Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Škobo Habu

#6051 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:
Škobo Habu wrote:
Da rezimiramo glede matematičke kombinatorike HNS-ovih stručnjaka-prijedlog je za qrac da prostiš.
Za sada jedan jedini. Valjda će prijedlog probosanskog bloka biti kvalitetniji. Jedva čekam da ga analiziram :zzzz:
Lično nemam ništa protiv da nastaviš izigravati najvećeg živućeg intelektualca kojega je upomatio ovaj forum, no, sa druge strane, očigledno je, barem iz tvog doasadašnjeg izlaganja, da tvoje tumačenje ravnopravnosti i konstitutivnosti naroda na prostoru BIH nema veze sa njihovom ustavno-pravnom definicijiom.
Sav tvoja dosadašnja argumentacija po pitanju same definicije ta dva pojma i njihove primjene u demokratskim društvima, uglavnom se svodila na markiranje gramatičkih grešaka. No, ako ti se takav vid komunikacije ne sviđa, onda na tu temu odeš na neki od sajtova koji se bave osnovnim ljudskim pravima.
Kao, prvo, skupa sa svojim istomišljenicima, nisi dao niti jedan argument, a kamo li primjer, po pitanju ovakvog načina izbora u Dom naroda.
Znaš li i jednu zemlju, sličnog uređenja u Evropi ili svijetu, koja primjenjuje ovakav sistem izbora koji se zasniva na matematičkim kombinacijama po kojima najmalobrojni narod u BiH, u suštini, ne ispada samo konstitutivan, već privilegovan kao da se radi o pandama iz Sečuana, a ne jednom od tri ravnopravna naroda!?
Ovakvim načinom izbora u Dom naroda se ponaštava sam Washingtonski sporazum, po kojem je od krucijalnog značaja bilo formiranja mješovitih kantona sa akcentom na međuetnički balans.
Za tu potrebu je formirana i opština Žepče kojoj su pridodani djelovi zavidovaćke i maglajske opštine sa hrvatskom većinom. Opština Usora, koja je do tog sporazuma bila dio tešanjske slobodne teritorije je, isto tako, formirana kao zasebna opština sa hrvatskom većinom.
Što se tiče ZDK, tu je hrvatsko nacionalno pitanje već riješeno, po HDZ-ovom prijedlogu dolazi jedan hrvatski delegat u Dom naroda, što u suštini zaokružuje komplatan interes HDZ po tom pitanju, odnosno u opštinama Žepče, Usora i, na kraju, Vareš.
Po tom pitanju ostaje problem SBK, pa nije ni čudo što iz jednog takvog mješovitog kantona, dolaze četiri hrvatska predstavnika, a jedan bošnjački, tako da, u suštini, u domu naroda više nemamo predstavnike koji dolaze i etnički mješoviti kantona, već, pošto su glasovi hrvatski i bošnjački politički predstavnika potuno nesrazmjerni, iz čisto hrvatski. Ako ne kužiš da ovom logikom dva mješovita kantona postaju, zapravo, čisto hrvatski, onda ti imaš veliki problem sa vlastitim rezonovanjem.
Znači, popusti više tu mantru kako na nivou Doma naroda imamo isti broj zastupnika iz sva tri etnija, već gledaj koliko ko procentualno nosi tzv. političke snage iz određenih kantona.
U tu svrhu sasvim je jasno zašto je takav omjer upravo iz ta dva mješovita kantona, jer bi se nacionalno pitanje Hrvata riješilo na isti način kao u ZDK.
Ja sam se već dotakao i primjera BPK, koji je u neutralisan po pitanju izbora, dok to nije Posavski, jer je uslov nacionalna zastupljenost, što je poprilično apsurdno, jer se tako BPK ne tretira kao kanton jednakopravan ostalim, niti se njegovi stanovnici tretiraju tako.
Sa aspekta ravnopravnosti i političkog sistema u FBiH, koji je sačinjen od deset kantona, to je potpuno apsurdno.
Lincoln-Burrows

#6052 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Hafise ja bih odustao od nekih kandidata, stvarno nisu talentirani,
jedni bi ukidali Dom naroda (to je novi momenat) a jedni bi 17 kandidata
rasporedili nekako a ni sami ne znaju kako, niti žele što predložiti.
Škobo Habu

#6053 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

madner wrote:
Ono sto HDZ ne konta jeste da izbor konstuitivnih naroda opste nije u skladu sa demokratskim vrijednostima.
Dakle ova presuda ce se iskoristiti za osporavanje Doma Naroda u cjelosti, posto nije u skladu sa clanom 2 Ustava BiH.

Da ne bude da nisi dobio insajderske informacije. :D
I onda Hafis drži ostalima predavanje iz matematike i logike. :roll:

Dovoljno je samo da uporedi onaj HNS-ov prijedlog izbora u Dom naroda i odluku Ustavnog suda i sve će mu biti jasno po pitanju konstitutivnosti.
Ljubić tu odluku doživljava kao politički trijumf, dok, sa druge strane, svojim prijedlogom negira samu odluku.
Hafis

#6054 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
madner wrote:
Ono sto HDZ ne konta jeste da izbor konstuitivnih naroda opste nije u skladu sa demokratskim vrijednostima.
Dakle ova presuda ce se iskoristiti za osporavanje Doma Naroda u cjelosti, posto nije u skladu sa clanom 2 Ustava BiH.

I onda Hafis drži ostalima predavanje iz matematike i logike. :roll:

Dovoljno je samo da uporedi onaj HNS-ov prijedlog izbora u Dom naroda i odluku Ustavnog suda i sve će mu biti jasno po pitanju konstitutivnosti.
Ljubić tu odluku doživljava kao politički trijumf, dok, sa druge strane, svojim prijedlogom negira samu odluku.
Ljubić je odigrao potez, tj. vidio je nedosljednost u Izbornom zakonu u kojem spomenuta poglavlja nisu u skladu Ustava.
Sud je svoje rekao i dao vremenski rok do kada se to mora ispraviti.
HDZ je izišao s jednim prijedlogom. Može se o njemu govoriti što tko hoće, ali je prijedlog napravljen i predat javnosti na kritički sud.
S druge strane, oni koji se najviše pozivaju na ustavni sud ove država sada igraju opstrukcvijsku igru i ne čine ništa po tom pitanju.
Da skratim: evo tebi ovaj prijedlog nije u skladu s demokratskim vrijednostima.
Pošto vidim da se razumiješ u tu materiju, kako bi ti prilagodio način izbora u Dom naroda FBiH u ovim realnim postojećim vremenskim okvirima...

Nemoj samo krenuti od ukidanja domova naroda, Federacije i ostale špice za male patrijotćiće...pričamo znači o elektivnom zahvatu u jedan segment izbornog zakona koji visi u zraku.
Hafis

#6055 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madner wrote: Ono sto HDZ ne konta jeste da izbor konstuitivnih naroda opste nije u skladu sa demokratskim vrijednostima.
Tako su se pametni pravili u onoj stvari oko revizije pa ispa živa smijurija.
Čitava ova država je u suprotnosti sama sa sobom, a ne još s domovima naroda.
Pričamo o par poglavlja koja nisu sukladna važećem Ustavu i koja treba malo preraditi, a te velikodržavne teorije ćemo razmatrati u nekim budućim razdobljima.
Škobo Habu

#6056 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Ljubić je odigrao potez, tj. vidio je nedosljednost u Izbornom zakonu u kojem spomenuta poglavlja nisu u skladu Ustava.
HDZ je izišao s jednim prijedlogom. Može se o njemu govoriti što tko hoće, ali je prijedlog napravljen i predat javnosti na kritički sud.
S druge strane, oni koji se najviše pozivaju na ustavni sud ove država sada igraju opstrukcvijsku igru i ne čine ništa po tom pitanju.
Pošto vidim da se razumiješ u tu materiju, kako bi ti prilagodio način izbora u Dom naroda FBiH u ovim realnim postojećim vremenskim okvirima...

Nemoj samo krenuti od ukidanja domova naroda, Federacije i ostale špice za male patrijotćiće...pričamo znači o elektivnom zahvatu u jedan segment izbornog zakona koji visi u zraku.
Stvarno ne vidim efekta da ja iznosim neko svoje viđenje samog preustroja FBiH, jer niti sam politička partija, niti nacionalno tijelo, niti kakav predstavnik kojekavih instituta za politička pitanja. Znači, ja nastupam sa svojih vlastitih pozicija i rezona.
Tebi to može da se svidi ili ne, ali, u konkretnom slučaju, imam vlastito pravo da diskutujem i iz toga razloga ne bih ga priječio nikome.
Vjerujem da postoji modus kojim se može naći riješenje za nastalu političku krizu, protiv sam toga da se Hrvatima nameće politički predstavnik, i, na kraju, kad već hrvatske stranke tipa HDZ-a cijelo vrijeme mantraju o "osjetljivoj etničkoj i nacionalnoj ravnoteži u BiH" neka se onda u svojim političkim proklamacijama toga i drže.
Otud i sva moja pisanije glede spomenutog prijedloga.
Hafis

#6057 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: Ljubić je odigrao potez, tj. vidio je nedosljednost u Izbornom zakonu u kojem spomenuta poglavlja nisu u skladu Ustava.

Stvarno ne vidim efekta da ja iznosim neko svoje viđenje samog preustroja FBiH, jer niti sam politička partija, niti nacionalno tijelo, niti kakav predstavnik kojekavih instituta za politička pitanja. Znači, ja nastupam sa svojih vlastitih pozicija i rezona.
Tebi to može da se svidi ili ne, ali, u konkretnom slučaju, imam vlastito pravo da diskutujem i iz toga razloga ne bih ga priječio nikome.
Vjerujem da postoji modus kojim se može naći riješenje za nastalu političku krizu, protiv sam toga da se Hrvatima nameće politički predstavnik, i, na kraju, kad već hrvatske stranke tipa HDZ-a cijelo vrijeme mantraju o "osjetljivoj etničkoj i nacionalnoj ravnoteži u BiH" neka se onda u svojim političkim proklamacijama toga i drže.
Otud i sva moja pisanije glede spomenutog prijedloga.
Da pojednostavimo:
Postoje samo dva načina rješavanja
1. Ostaviti prostor za izborni inžinjering kao što je i do sad bio
2. Zatvoriti taj prostor u što većoj mjeri i svesti ga na minimum.

Hrvatske stranke će se truditi što više da sprovedu točku 2. a bošnjačke (i lafo građanske) će se truditi da ostane situacija pod točko 1. pod krinkom zabrinutosti za jednakopravnost svih građana, borbe protiv separatizma, fašizma, alkoholizma i bla bla bla.

E sad, i jedni i drugi su motivirani, s tim da su prvi motiviraniji jer se radi o njihovoj guzici, dok su ovi drugi u nešto lagodnijoj poziciji možda i čekaju da dobiju i nešto za uzvrat ako se odluče da im ne uskrate to pravo - kao što to često napominju forumaši ovdje.

Uglavnom, mislim da je ovo prijelomna točka.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#6058 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

Hafis wrote:Ljubić je odigrao potez, tj. vidio je nedosljednost u Izbornom zakonu u kojem spomenuta poglavlja nisu u skladu Ustava.
S druge strane, oni koji se najviše pozivaju na ustavni sud ove država sada igraju opstrukcVijsku igru i ne čine ništa po tom pitanju.

Mislim da se ne radi o nekim igrama postovani kolega doture, vec do neutvrdjene dijagnoze opstrukcijske hipopneje, kad povecani simpaticki tonus, ponovljeni hipoksijski stres, oslobadja vazokonstrikcijske tvari, prvenstveno endotelin, i okidac je za oslobadjanje medijatora upale poput interleukina-6, plazmatskog citokina ili C-reaktivnog proteina. Sve ovo rezultira endotelnom disfunkcijom i ubrzanom apoptozom. Nesto brzi srcani ritam nazoci u ovih bolesnika i tijekom dana.1,3 Bolesnici imaju smanjenu varijabilnost srcanog ritma i povecanu varijabilnost arterijskog tlaka (AT). Uslijed nedostaka sna i posljedicne hiperkatekolaminemije, OAS je pracena s inzulinskom rezistencijom, rezistencijom na leptin, povecanom aktivacijom trombocita i povecanim trombotskim rizikom.1,2,4 Zbog forsirane inspiracije pri zatvorenom disnom putu u bolesnika s OAS, posljedicno pada intratorakalni tlak, cak do -65 mmHg. Ovaj se negativni tlak porenosi na atrije, ventrikule i aortu i remeti normalnu ventrikulsku funkciju.
Hafis

#6059 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

wonkaw wrote:
Hafis wrote:Ljubić je odigrao potez, tj. vidio je nedosljednost u Izbornom zakonu u kojem spomenuta poglavlja nisu u skladu Ustava.
S druge strane, oni koji se najviše pozivaju na ustavni sud ove država sada igraju opstrukcVijsku igru i ne čine ništa po tom pitanju.

Mislim da se ne radi o nekim igrama postovani kolega doture, vec do neutvrdjene dijagnoze opstrukcijske hipopneje, kad povecani simpaticki tonus, ponovljeni hipoksijski stres, oslobadja vazokonstrikcijske tvari, prvenstveno endotelin, i okidac je za oslobadjanje medijatora upale poput interleukina-6, plazmatskog citokina ili C-reaktivnog proteina. Sve ovo rezultira endotelnom disfunkcijom i ubrzanom apoptozom. Nesto brzi srcani ritam nazoci u ovih bolesnika i tijekom dana.1,3 Bolesnici imaju smanjenu varijabilnost srcanog ritma i povecanu varijabilnost arterijskog tlaka (AT). Uslijed nedostaka sna i posljedicne hiperkatekolaminemije, OAS je pracena s inzulinskom rezistencijom, rezistencijom na leptin, povecanom aktivacijom trombocita i povecanim trombotskim rizikom.1,2,4 Zbog forsirane inspiracije pri zatvorenom disnom putu u bolesnika s OAS, posljedicno pada intratorakalni tlak, cak do -65 mmHg. Ovaj se negativni tlak porenosi na atrije, ventrikule i aortu i remeti normalnu ventrikulsku funkciju.
Dobri stari prof Gamulin :thumbup: Moj najdraži predavač. Daleko najveći autor iz područja patofiziologije na ovim prostorima.
Znate li da je njegova patofiziologija temelj na kadedri Medicinskog fakultetu u Sarajevu?
General War

#6060 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
Alfons Kauders wrote:Hafis nece da Federacija zavrsi kao Mostar?

Odnosno nece da se u Federaciji primjenjuje gradjanski model, s kojim u Mostaru nema problema... Ono, gdje su Hrvati vecina, tu bi gradjanski model, a gdje nisu, tu bi da dijele vlast u podjednakom omjeru s drugim.

Bas sam iznenadjen. :D
Ustaljena torovska kleptomanska finta zasnovana na toboznjim nacionalnim interesima, predloze nesto a mole boga da se ne usvoji.
Oho. Pa znamo se i mi gađati parolama:
Pritajena hegemonistička i asimilacijska matrica zasnovana na tobožnjoj zabrinutosti za 'državu i borbi za jednakopravnost svih njenih građana i normalno - mole boga da se ništa ne mijenja.
Ja to uopste ne dvojim...modus operandi sviih stranaka koje streme prema vlasti...ja sam svjestan toga, a ti?
Hafis

#6061 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

General War wrote: Ja to uopste ne dvojim...modus operandi sviih stranaka koje streme prema vlasti...ja sam svjestan toga, a ti?
Itekako. Ali pošto nam je to jednostavno usud besperspektivnog društva , onda ako ništa barem moram navijati za svoje loše momke, ta neću za one tuđe.
and

#6062 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

Hafis wrote:
madner wrote: Ono sto HDZ ne konta jeste da izbor konstuitivnih naroda opste nije u skladu sa demokratskim vrijednostima.
Pričamo o par poglavlja koja nisu sukladna važećem Ustavu i koja treba malo preraditi, a te velikodržavne teorije ćemo razmatrati u nekim budućim razdobljima.
u priči oko revizije su se karte otvorile i vidjelo se ko piše ćirilicom ko latinicom.
naravno da je država u suprotnosti sama sa sobom kad je dozvoljeno da postoje intitucije koje su spomenute u presudama međunarodnog suda kao počinioci zločina organizatori udruženih zločinačkih poduhvata i koji su se borili protiv te zemlje a sada od nje dobijaju novac.
nije po ustavu aparthejd koji se provodi u tzv.županijama koje su takođe neustavne i gdje je nakon uskraćivanja ljudima prava na život, sada rijetkima koji su se vratili uskraćeno pravo na jezik.
sve to od nosilaca europskih vrijednosti. :zzzz:
naknade od države primaju oni koji rade na njenu štetu i učesnici domovinskog rata.samo da mi je znati o kojoj domovini je riječ :shock:
treba uvesti zakon da državne funkcije ne mogu obavljati oni koji imaju dvojno državljanstvo jer oni ne mogu raditi u interesu države koja ih plaća.
velikodržavne teorije su aktuelne jer je upravo išlo obraćanje optuženika koji su se tim bavili.
Hafis

#6063 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

and wrote:
Hafis wrote:
u priči oko revizije su se karte otvorile i vidjelo se ko piše ćirilicom ko latinicom.
naravno da je država u suprotnosti sama sa sobom kad je dozvoljeno da postoje intitucije koje su spomenute u presudama međunarodnog suda kao počinioci zločina organizatori udruženih zločinačkih poduhvata i koji su se borili protiv te zemlje a sada od nje dobijaju novac.
nije po ustavu aparthejd koji se provodi u tzv.županijama koje su takođe neustavne i gdje je nakon uskraćivanja ljudima prava na život, sada rijetkima koji su se vratili uskraćeno pravo na jezik.
sve to od nosilaca europskih vrijednosti. :zzzz:
naknade od države primaju oni koji rade na njenu štetu i učesnici domovinskog rata.samo da mi je znati o kojoj domovini je riječ :shock:
treba uvesti zakon da državne funkcije ne mogu obavljati oni koji imaju dvojno državljanstvo jer oni ne mogu raditi u interesu države koja ih plaća.
velikodržavne teorije su aktuelne jer je upravo išlo obraćanje optuženika koji su se tim bavili.
Ovaj bolje kmeči nego što smo mi ikada :)

Gdje bola to iskopa od bendervakta. Nemoj sad da se ja raspričam o Jajačkoj banovini i njenim padom 1528. nakon pogibije njenog zadnjeg bana Tadije Mikulića u obrani grada od Turaka.

N
madner

#6064 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Hafis wrote:
Zbog Covicovog stava kod smijurije je zelja za kompromisom sa istim na izrazito niskom nivou.

Nisu poglavlja nego recenice. No ako mjenjamo skakljiv zakon, onda mozemo promjeniti i malo vise.

Dakle bice dva prijedloga, prvi da se ukine DN i zamjeni sa Vijecem Kantona, drugi da se samo ukine.

Ljubic sei dank.
General War

#6065 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote: Ja to uopste ne dvojim...modus operandi sviih stranaka koje streme prema vlasti...ja sam svjestan toga, a ti?
Itekako. Ali pošto nam je to jednostavno usud besperspektivnog društva , onda ako ništa barem moram navijati za svoje loše momke, ta neću za one tuđe.
Aaa, onda ok...znaci nesto kao utakmica, nema ovdje dobrih momaka.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#6066 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

madner wrote:
Hafis wrote:
Zbog Covicovog stava kod smijurije je zelja za kompromisom sa istim na izrazito niskom nivou.

Nisu poglavlja nego recenice. No ako mjenjamo skakljiv zakon, onda mozemo promjeniti i malo vise.

Dakle bice dva prijedloga, prvi da se ukine DN i zamjeni sa Vijecem Kantona, drugi da se samo ukine.

Ljubic sei dank.
:D

Image
Hafis

#6067 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

General War wrote:
Hafis wrote:
Ja nisam upoznao u životu kvalitetnog i poštenog čovjeka koji je u isto vrijeme i političar. Hoću reći, politika definitivno okuplja najlošiji soj ljudi.
Dovoljno je biti ambiciozan,beskurpulozan, bezobrazan i imati i nešto sreće. Nema tu ljudi, počevši od najokorjelijih lopova i šovinista pa sve do naoko dobroćudnih populista.
Maraschino

#6068 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
Pa upravo zato treba konstutivnost ukinuti kao najvecu ''demokratsku'' prepreku.
Hafis

#6069 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madner wrote:
Hafis wrote:

Ljubic sei dank.
Hoćeš reći da patriJoti imaju eksperte koji znaju kako se ukida dom naroda :lol:

A sad ozbiljno: izgleda da se ide na kartu OHR-a koji će intervenirati kada dođe vakat izbora , da bi se spriječio ''kaos'' i paraliza. Normalno, gledat ćemo i kao uvertiru spontana ''događanja'' naroda po Sarajevu, Tuzli i Zenici.
Daj bože da upali taj fol.
Hafis

#6070 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

wonkaw wrote: :D

Image
Dobar :thumbup:
madner

#6071 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Ma kakvi, HDZ ima strucnjake samo je sudija podkupljen.
Odnosno zrtva velikih sila i njihovih dogovora.

Nesto od toga, uglavnom nije do tima ili protivnika. :D
Hafis

#6072 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madner wrote:Ma kakvi, HDZ ima strucnjake samo je sudija podkupljen.

Ma ja, znam to. Globalni interes Turske i Rusije je da se sporna poglavlja ne mijenjaju i na taj način će ojačati svoj utjecaj na zapadnom Balkanu. A i Bakir je dobar jaran s Erdoganom.
A i Trump je rekao da mu je svejedno.
madner

#6073 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Hafis wrote:
madner wrote:Ma kakvi, HDZ ima strucnjake samo je sudija podkupljen.

Ma ja, znam to. Globalni interes Turske i Rusije je da se sporna poglavlja ne mijenjaju i na taj način će ojačati svoj utjecaj na zapadnom Balkanu. A i Bakir je dobar jaran s Erdoganom.
A i Trump je rekao da mu je svejedno.
Nacete vec neki izgovor, ipak je strucnost neupitna.

Melanie mrzi Hrvate zbog zaljeva i shodno tome je Ljubicev gambit propao i dao pogresne rezultate.
Lincoln-Burrows

#6074 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Hafis wrote: A sad ozbiljno: izgleda da se ide na kartu OHR-a koji će intervenirati kada dođe vakat izbora , da bi se spriječio ''kaos'' i paraliza. Normalno, gledat ćemo i kao uvertiru spontana ''događanja'' naroda po Sarajevu, Tuzli i Zenici.
Evo upravo čitam izjavu Lavrova:
Taj visoki predstavnik ima prava diktatora, može poništiti bilo koju odluku i donijeti svoju, bez savjetovanja s bilo kime. To je sramota – naveo je Lavrov.

Jedino mi je u ovome novo to što su se Rusi uključili da komentiraju stanje u BiH,
sad nakon Klintona i svakojakih predstavnika trubili su i Erdogan i EU nešto sramežljivo.
General War

#6075 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
Hafis wrote: Itekako. Ali pošto nam je to jednostavno usud besperspektivnog društva , onda ako ništa barem moram navijati za svoje loše momke, ta neću za one tuđe.
Ja nisam upoznao u životu kvalitetnog i poštenog čovjeka koji je u isto vrijeme i političar. Hoću reći, politika definitivno okuplja najlošiji soj ljudi.
Dovoljno je biti ambiciozan,beskurpulozan, bezobrazan i imati i nešto sreće. Nema tu ljudi, počevši od najokorjelijih lopova i šovinista pa sve do naoko dobroćudnih populista.
Dijelimo isto misljenje onda, de ti onda kod nas u NVZ (sve postenje do posenog pa ko kome)...te koje si nabrojao cemo prve na banderu :D
Postavicemo te za direktora SOKO Mostar jer imamo plan da sklapamo F-35 :thumbup:
Post Reply