koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
šatirana_ljubičica

#6051 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by šatirana_ljubičica »

basicm wrote:Aha. Znaci filantropi=dekanteri.
Ne vjerujem vam nimalo.
I ne moraš.
Anabella_

#6052 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Anabella_ »

Plavo-bijeli wrote:
basicm wrote:Ako parfem kosta 100 KM 100ml, neko prodaje dekante od 10ml po 10 KM, moze li neko objasniti ekonomsku racunicu?
A što mora biti ekonomska računica? Ne prodaju se dekanti da bi se zaradilo, nego najčešće da se vrati dio uloženog novca. Tipa imaš 10 parfema kod kuće, kupio si 100ml nećeg i znaš da ćeš koristiti max 10puta u godini jer je zimski parfem, e onda se isplati dekantirati barem 30,40ml i dođe te dosta jeftinije nego da si kupio bočicu od 50ml.

Ko nije u tome, teško mu je shvatit.

Imaš ljude koji imaju po pedesetak parfema u kolekciji. Ljude koji uzivaju u mirisima. Ljude koji se tim parfemom/dekantom čak i ne mirišu,već ga šnjofkaju onako iz bocice. :thumbup:

Ekonomske računice nema, a ako i ima ona je prilično mala. Ne znam :D možda profi dileri da mogu zaraditi na tome, a što se tiče ličnih kolekcija teško.
Anabella_

#6053 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Anabella_ »

Ako ima neko stručan da mi objasni kako kupiti parfem iz vana a da ne ode na carinu?

Vidim vazda se spominje kupovina sa ebaya. Ja se još nisam usudila. Puka sreća ili?
noviclan

#6054 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by noviclan »

Nazoves rodjaka carinika da skloni paketic u stranu
THEC

#6055 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

Anabella_ wrote:Ako ima neko stručan da mi objasni kako kupiti parfem iz vana a da ne ode na carinu?

Vidim vazda se spominje kupovina sa ebaya. Ja se još nisam usudila. Puka sreća ili?
ja sam dosad dva puta narucivao(Armaf CDNI man and woman) i oba puta mi naplatili samo 3.50 KM otvaranje paketa, dok su forumasu @plavo-bijeli carinili Armaf Man verziju, dakle isti parfem od istog prodavaca smo narucili, ja prosao bez carine a on nije, tako da je tesko odgovoriti na to pitanje, ima jedna caka u onom zakonu, kao ako paket inace ne vrijedi vise od 90 KM a na njemu pise da je poklon od fizickog lica, onda to ne ide na carinu, tj prodavac bi morao staviti svoje ime i prezime i poslati ga kao poklon, no negdje sam na fb-u citao komentare da je nekima i to carinjeno, pa nezz, ocito je do tih ljudi koji rade na carini, kako im se cefne sto bi rekli
channel10

#6056 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Anabella_ wrote:
Plavo-bijeli wrote:
basicm wrote:Ako parfem kosta 100 KM 100ml, neko prodaje dekante od 10ml po 10 KM, moze li neko objasniti ekonomsku racunicu?
A što mora biti ekonomska računica? Ne prodaju se dekanti da bi se zaradilo, nego najčešće da se vrati dio uloženog novca. Tipa imaš 10 parfema kod kuće, kupio si 100ml nećeg i znaš da ćeš koristiti max 10puta u godini jer je zimski parfem, e onda se isplati dekantirati barem 30,40ml i dođe te dosta jeftinije nego da si kupio bočicu od 50ml.

Ko nije u tome, teško mu je shvatit.

Imaš ljude koji imaju po pedesetak parfema u kolekciji. Ljude koji uzivaju u mirisima. Ljude koji se tim parfemom/dekantom čak i ne mirišu,već ga šnjofkaju onako iz bocice. :thumbup:

Ekonomske računice nema, a ako i ima ona je prilično mala. Ne znam :D možda profi dileri da mogu zaraditi na tome, a što se tiče ličnih kolekcija teško.
Ima li neko dekant Aventusa i Green Irish tweeda od Creed-a? Eto pitanje i za ljubicicu?
Anabella_

#6057 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Anabella_ »

channel10 wrote: Ima li neko dekant Aventusa i Green Irish tweeda od Creed-a? Eto pitanje i za ljubicicu?
FB grupa Parfemologija - grupa za ljubitelje parfema

i

Parfemska zajednica - Mirisni ljudi
Anabella_

#6058 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Anabella_ »

THEC wrote:
Anabella_ wrote:Ako ima neko stručan da mi objasni kako kupiti parfem iz vana a da ne ode na carinu?

ja sam dosad dva puta narucivao(Armaf CDNI man and woman) i oba puta mi naplatili samo 3.50 KM otvaranje paketa, dok su forumasu @plavo-bijeli carinili Armaf Man verziju, dakle isti parfem od istog prodavaca smo narucili, ja prosao bez carine a on nije, tako da je tesko odgovoriti na to pitanje, ima jedna caka u onom zakonu, kao ako paket inace ne vrijedi vise od 90 KM a na njemu pise da je poklon od fizickog lica, onda to ne ide na carinu, tj prodavac bi morao staviti svoje ime i prezime i poslati ga kao poklon, no negdje sam na fb-u citao komentare da je nekima i to carinjeno, pa nezz, ocito je do tih ljudi koji rade na carini, kako im se cefne sto bi rekli
Hvala. Naručivanje sa nekog komercijalnog sajta ne dolazi u obzir?

Ako imaš link tog sellera, pošalji u inbox.
THEC

#6059 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

Anabella_ wrote: Hvala. Naručivanje sa nekog komercijalnog sajta ne dolazi u obzir?

Ako imaš link tog sellera, pošalji u inbox.
pa vidi sto se tice komercijalnih sajtova mislim da je to isto kao i ebay barem sto se carine tice, ako im bude cejf pustit ce a ako ne, carinit ce parfem i to je to...a sto se linka tice morao bih potraziti na svom ebay profilu, no taj seller vecinom ima Armafove parfeme, iz Indije je inace, pa ako te zanima taj brend mogu ti poslati kad nadjem, a ako mislis na veci izbor parfema onda ti ne bih stvarno mogao nekog preporuciti jer ostale parfeme nisam nesto puno trazio po ebayu
šatirana_ljubičica

#6060 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

.
Last edited by šatirana_ljubičica on 03/01/2019 10:09, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#6061 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

šatirana_ljubičica wrote:
Ima li neko dekant Aventusa i Green Irish tweeda od Creed-a? Eto pitanje i za ljubicicu?[/quote]

Ja nemam, ali pristupi grupi pa pitaj. Naći će se ....[/quote]

Sretna i mirisna Nova godina! :zvijezda:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6062 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Našpricao se po rukama, lacoste l'homme, Diesel Bad, R.Cavalli uomo, Cavalli ih ubija trenutno... :mrgreen:

Jedan dio koze ostavio i za esenzu edp, odlicno se ponasa u ovom hladnom neprirodnom ambijentu.. :mrgreen: :thumbup:
JanuaryJones

#6063 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by JanuaryJones »

Ima li u Sarajevu Tom Ford Santal Blush?
DaffyDuck

#6064 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by DaffyDuck »

U Plazi u BBI su ubacili Tom Ford parfeme pa pogledaj.
Loo

#6065 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Loo »

DaffyDuck wrote:U Plazi u BBI su ubacili Tom Ford parfeme pa pogledaj.
Ev sad krenuh isto odg :-D
Imaju pofin izbor..trebalo bi da bude i taj
JanuaryJones

#6066 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by JanuaryJones »

Loo wrote:
Ev sad krenuh isto odg :-D
Imaju pofin izbor..trebalo bi da bude i taj
E super, pogledaću :thumbup:
noviclan

#6067 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by noviclan »

Jel' i oni dobavljaju sa olx i onoga iz butmirske baze
housetent

#6068 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

noviclan wrote:
Koji je to iz butmirske baze
dzejkej

#6069 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by dzejkej »

dugo vremena ljeto/zima :D Manifesto L'Elixir
napokon nadjoh jos jedan koji mi odgovara: The only one :-D :-D
black

#6070 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by black »

TF je davno ubacen, zadnje sto su dobili je linija 'Atelier des Ors', udjoh onako da razgledam i ponudi me prodavacica da probam, jedan je unisex i ljetni, drugi muski zimski, oba su dobra a ove druge iz iste linije nisam probao, iako su susretljivi nesto me stid da bezze spricam :mrgreen: nekad prije sam kod njih probao Creed Aventus (ne kontam toliki hype oko njega al' hajd) i TF Mandarino di Amalfi Acqua, ovaj prvi je bio milju maraka a tf oko 7 joja cini mi se, odlicni su ali fakat ja ne bi mogao dati tolike pare za nesto sto cu isprskati u havu :mrgreen:
Michun

#6071 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

noviclan wrote:
Ozbiljna firma...dobavljaju sami jer su uvoznici.
Merssy

#6072 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Merssy »

Da li neka od parfumerija u Sarajevu ili Mostaru ima u ponudi https://hren.strawberrynet.com/perfume/ ... fi/225806/
Vjerovatno ću kupti na jagodici al eto da provjerim i uporedim cijenu :-)
Adoxxx

#6073 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Adoxxx »

Merssy wrote:Da li neka od parfumerija u Sarajevu ili Mostaru ima u ponudi https://hren.strawberrynet.com/perfume/ ... fi/225806/
ima li jos kakvih troskova mimo ove cijeni kada se narucuje preko jagode i koje je vrijeme dostave?
Merssy

#6074 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Merssy »

Adoxxx wrote:
Merssy wrote:Da li neka od parfumerija u Sarajevu ili Mostaru ima u ponudi https://hren.strawberrynet.com/perfume/ ... fi/225806/
ima li jos kakvih troskova mimo ove cijeni kada se narucuje preko jagode i koje je vrijeme dostave?
Ako naručiš samo parfem ima doplata 10 % od cijene parfema a ako uz parfem naručiš i nešto drugo ( što nije parfem ) onda nemaš ni tu doplatu od 10 %, najduže što sam do sada čekala za narudžbu sa jagodice je nekih 12 dana otprilike.
klopan

#6075 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by klopan »

Adp ne drži ni jedna oficijelna parfumerija u Bih. Jedino online da naručiš, bilo da ideš preko naših ili ino stranica.
Post Reply