Logosoft
Moderator: Benq
- Red Wolf
#6051 Re: Logosoft ALL ABOUT
Danas vratio opremu LOL-a i presao na BHT,milorade meni ga mozes a oni nek te finansiraju,ciao ragazzi,sto nemogu suplje,kupio nije kupio,eto vas pa uzivajte
- karanana
#6052 Re: Logosoft ALL ABOUT
cestitamo i sve najbolje!Red Wolf wrote:Danas vratio opremu LOL-a i presao na BHT,milorade meni ga mozes a oni nek te finansiraju,ciao ragazzi,sto nemogu suplje,kupio nije kupio,eto vas pa uzivajte
kad ti prije bht dodje i instalira? brzi su, tu su se poboljsali. prije se cekalo mjesec, i to ako si sretan i ako te se sjete ili ako imas stelu.
prijedlog za lol. hajde natrpajte ponudu novim kanalima, hd i svasta nesto drugo. nece dugo to biti vas trosak nego kad mtel dodje to ce im se natovariti.
- Red Wolf
#6053 Re: Logosoft ALL ABOUT
Presao tacnije predao zahtjev,doci ce poslije nove godine,tisu da niko nezna koristim komsijin kol.kabl tm do prikljucenja,pozzkaranana wrote:cestitamo i sve najbolje!Red Wolf wrote:Danas vratio opremu LOL-a i presao na BHT,milorade meni ga mozes a oni nek te finansiraju,ciao ragazzi,sto nemogu suplje,kupio nije kupio,eto vas pa uzivajte
kad ti prije bht dodje i instalira? brzi su, tu su se poboljsali. prije se cekalo mjesec, i to ako si sretan i ako te se sjete ili ako imas stelu.
prijedlog za lol. hajde natrpajte ponudu novim kanalima, hd i svasta nesto drugo. nece dugo to biti vas trosak nego kad mtel dodje to ce im se natovariti.
-
Nikolini
#6054 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jasta ce otici, isto kao sto su otisli kada je Telemach preuzeo Globalnet i ELOB. Ne da nisu otisli nego su privukli jos 3 puta vise korisnika. To ce se isto i sada desiti, mtel ce izbaciti super ponude da privuce nove korisnike.operacija labrador wrote:Ma bogami džaba priča o unapređenju usluga. Ode li LOL pod mtel "čizmu" odoh i ja ... Da li vi uopće shvatate da nije važno šta vi u Logosoftu mislite o tome već šta vaši korisnici misle o svemu. Većina će vam prije ili kasnije otići "mrskom" BHT-u.
Mtel se poistovjećuje sa Srbijom , vi možete da ponudite ne znam kako razumne argumente ali ljudi u Bosni nisu ljudi od argumenata pa će većina otići uključujući i mene. Zmije su nas ujedale ,tu nikakvi argumenti ne piju vode...
I onda kada ostanu po 1-2 providera u svakom gradu onda smo ga popusili. Desit ce se stagacija i dizanje cijena (pogledajte ponudu HT-a u Hrvatskoj, jos uvijek se placa promet hahaha).
-
TwistedX
#6055 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sretno!!! Sada imas temu za BH Telecom...Red Wolf wrote:Presao tacnije predao zahtjev,doci ce poslije nove godine,tisu da niko nezna koristim komsijin kol.kabl tm do prikljucenja,pozzkaranana wrote:cestitamo i sve najbolje!Red Wolf wrote:Danas vratio opremu LOL-a i presao na BHT,milorade meni ga mozes a oni nek te finansiraju,ciao ragazzi,sto nemogu suplje,kupio nije kupio,eto vas pa uzivajte
-
jastuk1
#6056 Re: Logosoft ALL ABOUT
To se apsolutno neće desiti jer nema prostora za wow ponudu. Vidi:Nikolini wrote:Jasta ce otici, isto kao sto su otisli kada je Telemach preuzeo Globalnet i ELOB. Ne da nisu otisli nego su privukli jos 3 puta vise korisnika. To ce se isto i sada desiti, mtel ce izbaciti super ponude da privuce nove korisnike.
Telemach je privukao te nove korisnike monopolom tj. nedozvoljavanjem SK kanala kod konkurencije. A do sada svi koji su mogli na LOL i prešli su. I nije da je LOL do sada zadržavao sve korisnike. Ja sam prije 2 godine prešao na HS recimo. Sad kondam da se vratim na BHT (gdje sam bio prije LOL-a) i uvedem Moja TV full + paket.
Super ponude u slučaju korisnika LOL-a bi značile pravi FTTH (da mogu ponuditi simetrične up i down brzine i izuzetno mali ping), ali LOL nije uvodio fiber vertikale po spratovima u haustore, kao što to već radi BHT, već se kačio na stare bakarne parice u prizemlju. Pa ja sam i otišao sa LOL-a jer mi nisu isporučivali ugovorenu brzinu (bila je 30 posto manja od najveće moguće u ponudi) zbog prevelike udaljenosti ostrva.
-
zilog
#6057 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znam za ovo vec neko vrijeme (otprilike sto je @damir.d napisao).
Gledam, kako se, u vecini slucajeva, javljaju korisnici koji nisu na LOL-u, ili oni sa dva posta ukupno.
Kakav Vam je problem da odjavite uslugu?
LOL nije firma koja vas veze ugovorom.
Ja cu svoju odjaviti kada:
- se PDV ne bude placao u FBiH.
- mi mailovi budu isli preko Srbije.
- ne dobijem uslugu (BW, kanale...) kakvu ocekujem.
Dobit? Koja q.rceva dobit?
Kada LOL bude ostvarivao relevantnu dobit, tada ce (vec godinama) mtel biti u drugom vlasnistvu.
Valjda prvo slijedi investiranje i borba za trziste (nas). To se ne radi sa dobiti, vec samo natezanjem konopa.
Gledam, kako se, u vecini slucajeva, javljaju korisnici koji nisu na LOL-u, ili oni sa dva posta ukupno.
Kada LOL bude ostvarivao relevantnu dobit, tada ce (vec godinama) mtel biti u drugom vlasnistvu.
Valjda prvo slijedi investiranje i borba za trziste (nas). To se ne radi sa dobiti, vec samo natezanjem konopa.
-
Sakazulu
#6058 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja bih više volio da se ovoliko novih post strana stvorilo radi dizanja svijesti LOL ekipi da nam uvale koji novi HD kanala, vrate CMC i napucaju brzine, aplikacije za andriod i slično. A ovo ispišavanje na naci osnovi... mi je nevjerovatno!
Ovaj što je, navodno, vratio opermu. Nadam se da si im rekao u lice i razlog, ili si se vadio na neke neiskrene razloge što ideš. I sretno ti bilo!
Ovaj što je, navodno, vratio opermu. Nadam se da si im rekao u lice i razlog, ili si se vadio na neke neiskrene razloge što ideš. I sretno ti bilo!
- Maharadza
#6059 Re: Logosoft ALL ABOUT
Aferim, smrt nacionalizmu!vanjki wrote:Ne mogu fa vjerujem kako su pojedini ljudi glupi i zive u proslosti.Boli me kurac tko ce biti vlasnik logosofta vec mi je bitno da imam jeftinu i dobru uslugu...u svinetu biznisa gledati nacionalni simbol je glupost
- afannedim
#6060 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sakazulu wrote:Ja bih više volio da se ovoliko novih post strana stvorilo radi dizanja svijesti LOL ekipi da nam uvale koji novi HD kanala, vrate CMC i napucaju brzine, aplikacije za andriod i slično. A ovo ispišavanje na naci osnovi... mi je nevjerovatno!
-
Naslovnica
#6061 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tek toliko da ponovim ono o čemu sam pisao prije 4 mjeseca, pa bijah proglašen za provokatora!zilog wrote:Mislim da si ti najobicniji provokator...Naslovnica wrote:Postao/la Naslovnica dana 25/08/2013 00:23
Time shift (koji LoL namjerno ili ne pogrešno nazivaju snimalica) postaje skoro pa neupotrebljiv.
Kada se pusti sadržaj, prvo je pitanje da li će ići prevod ili neće.
Ako i ima prevoda, čik stisni pa premotaj malo naprijed kada su reklame - em prevoda uglavnom nestane, em premotavanje ne radi kako treba. Premotavanje naprijed ili nazad rijetko kada radi kako treba. NA ekranu piše da sam premotao 3 minute naprijed, a on me vrati 12 minuta unazad ili slično tome. Totalna zbrka.
Kako su krenuli, na kraju će ih neko kupiti.
-
Sakazulu
#6062 Re: Logosoft ALL ABOUT
I dalje te muči premotavanje i timeshift.
Ma moj lijek za taj problem je: torrenti
-
SA 071
#6063 Re: Logosoft ALL ABOUT
Drug, telekom napravi 140 miliona dobiti, isplati dividendu koja uglavnom ide državi i dosad se (dok nisu ovi zadnji majmuni uzjahali) ta dividenda koristila najvećim dijelom za izgradnju autoputa. I plus su sitni dioničari dobijali finu finansijsku injekciju svake godine. Zatim, telekom je finansirao naše sportske klubove kroz sponzorske ugovore, te davao donacije našim udruženjima, te za razne projekte iz te dobiti (podrazumijeva se da je tu bilo i onih kojima je to bio način da uzmu tuđe pare ili da se pripazi neki stranački/partijski čovjek, ali je bilo i onih kojima su stvarno pare trebale i pomogle). I naravno, s medom raditi a med ne lizati teško ide-naravno da tu dio para ide i gdje ne treba. Ali...zilog wrote:Znam za ovo vec neko vrijeme (otprilike sto je @damir.d napisao).
Od Logosoftove dobiti niko nikada ništa nije vidio osim Telibečirevića i sada će te novce uzimati Mtel. To što je dosad Telibećirević podmazivanjem pojedinaca iz telekoma u nekim slučajevim neometano zloupotrebljavao infrastrukturu BHT (ali i EPBiH) i od toga imao koristi on i ti pojedinci, a državne firme bile pokradene a zbog tih pojedinaca ga nisu spriječili u tome ili tužili, e sada će te benefite naslijediti ovi iz Mtela (neću ih drugačije nazvati jer vidim da vas je ovdje puno koji imaju "otvorene poglede" koji samo gledaju na "budućnost" a prošlost ih ne interesuje-takvi su dosad doživjeli nekoliko protjerivanja i genocida manjih i većih razmjera).
P.S. To što će Mtel biti prodat prije ili kasnije nekom drugom stranom telekomu, to je kao opravdanje za nešto? Pa gazde Mtela (Srbija) će zahvaljujući broju korisnika uzeti veću cifru jer veći broj korisnika znači i veće učešće na tržištu, a to opet znači i veći profit. I onda će u eventualnoj prodaji njihov gazda (Srbija) dobiti veću cijenu. Znači Srbija će tebe malog Bosanca prodati Nijemcu, Englezu ili bilo kome drugom i na tebi još zaraditi. Ovo je krajnje pojednostavljeno prikazano. I ti to braniš zbog par kanala više ili što ti nudi neku milisekundu veću brzinu?
-
sarajlija1971
#6064 Re: Logosoft ALL ABOUT
PotpisujemSakazulu wrote:Ja bih više volio da se ovoliko novih post strana stvorilo radi dizanja svijesti LOL ekipi da nam uvale koji novi HD kanala, vrate CMC i napucaju brzine, aplikacije za andriod i slično. A ovo ispišavanje na naci osnovi... mi je nevjerovatno!
-
Naslovnica
#6065 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo je bilo prije 4 mjeseca - poenta je da sam tada rekao da sve ovo vodi u prodaju LoL-a.Sakazulu wrote:I dalje te muči premotavanje i timeshift.
-
dragonz
#6066 Re: Logosoft ALL ABOUT
SA 071 wrote:
Od Logosoftove dobiti niko nikada ništa nije vidio osim Telibečirevića i sada će te novce uzimati Mtel. To što je dosad Telibećirević podmazivanjem pojedinaca iz telekoma u nekim slučajevim neometano zloupotrebljavao infrastrukturu BHT (ali i EPBiH) i od toga imao koristi on i ti pojedinci, a državne firme bile pokradene a zbog tih pojedinaca ga nisu spriječili u tome ili tužili, e sada će te benefite naslijediti ovi iz Mtela (neću ih drugačije nazvati jer vidim da vas je ovdje puno koji imaju "otvorene poglede" koji samo gledaju na "budućnost" a prošlost ih ne interesuje-takvi su dosad doživjeli nekoliko protjerivanja i genocida manjih i većih razmjera).
BH Telecom je vlasnik vodova sve do haustora pa tako tvoja insuacija o krađi tj. protupravnom korištenju nema nikakvog smisla i to možeš prosipati po mjesnoj zajednici.
A korist od Telebećirevića tj. korisnika usluga Logosofta se vidi na svakom plačenom računu u vidu 8,5 Km koliko ja izdvojim za PDV mjesečnom uplatom a on ide u budžet(a kako se dalje raspoređuje tome ovdje nije mjesto za raspravu).
-
SA 071
#6067 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tih 8,5 KM nije korist koju društvo vidi od Telibećirevića nego od tebe koji si kao krajnji korisnik platio porez. "Telibećirević" je samo protočni bojler kroz koji prođu pare od tebe do budžeta. Očito ne kontaš kako stvari funkcionišu, a ja ih još pojednostavio da jednostavnije ne može. Da ponovim, od Logosoftove dobiti društvena zajednica u kojoj ta firma egzistira nema ništa, od te dobiti hajra vidi samo Telibećirević. Ti kao pojedinac imaš recimo dobru uslugu koju uredno platiš. Ali ono što on zaradi na tebi i tebi sličnima, on jednostavno zadržava za sebe, a ne vraća društvenoj zajednici, iako to na zapadu društveno odgovorne kompanije rade ukoliko žele da ih lokalna zajednica prihvati i uvažava. Pošto smo mi Bosanci, nas svakako može svak jebati bio to Telibećirević ili Mtel svejedno. I da uz to i ne plati ništa.dragonz wrote:SA 071 wrote:
BH Telecom je vlasnik vodova sve do haustora pa tako tvoja insuacija o krađi tj. protupravnom korištenju nema nikakvog smisla i to možeš prosipati po mjesnoj zajednici.
A korist od Telebećirevića tj. korisnika usluga Logosofta se vidi na svakom plačenom računu u vidu 8,5 Km koliko ja izdvojim za PDV mjesečnom uplatom a on ide u budžet(a kako se dalje raspoređuje tome ovdje nije mjesto za raspravu).
A ovo za kablove i ostalo nisu insinuacije već fakti. Koliko je samo vodova Logosoft položio a da za njih nema niti dozvole, niti su isti igdje ucrtani. I za iste nikad ništa nije platio. Lojalna konkurencija? Pa ni to lokalnoj zajednici nije vratio, što je bio dužan. I sada će sve to naslijediti ovi iz Srbije...
-
Sakazulu
#6068 Re: Logosoft ALL ABOUT
I ja sam nedavno kukao na crtane kanale na ekavici, jer stalno djecu ispravljam i još neke stvari spominjao i na kraju zaključio da osjećam da su ili kupljeni ili dobijaju lovu sa ISTOKA.... haha eto nekako se obistinilo.Naslovnica wrote:Ovo je bilo prije 4 mjeseca - poenta je da sam tada rekao da sve ovo vodi u prodaju LoL-a.Sakazulu wrote:I dalje te muči premotavanje i timeshift.
@ SA 071
Vidim spominju se neki kablovi. Prema YU momentima sve te kablove i slične cijevi, žice i pice, su naši roditelji kroz izdvajanje plaćali. Prevarom u nastanku novih država, to je odjenom nasljeđuju neki telekomi u svakoj državi. Dakle, te žice bi trebale biti NARODNE, jer su i nastale kao narodno zalaganje.
Tvoja druga teza, da gazda LOL ne daje ništa državi, stoji i djelimično se slažem. Ali ako već tako vidite njega onda šta vas sve zaboli što prodaje sav ili dio firme. U tom rezonu koji spominjete bolje je da on kao takav ode.
Naravno, da se slažem da sve što je unutar države treba tu da i ostane. Ali se ovdje manifetira jedna pojava. Hoćemo BiH, našu finu dragu multi kulti, ali... i onda krene nabrajanje ko tu nema prava, ko je tu ovakav ili onakav, ko šta hoće itd. I kad u tom smijeru krene priča, nacionalističko-separatistička, neprirodna itd., nisam uz vas!
-
Domy31
-
zilog
#6070 Re: Logosoft ALL ABOUT
@SA 071
Vidim spominjes cuvenu humanitarnu ustanovu i njenih 140 miliona dobiti. Trebao si samo jos reci da ta firma ima Bozije pravo da nam monopolom otima onih 600+ miliona godisnje.
Jos bi smo mi bili na dialup-u od 50 KM da nije bilo tih poput Logosofta. Eto kako Logosoft i ostali doprinose drustvenoj zajednici. Kada korisniku ostane 20 KM, to je najdirektniji doprinos.
Mislim da spadas u one koji su se preko stranacko/familijarne linije zaposlili u navodnoj humanitarnoj organizaciji.
Da nije tog balasta BHT bi se davno privatizovao.
Prvo spominjes da je Logosoft podmazivao nekog u telekomu za nelegalno koristenje infrastrukture, a onda pricas o dozvolama. Zar mislis da ce mtel platiti nesto za sta Logosoft nema dozvolu i papire? Mogao bi Telibecirevic tako i Vijecnicu prodati.
Vidim spominjes cuvenu humanitarnu ustanovu i njenih 140 miliona dobiti. Trebao si samo jos reci da ta firma ima Bozije pravo da nam monopolom otima onih 600+ miliona godisnje.
Jos bi smo mi bili na dialup-u od 50 KM da nije bilo tih poput Logosofta. Eto kako Logosoft i ostali doprinose drustvenoj zajednici. Kada korisniku ostane 20 KM, to je najdirektniji doprinos.
Mislim da spadas u one koji su se preko stranacko/familijarne linije zaposlili u navodnoj humanitarnoj organizaciji.
Prvo spominjes da je Logosoft podmazivao nekog u telekomu za nelegalno koristenje infrastrukture, a onda pricas o dozvolama. Zar mislis da ce mtel platiti nesto za sta Logosoft nema dozvolu i papire? Mogao bi Telibecirevic tako i Vijecnicu prodati.
- afannedim
#6071 Re: Logosoft ALL ABOUT
zilog wrote:@SA 071
Ma stipu Zilog ba ove ljubomorne trolere ponadali se da ostajemo bez extra neta i sportklubova i koješta.
-
Sakazulu
#6072 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako mi ostanemo bez toga, šta li će tek onda njima zavrnuti 
-
Domy31
#6073 Re: Logosoft ALL ABOUT
Naprotiv, konkurencija je uvijek dobraafannedim wrote:zilog wrote:@SA 071
Ma stipu Zilog ba ove ljubomorne trolere ponadali se da ostajemo bez extra neta i sportklubova i koješta.
-
Djubre_
#6074 Re: Logosoft ALL ABOUT
Auuu logosoft sw finih para od mene nakupio.. 45 KM - 3 GB pa poslije 7 GB.. pa...
Ali zato je prvi dosao u moje naselje i ponudio wireless.. nakon godine, konkurencija je stigla..
Na zalost, bht sam uzeo samo zbog paketa tv tel int.. jer treba mi to zaista..
A logosoft je uvijek dobro dosao.. samo neka pruzi kablove i njihov sam!
Moram dodati, da sam znao biti duzan po tri racuna.. jbg posao varirao. I ljudi me cekali, podigli pretplatu na 100 km da mogu biti duzan.. i onda platim sve.. internet extra! Tada jos imao!
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Ali zato je prvi dosao u moje naselje i ponudio wireless.. nakon godine, konkurencija je stigla..
Na zalost, bht sam uzeo samo zbog paketa tv tel int.. jer treba mi to zaista..
A logosoft je uvijek dobro dosao.. samo neka pruzi kablove i njihov sam!
Moram dodati, da sam znao biti duzan po tri racuna.. jbg posao varirao. I ljudi me cekali, podigli pretplatu na 100 km da mogu biti duzan.. i onda platim sve.. internet extra! Tada jos imao!
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
Naslovnica
#6075 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo se lagano i inventura radi.
Došao novi gazda, želi da zna šta ima...
Obavještenje za klijente i kupce
Ovim putem obavještavamo cijenjene klijente i kupce da 03.01.2014.godine sve službe Logosofta neće raditi zbog organizovanja godišnje inventure, osim službe naplate i dežurne službe (Igmanska 9, Novo Sarajevo), koja radi 24 sata.
Ugodne praznike želi Vam
Logosoft d.o.o.
Došao novi gazda, želi da zna šta ima...
Obavještenje za klijente i kupce
Ovim putem obavještavamo cijenjene klijente i kupce da 03.01.2014.godine sve službe Logosofta neće raditi zbog organizovanja godišnje inventure, osim službe naplate i dežurne službe (Igmanska 9, Novo Sarajevo), koja radi 24 sata.
Ugodne praznike želi Vam
Logosoft d.o.o.