Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nefs-i Mulhima wrote:Nakon BP oil sto sam probao razmisljam da se vratim na staru pumpu. Potrebno je motoru daleko duze vremena da dodje na radnu temperaturu. Dobrinja - grbavica -alipasino (tek ovde haman na radnoj). Subjektivno (odokativna metoda) krace gorivo traje.
Sad ne znam, prelamam se... 20pf ipak nije malo...
Fakat i meni sporije dostize radnu temperaturu, do zime nije jer sam i po vecim zimama vozio, kontao sam ici do majstora da mi pogleda termostat a sad vidim tvoj komentar, vracam film i fakat mi se ovo pocelo desavati od kako sipam na BP-u.
Sto se tice potrosnje, rada motora i vuce, sve je odlicno, cak mislim da mi auto bolje vuce i da ne trosi nista vise nego na drugim pumpama, znam jer sipam jednom mjesecno pun rezervoar i bude mi tacno do plate, ali mi sad nije jasno ovo za radnu temperaturu. Ima li neko strucan da pojasni da li je to dobra ili losa stvar.
supercali wrote:Ja nasuo gorivo na bp i ko da mi vise ledi sajba a i prozori se sporije spustaju
Jel moguce da je do goriva?
A gdje sipaš gorivo, jel možda tamo za tečnost za brisače? Ili pak direktno u termostat... ??
Hajd sad stvarno da i ja kažem da se uozbiljimo oko toga, bez visokih niskih ili visokih temperatura, pa jahh
p.s. Malo odosmo od cijena goriva...
O'zone wrote:Danas na putu prema Jahorinu nasuh kod Mandića rezervoar plina 30 litara 20 KM i još za cenera beMzina po 1,71 elem za trijest marki pun ko sipak
Što ovi supki na Bitumenci ne ubace o LPG?
Kod istog tog mandica drug ponio na selo 2l benzina za motorku, na kraju ga prosuo... nije mogo vjerovati sta jr dobio.. necist benzin totalno... kaze motorku ce mu pokvarit a ne auto )
O'zone wrote:Danas na putu prema Jahorinu nasuh kod Mandića rezervoar plina 30 litara 20 KM i još za cenera beMzina po 1,71 elem za trijest marki pun ko sipak
Ja mislim da bi trebao uskoro lpg, pise u pripremi
Ja mislim da bi trebao uskoro lpg, pise u pripremi
Na EP i dalje iste cijene. BMB 1,91, a D5 1,86. Vjerovatno misle snizavati krajem sedmice i to garant 5 feninga, a u Avazu jutros kazu da sve cijene idu dole 10 pf. Vidjecemo na sta ce sve to izaci. Dok cekamo hoce li smanjiti za bijednih 5 pf ili "ogromnih" 10pf, ne bi bilo lose procitati dva teksta koji o tome govore. Prvi je izasao u petak cini mi se, a drugi je izasao danas i friziran je i prepravljen, vjerovatno zbog pritiska naftasa na ministarstvo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Naredne sedmice u BiH niže cijene nafte: Litar benzina će koštati oko 1,80 KM
Anadolija
prije 3 dana
U Bosni i Hercegovini će od ponedjeljka naredne sedmice doći do znatnog pada cijena nafte, izjavila je Vahida Crnalić iz Ministarstva trgovine Federacije BiH.
"Nakon što je došlo do rekordnog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, od naredne sedmice ćemo imati i pojeftinjenje nafte na tržištu u BiH. Zadnjih dana u svijetu je došlo do značajnog pojeftinjenja nafte. To se odrazilo i na cijene kod nas. Od ponedjeljka-utorka ćemo imati znatno niže cijene nafte i u BiH", kazala je Crnalić.
Istakla je da je riječ o skoro rekordnom padu cijena nafte u svijetu, ali i u BiH.
"Imali smo oko 100-150 zahtjeva prethodnih dana za sniženjem cijena nafte. Nove cijene, koje stupaju na snagu od početka naredne sedmice, su 1,65-1,75 KM za dizel, dok će benzin koštati oko 1,80 KM", potvrdila je Crnalić.
Inače, cijene nafte na svjetskom tržištu danas su snižene i analitičari smatraju da će tržište biti prezasićeno i u 2016. godini.
Cijena sirove nafte "brent" danas je pala za 56 centi na 39,17 dolara po barelu, što je najniže u proteklih sedam godina. U New Yorku je cijena svijetle sirove nafte manja za 41 cent i trenutno iznosi 36,35 dolara po barelu.
Potvrđeno iz Ministarstva trgovine FBiH REKORDAN PAD CIJENA Nafta u BiH jeftinija i do 10 feninga
Objavljeno: 14. 12. 2015 REKORDAN PAD CIJENA Nafta u BiH jeftinija i do 10 feninga
Ilustracija (Dizel do 1,75, a benzin 1,80 KM)
Cijene nafte i naftnih derivata bit će snižene i do deset feninga do kraja sedmice, potvrđeno je za "Avazov" portal u Ministarstvu trgovine Federacije BiH.
Kako nam je potvrdila Vahida Crnalić, Viši referent za evidentiranje promjene cijena naftnih derivata, zahtjeve za smanjenje cijena dizela i benzina u FBiH s benzinskih stanica upućene su u petak.
- Primili smo više od 60 zahtjeva, tako da je na nekim benzinskim pumpama već danas niža cijena. U zavisnosti od pumpe cijena kretat će se od pet do 10 feninga - kazala je Crnalić.
Kako je ranije kazala Crnalić pad cijena na svjetskom tržištu se odrazio i na cijene kod nas. Ona je napomenula da je riječ o skoro rekordnom padu cijena nafte u svijetu, ali i u BiH.
- Dizel, prema novim cijenama košta 1,65-1,75 KM u zavisnosti od pumpe, a benzin koštati oko 1,80 KM - potvrdila je Crnalić.
Pad cijena nafte u BiH rezultat je pada cijena na svjetskom tržištu i sada se nalaze na najnižem nivou u gotovo sedam godina, ispod 36 dolara po barelu.