Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tarik19

#6051 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Susic, polahko ali sigurno, uci od svojih predhodnih gresaka i stvara solidnu ekipu koja moze da se takmici s jacim reprezentacijama.
zecko_kupuz

#6052 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

"Samo oni koji srcem igraju trebaju biti pozvani". :P :-) A jesmo se i te fraze vala naslušali. Svaka čast izuzecima, ali danas ipak većina igrača ne igra samo radi patriotizma ili nekakvog ponosa. Najobičnija zabluda. :zzzz:

Treba zvati igrače koji valjaju i koji su profesionalni. Zaboli nas neka stvar jesu li puni nacionalnog duha. I ne znam što se Sušić spominje vizavi ove utakmice i spiska, kada je jasno naglasio da će Sredojević sastavljati listu igrača i voditi ih u Tursku.
Tarik19

#6053 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

zecko_kupuz wrote:"Samo oni koji srcem igraju trebaju biti pozvani". :P :-) A jesmo se i te fraze vala naslušali. Svaka čast izuzecima, ali danas ipak većina igrača ne igra samo radi patriotizma ili nekakvog ponosa. Najobičnija zabluda. :zzzz:

Treba zvati igrače koji valjaju i koji su profesionalni. Zaboli nas neka stvar jesu li puni nacionalnog duha. I ne znam što se Sušić spominje vizavi ove utakmice i spiska, kada je jasno naglasio da će Sredojević sastavljati listu igrača i voditi ih u Tursku.
Patriotizam nije jako bitan u ovom slucaju, slazem se. Ali ipak mi je draze gledati momka koji igra za reprezentaciju zato sto zeli igrati za reprezentaciju a ne zato sto je privucen da igra za nju radi pritiska od strane navijaca i novinara.
extraordinary

#6054 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Da je tako, ne biste sad imali ni Medunjanina, ni Misketa, ni mnoge druge zato se ne provaljujte. Ne igra patriotizam nego profesionalizam.
Tarik19

#6055 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Patriotizam nije neophodan za dobru igru u nacionalnom dresu.
mikogoago

#6056 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Tarik19 wrote:Patriotizam nije neophodan za dobru igru u nacionalnom dresu.
extraordinary wrote:Da je tako, ne biste sad imali ni Medunjanina, ni Misketa, ni mnoge druge zato se ne provaljujte. Ne igra patriotizam nego profesionalizam.
U pravu ste vi,ali u limburgu.da li je Barbarez,Pjanic,Spahic,ona prva reprezentacija sto se jedva sakupila igrala iz profesionalizma ili patrotizma.Profesinalci ako gube to rade profesionalno ne boli ih poraz.To je dio igre.OVdje se govori o predstavljanju SVOJE domovine i koliko si spreman dati za nju. To je nekada onaj jezicak koji prelomi da se izdrzi i pobjedi.Mozda je ovo nekima suplja,ali kada sam gledao albance,crnogorce ili engleze svejedno nisam imao taj dojam.Njima je cast da igraju i brane boje svoje domovine.A to kako igraju i kako se postave u toj igri moze se govoriti o profesionalizmu (ne da se setaju po terenu). Tacno je da neki zaigraju da bi se bolje prodali i iza toga ih nema vise iz kojekakvih razloga. Niko od nas nije lud i vidimo ko se bori srcem i dusom,a ko tek da se proda i upise koji nastup u reprezentaciji.Ovo bas nije tema ovdje,ali eto danas nam je dan drzavnosti pa nije se zgorega ni toga podsjetiti iz kakvih poriva ko igra ili treba da igra.
Mogao bih jos reci u vezi nekih komentara ishvatanja po ovome pitanju,ali izasao bih skroz iz okvira teme,a nije mi ni cilj polemisati o ovome ko to osjeca, osjeca ko ne veselo mu bilo :bih:
extraordinary

#6057 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Miske je jedan od naših najboljih igrača poslije rata. Nije zaigrao iz patriotizma nego jer nije imao opcija. Medunjanin je, mada je prerano govoriti, počeo da se uklapa i postaje ključni igrač. On je pikirao bio Holandiju, kad je vidio da neće za njih zaigrati Hare se za nas odlučio. Primjera je još, igrači pružaju maksimum i bez tog nekog patriotizma, ili možda bolje da kažem da je njega moguće steći kao što je to kod Misketa.
mikogoago

#6058 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo i Susicev intervju za Avaz i sta on kaze:

Sušić: Na putu sam da napravim odličnu reprezentaciju
Meni je važno da BiH ima jaku reprezentaciju bez obzira na to ko će biti selektor, kazao je Sušić
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
A. SOKOLOVIĆ (Avaz Sport) 26/11/2010 08:34:00
image Sušić: Poljska je šansa za igrače iz Premijer lige

Safet Sušić u Parizu polako rezimira proteklu godinu otkako je 29. decembra 2009. postao novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon odlaska Miroslava Blaževića.

Sa Papetovom smo razgovarali o proteklim susretima, novim igračima, našim šansama za plasman na Euro...

Na naše pitanje „kakvu je pouku izvukao nakon važne pobjede nad Slovačkom u Bratislavi“, Sušić je rekao:

Ozbiljni Slovaci

- Više se ne smije desiti da primimo gol onako rano. Tek što je krenula utakmica, već smo gubili sa 0:1. To se više ne smije dogoditi. Ne kažem da Slovačka nije ozbiljna ekipa, ali će to jače momčadi sigurno dobro naplatiti - kaže Sušić.

Navijače raduje sjajna igra našeg tima od treće do 63. minute kada smo postigli tri gola.

- Dobro je zbog mnogih stvari što smo pobijedili u Slovačkoj. Ipak smo nadigrali ekipu koja je igrala na Mundijalu, koja je hit u Evropi i jako cijenjena. Pobjeda nam je donijela i sigurnost, potrebni mir pred nastavak kvalifikacija.

Pobjeda u Bratislavi je ušutjela i kritičare, koji su imali svojih „pet minuta“ nakon remija u Tirani?

- Ne bih više oko toga. Ne bježim od kritika, ali kada se kritikuje treba imati neku mjeru. Kod nas kada ide loše, pretjerano se ide sa kritikama, ali i kada se odigra malo bolje, onda se previše hvali. Ne treba prelaziti granicu.

Do marta kada igramo sa Rumunijom ima još dovoljno vremena da napredujemo?

- Nije lako napraviti ekipu, jer za to treba vremena. Treba shvatiti da je dosta novih igrača došlo otkako sam selektor. Ne može se preko noći napraviti ekipa. Analiziram svaki detalj, vidim šta još tu treba raditi, ali mislim da ću napraviti ekipu. Ne samo za ove kvalifikacije, već i za slijedeće i za novog selektora.

Mnogi su uvjereni da ćete ostati na klupi bh. tima i nakon što BiH odvedete na Euro?

- Meni je važno da BiH ima jaku reprezentaciju bez obzira na to ko će biti selektor. Znam da sam na najboljem putu, jer su Mujdža, Medunjanin, Bešić... koje sam pozvao, su igrači i za naredne kvalifikacije.

U Bratislavi smo osim Bešića dobili i golmana Šehića.

- Šehić je bio na visini zadatka u Bratislavi, ali ne treba zaboraviti da golman postaje pravi tek nakon 30. godine. Bilo je mnogo takvih primjera, ali isto tako tvrdim da BiH nikada nije imala problema sa golmanima.

Sa Asmirom Begovićem ste uspjeli riješiti spor?

- Nije to bio nikakav spor. Jednostavno se sada ne trebamo vraćati u prošlost. Begović je svjestan da je malo razočarao mene i kolege. Asmir je mlad, ali se nadam da mu se takve stvari, na takav način, više neće dešavati. Mogu shvatiti da se neko preko noći može razboljeti, ali su ljudi izmislili telefon da se može s njim komunicirati. A Begović je zaboravio na njega. To se više ne smije desiti, posebno sada kada odlično brani u Premier ligi.

Koju ste utakmicu gledali tokom sedmice u Ligi prvaka?

- Gledao sam Lion protiv Šalkea. Nisam oduševljen igrom Francuza. Lion nema neku ekipu, pozadi su „tanki“, nemaju rješenja, lako primaju golove. Prvo četiri u Lisabonu protiv Benfike, pa sada tri u Njemačkoj. Što je mnogo, mnogo je.

Pjanić je igrao pola sata.

- Za Pjanića je važna svaka minuta koju provede na terenu. Posebno sada kada ekipi ne ide baš najbolje.

Velika šansa

Nadamo se da će zato Ibišević sa Džekom nastaviti seriju golova u Bundes ligi.

- Drago mi je zbog Ibiševića da se sa dva gola vratio u ekipu. Svaki igrač će nam biti jako bitan, jer će mart brzo doći, dolazi Rumunija i mečevi odluke.

Šta očekujete od naših nada iz Premijer lige u meču sa Poljskom u Antaliji?

- Da se dokažu, da odigraju najbolje. Dobit će priliku i na njima je da je iskoriste. Znam da u Premijer ligi ima igrača na koje ćemo moći računati u narednom periodu i Poljska je za njih velika šansa.

Dolazite li 8. decembra u Sarajevo ili ćete direktno u Antaliju?

- Najvjerovatnije ću direktno u Antaliju. U stalnoj sam vezi sa prijateljima iz Turske i moguće je da se sastanem sa nekima u Antaliji - kazao je Sušić, koji je prije nego što je preuzeo naš tim u Turskoj bio trener Istanbulspora, Konjaspora, Ankaragudžua, Rizespora i Ankaraspora.

Pozvani Torlak i Adilović

Iako do utakmice naše A reprezentacije protiv selekcije Poljske ima nešto više od 10 dana, već su počeli stizati otkazi pojedinih igrača.

Vule Trivunović i Stevo Nikolić otkazali su svoj nastup, a umjesto njih dvojice pozvani su stoper Sarajeva Sedin Torlak i napadač Čelika Eldin Adilović.

Torlaka je ranije pozivao Ćiro Blažević, a kapiten i najbolji strijelac Čelika, 24-godišnji Adilović, već je oblačio dres mlade reprezentacije, a igrao je i jedan susret za novinarsku selekciju.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Obuca9

#6059 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

mikogoago wrote:Pobjeda u Bratislavi je ušutjela i kritičare, koji su imali svojih „pet minuta“ nakon remija u Tirani?

- Ne bih više oko toga. Ne bježim od kritika, ali kada se kritikuje treba imati neku mjeru. Kod nas kada ide loše, pretjerano se ide sa kritikama, ali i kada se odigra malo bolje, onda se previše hvali. Ne treba prelaziti granicu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
veljaca

#6060 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote: Pobjeda u Bratislavi je ušutjela i kritičare, koji su imali svojih „pet minuta“ nakon remija u Tirani?

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
smoki_choko

#6061 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

susica za dozivotnog selektora
Šibicar

#6062 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

smoki_choko wrote:susica za dozivotnog selektora
:mrgreen:

ooooo gdje si smoki legendo....smoki is back....
Tarik19

#6063 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Mozemo ga mrziti kao trenera ali moramo ipak priznati da Susic uglavnom daje vrlo pametne izjave. Slazem se u potpunosti s njim kada kaze da mi ili previse hvalimo ili previse kritikujemo. Isto tako je tacno da mi previse lahko dizemo euforiju ali i paniku.
smoki_choko

#6064 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

Šibicar wrote:
smoki_choko wrote:susica za dozivotnog selektora
:mrgreen:

ooooo gdje si smoki legendo....smoki is back....
mjesec dana u banovicima po nalogu bureka, zivot ti promijeni
jeza u ledja

#6065 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

smoki_choko wrote:mjesec dana u banovicima po nalogu bureka, zivot ti promijeni
Mora da si mu sirnicu spominjo. :P
smoki_choko

#6066 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

jeza u ledja wrote:
smoki_choko wrote:mjesec dana u banovicima po nalogu bureka, zivot ti promijeni
Mora da si mu sirnicu spominjo. :P
ako pod sirnicom podrazumijevas fk sarajevo onda si upravu
Obuca9

#6067 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Na današnji dan prije tačno 15 godina odigrana je prva zvanična utakmica nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na dan velikog jubileja razgovarali smo sa Fuadom Muzurovićem, prvim selektorom naše reprezentacije.
...
"Bolić i Baljić su tada bili u Istanbulu, ali iz opravdanih razloga se nisu odazvali, kao i mnogi drugi. Ipak, srećom pa je bilo onih koji su se mogli odazvati. Žao mi je samo što tada nisam zvao Safeta Sušića jer je on i prije toga odigrao veliki broj humanitarnih utakmica sa Sliškovićem i ostalim igračima koji su tih godina nosili dres naše reprezentacije."
veljaca

#6068 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Nadam se da je nas selektor :thumbup: iz sinocnje utakmice Barcelona i real - vidio i zapamio sve dobre poteze igraca Barce a da ce skrenuti nasim igracima da ne cine ono sto je ucinio ramos :evil: ....
zecko_kupuz

#6069 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Dugo sam čekao reakciju Muratovića i konačno je dočekao danas na jednom sportskom portalu. Očekivano, iskritikovao je Sušića jer ga je, navodno, obrlatio u vezi nastupa za državni tim. Baš sam se čudio što je nakon odluke o povlačenju opet došao na okupljanje (op. meč protiv Gane), ali ispade da ga je selektor maltene natjerao...za prijateljski meč. :?
Po mom mišljenju, krivica za ovo ide na račun obojice.

S druge strane, čitam jučer u novinama intervju s Jahićem i ovaj opet ponavlja iste greške - drobi li ga drobi o tome kako ga nema u prvom sastavu i kako bi sada mogao igrati kao štoper. Taj će momak sam sebe udaljiti od reprezentativnog dresa, definitivno. :roll: Nije da ga ne podržavam kao mogućeg prvotimca, ali brate dragi, mnogo šuruje s medijima. :-D
mikogoago

#6070 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ne znam da li je Muratovic zaista to izjavio,jer clanak sam procitao na sc sportu,koji po meni pise svakakve bljuvotine i gluposti(tacnije nazovi novinari njihovi).Jer meni to ne lici na Muratovica i da tako govori.dalje i ako je istina Murat se treba pitati kako je igrao u zadnje vrijeme.Susic je rekao da niko nece igrati ko ne igra u klubu,a ovaj je u zavadi s trenerom vec jedan period i grije klupu.Susic je jedino rekao da ce Rahimic igrati jer nema ko da ga zamjeni trenutno na njegovoj poziciji.I sada sta tu ima? Malte ne selektor ne smije se ni predomisliti ili promjeniti misljenje a da se neko od zvjezdica ne uvrjedi.Meni ovo prije lici na novinarsko sranje i pokusaj nove hajke na selektora kojega obozavaju.Pa nema nikoga drugoga i ni za sta drugo pa nadjose Muratovica.Mada ja cisto sumnjam da je to covjek rekao i ako je rekao nesto u tom duru da je to tako rekao.Jednostavno to ne lici na njega. :sax:
Corola

#6071 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

veljaca wrote:Nadam se da je nas selektor :thumbup: iz sinocnje utakmice Barcelona i real - vidio i zapamio sve dobre poteze igraca Barce a da ce skrenuti nasim igracima da ne cine ono sto je ucinio ramos :evil: ....
I da javno nazove Mourinha velikim klocem.Jer nije nista naucio. :-)
Uostalom tako bi trebali uciniti i selektori San Marina.Lintenstajna itd da skrenu paznju svojim igracima sta im je ciniti a sta ne.Gledajuci bas ovu utakmicu. :lol: . :dance:
Uspjeh....zagarantovan.
Havarija!

#6072 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havarija! »

veljaca wrote:Nadam se da je nas selektor :thumbup: iz sinocnje utakmice Barcelona i real - vidio i zapamio sve dobre poteze igraca Barce a da ce skrenuti nasim igracima da ne cine ono sto je ucinio ramos :evil: ....
Kakav pobjednik
veljaca

#6073 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Bivši fudbaler Sarajeva Sead Jesenković koji posljednjih desetak godina trenira isključivo najmlađe uzrasne kategorije „bordo“ tima, tvrdi da je bolju budućnost bh. fudbalu može donijeti samo ulaganja u omladinske pogone.

Kako ocjenjujete trenutni kvalitet fudbala u našoj domovini?

- Kakva je situacija u državi, takav je i naš fudbal.

Jeste li zadovoljni radom selektora Safeta Sušića, koji je kao i Vi ostavio dubok trag na Koševu?

- Možda smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo mogli osvojiti i više bodova. Međutim, činjenica je da je Sušić pravi momak, odnosno čovjek, na pravom mjestu, ali je možda na sadašnju poziciju došao u krivo vrijeme. On ne voli da se eksponira u medijima, što je, nakon skroz suprotnog čovjeka i nezamjenjivog Ćire Blaževića, veliki hendikep. Ćiro svojom pričom zna motivisati i ekipu i navijače, tako da je poslije njega bilo izuzetno teško sjesti u selektorsku fotelju.

Ipak, može li naš državni tim konačno izboriti plasman na jedno veliko takmičenje, odnosno Euro 2012?

- Veliku šansu, da ne kažem najveću, propustili smo sa Ćirom protiv Portugala. Nadam se da će se u budućnosti saznati prava istina zašto nismo otišli na minulo Svjetsko prvenstvo - kaže Jesenković, koji nije želio pobliže elaborirati svoju tvrdnju.

- Naš državni tim ima realne šanse da ode u Poljsku i Ukrajinu, samo nam treba malo više ozbiljnosti, odgovornosti.

-----------------------

Misljenje trenera o selektoru ....
Last edited by veljaca on 01/12/2010 10:17, edited 1 time in total.
jazzer

#6074 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jazzer »

zecko_kupuz wrote:Dugo sam čekao reakciju Muratovića i konačno je dočekao danas na jednom sportskom portalu. Očekivano, iskritikovao je Sušića jer ga je, navodno, obrlatio u vezi nastupa za državni tim. Baš sam se čudio što je nakon odluke o povlačenju opet došao na okupljanje (op. meč protiv Gane), ali ispade da ga je selektor maltene natjerao...za prijateljski meč. :?
Po mom mišljenju, krivica za ovo ide na račun obojice.

S druge strane, čitam jučer u novinama intervju s Jahićem i ovaj opet ponavlja iste greške - drobi li ga drobi o tome kako ga nema u prvom sastavu i kako bi sada mogao igrati kao štoper. Taj će momak sam sebe udaljiti od reprezentativnog dresa, definitivno. :roll: Nije da ga ne podržavam kao mogućeg prvotimca, ali brate dragi, mnogo šuruje s medijima. :-D
Da imam vremena nabrojao bih bar 30 igraca sa dalekom boljim karijerama od Muratovica koji su ispadali iz reprezentacije i ponovo se (nakon dobrih igara) vracali u istu. Sta on hoce? Odigrao je koliko je odigrao, ako treba zahvaljujemo mu se na tome. Ali sada ga nema u reprezentaciji (opravdano) i on digao nos kao neka seoska mlada.
Pa ko si??? Ronaldinho, pa da igras na svoju genijalnost iako nisi u formi?? I sada treba kriviti Papeta za nepozivanje??
Ista stvar sa Jahicem. Garant ce mu novinari i ovakve izjave pomoci da se vrati u reprezentaciju :x .
Charuga
Globalni moderator

#6075 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Nemam pojma gdje bih ovo napisao pa cu postaviti ovde:

Spisak od 18 igraca Poljske koji ce zaigrati protiv BiH:

Golmani: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Bialystok), Bartosz Kaniecki (Widzew Lodz)

Odbrana: Maciej Sadlok (Ruch Chorzow), Hubert Wolakiewicz (Lechia Gdanjsk), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznan), Marcin Kikut (Lech Poznan), Tomasz Jodlowiec (Polonia), Piotr Celeban (Slask Wroclaw)

Vezni red: Ariel Borysiuk (Legia), Maciej Rybus (Legia), Tomasz Kupisz (Jagiellonia Bialystok), Kamil Grosicki (Jagiellonia Bialystok), Szymon Pawlowski (Zaglebie Lubin), Cezary Wilk (Wisla Krakow), Adrian Mierzejewski (Polonia)

Napad: Dawid Nowak (GKS Belchatow), Pawel Brożek (Wisla Krakow), Artur Sobiech (Polonia).
Locked