Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Madrid

#6051 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

vulkan777 wrote:Mourinho je strašno nepredvidiv trener, nikad ne znaš šta njemu može past na pamet. Očigledno je da on forsira portugalske igrače više od drugih, zato pojedine i voda sa sobom(kao npr. Carvalha), ili po meni nepotrebna kupovina Coentraa i to po velikoj cijeni. Ipak nije džaba dobio ime Special One, sa njim se nikad ne zna. I siguran sam da neće otići iz Reala dok ne osvoji neku veliku titulu. Ja sam se obradovao kad je došao u Real, sad već počinjem malo sumnjati u njega zbog tih sukoba sa igračima. Ali ako izbace Barcelonu iz kupa sve ću mu oprostiti. :D
Ma ja sam mu kup vec halalio, ako su 2 puta izgubili na Bernabeu, ne vidim nacina kako da uvale na Nou Campu 2 gola, a ne prime isto toliko ili cak vise...
Baudelaire

#6052 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:
Baudelaire wrote:Opet, Real je specifičan, Capella su otjerali i pored titule radi negativnog fudbala što je po meni bio amaterizam.
Pa nakon njega je došao Schuster, i osvojio titulu uz igranje ljepšeg fudbala i bez srčanih udara u svakoj utakmici :D

Slažem se da je prvenstvena utakmica odredila puno toga... u svakoj utakmici je RM bio sve bliži Barci, i nakon gola u prvoj minuti izgledalo je da je smjena konačno došla. Da nakon toga Guardiola promjeni formaciju i Barca zabije tri gola... sigurno to ostavlja traga i na treneru i igračima.

Vrijeme mu polako curi, ali čovjek je iz svih bitaka izašao kao pobjednik... mislim da će izmisliti nešto.
Mene ovo dosta podsjeća na tenzije između njega i Abramovicha, a znamo kako je to završilo, daleko od pobjede ipak.
madFlava

#6053 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

ma ko god i da dode poslije njega, bice losiji ;)
vulkan777

#6054 Re: Real Madrid C.F.

Post by vulkan777 »

Madrid wrote:
vulkan777 wrote:Mourinho je strašno nepredvidiv trener, nikad ne znaš šta njemu može past na pamet. Očigledno je da on forsira portugalske igrače više od drugih, zato pojedine i voda sa sobom(kao npr. Carvalha), ili po meni nepotrebna kupovina Coentraa i to po velikoj cijeni. Ipak nije džaba dobio ime Special One, sa njim se nikad ne zna. I siguran sam da neće otići iz Reala dok ne osvoji neku veliku titulu. Ja sam se obradovao kad je došao u Real, sad već počinjem malo sumnjati u njega zbog tih sukoba sa igračima. Ali ako izbace Barcelonu iz kupa sve ću mu oprostiti. :D
Ma ja sam mu kup vec halalio, ako su 2 puta izgubili na Bernabeu, ne vidim nacina kako da uvale na Nou Campu 2 gola, a ne prime isto toliko ili cak vise...
Ja smatram da je Real ove sezone kvalitetniji od Barcelone, ali ipak nemaju recept kako da ih pobijede. Ipak ja se iz utakmice u utakmicu nadam da su ga našli. :-) Moraju i oni nekad prevagnut, pa zašto ne u srijedu :D
5 0 5

#6055 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

madFlava wrote:ma ko god i da dode poslije njega, bice losiji ;)
Guardiola?
madFlava

#6056 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

505sCrtom wrote:
Guardiola?
realnost?
ultima_palabra

#6057 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Postoji tu još jedan faktor, Florentino Perez :) Koji je maltene svoju sudbinu vezao za Mourinha... ako bi ga se sad odrekao, postavilo bi se pitanje zašto je Perez još uvijek tu, i koja je cijena plaćena... otjeran Valdano, date ovlasti kao nijednom treneru, dovedena pojačanja po želji, donekle narušen PR kluba a opet trofeji nisu stigli.

Tako da mislim da će Perez ostati uz Mourinha, ali kampanja Marce i Asa je tu da ga podsjeti da rezultati protiv Barcelone nisu prihvatljivi.
Madrid

#6058 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

ultima_palabra wrote:Postoji tu još jedan faktor, Florentino Perez :) Koji je maltene svoju sudbinu vezao za Mourinha... ako bi ga se sad odrekao, postavilo bi se pitanje zašto je Perez još uvijek tu, i koja je cijena plaćena... otjeran Valdano, date ovlasti kao nijednom treneru, dovedena pojačanja po želji, donekle narušen PR kluba a opet trofeji nisu stigli.

Tako da mislim da će Perez ostati uz Mourinha, ali kampanja Marce i Asa je tu da ga podsjeti da rezultati protiv Barcelone nisu prihvatljivi.
Pa da, Perez bi sam sebe ukopao kad bi otpustio Mourinha i to iz vise razloga...
Ovako se uvijek moze osloniti na onu "doveo sam vam najboljeg trenera i dao mu ovlasti", a obe te stavke su navijaci trazili, tako da se i tu Perez moze ograditi.
Otpustanje Mourinha bi bilo veoma zahebano rjesenje, jer tesko da iko moze imat procenat pobjeda kao Mourinho...
Mozda i ima trener koji bi sa onim igracima dobio Barcu, ali tesko da ima trenera koji bi ovoj Barci u januaru bjezali 5 bodova...
skenderija04

#6059 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Floentino suti ne izjasnjava se i prati situaciju. U slucaju da zgusti krivac se zna-Mourinho. Florentino svoj posao radi odlicno. Pametan je i nikada svoju sudbinu nece vezati za trenera. Otpustio je Del Bosquea, a doveo je Queiroza. Znaci ne drhti mu ruka za donosenje nepopularnih odluka. Ako je otpustanje Mourihha pozitivno za Imidz kluba Mou leti van. Ako se desi podjela u klubu-Mou leti van. Ako nema titula-Mou leti van.Ako se igraci pobune-Mou leti van. On je bio vrlo jasan. Doveo sam najboljeg trenera i dvije zlatne lopte. Ako nema rezultat, odgovoran je trener. Uvijek je lakse izbaciti jednog trenera nego 10 igraca. Ali uranili smo. Ima vremena da se smiri situacija a titule su lijek za sve probleme. Mourinho je dovoljno pametan da shvati situaciju u kojoj se nalazi i da je preokrene u svoju korist.
5 0 5

#6060 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

A Calderon za vratom:

Jose Mourinho hasn't spoken to Kaka in four months, claims former Real Madrid president Ramon Calderon
The Santiago Bernabeu side's former supremo has stated that the Brazil international has a troublesome relationship with his coach, and added that several players are unhappy

Calderon added that several Spanish players are unhappy with the situation at Los Blancos as well, with former Borussia Dortmund star Nuri Sahin also allegedly having a difficult relationship with the Portuguese coach.
"The players are no longer happy. He [Mourinho] hasn't spoken to Kaka once in the last four months," Calderon said to Ona FM.
"The Spanish players are unhappy with their situation because of the privileges Mourinho gives to the Portuguese players.
"And then there's the situation of Sahin. The reason he doesn't play is because Mourinho doesn't like him."
Real Madrid currently sit top of the Primera Division table, but were beaten by arch-rivals Barcelona in the first-leg of their Copa del Rey quarter-final on Wednesday.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6061 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

A taj Calderon je samo tako dosadan.. debil
LSD

#6062 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Naravno da Calderon ceka sa strane ko lešinar.
Neko pomenu smjenu Kapela i Šustera...pa to je upravo radio Ramon Calderon, dovede trenera koji još uzme titulu i nakon godine ga smijeni i slicne nebuloze...Perez je barem ispao demokrata prema Mourinhu, ako ništa drugo....izašao mu je u susret i ispunio sve želje, dao mu je autonomiju u poslu ,odriješene ruke do dovodi koga on hoce i ne mješa mu se u posao.
Kod Calderona trener nije mogao duže od godine trajati, plus što se za svaki transfer pitao i odlucivao.
BHF_Manijak

#6063 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Cuj Sahin ne igra jer ga Mourinho ne voli a on ga doveo! :lol: :roll: :oops:
5 0 5

#6064 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Riddle wrote:Procitao sam i to. Nista se drugo i ne ocekuje od kapitena. Standardna prica.

Ali mislio sam na razgovor Mourinha i Ramosa. To niko nije negirao.

Image

ovo su igraci koji su prisustvovali tom razgovoru. jedan od njih je "procurio". a ne znaju ko. bar tako pise ova intereconomia
BHF_Manijak

#6065 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Ma Hamit uljez ko da gledam, da se malo "opere" Mourinhu jer ne igra cesto! :mrgreen: 8-) :lol: :lol:

Zajebajem se naravno, bezze napisah... ;-)
Obuca9

#6066 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Static-X wrote:
BHF_Manijak wrote:Izborio penal? Pa sto mu onaj pakas ne dade da suta, ccc... :mrgreen: Nisam gledo tekmu, samo sam cito izvjestaj, kako pise Marca - fenomenalan sinoc!
Da, zapravo neznam sto sudija nije pustio prednost jer Ozila oborise a Benzema u naletu i zabi gol. Sudija svirao penal i crveni usput. A cuj, pa cojk ide po rekorde, zato on puco :-D
Zato što se kod penala nikad ne pušta prednost, penal se mora odmah svirati.
5 0 5

#6067 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

FreeSol2 wrote:
505sCrtom wrote:
Guardiola?
To Guardiola bolji trener? Nek' promijeni sredinu pa cemo pricati o njegovim trenerskim sposobnostima ;-)
to ferguson bolji trener? nek' promjeni sredinu pa cemo pricati o njegovim trenerskim sposobnostima ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6068 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Oko cega se vi raspravljate... :shock: :?: :!: ovo - ono.... :roll:
Dajte ba, kakve veze imaju Ferguson i Guardiola sa Realom?! Ili se igramo nabrajanja trenera?!
LSD

#6069 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

To onaj Ferguson kojeg Guardiola dva puta rutinski otrese u finalima LP...dobar je škotski decko, ali mora još pure jesti da dostigne jednog Pepa :-) :mrgreen:
skenderija04

#6070 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Buffffff evo i AS izvukao bic. Danasnja naslovnica " Don nezamjenjivi se pravi interesantan" Sad je stereo Marca i As protiv Mourinha. Ovo je naruceno, ne bi me cudilo da je Florentino narucio ovu zajebanciju.
Charuga
Globalni moderator

#6071 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Ferguson i Guardiola nemaju nikakve veze sa Realom!
Riddle

#6072 Re: Real Madrid C.F.

Post by Riddle »

Ma ne zasluzuje Real Mourinha. Bilo bi mi zao da dobije otkaz i da na taj nacin napusti klub, ali volio bih da ode. Moze i Ronalda povesti sa sobom. Navijaci naprimjer zvizde obojici. Neshvatljivo. Oni su ono jedino sto ih drzi na vrhu.
LSD wrote:To onaj Ferguson kojeg Guardiola dva puta rutinski otrese u finalima LP...dobar je škotski decko, ali mora još pure jesti da dostigne jednog Pepa :-) :mrgreen:
:lol: ili :cry:

Ne mogu se odluciti.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6073 Re: Real Madrid C.F.

Post by Entropio »

Evo jedan zanimljiv članak Sida Lowea u Guardianu: http://www.guardian.co.uk/football/blog ... d-sid-lowe
missko

#6074 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Auuu kako me sokira ova vijest na njemackom RTL-u. Kao spanski mediji spekulisu da Murinjo ide na ljeto ali znate ko ga mjenja ???????
Ni manje ni vise nego veliki Rafa, Rafael Benitez, e stvaarno je real u qrcu
Madrid

#6075 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Ma ne vjerujem da ima ista od toga, ma ne bi pored navijaca smio Rafu dovesti, doveli su ga u Inter nakon Mourinha pa najebase blago receno...
Glupost je Mourinha pustiti da ode, mozda i zijani protiv Barcelone, ali mislim da nece propustiti 5 bodova prednosti u ligi i da ce to osvojiti, u LP mu dobro ide... Uglavnom osvajati trofeje pored ekipe za koju mnogi kazu da je najbolja u povijesti nije nimalo lahko :-D
Uglavnom mislim da se trener ne treba ocjenjivati zbog igara protiv jedne ekipe, vec zbog cjelokupnog dojma, Real skoro nikad nije imao ovako efikasnu ekipu, ekipa koja po imenima mozda i nije bolja od one Ronaldove i Zidaneove, ali igrom sigurno jeste...
Post Reply