The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#6051 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Uvezivanje i saradnja zajednica je nesto sto treba doci, ali....nakon sto se prebole sve djecje bolesti apokalipse.
Dakle, nasi junaci su jos uvijek daleko od toga.
Ne bih se slozio da je u pitanju ponavljanje, Negan je nivo vise, eliminatorni ispit za nasu druzinu.
Uostalom, gledali smo vec Ricka kako sije paradajz i okopava boraniju :oops: :skoljka:
Ne kazem da treba biti konstantno rokanje, ali scenario koji mnogi prizeljkuju bi doveo do brzog zavrsetka serije.
A to se bas i nece desiti....
HomeArt

#6052 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by HomeArt »

I pored apokalipse koja se dogodila, činjenica je da su neke grupe ljudi preživjele. Mene čudi kako se ipak negdje nije organizirao ili zadržao neki oblik zvanične vlasti. Vjerovatno nebi bilo interesantno za gledati ili čitati ali nako se pitam, bar neka vojna baza da je preživjela.
Drvosjeca iz Dejcica

#6053 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

HomeArt wrote:I pored apokalipse koja se dogodila, činjenica je da su neke grupe ljudi preživjele. Mene čudi kako se ipak negdje nije organizirao ili zadržao neki oblik zvanične vlasti. Vjerovatno nebi bilo interesantno za gledati ili čitati ali nako se pitam, bar neka vojna baza da je preživjela.
Da, pogotovo veliki vojni podzemni kompleksi pod uslovom da se virus ne prenosi zrakom već samo ugrizom.
DMXallen

#6054 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Sigurno da jeste negdje se uspostavila i malo bolja i funkcionalnija zajednica, ali ovo područje je kap vode u moru. I baš sada su krenuli da uspostave neku saradnju u vidu kupoprodaje, al' jbg kad naša grupa uvijek nalijeće na loše ljude i jedino što znaju raditi i imaju za ponuditi u razmjenu je sposobnost ubijanja. Postali su plaćenici koji su naivno se upleli u nešto krupno i nešto nezamislivo što do sada nisu susreli.
Oni misle da je to isto kao i sa Guvernerom, kanibalima, vukovima...
Sada su naišli na inteligentnog protivnika koji je oko sebe skupio sav ološ koji je preživio.
Uspostaviti će se u budućnosti bolja civilizacija, samim tim da su ostali i ponovo podigli Alexndriju govori da su željni ''normalnijeg'' života.
Al' nije to jednostavno, niti su sposobni da budu zemljoradnici, da je Hershel živ možda bi drukčije bilo jer, ovako im ostaje da se snalaze kako znaju i umiju.
I baš sada kad je najpotrebnija Carolina brutalnost nju sustiže kajanje, o Morganu da ne pričam, džaba mu sposobnost kad tip slijepo vjeruje u to da se sa ljudima da razgovarati, Maggie je trudna i to je koči, Glenna koči to što je Maggie trudna pa pokušava sačuvati koliko toliko ljudskosti i ne pruža maksimum kao prije.
Tako da Rick spada na šačicu ljudi koji su kao i on brutalni, i sreća što je pop postao ''pop osvetnik''.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6055 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Hm, pa trebali bi se sjetiti kako je umrla Morganova supruga....visoka temperatura....sto znaci da je moguce da je u to vrijeme bila situacija poput one koju su imali u zatvoru sa virusom prehlade i eto belaja. Velike zajednice su dosta rizicnije, teze je sve to kontrolisati i postaju zombiji dok trepnes okom. Tako da je moguce da je vojska fasovala (bila je jedna vojna grupa sto je smakose Guvernerovi).
A mozda bude u nastavku nesto tog tipa, al da se prvo rijesi ovo sa Neganom.
HomeArt

#6056 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by HomeArt »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
HomeArt wrote:I pored apokalipse koja se dogodila, činjenica je da su neke grupe ljudi preživjele. Mene čudi kako se ipak negdje nije organizirao ili zadržao neki oblik zvanične vlasti. Vjerovatno nebi bilo interesantno za gledati ili čitati ali nako se pitam, bar neka vojna baza da je preživjela.
Da, pogotovo veliki vojni podzemni kompleksi pod uslovom da se virus ne prenosi zrakom već samo ugrizom.
Logično bi bilo da rasplet serije ide ka pronalasku lijeka kao konačnog spasa, ovako ni navidiku nema ništa od toga, čak i ne razgovaraju o tome.
Možda bi bilo interesantno da se prate dvije parlelne radnje, grupa koju gledamo od početka i neka druga grupa koja radi na pronalasku lijeka, ne moraju ni znati jedna grupa za drugu osim što bi se nekad u bućnosti mogle sresti u nekom konačnom raspletu.
ExNihilo

#6057 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni iskreno polako dosadila serija...nekako mi ovo sve rutinski izlgeda, kao da su izgubili ideju šta dalje.

Ja bih recimo volio da sam vidio kako se uspostavlja neka saradnja između ovih zajednica (tu se može dosta zapleta napraviti), neki ponovni oblik društva, pokušaje da skontaju šta je to što ljude pretvara u zombije, pokušaje pronalska nekog lijeka...itd. Najbolji dio serije generalno mi je bio onaj kada su se skrasili u zatvoru pa kada su uveli onog guvernera pa pokušaji da ga urazume...baš ekstra.
To ide poslije Negana (osim tog naučnog dijela). I odgovorno tvrdim da ćete plakati od smaranja dok budete gledali organizacije sajmova između zajednica barem jednu punu sezonu.
HomeArt

#6058 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by HomeArt »

ExNihilo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni iskreno polako dosadila serija...nekako mi ovo sve rutinski izlgeda, kao da su izgubili ideju šta dalje.

Ja bih recimo volio da sam vidio kako se uspostavlja neka saradnja između ovih zajednica (tu se može dosta zapleta napraviti), neki ponovni oblik društva, pokušaje da skontaju šta je to što ljude pretvara u zombije, pokušaje pronalska nekog lijeka...itd. Najbolji dio serije generalno mi je bio onaj kada su se skrasili u zatvoru pa kada su uveli onog guvernera pa pokušaji da ga urazume...baš ekstra.
To ide poslije Negana (osim tog naučnog dijela). I odgovorno tvrdim da ćete plakati od smaranja dok budete gledali organizacije sajmova između zajednica barem jednu punu sezonu.
Serija ne prati strip (niti bi to imalo smisla) tako detaljno pa je upitno hoće li uopće biti bilo kakvih sajmova.
ExNihilo

#6059 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

HomeArt wrote:
ExNihilo wrote:

Serija ne prati strip (niti bi to imalo smisla) tako detaljno pa je upitno hoće li uopće biti bilo kakvih sajmova.
Prati.
kakavdanakneiskustvu

#6060 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

prilicno su veliki vjernici u aleksandriji kad su vec ponovo izgradili crkvu,a nedavno je zombiji srusise
kakavdanakneiskustvu

#6061 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

pa u takvoj situaciji sigurno bi bilo toga sto si spomenuo ali mi u seriji pratimo vecinom dogadjaje po nekim sumama,farmama,malo na pocetku u atlanti,znaci na nekoj manjoj lokaciji,ne o tome sta je u washingtonu
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 08/03/2016 17:25, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#6062 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

uđoše u ovu bazu po mraku,pobise za pola sata sve unutra,izađoše,kad tamo vec uveliko svanulo
Tito_i_Partija

#6063 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:

:thumbup:

Dosta je vise sadjenja krompira i uzgajanja svinja. Nije ovo Znanje Imanje.
ExNihilo wrote:Nikad neću prežaliti što Deril nije oplodio Beth.
Ja sam mislio da ce on zavrsit' sa Carol, al' nista od tog ne bi. Al' nema zime za njega, on cesto hoda po sumi pa vjerujem da nadje sebi kakvog medjeda da razradi. :D
Pandakonda

#6064 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

r_faruk wrote:zamislite kako bi dobro bilo da je ovo zavrsena prica sto se tice negana. dosao rick, pobio sve sto se bilo pobiti i idemo dalje. svi smo ocekivali nesto spektakularno sa neganom, kad ono........ nista. ne zna se ni koji je bio negan... :). i sada kada mu prijeti ova teta preko tokivoki-ja ('vako smo mi kada smo bili djeca zvali ovu spravu), on hladno sprasi metak u ovog celavog i kaze... TUTANJ

mislim, ista je prica, guverner, negan, pi*ke materine.... poslije negana ce opet neko drugi da se pojavi garant.... mogu snimati seriju dok rick-ovi unuci ne odrastu, pa strip izlazi vise od deset godina...
Negan je najjači lik u serijalu (kako fizički tako i psihički) tako da vjeruj mi neće to brzo sa njim završit, čitava 7 sezona će ti bit rat sa Neganom osim ako nešto ne promjene i opet odustanu od stripa.
HomeArt

#6065 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by HomeArt »

Ja ne skontah odakle im sad struja odjednom?
adda_sa

#6066 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

HomeArt wrote:Ja ne skontah odakle im sad struja odjednom?
kome?
DMXallen

#6067 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Tomahawk11 wrote:Hm, pa trebali bi se sjetiti kako je umrla Morganova supruga....visoka temperatura....sto znaci da je moguce da je u to vrijeme bila situacija poput one koju su imali u zatvoru sa virusom prehlade i eto belaja. Velike zajednice su dosta rizicnije, teze je sve to kontrolisati i postaju zombiji dok trepnes okom. Tako da je moguce da je vojska fasovala (bila je jedna vojna grupa sto je smakose Guvernerovi).
Ako si pratio prvu sezonu Fear The Walking Dead, spinoff serije od TWD, tu si mogao viditi što se desilo sa vojskom. To ti je jedna hrpa ljudi koji su izgubili vodstvo od strane vlade i svi su bježali spašavajući sebe i svoje porodice.
Vjerovatno je i ta jedna grupica vojnika koji su odbjegli iz neke baze pa naletili eventualno na Guvernera.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6068 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

DMXallen wrote:
Tomahawk11 wrote:Hm, pa trebali bi se sjetiti kako je umrla Morganova supruga....visoka temperatura....sto znaci da je moguce da je u to vrijeme bila situacija poput one koju su imali u zatvoru sa virusom prehlade i eto belaja. Velike zajednice su dosta rizicnije, teze je sve to kontrolisati i postaju zombiji dok trepnes okom. Tako da je moguce da je vojska fasovala (bila je jedna vojna grupa sto je smakose Guvernerovi).
Ako si pratio prvu sezonu Fear The Walking Dead, spinoff serije od TWD, tu si mogao viditi što se desilo sa vojskom. To ti je jedna hrpa ljudi koji su izgubili vodstvo od strane vlade i svi su bježali spašavajući sebe i svoje porodice.
Vjerovatno je i ta jedna grupica vojnika koji su odbjegli iz neke baze pa naletili eventualno na Guvernera.
Dobro si, tu imamo situaciju s vojskom :thumbup:
Ma ja ba, otislo sve u neku stvar, spasavaj zivu glavu, rasulo, svi su na izmaku snaga, kakva organizacija i pm.
Ali eto, forumasi bi to bolje, organizacija na nivou :D
Preko foruma, naravno.
kakavdanakneiskustvu

#6069 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

adda_sa wrote:
kome?

dobro pitanje,ovima sto ih pobise
Daryl Dixon

#6070 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/03/2016 15:18, edited 1 time in total.
adda_sa

#6071 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

Mnogi vjerni gledatelji nisu primijetili, ali u jednoj od ključnih scena pojavila se američka glumačka zvijezda, ili bolje rečeno jedan njen dio. Naime, producenti AMC-ove uspješne serije kreirali su odrubljenu glavu koristeći kalup lica Johnnyja Deppa.
Pandakonda

#6072 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ko dobiva skrbništvo nad Eugenom sad kad su se ono dvoje razišli ? :D
kakavdanakneiskustvu

#6073 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

gdje ode ona trudna kamperom prije pucnjave?
HomeArt

#6074 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by HomeArt »

adda_sa wrote:
kome?
Carol ustade ne može drnjat i upali lampu najnormalnie a i tamo kod onih satelitskih antena kad su napali bilo je svjetlo vani.
kakavdanakneiskustvu

#6075 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

misterija
Post Reply