English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6051 Re: English Premier League
bra'o celzi.. ode i popravni u smece 
-
Chuckie
#6052 Re: English Premier League
Čelzi gubi, Totenhem nula, Arsenal ovo mora iskoristiti.
- ultima_palabra
#6053 Re: English Premier League
Šta su sve promašili ovi Topnici
Henry bi se proslavio danas, ako je u iole ok formi.
Stvarno bih volio zaviriti u Gervinhov mozak, da vidim šta se tamo nalazi
Stvarno bih volio zaviriti u Gervinhov mozak, da vidim šta se tamo nalazi
-
Chuckie
#6054 Re: English Premier League
Koji je kloc onaj Đervinjo jebote, a šta reći za Walcotta, šta taj maši. 
- Ridjobrki
#6055 Re: English Premier League
Koliko nam City bježi?
-
goshpar
#6056 Re: English Premier League
kud ces veci dernek od sutanja lopte...East_side wrote:svi derneče a englezi šutaju lopte bez prestanka
bravo za blackburn. osvajanje boda bi bilo cudo, sta tek reci za "tricu"...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6057 Re: English Premier League
Boas
novi Mourinho
pa-pa, eno Boavista trazi novog trenera.
- jeza u ledja
#6059 Re: English Premier League
Sad kad su izasli svi detalji oko sukoba Suarez i Evra, mogu samo reci e moj jadu jadni. Najomrazeniji igrac u Evropi je bio vec i ranije, a kamo li sada.
Sto se tice Uniteda, koji im je ovo kiks u sezoni?
-
missko
#6060 Re: English Premier League
Treci .jeza u ledja wrote:Sad kad su izasli svi detalji oko sukoba Suarez i Evra, mogu samo reci e moj jadu jadni. Najomrazeniji igrac u Evropi je bio vec i ranije, a kamo li sada.
- jeza u ledja
#6061 Re: English Premier League
Mislio sam ukljucujuci i CL. Basel dva puta, Benfica, City..missko wrote:Treci .jeza u ledja wrote:Sad kad su izasli svi detalji oko sukoba Suarez i Evra, mogu samo reci e moj jadu jadni. Najomrazeniji igrac u Evropi je bio vec i ranije, a kamo li sada.
- Riddle
#6062 Re: English Premier League
http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary ... ssion.ashx
Puni izvjestaj od 115 stranica.
Sazetak mozes naci na gotovo svakoj web stranici bilo kojih novina u UK.
- vaučer
#6063 Re: English Premier League
Sažetak je ukratko da je Savez uzeo Evrinu izjavu kao 100% istinu potpuno ignorirajući izjavu Suareza, Kuyta i bez da je pokupio izjave ostalih igrača Liverpoola s kojima je Suarez razgovarao nakon utakmice (Maxi, Coates).Riddle wrote:http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary ... ssion.ashx
Ne postoji nikakav dokaz, niti jedna jedina čestica dokaznog materijala i izvještaj zaključuju s -Evrina izjava je bila 'vjerojatnija'-.
Bio sam spreman otpisati Suareza jer je postojala mogućnost da izrone neki dosad nepoznati dokazi, ali nakon čitanja tog sranja mi se povraća.
Sramota i bez obzira na kaznu, Ferguson i FA su postigli što su htjeli, oblatiti čovjeka zauvijek.
Nema šta, divan klub, divan menadžer i divni ljudi iz saveza.
- jeza u ledja
#6064 Re: English Premier League
Jakako da postoji:vaučer wrote:Sažetak je ukratko da je Savez uzeo Evrinu izjavu kao 100% istinu potpuno ignorirajući izjavu Suareza, Kuyta i bez da je pokupio izjave ostalih igrača Liverpoola s kojima je Suarez razgovarao nakon utakmice (Maxi, Coates).Riddle wrote:http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary ... ssion.ashx
Ne postoji nikakav dokaz, niti jedna jedina čestica dokaznog materijala i izvještaj zaključuju s -Evrina izjava je bila 'vjerojatnija'-.
Bio sam spreman otpisati Suareza jer je postojala mogućnost da izrone neki dosad nepoznati dokazi, ali nakon čitanja tog sranja mi se povraća.
Sramota i bez obzira na kaznu, Ferguson i FA su postigli što su htjeli, oblatiti čovjeka zauvijek.
Nema šta, divan klub, divan menadžer i divni ljudi iz saveza.
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... m-verdict1It was, in part, inconsistent with the contemporaneous evidence, especially the video footage.
Tacno se u bobu zna sta je receno, od rijeci do rijeci.
Svaka im cast, a ne za razliku od do sad kada su se ovakve stvari gurale pod tepih.
- Riddle
#6065 Re: English Premier League
Stvarno ne zelim da raspravljam ovaj slucaj. Nisam htio ni na samom pocetku. Vrlo je osjetljiva tema. Samo cu reci da sam razocaran ovako malom kaznom.
- vaučer
#6066 Re: English Premier League
Ne, ne postoji video dokaz i ne, ne zna se u riječ šta je rečeno.
Postoji pristrana komisija koja je u njihovim riječima sjela s Evrom pregledavati video i ovaj im je 'pokazivao' gdje je šta rečeno. Dakako da se vidi šta je gdje rečeno to bi bilo na svim portalima i televizijama odavno. Usput Liverpoolu nije predstavljen taj 'video dokaz', baš zanimljivo da je tako.
Evra koji je od strane Saveza u prijašnjem slučaju navodnog rasizma opisan kao nepouzdan svjedok je odjednom potpuno pouzdan i sve što kaže je suho zlato, njegovo 'Pička ti sestrina' upućeno Suarezu je od 'neovisne komisije' umekšano, kao da je rekao dobar dan.
Riddle slobodno uživaj u likovanju, imate i pravo na to.
Dakako ne očekujem da razgovaramo o činjenicama i dokazima, kog briga za to, pročitaj naslov i to je istina.
Ako grize i brani gol rukom sigurno je i rasist, dokazi su ionako nebitni u tako trivijalnoj priči kao što je uništavanje nečije reputacije, kako igrača tako i kluba.
Osuda iskonstruirana na magli i namjeri da se nađe žrtveno janje, divota.
Postoji pristrana komisija koja je u njihovim riječima sjela s Evrom pregledavati video i ovaj im je 'pokazivao' gdje je šta rečeno. Dakako da se vidi šta je gdje rečeno to bi bilo na svim portalima i televizijama odavno. Usput Liverpoolu nije predstavljen taj 'video dokaz', baš zanimljivo da je tako.
Evra koji je od strane Saveza u prijašnjem slučaju navodnog rasizma opisan kao nepouzdan svjedok je odjednom potpuno pouzdan i sve što kaže je suho zlato, njegovo 'Pička ti sestrina' upućeno Suarezu je od 'neovisne komisije' umekšano, kao da je rekao dobar dan.
Dakako ne očekujem da razgovaramo o činjenicama i dokazima, kog briga za to, pročitaj naslov i to je istina.
Ako grize i brani gol rukom sigurno je i rasist, dokazi su ionako nebitni u tako trivijalnoj priči kao što je uništavanje nečije reputacije, kako igrača tako i kluba.
- Riddle
#6067 Re: English Premier League
Kakvo likovanje covjece? Meni je muka kad citam sve ono.
-
missko
#6068 Re: English Premier League
Ja sam mislio samo na poraze u svim takmicenjimajeza u ledja wrote:Mislio sam ukljucujuci i CL. Basel dva puta, Benfica, City..missko wrote:Treci .jeza u ledja wrote:Sad kad su izasli svi detalji oko sukoba Suarez i Evra, mogu samo reci e moj jadu jadni. Najomrazeniji igrac u Evropi je bio vec i ranije, a kamo li sada.
- vaučer
#6069 Re: English Premier League
Riddle wrote:Kakvo likovanje covjece? Meni je muka kad citam sve ono.
Iz krivih razloga naravno.
Pretpostavljam da ti je muka jer vjeruješ u priču Evre.
Bilo bi i meni, kad bi vjerovao da je to ma i blizu istine.
Ovako, nakon čitanja tih papira, ne mogu se oteti dojmu da je Evra pun govana a da je Suarez naivan.
Dakle i meni je muka, iz čega je iskonstruiran medijski linč i drakonska kazna. Iz ničeg više od riječi Patricea Evre.
- jeza u ledja
#6070 Re: English Premier League
Znaci Guardian laze da postoji video dokaz? Mozda na videu nema doslovno svaka rijec izrecena, ali ocigledno nije bilo tesko rekonstruisati sta se tacno desilo.vaučer wrote:Ne, ne postoji video dokaz i ne, ne zna se u riječ šta je rečeno.
Komisija je pristrasna, a ti nisi pristrasan?
Ja inace gotivim Urugvajce, a Liverpool mi je drazi tim od Uniteda, ali to ne mijenja cinjenicu da je ovaj lik supak na kvadrat.
Pise jasno:
Suarez je opisan kao nepouzdan svjedok zbog kontradiktornih izjava koje je davao, te zbog video dokaza koji pokazuje suprotno od onoga sto Suarez tvrdi - da je rasprava izmedju njih dvojice bila u miroljubivom tonu.
- vaučer
#6071 Re: English Premier League
Pod kontradiktorne izjave misle valjda uzimanjem njegove izjave na engleskom gdje Suarez koji je inače počeo učiti taj jezik prije 6 mjeseci opisuje šta je prije dva mjeseca rekao na španjolskom. Inače je Evra mjenjao izjavu više puta od Suareza ali to ćemo ignorirati, kao i to da je lagao prije, kao i to da je Evra intervjuiran 4 puta a Suarez jednom, kao i bezbroj drugih rupa i zaključit ćemo (što je ukratko i sažeto u tim papirima) da je Evra pouzdaniji svjedok jer je bolje prezentirao svoj slučaj na engleskom, kojeg Suarez gotovo pa ne govori.jeza u ledja wrote:
Pise jasno:
Suarez je opisan kao nepouzdan svjedok zbog kontradiktornih izjava koje je davao, te zbog video dokaza koji pokazuje suprotno od onoga sto Suarez tvrdi - da je rasprava izmedju njih dvojice bila u miroljubivom tonu.
Nema šta. I nemoj kvotirati citate iz novina, ako ćeš analizirati slučaj citiraj barem direkno iz FA izjave.
Suarez je šupak? A Evra nije? Nezamislivo je da Evra laže?
- quasar
#6072 Re: English Premier League
Obzirom da se u skandale ovog tipa ne zelim upucivati, nisam pregledao ni dokaze niti izjave. Znam da su obojica supci i "nesportisti".vaučer wrote:Pod kontradiktorne izjave misle valjda uzimanjem njegove izjave na engleskom gdje Suarez koji je inače počeo učiti taj jezik prije 6 mjeseci opisuje šta je prije dva mjeseca rekao na španjolskom. Inače je Evra mjenjao izjavu više puta od Suareza ali to ćemo ignorirati, kao i to da je lagao prije, kao i to da je Evra intervjuiran 4 puta a Suarez jednom, kao i bezbroj drugih rupa i zaključit ćemo (što je ukratko i sažeto u tim papirima) da je Evra pouzdaniji svjedok jer je bolje prezentirao svoj slučaj na engleskom, kojeg Suarez gotovo pa ne govori.jeza u ledja wrote:
Pise jasno:
Nema šta. I nemoj kvotirati citate iz novina, ako ćeš analizirati slučaj citiraj barem direkno iz FA izjave.
Suarez je šupak? A Evra nije? Nezamislivo je da Evra laže?
Medjutim i jedan i drugi imaju iza sebe masinerije koje ce braniti njihova prava, tako da ne sumnjam da ako je vec neka presuda donesena, onda vjerovatno ima vrlo jaku osnovu, inace bi ostalo "nerijeseno".
-
Baudelaire
#6073 Re: English Premier League
Ma kazna je niđe veze. Ja ne ulazim u to šta je Suarez rekao, niti šta je Evra rekao, samo u dokaze koji su prezentovani, a prezentacija je totalno iskonstruisana. Ne shvatam stvarno otkud ovolika prašina oko Suareza, jer Evra nije ništa manji šupak od njeg. FA se totalno stavio na njegovu stranu, a to je jadno.
-
Chuckie
#6074 Re: English Premier League
Faca onog Suareza je sama po sebi dovoljna. Gori je od Kuyta. 
- Riddle
#6075 Re: English Premier League
Obozavam ovu ligu.