40 mbps..
Ne znam zasto je on toliko los,al onaj Ubee je totalno ludji od ovog...
Produzio sam ugovor i presao na trio grande,nadam se da nece biti kvarova kao ni u predhodnom periodu.
Brate ja od pocetka onog Trio grande Extra nisam imao problema mjerio 125 cak a 120/7 je paket.

i sad u ovom Premiumu mjeri manje, zar ne treba vise ? a sto se tice Cisca njegove mane su sto nema 5GHZ, i sto je jako jako spora konekcija na 2,4 GHZ. i mjenjao kanal a najvise mjeri 42.
Adrian1946

#60512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

probook wrote:Mislim da im treba redizajn svih paketa... Recimo ja sam uzeo duo net neki sto je sadrzavao prosireni paket, jer su tada sk kanali bili tamo. Sada taj prosireni paket izgubio smisao, a vidim i HD paket :roll:
Ma kralju nek ubace Pinkove kanale, jel volim gledat one njihove classice a sigurno i ostali. a ostalo je sve ok.
dembele

#60513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

probook wrote:Mislim da im treba redizajn svih paketa... Recimo ja sam uzeo duo net neki sto je sadrzavao prosireni paket, jer su tada sk kanali bili tamo. Sada taj prosireni paket izgubio smisao, a vidim i HD paket :roll:
Taj HD paket je ostao samo na 5 kanala. Vjerovatno će i njega vrlo brzo rasformirati kao što su učinili sa SK HD paketom.
Adrian1946

#60514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Ubacite sve iz HD paketa, HD paket sklonite i samo nek bude Cinemax paket i Arena HD paket i Arena SD i eto to bi bilo to, tako rade skoro svi ovi multimilijoneri pobacaju u Start Osnovni i Prosireni sve uklone HD Paket, samo onda ima Arena HD i SD i Cinemax.
mario_mo

#60515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mario_mo »

crnivrag wrote:
Adi-g wrote:Pokusavam instalirati eon na android boxu i nakon instalacije ne dozvoljava mi dalje od select language. Bilo koji jezik izaberem ne prihvata. Ima li neka solucija za ovo?
Moraš koristiti miš da uradiš instalaciju i da kasnije koristiš EON, inače ova aplikacija ne reaguje na funkcije daljinskog koji dođe uz box.
Mene zanima da li ima kakav info hoce li radit aplikaciju prilagodjeni za android box posto nemam kabelsku infrastrukturu svugdje i ne igra mi dodatni receiver. Nesto sam nacuo da ce biti eon receiveri sredinom godine, mislim da je to isto ok ako se mogne uzeti kao dodatni receiver za par km vise i da se moze na wirelles povezat
crnivrag

#60516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

mario_mo wrote:
Mene zanima da li ima kakav info hoce li radit aplikaciju prilagodjeni za android box posto nemam kabelsku infrastrukturu svugdje i ne igra mi dodatni receiver. Nesto sam nacuo da ce biti eon receiveri sredinom godine, mislim da je to isto ok ako se mogne uzeti kao dodatni receiver za par km vise i da se moze na wirelles povezat
Još uvijek ne znamo nikakve detalje vezane za EON digitalne box-ove, ali su najavljeni da definitivno dolaze u ponudu kod svih operatera United Grupe u toku ove godine.
cenecimoveocino

#60517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

crnivrag wrote:
mario_mo wrote:
Još uvijek ne znamo nikakve detalje vezane za EON digitalne box-ove, ali su najavljeni da definitivno dolaze u ponudu kod svih operatera United Grupe u toku ove godine.
Ima li negdje da se već koriste ti boxovi kod nekog operatera?Da vidimo kako to u praksi izgleda ili bi moglo izgledati kod nas? :)
crnivrag

#60518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

cenecimoveocino wrote: Ima li negdje da se već koriste ti boxovi kod nekog operatera?Da vidimo kako to u praksi izgleda ili bi moglo izgledati kod nas? :)
Nema, jer još nisu pušteni u zvaničnu upotrebu, vjerovatno su trenutno u fazi internog testiranja, a sve članice United Grupe su najavile da će uskoro u ponudi biti EON digitalni prijemnik.

Neka vrsta EON prijemnika je krajem prošle godine isporučena operateru Net TV Plus, a ovako to izgleda: https://nettvplus.com/Televizija/Set-Top-Box

U pozadini se vidi interfejs koji je dostupan i na stranici United.Cloud kompanije koja razvija EON: https://united.cloud/user-interface/bas ... interface/
Radar71

#60519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Još 60 minuta :babinsin:
dembele

#60520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Kako stojimo :evil: sa slobodnim prostorom za kanale, Koliko može doći novih sd ili hd kanala?
Benq

#60521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Radar71 wrote:Još 60 minuta :babinsin:
Do cega ??
MTV

#60522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Do petka

:mrgreen:
Benq

#60523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote:Do petka

:lol: :lol:
dembele

#60524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Benq wrote:
MTV wrote:Do petka

:lol: :lol:
:D
Image
carsija_ner

#60525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by carsija_ner »

Sto ukidoste sport club 2 i 3 sd verziju? Mogli su se naci u digitali sad se moze gledat samo na analogiji jer hd su kodirani za obicne smrtnike a i svakako su bili u hd ponudi. Ima li išta dobro za redovne platiše koji nisu pod ugovorom od ovog telemaha jer ipak plaćaju REDOVNO račune kao i ostali. To forsiranje ugovora me jako nervira kao dugogodišnjeg korisnika kablovske usluge valjda zaslužuju ljudi nešto a oni još smanjuju kvalitet za navedenu grupu ljudi. Samo tako naći će se riješenje i za vas kad tad.
Locked