BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dead Man Walking

#6051 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Koje je momke Dzeko obilazio?
jeza u ledja

#6052 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:Koje je momke Dzeko obilazio?
Perverznjace, sta tebi pada na pamet. :D
vryzas

#6053 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vryzas »

jeza u ledja wrote:Posto su navodno Hajrovici izjavili nesto u Avazu....mislim da je ova tema relevantnija:
"Prava istina
Roditelje i sinove boli što se svašta piše, a malo je ko želio čuti pravu istinu...
Prava je istina da niko iz NS BiH nije imao pristup kao, recimo Wenger ili Hitzfeld. Mi smo prošli švicarske selekcije, ovdje smo se potvrdili, ali smo i čekali poziv iz NS BiH. Nažalost, jedino smo iz medija smo mogli vidjeti da se selektor BiH zanima za nas. Gledao je Izeta kada je naša reprezentacija igrala sa Brazilom u Sent Galenu. I to je sve – pričaju braća Hajrović.
Cekali su poziv iz NSBiH? Dobili su poziv iz NSBiH da dodju u Ljubljanu. Drukciji poziv ne mogu dobiti prije nego srede papire.
Jedino iz medija su culi da se selektor zanima za njih? Zanima se cijela javnost, zanima se savez, zanimaju se mladje selekcije. Poslan im je poziv - nisu se javili.

Ni njihovi roditelji, a ni Izet i Sead ne znaju put kako se administrativno rješava "transfer" iz jedne reprezentacije u drugu.
Mislim da je red da neko iz NS BiH nazove nas ili sinove da objasni, a ne da nas optužuju, bez ikakvog kontakta. Ne mogu to Sead i Izet rješavati. Ne znam ima li više smisla objašnjavati koliko je svima nama stalo da nam djeca igraju za BiH. Nisu oni bez kluba, ne traže preko reprezentacije put do afirmacije ili reklamu. Ako Wenger ili Hitzfeld pokazuju toliko poštovanja, ako su ljudi u švicarskom Savezu vrlo korektni, ne znam zašto neko iz NS BiH nije mogao doći do nas, porazgovarati, a ne da preko medija izjavljuju nešto što ne odgovara istini - kažu roditelji Izeta i Seada Hajrovića."
Prije nego vam se objasni, zeli se s vama porazgovarati. Nije tacno da nije bilo nikakvog kontakta, bar je Susic izjavio da je razgovarao sa Izetom. Znaci nekog kontakta je bilo. Nema se sta rjesavati - dodjite u Ljubljanu pa cemo rijesiti. Niko nije dosao da razgovara? Gdje da dodje? Jel vas Hitzfield zvao kuci ili dosao na vrata?

Ma bjezi ba...

Opet si "fulio" dosta toga pocevsi od kontakta, preko "zanimanja saveza", sredjivanja papira, do poziva itd.itd...kasnis ko FSBiH :D
Venger je po Seada dosao Hajrovicima na kucni prag prije cetri godine...tada je FSBiH trebao zavrsiti pricu...ali jok, ta ce Venger, sta on zna sta je talentovan igrac :-) :-) :-) :-)
Point.

#6054 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Point. »

Ovi roditelji a i njihovi celjadi, da imaju imalo onog bosanskog u sebi jos, nebi se ni dvoumili ni sekunde, tj nebi trebo niko ni Pape ni ovaj ni onaj da posjecuje po svicarskim kantonima, vec bi oni vec odavno imali uredne papire i cekali poziv. Zasto mi moramo svoju djecu da molimo da igraju za nas? Da im se ulizujemo, kupujemo secera kocke, tahan halve kad odemo im materi na kafu, babi kutiju cigara i plovak da ima cim fatati ribu? Bolan bolan, to su nasa djeca, nebi tu trebalo biti ni sekunde dvojbe i kalkulisanja.

A Dzeki svaka cast, dosta je bilo zajebancije. Da su ova dva papka u startu rekli ko vas jebe mi svo svicarcine teske, igramo za Hitzfelda samo, ok...igraj brate i za Burkina Faso ko vas hebe. Ovako, usta im puna Bosne, Dzeko i Spaha obave razgovore sa njima, dobiju pozivnicu na koju kazu jedva cekamo da dodjemo, i onda sjebu. Nije brate fer da su mi iz oka obojica ispali.
Infaze Studio

#6055 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

Murat Sabanovic wrote:
Infaze Studio wrote:
Murat Sabanovic wrote:sve dok mi ne budemo proizvodili igrace bice nam ovako.treba biti posten i reci da za izeta hajrovica nikad nije ni bilo ozbiljno interesovanje,vec samo jedan pisljivi telefonski razgovor .
za seferovica se je vagalo; kao da li je dovoljno dobar ili ne.nasi nisu nista poduzeli da se ovi igraci dovedu pod krov nase kuce fudbala,vec salju poziv na druzenje ...

mozemo mi kriviti ove momke...
ali da li je savez ucinio sve da dovede ove momke pod nasu zastavu ? po meni nije !!
A sta mislis da ih je Hitzo pratio mjesecima, odlazio kuci, vodao po slasticarnama na Boem i Bozu LOL..pa ta dvojica (Hajrovic, Seferovic) nikad nisu ni imali dilemu za koga ce igrati. Hitzo, kladim se, nije ni jedan pisljivi razgovor sa ni jednim od njih napravio, nego je kulturno uputio pismene pozive (oni se upiskili kad su vidjeli da su pozvani, a tebi Pape dvica), pa ce razgovarati kad dodju na okupljanje. Odigrace jos po zvanicnu utakmicu da se "uteftere", a onda ako budu klase igrat ce, ako budu "midioka" izvisice i to ti je to. A nas savez treba da moli, da pravi bezbroj "pisljivih" poziva, da im crno na bijelo potpise Susic da ce igrati u 1.postavi repke i cak i onda bi cekali nece li Hitzo trznuti...
mislim da hitzo nije ni imao potrebu da ide ,jer obojica su vec odavno svicarski igraci !
Nakon njihovih "domoljubnih" izjava kako samo zele igrati za BiH, trebao bi i Hitzo da se je trznuo i pomislio: "Treba momke navuci, odose u BiH" Ali, kao sto kazes, naravno da nije jer je oduvijek znao da ce igrati za njih, a da je ova prica o BiH samo mazanje ociju, najvise nama. To ljudima smeta, sto su lazovi..Nista drugo.
Edin H.

#6056 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

Ipak, najviše pažnje privukao je jedan, nogometnom puku nepoznat mladić. Izvjesni Mensur potegao je iz Brezovog polja kako vidio svog druga Vedada Ibiševića, sa kojim je igrao u Zmaju od Bosne. Vedo mu se obradovao i obećao dres.

Mensuru se nije toliko obradovao vjerovatno novi bh. reprezentativac Sead Hajrović. Kada je kročio u hotel izazvao je pažnju. Svi su željeli sliku sa supertalentovanim nogometašem koji igra za londonski Arsenal. Dok je pozirao Mensur mu je tražio kopačke.
- Izvini, nisam ponio kopačke, jer nisam planiran da igram. Došao sam samo upoznati igrače, ljude iz Saveza, da riješimo sve tehničke detalje oko mog budućeg statusa. Želim igrati samo za BiH, bio je nedvosmislen Hajrović, koji je skinuo svoje patike i poklonio ih Mensuru.

Konta Sead gdje dodjoh, da mi se samo Londona docepat :lol:skinu mu Menso patike s nogu :lol:
Dionysios

#6057 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 28/03/2021 23:48, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#6058 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by I am Happy »

E jest' levat cuj tene... trebao mu je traziti telefon ili sat kad vec nema kopacke :mrgreen:
Edin H.

#6059 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

Yahel wrote:E jest' levat cuj tene... trebao mu je traziti telefon ili sat kad vec nema kopacke :mrgreen:
Ma odakle mu fontele, covjek igrao za nizeraredni Barnet (sjeverno predgradje Londona), dobro je ako su mu dali za sendvica. :skoljka:
I am Happy

#6060 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by I am Happy »

Pa dobro mogao je Dzeku pitati :D
Edin H.

#6061 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

Yahel wrote:Pa dobro mogao je Dzeku pitati :D
Ne bi me cudilo od Mensura da Dzeki ukine twitter :D
jeza u ledja

#6062 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Ne vidih da je neko postavio:

Stoper Arsenala Sead Hajrović u ovim trenucima nalazi se u ljubljanskom hotelu "Austria Trend" na sastanku zatvorenog tipa sa čelnicima NFSBIH.

Uz Hajrovića, u Ljubljanu su pristigli i njegovi roditelji, a na sastanku pored njih prisustvuju predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković i Darko Ljubojević.

Saznajemo kako je tema sastanka sportsko državljanstvo Seada Hajrovića i promjena isto, te njegova budućnost u dresu fudbalske reprezentacije BiH.

http://reprezentacija.ba/glavne-vijesti ... fsbih.html

Imaju i slicice. Znaci malac, babo i mama mu. Sjede i razgovaraju sa Begicem i Co.

Sigran sam da je i mali Ismet tema razgovora.

Dakle, :thumbup:
Kontra__

#6063 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Kontra__ »

Ma trebaju otvorit sastanak sa "prvo, jebo li vas Izet, a drugo Seade dobrodos'o"! :mrgreen:
Eborg

#6064 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Ma Izet i Sead idu u paketu a i Seferovic je dobar sa S. Hajrovicem jer su bili timske kolege u reprezentaciji. Ja mislim da je jos uvijek moguce da ih svu trojicu vidimo u nasem dresu sto bi bilo sjajno.
MOSALJOZE

#6065 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Eborg wrote:Ma Izet i Sead idu u paketu a i Seferovic je dobar sa S. Hajrovicem jer su bili timske kolege u reprezentaciji. Ja mislim da je jos uvijek moguce da ih svu trojicu vidimo u nasem dresu sto bi bilo sjajno.
Ma raja bi brzo zaboravila na sve to.Ja sam ZA ako ce nam pomoci
Kontra__

#6066 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Kontra__ »

Ako je administrativno moguce ja sam za, za dobrobit repke preso bih i preko njihovog supakluka, no ne znam ni koliko ce vise u Savezu biti prema njima otvoreni i spremn na pregovore jer su sada pogazili rijec. (s pravo naravno, mislim na Savez)!
MOSALJOZE

#6067 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Kontra__ wrote:Ako je administrativno moguce ja sam za, za dobrobit repke preso bih i preko njihovog supakluka, no ne znam ni koliko ce vise u Savezu biti prema njima otvoreni i spremn na pregovore jer su sada pogazili rijec. (s pravo naravno, mislim na Savez)!
Ako nastupe u prijateljskoj onda ima još šanse,a ako u kval. ili na SP ili EP onda ništa
swarley_s

#6068 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by swarley_s »

MOSALJOZE wrote:
Kontra__ wrote:Ako je administrativno moguce ja sam za, za dobrobit repke preso bih i preko njihovog supakluka, no ne znam ni koliko ce vise u Savezu biti prema njima otvoreni i spremn na pregovore jer su sada pogazili rijec. (s pravo naravno, mislim na Savez)!
Ako nastupe u prijateljskoj onda ima još šanse,a ako u kval. ili na SP ili EP onda ništa
http://www.klix.ba/sport/nogomet/haris- ... /130206165

evo kliksovci pisu da to nije tako... ?!

Ko je sad u pravu?
MOSALJOZE

#6069 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

swarley_s wrote:
MOSALJOZE wrote:

Ko je sad u pravu?
evo i ja kontam
jeza u ledja

#6070 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Nema veze prijateljska. Samo takmicarska. 100%.
MOSALJOZE

#6071 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

jeza u ledja wrote:Nema veze prijateljska. Samo takmicarska. 100%.
i ja msilim
Logovan

#6072 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

swarley_s wrote:
MOSALJOZE wrote:

Ko je sad u pravu?
Ništa prijateljske, samo ako je zvanična u pitanju onda ne može zaigrati za nas.
and

#6073 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by and »

MOSALJOZE wrote:
jeza u ledja wrote:Nema veze prijateljska. Samo takmicarska. 100%.
i ja msilim
naravno,vjerovatno je dečko ovim gestom pokazao za koga želi igrati i nema potrebe da se više priča o njemu i da se zove.nek se drži novare,a treba priliku dati đuriću,nek se navikava na atmosferu u ekipi
Last edited by and on 06/02/2013 22:26, edited 1 time in total.
I am Happy

#6074 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by I am Happy »

On se vec odlucio :-D tako da se ne treba zamarati.
Jednostavno stavite jedan veliki X preko njega i gotova prica.

Nakon ovakvog ponasanja i odluke ja ga ne zelim vidjeti u nasem dresu jer ga ne zasluzuje.
Fauja Singh

#6075 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Fauja Singh »

I Marijan reče da večerašnjim nastupom nema više šanse da igra za nas, sad haj ga znaj....

Sent from my Galaxy Nexus
Post Reply