Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
safran

#6051 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ijaooooo, dotle došlo da je kod Vildana gužva?
dance_mom

#6052 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dance_mom »

safran wrote:Ijaooooo, dotle došlo da je kod Vildana gužva?
Dotle...sreca, mi samo isli na vakcinu
suza81

#6053 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

safran wrote:Ijaooooo, dotle došlo da je kod Vildana gužva?
A sta fali doktoru? :) Meni je bio ok i bas mi se svidjelo kako je pazljiv prema djeci. Moj malac samo kod njega ne odvali plakat :)
safran

#6054 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ne znam ni sama, u suštini mu ne fali ništa, ali ga masovno mame izbjegavaju. Kod Vildana se ide po uputnice, recepte i sl. A mojoj djeci se upravo to što je ziheraš (a u suštini djeluje nesigurno) pokazalo kao vrlo korisno. I moj stariji je opet samo kod Vildana plakao, i to kako je plakao, kao na dugme punom parom a onda Vildan počne da oklijeva i muca ...
dance_mom

#6055 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dance_mom »

safran wrote:Ne znam ni sama, u suštini mu ne fali ništa, ali ga masovno mame izbjegavaju. Kod Vildana se ide po uputnice, recepte i sl. A mojoj djeci se upravo to što je ziheraš (a u suštini djeluje nesigurno) pokazalo kao vrlo korisno. I moj stariji je opet samo kod Vildana plakao, i to kako je plakao, kao na dugme punom parom a onda Vildan počne da oklijeva i muca ...
Ne znam ni ja, meni Vildan dosad bio odličan...kad mi je Azra dva puta fulila dijagnozu, odnesem dijete njemu u drugu smjenu i riješimo problem. što kaže safran, to što je ziheraš, dobro se pokazalo...
suza81

#6056 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

On je prvi doktor koji je sam trazio da uradimo lab nalaze umjesto da rutinski da antibiotik.
suspect_zero

#6057 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

Mislim da sam i ja u četvrtak bila kod dr.Vildana, ako je bio prva smjena u DZ Saraj polje onda jesmo :? (ovo nam je bio prvi put u ovom DZ, tako da nisam upoznata) ....maleni je dobio visoku temperaturu i odvedemo ga do dr., koji ga pregleda i kaže jako upaljeno grlo te mu propiše Klovacin sirup :oops: .....do sada mi nije bio nešto bolešljiv, tako da je od sirupa povremeno uzimao samo panadol........sa Klovacinom je nastao pravi problem, na prvu dozu ga je ispljun'o i počeo plakati :oops: ......naredni pokušaji su bili baš traumatični i za njega i mene :cry: ....čim vidi da uzimam kutiju počinje se sakrivati i plakati, kada krenem da mu dam krene dreka, zatvaranje usta, otimanje, udaranje i ako mu uspijem ukapati koju kap onda se zakašlje i povrati.....ne znam šta da radim????? ....sada ne želi ni panadol, sreća pa je temperatura od sinoć spala pa nemamo potrebe.....al' za Klovacin fakat nisam pametna šta da radim :oops: :oops: :? :? :cry: :cry: :cry:
Neko imao slično iskustvo?
putujucidzindas

#6058 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

suspect_zero wrote:Mislim da sam i ja u četvrtak bila kod dr.Vildana, ako je bio prva smjena u DZ Saraj polje onda jesmo :? (ovo nam je bio prvi put u ovom DZ, tako da nisam upoznata) ....maleni je dobio visoku temperaturu i odvedemo ga do dr., koji ga pregleda i kaže jako upaljeno grlo te mu propiše Klovacin sirup :oops: .....do sada mi nije bio nešto bolešljiv, tako da je od sirupa povremeno uzimao samo panadol........sa Klovacinom je nastao pravi problem, na prvu dozu ga je ispljun'o i počeo plakati :oops: ......naredni pokušaji su bili baš traumatični i za njega i mene :cry: ....čim vidi da uzimam kutiju počinje se sakrivati i plakati, kada krenem da mu dam krene dreka, zatvaranje usta, otimanje, udaranje i ako mu uspijem ukapati koju kap onda se zakašlje i povrati.....ne znam šta da radim????? ....sada ne želi ni panadol, sreća pa je temperatura od sinoć spala pa nemamo potrebe.....al' za Klovacin fakat nisam pametna šta da radim :oops: :oops: :? :? :cry: :cry: :cry:
Neko imao slično iskustvo?
nismo imali direkt iskustvo s klovacinom, al ovaj moj inace ok popije sve. jednom smo imali situaciju, kad bi, sta god mu pokusam dati, vristao - ljuuuuuutooo, pljuvao, uzas, katastrofa... uglavnom, sve skupa je bila herpes angina, zbog koje je njemu bilo sta sto bi strpao u usta fakat bilo uzasno ljuto. to bismo onda rijesili spricanjem s tantum verde, koji bi na neko vrijeme smirio to sve, dovoljno da ga najedem i dam sta vec treba popiti. ne znam je li uopste povezano s tim vasim, ali eto, mozda da probas...

zaborvaih reci, tantum verde zapravo se i koristi kod bolnog grla, upala grla, sluznica usta i slicno. nisam sigurna od kojeg uzrasta se moze koristiti, na kutij istoji doizranje kod djece do 6 godina. ako ne tantum verde, onda veragol ili veralgin, koji je na bazi kadulje, on sigurno moze ici dosta rano - moj je apliciran prije 1. rodjendana.
manekenka u penziji

#6059 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

@Mis Mekinjas

S cime si sve kombinovala grah?
Kako si ga uvodila?
Mis mekinjas

#6060 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Prvo samog. Zlica velika za probu. Sa 7 mjeseci je probao grah i nije imao problema.
Poslije sam grah kuhala sa mrkvom, korijenom celera, korabom i crvenim lukom. Nekad u kombinaciji sa svime nekad sa bilo cim od navedenog. Sad kuham sve skupa i dodam jos kruha.
manekenka u penziji

#6061 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mojoj je 8 i po mj.
Dijete mi pozutilo od viska beta karotena. Radili nalaze, sve ok hvala Bogu. Pitam doktora sta da joj pravim a on ce meni:"daj joj graha!"
Sad nam je problem mrkvica, sve narandasto i sve zeleno tj.ono sto ima vitamin A.
Mislila sam da napravim krompir pire i ubacim u njega kasiku graha. Ne znam da li je to ukusno?
Cholina_Lokica

#6062 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Cholina_Lokica »

manekenka u penziji wrote:Mojoj je 8 i po mj.
Dijete mi pozutilo od viska beta karotena. Radili nalaze, sve ok hvala Bogu. Pitam doktora sta da joj pravim a on ce meni:"daj joj graha!"
Sad nam je problem mrkvica, sve narandasto i sve zeleno tj.ono sto ima vitamin A.
Mislila sam da napravim krompir pire i ubacim u njega kasiku graha. Ne znam da li je to ukusno?
Pa ako izblendas grah, bude i on kao pire, pomjesas, trebalo bi biti fino
JanuaryJones

#6063 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Karfiol, žuta buranija, prokulice, proso, krompir, luk srebrni, crveni, ljubičasti, tikve i tikvice, riža za rižota, slatki krompir, oslić, kozice, pura sa kiselim mlijekom ... Eto ideja, grah je težak kao sam obrok.
manekenka u penziji

#6064 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Hvala vam na odgovorima i svjetima.

Meni je zaista mozak stao i nemam vise ideja.
Kako pripremate luk? Iskuhava se sa ostalim povrcem, pretpostavljam...
JanuaryJones

#6065 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

manekenka u penziji wrote:Hvala vam na odgovorima i svjetima.

Meni je zaista mozak stao i nemam vise ideja.
Kako pripremate luk? Iskuhava se sa ostalim povrcem, pretpostavljam...
Luk je slatkast i sa svime se slaže. Skuhaš i propasiraš. Isto tako dodaj slobodno friške začine peršin, celer. Supice i kašice su ukusnije i bogatije ;-)
Mis mekinjas

#6066 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Luk kuhas, a grah mozes i sa tjesteninom bez jaja pomijesati da bude kaloricnije. :)
Grah moze i sa blitvom i sa tikvom (budimka, ono sto se zove stambolka), i sa korijenjem bilo kojim ako je mrkva problem.
Inace mrkvu ne treba svaki dan davati djeci. Ja je 2-3 puta tjedno ubacim u hranu.
Ma.Le.Na

#6067 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

Kako odlazete prljave pelene?
Da li vam je kanta uz Komodu za presvlacenje ili?
Nekako mi bezveze odlagati u kuhinjsku kantu...a i 6-8 pelena je previše da tako stoje u stanu...a opet ne mogu svaki put trčati van do kontejnera
Dakle..kako VI odlazete?
LieToMe

#6068 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by LieToMe »

Ma.Le.Na wrote:Kako odlazete prljave pelene?
Nekako mi bezveze odlagati u kuhinjsku kantu...a i 6-8 pelena je previše da tako stoje u stanu...a opet ne mogu svaki put trčati van do kontejnera
Dakle..kako VI odlazete?
Ja koristim one kese u dm-u sto mirisu i malo neutralisu smrad :mrgreen: (pakovanje je kao vlazne maramice i dodje ih 100 manje od 4 KM cini mi se) zgodno je i kad negdje ides u goste lijepo upakujes i poneses sa sobom. Kuci cesto stavljamo u odvojenu kesu jer vazda neko dolazi, prolazi, odlazi pa lijepo ponese (ne mislim na goste nego na familiju) :lol:

Sad je malo veca pa ne kaki cesto, tako da teti koja je cuva nije mrsko da ponese kad krene a onu jednu vecernju (ukoliko bude) spakujem u duplu dm-ovu kesu i odlozim sa ostatkom smeca u kantu i ujutru ide na bacanje.
Cholina_Lokica

#6069 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Cholina_Lokica »

Cuj kako, pa kroz prozor k'o sav posten svijet :lol: :lol:
Ma.Le.Na

#6070 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

:thumbup:
Moram potražiti te DMove
Ma prodaje mi kroz glavu to ...6-8 pelena dnevno
Srećom imam balkon al opet, da vidim ima li pametnijih rješenja :mrgreen:
Dakle iznošenje svaki dan
OK :mrgreen:
JanuaryJones

#6071 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Ma.Le.Na wrote:Kako odlazete prljave pelene?
Dakle..kako VI odlazete?
Posebna kanta sa poklopcem pored stola za presvlačenje. Kupujem mirisne kese u DMu (limeta, limun) tako da nema mirisa. Izbacimo kad se napuni do pola. Veliku nuždu izbacimo u wc šolju, mekšu zapakujemo u još jednu kesu i tako ;)
LieToMe

#6072 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by LieToMe »

Ma.Le.Na wrote::thumbup:
Moram potražiti te DMove
U DM-u ces ih naci gdje i pelene i plava je kesa ima onaj bijeli poklopac na vrhu (isto kao violetine maramice). Meni je ovo odlicna opcija. malenoj je 2 pune godine (drugo na putu) cini mi se da se pelena i kesa necu jos podugo rijesiti :lol:

Meni su ove kese idealne, narocito kad odemo negdje u posjetu. Ja vazda imam jedno 2 paketa u opticaju (jedan u torbi jedan u komodi) i jedno 3 rezerve (ko hrcak) za svaki slucaj :roll:
Ma.Le.Na

#6073 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

:lol:
Hrčak hrčka poznaje :thumbup: :lol: :lol:
JanuaryJones

#6074 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

LieToMe wrote:
Ma.Le.Na wrote::thumbup:
Moram potražiti te DMove
U DM-u ces ih naci gdje i pelene i plava je kesa ima onaj bijeli poklopac na vrhu (isto kao violetine maramice). Meni je ovo odlicna opcija. malenoj je 2 pune godine (drugo na putu) cini mi se da se pelena i kesa necu jos podugo rijesiti :lol:

Meni su ove kese idealne, narocito kad odemo negdje u posjetu. Ja vazda imam jedno 2 paketa u opticaju (jedan u torbi jedan u komodi) i jedno 3 rezerve (ko hrcak) za svaki slucaj :roll:
Potražim i ja ove, za torbe. Inače koristim kuhinjske mirisne, sa vezicama. Pakovane u rolnu, žute, mirišu na limun. Oko 2 KM.
Ma.Le.Na

#6075 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

Vidjela sam te :thumbup:
Malo su im tanke ali za pelene mogu :thumbup:
Post Reply