omar little wrote:pobogu ste, kako ste mogli alo, alo zaboraviti.dale cooper wrote:bosansko more wrote:To je tada, u jugi, bio Nocni program, petkom i subotom navece iza 22h.
Islo je po republickom kljucu, TVSA je imala Noc i Dan i emitovali su Kilijana, Poziv u ponoc ako se sjecate... bilo je jos serija ali ta im je bila najbolja, nasem TVSA studiju... pa je bio Alf, mislim na zagrebackom, uvijek je islo po tom sistemu, prvo u 22h ide humoristicka serija, a za njom slijedi ova ozbiljna, a la Kilijan ili Twin peaks. Sjecam se da je TVBG emitovao... kako se zvala serija, sa onim brkom, imao je crvenog Ferarija, a ebem ga izdalo me pamcenje. Kao neki detektiv, Sokolov greben ili tako nesto.
A petkom je u 20 h isla kriminalisticka serija, tad su popularne bile serije Poroci Majamija ili ona sa frajerom bodigardom koji cuva one manekneke, sjecate se sigurno, glavni glumac se ubio u sred serije, slucajno, na snimanju pucao u sebe pravim mecima. Pa ga kasnije zamijenio onaj plavokosi.
Pa onda Sjever i Jug, americki gradjanski rat, islo utorkom, to dobro pamtim jer je u isto vrijeme na drugom kanalu igrala Jugoplastika u Euroligipa sam propustio gomilu epizoda Sjever i Jug, zbog Jugoplastike.
Tada je Twin peaks bio vrh.
Ako se toga svi sjećamo, to je pouzdan znak da smo ostarili.![]()
![]()
Brko je bio Tom Selleck iliti Magnum P.A. A ta sa frajerom bodigardom se zvala Na Tajnom Zadatku (ili
Cover Up na Engleskom). Sjećam je se po prelijepoj Jennifer O'Neill.![]()
Sjećam se isto da se noćni program Tv Zagreba zvao Program Plus i da su premijerno puštali
Star Trek The Next Generation, još jednu seriju koja mi je obilježila djetinjstvo. A bio je tu
i nenadmašni Sledge Hammer.to je isto islo u programu plus tv zagreba. i kratki dokumentarac, zna se ko ga je odabrao, sa willie nelsonovom on the road again u uvodnoj spici. i hooperman sa john ritterom je isao u tom nocnom programu,ako se ne varam.
jugoplastika, najveca sportska ljubav mog zivota <3 <3 <3 se sjecam k'o jucer da je bilo tekma sa makabijem. i jamchyja i megeeja sto su mi skoro srcani dali u tako mladom dobu.
sjećaš li se koja su još dvojica amerikanaca tad igrala za makabi?