FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ponovofriendly

#6051 Re: FK Zeljeznicar

Post by ponovofriendly »

karanana wrote:
campa_xxx wrote:1. Borac 20 13 2 5 41
2. Željezničar 20 11 5 4 38

21.kolo
FK Željezničar - NK Travnik - (3 Željo)
HŠK Zrinjski - FK Borac - (0 Borac)
22.kolo
FK Rudar P. - FK Željezničar - (1 Željo)
FK Borac - FK Slavija - (3 Borac)
23.kolo
FK Željezničar - FK Borac - (3 Željo)
24.kolo
FK Sloboda - FK Željezničar - (0 Željo)
FK Borac - FK Rudar P. - (3 Borac)
25.kolo
FK Željezničar - FK Modriča M. - (3 Željo)
FK Borac - NK Travnik - (3 Borac)
26.kolo
FK Velež - FK Željezničar -(0 Željo)
FK Sloboda - FK Borac - (0 Borac)
27.kolo
FK Željezničar - FK Olimpik - (3 Željo)
FK Borac - FK Modriča M. - (3 Borac)
28.kolo
FK Sarajevo - FK Željezničar - (1 Željo)
FK Velež - FK Borac - (0 Borac)
29.kolo
FK Željezničar - FK Laktaši - (3 Željo)
FK Borac - FK Olimpik - (3 Borac)
30.kolo
FK Leotar - FK Željezničar - (3 Željo)
FK Sarajevo - FK Borac - (0 Borac)

TABELA
1. Željezničar 30 17 7 6 58
2. Borac 30 18 2 10 56

Za titulu su nam potrebne sve domace pobjede i najmanje 3 boda iz gostiju...Borac ima teza gostovanja...

Dovidjenja i prijatno.... :mrgreen: :dance: :run:
za borac si stavio sve realno dok si za zelju natego neosnovanu dvicu u trebinju. cak i x u prijedoru ce biti veoma veoma tezak. sve u svemu, ja po ovom rasporedu vidim borca kao sampiona. cak mislim da oni mogu izvuci x na grbavici.

Ovo uopste ne treba raditi...mislim raditi kalkulaciju jer se nista ne zna!!! Zeljo moze da pobijedi u Tuzli ali moze da isto tako da izgubi od Borca pa prema tome nista se ne zna...pogotovo ako neko ubaci pare u savez i kupi sudije jer je savez taj tko odlucuje ko ce biti prvi...nista se ne zna i ovo je glupo raditi
internazionale

#6052 Re: FK Zeljeznicar

Post by internazionale »

na grbavici starim stazama slave
"kad te droge spuste tu je sudija"
gdje baš kad je na tv
udrch

#6053 Re: FK Zeljeznicar

Post by udrch »

ponovofriendly wrote:
karanana wrote:
campa_xxx wrote:1. Borac 20 13 2 5 41
2. Željezničar 20 11 5 4 38

21.kolo
FK Željezničar - NK Travnik - (3 Željo)
HŠK Zrinjski - FK Borac - (0 Borac)
22.kolo
FK Rudar P. - FK Željezničar - (1 Željo)
FK Borac - FK Slavija - (3 Borac)
23.kolo
FK Željezničar - FK Borac - (3 Željo)
24.kolo
FK Sloboda - FK Željezničar - (0 Željo)
FK Borac - FK Rudar P. - (3 Borac)
25.kolo
FK Željezničar - FK Modriča M. - (3 Željo)
FK Borac - NK Travnik - (3 Borac)
26.kolo
FK Velež - FK Željezničar -(0 Željo)
FK Sloboda - FK Borac - (0 Borac)
27.kolo
FK Željezničar - FK Olimpik - (3 Željo)
FK Borac - FK Modriča M. - (3 Borac)
28.kolo
FK Sarajevo - FK Željezničar - (1 Željo)
FK Velež - FK Borac - (0 Borac)
29.kolo
FK Željezničar - FK Laktaši - (3 Željo)
FK Borac - FK Olimpik - (3 Borac)
30.kolo
FK Leotar - FK Željezničar - (3 Željo)
FK Sarajevo - FK Borac - (0 Borac)

TABELA
1. Željezničar 30 17 7 6 58
2. Borac 30 18 2 10 56

Za titulu su nam potrebne sve domace pobjede i najmanje 3 boda iz gostiju...Borac ima teza gostovanja...

Dovidjenja i prijatno.... :mrgreen: :dance: :run:
za borac si stavio sve realno dok si za zelju natego neosnovanu dvicu u trebinju. cak i x u prijedoru ce biti veoma veoma tezak. sve u svemu, ja po ovom rasporedu vidim borca kao sampiona. cak mislim da oni mogu izvuci x na grbavici.

Ovo uopste ne treba raditi...mislim raditi kalkulaciju jer se nista ne zna!!! Zeljo moze da pobijedi u Tuzli ali moze da isto tako da izgubi od Borca pa prema tome nista se ne zna...pogotovo ako neko ubaci pare u savez i kupi sudije jer je savez taj tko odlucuje ko ce biti prvi...nista se ne zna i ovo je glupo raditi
JOJ kalkulacija pito draga..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima da oderem kladionice na osnovu vaših predviđanja..
metar_drva

#6054 Re: FK Zeljeznicar

Post by metar_drva »

Amel Muhić je ime kretena koji je upao na teren. Ako neko ima problem što mu objavljujem ime, samo da se zna da prenosim iz današnjeg "Oslobođenja" i treba majmunu zabranit doživotno ulazak na Željine tekme.
Fordas

#6055 Re: FK Zeljeznicar

Post by Fordas »

metar_drva wrote:Amel Muhić je ime kretena koji je upao na teren. Ako neko ima problem što mu objavljujem ime, samo da se zna da prenosim iz današnjeg "Oslobođenja" i treba majmunu zabranit doživotno ulazak na Željine tekme.
i vjerovatno nije navijac zeljeznicara :roll: a slike su haman pa uvjerljive bile :D
plava institucija

#6056 Re: FK Zeljeznicar

Post by plava institucija »

Vidi njega,dje si ti?ja te trazim na temi torpeda,kad laf ovdje...najludji si :D
metar_drva

#6057 Re: FK Zeljeznicar

Post by metar_drva »

Fordas wrote:
metar_drva wrote:Amel Muhić je ime kretena koji je upao na teren. Ako neko ima problem što mu objavljujem ime, samo da se zna da prenosim iz današnjeg "Oslobođenja" i treba majmunu zabranit doživotno ulazak na Željine tekme.
i vjerovatno nije navijac zeljeznicara :roll: a slike su haman pa uvjerljive bile :D
sta hoces da kazes? ja nisam rekao ciji je navijac bio, niti sam ikakve slike stavljao, prema tome, sikter na temu o cali, husrefu i sl.
samo_ovaj_put

#6058 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

kako li je taj momak mogao biti sa navijacima slavije onda?neko je postavio one slike,isti je momak na obje slike
elSaik

#6059 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Možda su braća blizanci iz miješanog braka.
Charuga
Globalni moderator

#6060 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

jufka developer

#6061 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

samo_ovaj_put wrote:kako li je taj momak mogao biti sa navijacima slavije onda?neko je postavio one slike,isti je momak na obje slike

ja rekoh da je lik ubaceni pitarski element :oops: a vi ne vjerujete

bravo za delegata utakmice :thumbup:
Fordas

#6062 Re: FK Zeljeznicar

Post by Fordas »

jufka developer wrote:
samo_ovaj_put wrote:kako li je taj momak mogao biti sa navijacima slavije onda?neko je postavio one slike,isti je momak na obje slike

:lol: :lol: :lol:

mitomanija vam je uvijek bila jaca strana

pa mozda i najjaca ;-)
BSn

#6063 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

elSaik wrote:Možda su braća blizanci iz miješanog braka.
:lol:

Zanimljivo je da je F.K. Zeljeznicar prvi klub koji je prihvatio sportsportovu incijativu anti-hulaginizma i onda ovo. Ipak, nista neobicno i nista sto se ne desava bilo gdje na svijetu. Liku treba zabranit ulazak na stadion - vidim klub je to vec odradio - svaka cast, al' ga prvenstveno udarit po dzepu - to kod Bosanaca jedino pali.
jufka developer

#6064 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

Fordas wrote:
jufka developer wrote:

:lol: :lol: :lol:

mitomanija vam je uvijek bila jaca strana

pa mozda i najjaca ;-)
Nijaz Norris je rekao da je tako i tako ce da bude...a svi znamo ko je Nijaz
veljaca

#6065 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Ja ovih anamonjih - sto su navalili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....
Pa ljudi imate temu o svome klubu. Ako neko zlonamjerno komentarise na temi drugog tima - ili je bolestan ili je opasno isfrustriran ....
Rako sam, evo da ponovim ( u svezi nesportskog upada u teren ):
- svi koji smo bili na toj utakmici osudjujemo taj cin, a vidim i klub se ogradio od toga.
Kako je sve pocelo ?
Prvi propust MUP-a KS se desio kada su navijaci FK Slavija dovedeni da udju na ulaz JUG - gdje ulaze najvatreniji navijaci FK Zeljeznicar. Zasto i oni kao i svi drugi gostuuci navijaci nisu dosli u autobusima , pa preko ulaza na istoku dovedeni na onaj betonski plato i onda uvedeni na stadion ?
Drugi propust se desio kada su pri kraju utakmice a nakon sukoba sa navijacima na Sjeveru ( gadjanje predmetima i verbalni dueli ) ti isti navijaci opet poceli da se izvode preko JUGA. Hej 20-tak metara od navijaca FK Zeljeznicar - koji su potrcali sa Juga prema njima. Covjek moze pomisliti da ovo nije uradjeno slucajno ( ovo u kontekstu prica o tome da pojedine navijace neki ljudi iz stranackog miljea nagovaraju da dizu tenzije - zbog izbora ). Tada kompletno obezbjedjenje - specijalci i ljudi iz zastitarske agencije na istoku i djelu juga, bojeci se vecih sukoba - obezbjedjuju razdvajanje dviju navijackih skupina i napustaju svoja predvidjena mjesta. Nedugo nakon toga vidio sam 3 navijaca kako ih dovodi covjek iz obezbjedjenja do ulaza na teren na istoku ( prvo sam pomislio da su to navijaci FK Slavije koji su bili ozlijedjeni ) da idu po medicinsku pomoc. Tada jedan od njih trci ka golmanu Slavije i odguruje ga , a ovaj prvo potrci prema njemu, pa onda na nagovor Regoja - pada. E taj isti Regoje znamo sta je radio na prosloj utakmici u Lukavici i prodje skoro nekaznjen. Na sinocnjoj utakmici - kao kakva p.i.ch.k.i.c.a u svakom duelu sa Dakom mu je pruzao ruku i kao pozdravljao se sa njime. Regoje - kada si tako zajeban u Lukavici - zasto si manji od misa na tudjim terenima ??? Samo zahvaljujuci Odovicu - igraci Slavije nisu izasli sa terena ....
Po meni glavni krivac za ovo je MUP KS-a koji je obezbjedjivao utakmicu ....
ultima_palabra

#6066 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

biro 39 wrote:Da se radi o normalnom takmičenju i normalnoj državi meč bi bio prekinut,ovako... guraj dalje
Može li Liga prvaka? :-)

Ne zaboravi ni Borac-Sarajevo prije par godina.
Ako hoćete titulu, stisnite muda pa pred punu Grbavicu, a ne ovako na hinjaka :P
Charuga
Globalni moderator

#6067 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Manite se sad rasprava o Sirokom Brijegu, i neredima van terena. Grbavica ce najvjerovatnije biti suspendovana i to je to. Tema je o Zelji i treba nastaviti u tom pravcu inace bi se mogal ista zakljucati ... :thumbup:
internazionale

#6068 Re: FK Zeljeznicar

Post by internazionale »

I ovo se trebalo prekinuti.Slažeš li se ? Slažeš li se i za to da se prvenstvo trebalo prekinuti nakon onog ubistva u Š.Brijegu ?[/quote]
kakvo prekidanje lave
bodovi su bitni
Charuga
Globalni moderator

#6069 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

biro 39 wrote:
Plavih_11 wrote:Manite se sad rasprava o Sirokom Brijegu, i neredima van terena. Grbavica ce najvjerovatnije biti suspendovana i to je to. Tema je o Zelji i treba nastaviti u tom pravcu inace bi se mogal ista zakljucati ... :thumbup:
A kao ovo što će se "Grbavica" "zaključati" nema veze sa Željom ? :lol:
biro 39 wrote:I ovo se trebalo prekinuti.Slažeš li se ? Slažeš li se i za to da se prvenstvo trebalo prekinuti nakon onog ubistva u Š.Brijegu ?
Ovo nema sigurno .. 8-)
ultima_palabra

#6070 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Uvijek može jedna budala uletiti na teren, te se stvari dešavaju. To nema veze sa regularnošću utakmice. Sada će Željo snositi odgovornost, vidjećemo kakva će biti kazna.
Sramotniji su po meni postupci Dide ili golmana Slavije, koji su pokušali na hinjaka nešto ušićariti za svoj klub. Svaka čast Odoviću pa nije vodio ekipu u svlačionicu i pravio dalju šaradu od ovoga.
@plavih, je li to izvjesno što govoriš?
Šibicar

#6071 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Nadam se da neće suspendovati Grbavicu zbog neodgovornog pojedinca,tj. idiota sa pilećim mozgom. :x :x :x Samo jedna utakmica suspenzije,bi bio veliki udarac na budjet kluba,jer ipak nas na jednoj tekmi zna biti po 10 000... :x :x :x
Charuga
Globalni moderator

#6072 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:@plavih, je li to izvjesno što govoriš?
Koje? Ono o suspenziji?
ultima_palabra

#6073 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
ultima_palabra wrote:@plavih, je li to izvjesno što govoriš?
Koje? Ono o suspenziji?
Aha
Charuga
Globalni moderator

#6074 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Šibicar wrote:Nadam se da neće suspendovati Grbavicu zbog neodgovornog pojedinca,tj. idiota sa pilećim mozgom. :x :x :x Samo jedna utakmica suspenzije,bi bio veliki udarac na budjet kluba,jer ipak nas na jednoj tekmi zna biti po 10 000... :x :x :x
Zbog "neodgovornog pojedinca" je Borac kaznjen sa tri utakmice bez publike. Jedina razlika, ako se to tako moze nazvati, je sto je nas "pojedinac" usao na teren uz pomoc policije i sto su isti krivi za njegov ulazak.

Novak Damjanović, predsjednik Komisije za bezbjednost Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH, rekao je da će zatražiti suspenziju stadiona Željezničara.

"Tražiću hitan sastanak Komisije za bezbjednost i predložiću disciplinskim organima F/NS BiH da stadion Željezničara bude suspendovan, jer je fizički napadnut akter meča", rekao je Damjanović i dodao:

"Razgovarao sam sa svim članovima Komisije i svi smo složni da moramo da reagujemo. Uputićemo prijedlog Disciplinskoj komisiji da ovakav propust bude kažnjen. Da li će to biti utakmice Željezničara na "Grbavici" bez gledalaca ili na nekom drugom stadionu, još se ne zna. Moramo da reagujemo, jer bezbjednost na stadionima ne smije doći u pitanje, bez obzira o kojem klubu se radi. Na svojoj koži to su osjetili neki prvoligaši i ne smije da bude dvostrukih mjerila."

http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/5 ... zijom.html

Nadamo se da ce nekako ljudi iz kluba uz pomoc video snimka ulijetanja nekako izdejstvovati sto manju kaznu ... :thumbup:
elSaik

#6075 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

biro 39 wrote:
jufka developer wrote:

Da se radi o normalnom takmičenju i normalnoj državi meč bi bio prekinut,ovako... guraj dalje :roll:
Nigdje se ne prekida utakmica zbog uletog jednog navijača i, eventualnog, napada na igrača. Izuzetak je jedino ako se sudija napadne ko u slučaju Švedska - Danska.
Post Reply