Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
Murat Sabanovic

#6051 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Murat Sabanovic »

jeza u ledja wrote:
Murat Sabanovic wrote: da ne bih ulazio u detalje oko moje profesije ..
Deminer? :D
komplikovano je to za mene ...sve sto je oko vojne tehnologije bi strucnije od mene trebalo pitati ...
jutarnji

#6052 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jutarnji »

Murat Sabanovic wrote:nikakva tehnologija dow jones ne spasi
11,269.02 +125.71 (1.13%)
Aug 12 - Close
INDEXDJX real-time data - Disclaimer

jbg, sto bi dole sad je gore :D
ahuseino

#6053 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Murat Sabanovic wrote:

samo da ti kazem da su moja raja ekonomisti, da ne bih ulazio u detalje oko moje profesije ...a sto se godina i iskustva tice - to ga imam ,nije meni 20 godina, moj HUSO ! pa najveca kriza od 29-e,a to za tebe obicne glasine.

hajd' kolega zivio ti meni 100 godina ...

Dobro onda, ako su ti raja ekonomisti. Nek' si mi to rek'o. Onda je u dure.

Nego ja izgleda finski pricam, nis' me ne razumijes. Obicne glasine su to sto ti prenosis od svoje raje ekonomista, a ne da je najveca kriza... :shock: (je li ja to nisam rekao :? ).

Nije ti dvajes' ali pricas ko da jeste, a nisam ni ja spring chicken, manitua mi nisam. Da sam bogdo.

P.S. Ja sam ulazio, a ti neces u detalje svoje profesije :P. Prokletstvo, osjecam se izigran :x .
Last edited by ahuseino on 12/08/2011 22:47, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#6054 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Murat Sabanovic »

jutarnji wrote:
Aug 12 - Close

pogledaj zadnjih 30 dana ...
ahuseino

#6055 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jutarnji wrote:
Aug 12 - Close

Long way to go, da bi se ja osmijesio :cry: . Dzaba juce i danas. :-x
jutarnji

#6056 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jutarnji »

Meni je Huso kralj, na sve strane "gori" a hadzo na godisnjem, i to mjesec dana. :lol: :lol: :lol:
Sinoc gledam predsjednicku debatu kod onih republikanskih gofana...nedo bog nikom. :run:
ahuseino

#6057 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jutarnji wrote:Meni je Huso kralj, na sve strane "gori" a hadzo na godisnjem, i to mjesec dana. :lol: :lol: :lol:
Sinoc gledam predsjednicku debatu kod onih republikanskih gofana...nedo bog nikom. :run:
A jesi vidio Romnija i personifikacije kompanija, pa kako mu se onaj starac izgleda izderao u lice (jel' no Minesota ne znam).
jutarnji

#6058 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jutarnji »

ahuseino wrote:Long way to go, da bi se ja osmijesio . Dzaba juce i danas.
Suti, ne sluti, bitno je da se zaustavio.
jeza u ledja

#6059 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Koji starac? Jel Paul? :D

A ti kukas za Romneyja, nedo bog kad vam se ovaj nas ljepotan nakaci. Mi ih imamo na izvoz.
jutarnji

#6060 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jutarnji »

ahuseino wrote:A jesi vidio Romnija i personifikacije kompanija, pa kako mu se onaj starac izgleda izderao u lice (jel' no Minesota ne znam).
Nisam taj detalj vidio, al` najzeznutiji je onaj bivsi guverner Minesote, ustvari meni nesto godra bilo kad je
onu kcerku od Adolfa Hitlera spustio na zemlju. Razvakala se o svojoj borbi protiv ovog, protiv onog...kaze
joj lik nemoj nas vise braniti matere ti, pa sve protiv cega si se borila je proslo u kongresu. :lol:
Ja, da ne zaboravim sjajnog djidjner breda i njegovu zamjerku da mu se ne postavljaju pitanja o njegovoj
radnoj istoriji jer je sada najbitnije da se pobijedi Obama, kao glupo se zamarati sa onim za sta je prije
glasao. Idiot. I moram jos spomenuti sjajnog pizza crnca, `ebo mater, nemas pojma koliko bih volio da nam
onaj lik bude tito, pa kad je veselje nek` i hala gori.
jeza u ledja

#6061 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Na 1:50 :dance: :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=Q1mUtnB3M8s

Takodje na 6:02 za ove Irance. :)
ahuseino

#6062 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:Koji starac? Jel Paul? :D
Ma ne na debati nego negje na rally-ju... iz publike.
ahuseino

#6063 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:Na 1:50 :dance: :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=Q1mUtnB3M8s

Takodje na 6:02 za ove Irance. :)
Ma RP je tiiito. Da se hoce malo ovi ostali ocesati o njegovu filozofiju.

Jedino mi je malo extreman na ekonomiji. Ali stas'...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6064 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by PipiDugaDevetka »

OBAMA UGOSTIO MUSLIMANE NA IFTARU U BIJELOJ KUĆIAutor: Fena

Objavljeno: 11. August 2011. 09:08:49

Američki predsjednik Barack Obama ugostio je muslimane Amerikance na tradicionalnoj večeri sinoć u Bijeloj kući, nakon njihovog ramazanskog dnevnog posta, i tom prilikom im zahvalio što služe zemlji.

Obama je rekao, uoči desetogodišnjice od napada na SAD, 11. septembra, da je sada pravo vrijeme da se sjetimo svih ljudi, različitog porijekla, koji su tada poginuli, uključujući i muslimane Amerikance, prenijela je agencija AP.

Obama je naglasio da su i muslimani odgovorili na napade na Kule bliznakinje u New Yorku, ističući i da brane zemlju služeći u vojsci.

Američki predsjednik je podvukao da u SAD-u "nema oni i mi - svi smo mi".

Obama je ugostio muslimane na tradicionalnoj godišnjoj večeri - iftaru, kao što je to činio njegov prethodnik George Bush.

#6065 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

covjek koji je ispratio oko 6 USA predsjednika u ropotarnicu istorije a bogme izgleda da ce i Obamu :D
sretan rodjendan El Komandante :thumbup:
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=26009
jeza u ledja

#6066 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

simpozijum delirijum wrote:covjek koji je ispratio oko 6 USA predsjednika u ropotarnicu istorije a bogme izgleda da ce i Obamu :D
Image
Spejs

#6067 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Spejs »

simpozijum delirijum wrote:covjek koji je ispratio oko 6 USA predsjednika u ropotarnicu istorije a bogme izgleda da ce i Obamu :D
Neuništivi Fidel!

Nema kakvu mu spletku i prevaru nisu spremili a on ih sve odreda nadživi.

Nedavno sam čitao jedan tajni dokument, koji je CIA nedavno objavila, kako su se spremali i vlastiti narod po Majamiju da ubijaju nebi li ukaljali čast i obraz Fidela. Ne treba ni govoriti o bezbroj atentata i pučeva koje je preživio, kao David protiv Golijata.
Nadam se da će poživjeti dovoljno dugo da svojim očima vidi propast imperije protiv koje se čitav život borio.
jefferson

#6068 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Spejs wrote:
Neuništivi Fidel!

Nedavno sam čitao jedan tajni dokument, koji je CIA nedavno objavila, kako su se spremali i vlastiti narod po Majamiju da ubijaju nebi li ukaljali čast i obraz Fidela. Ne treba ni govoriti o bezbroj atentata i pučeva koje je preživio, kao David protiv Golijata.
Nadam se da će poživjeti dovoljno dugo da svojim očima vidi propast imperije protiv koje se čitav život borio.
Kako?
simpozijum delirijum

#6069 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

jefferson wrote:
Spejs wrote:
Neuništivi Fidel!

Kako?
operacija se zvala "Northwood", razmatrala se opcija tamo nekih 70-tih godina prosla vijeka od strane CIA i Pentagona , da se otmu putnicki avioni i raznesu bombama , a da se za to optuze Fidelovi revolucionari i zatim napadne Kuba ( 9/11 ti pada na pamet ? zar ne ?)
ili incident u zaljevu Tonkin ( Vijetnamski rat ), ili sada Libija ( masakr civila od strane Gadafija a UN nema dokaze ) ili napada na Irak ( nepostojece hemijsko-biolosko oruzje spremno da se ispali po Izraelu i USA )
i tako dalje i itd '...
surfaj malo , ima na internetu podosta o tome cak iz zvanicnih izvora o operaciji "Northwood"
internet je cudo ... 8) samo malo treba opustiti mozak od FOX i CNN i holivuda
ahuseino

#6070 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:@ ahuseino

Evo ti emisije od sinoc sto spomenuh i bas pocinju razgovor pricajuci o clanku o Obami koji si ti postavio ovdje:

http://www.charlierose.com/view/interview/11836

Vidis da se Zakaria, koji je sah, kralj i mat za ove ostale, slaze sa mnom. :wink:
Uzas, nista vise nego PR, cak do te mjere da vjerujem da je naruceno iz Bijele Kuce... da primire narod, ko veli nije se moglo vise.

Ovaj Drew uzasno ne zna pricati, vjerovatno mu treba par draftova da poveze misli, zato i pise a ne prica. Ne mogu ga uopste slusati (hocu da mu opalim sljagu kroz ekran), nikako da kaze sta treba (ali zato je napisao clanak :) ).
Jonathan mokre snove o Obami sniva pa mi nije jasno kako sad ima prilicno drugaciju pricu ili bolje rec - ton, apropo BO - nego kad je napisao ovaj clanak:

Did Obama Get Rolled?

Gdje kaze prilicno dobro:
Jonathan Chait wrote: Then, last spring, Obama committed blunder number two. Republicans began voicing opposition to raising the debt ceiling, or insisting on massive concessions in order to do so. The correct response here was to refuse to negotiate. Obama simply needed to say, we’re raising the debt ceiling the way we always have, because the alternative is catastrophe. We can negotiate any policy change you want, but not with a gun to the head of the American economy. Eventually, the business community would have pressured Republicans to relent. Instead, once Obama ascented to broadening the scope of the debate, business simply wanted a deal to get done, and it pressured both sides to compromise. (It is true that the complicity of the anti-deficit lobby in the Republican hostage gambit made it harder for Obama to insist on keeping the deficit and the debt ceiling separate.)
A Zak, pa totalno razocarenje, gotovo mu vidim u ocima da ne vjeruje u ono sta prica. Samo gasi politicku vatru.
Cak je u jednom trenutku i on prozvao Obamu da nesto nije ko uradio dovoljno. Ne sjecam se tacno gdje.

Tako ja to vidim - nista nego, putting out PR fires. Dosta razocaravajuce s obzirom da je Charlie Rose.
jefferson

#6071 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

operacija se zvala "Northwood", razmatrala se opcija tamo nekih 70-tih godina prosla vijeka od strane CIA i Pentagona , da se otmu putnicki avioni i raznesu bombama , a da se za to optuze Fidelovi revolucionari i zatim napadne Kuba ( 9/11 ti pada na pamet ? zar ne ?)
ili incident u zaljevu Tonkin ( Vijetnamski rat ), ili sada Libija ( masakr civila od strane Gadafija a UN nema dokaze ) ili napada na Irak ( nepostojece hemijsko-biolosko oruzje spremno da se ispali po Izraelu i USA )
i tako dalje i itd '...
surfaj malo , ima na internetu podosta o tome cak iz zvanicnih izvora o operaciji "Northwood"
internet je cudo ... samo malo treba opustiti mozak od FOX i CNN i holivuda
Joj pa super, sad mozes otici u Hollywood i reci im za to, ili cak sta vise, odes i podignes optuzbu protiv svih tih koji su kovali zavjeru, i ispadnes tipicni americki junak iz filmova. Boli te qrtz, zivjet ces ko heroj do kraja zivota.
Ali imam ja jos jedan prijedlog. Sta mislis da se malo manje ostavis teorija zavjere i recimo izadjes napolje i pkusas sta uhvatit? Cisto onako da stres razbijes!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6072 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Chmoljo »

jefferson wrote: Joj pa super, sad mozes otici u Hollywood i reci im za to, ili cak sta vise, odes i podignes optuzbu protiv svih tih koji su kovali zavjeru, i ispadnes tipicni americki junak iz filmova. Boli te qrtz, zivjet ces ko heroj do kraja zivota.
Ali imam ja jos jedan prijedlog. Sta mislis da se malo manje ostavis teorija zavjere i reci izadjes napolje i pkusas sta uhvatit? Cisto onako da stres razbijes!
glede ovoga, što se spominje za Vijetnam, baš nedavno odgledah dokumentarac na... Viasat History čini mi se, i bio je vezan za teorije zavjere. ono oko čega su se složili svi sagovornici, jeste da je taj incident u moru bio totalna izmišljotina da bi se našao povod za oružano djelovanje.

iako ljudi pretjeruju sa zavjerama, ni ti ne moraš biti svakom loncu poklopac. jer priča o oružju za masovno uništenje je klasični 'casus beli'... dok su mnogi govorili: "to je ubleha." uvijek se nalazio neko, ko bi rekao: "jah, eto zavjera..." :-)
jefferson

#6073 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Chmoljo wrote:
jefferson wrote: Joj pa super, sad mozes otici u Hollywood i reci im za to, ili cak sta vise, odes i podignes optuzbu protiv svih tih koji su kovali zavjeru, i ispadnes tipicni americki junak iz filmova. Boli te qrtz, zivjet ces ko heroj do kraja zivota.
Ali imam ja jos jedan prijedlog. Sta mislis da se malo manje ostavis teorija zavjere i reci izadjes napolje i pkusas sta uhvatit? Cisto onako da stres razbijes!
glede ovoga, što se spominje za Vijetnam, baš nedavno odgledah dokumentarac na... Viasat History čini mi se, i bio je vezan za teorije zavjere. ono oko čega su se složili svi sagovornici, jeste da je taj incident u moru bio totalna izmišljotina da bi se našao povod za oružano djelovanje.

iako ljudi pretjeruju sa zavjerama, ni ti ne moraš biti svakom loncu poklopac. jer priča o oružju za masovno uništenje je klasični 'casus beli'... dok su mnogi govorili: "to je ubleha." uvijek se nalazio neko, ko bi rekao: "jah, eto zavjera..." :-)
Naravno, medjutim razlika je sto ovaj put govori o nekom podmetanju na tlu amerike i apriori uzima u obzir da je 9/11 isto teorija zavjere (vec sam rekao svim teoreticarima da je to isto kao uzeti i Srebrenicu pa poceti pricati o teorijama zavjere cemu su skloni prekodrinski pecinski ljudi). Nravno, zaljev svinja i jos stotine dogadjaja za koje svijet ne zna su politike ne samo SAD negos vih zemalja, ali govoriti o nekom napadu u Miamiju i sl. Mislim da tip provodi previse vremena za kompjuterom a to nije dobro za vratnu kicmu!
Enofazni števec

#6074 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Enofazni števec »

obama je najveca marioneta od svih presidenta do sada

njeg su postavili mocnici da bi zamazo narodu oci svojim nadrealnim govorima ili ti ga supljom pricom
jeza u ledja

#6075 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

ahuseino wrote:
jeza u ledja wrote:@ ahuseino

Evo ti emisije od sinoc sto spomenuh i bas pocinju razgovor pricajuci o clanku o Obami koji si ti postavio ovdje:

http://www.charlierose.com/view/interview/11836

Vidis da se Zakaria, koji je sah, kralj i mat za ove ostale, slaze sa mnom. :wink:
Uzas, nista vise nego PR, cak do te mjere da vjerujem da je naruceno iz Bijele Kuce... da primire narod, ko veli nije se moglo vise.

Ovaj Drew uzasno ne zna pricati, vjerovatno mu treba par draftova da poveze misli, zato i pise a ne prica. Ne mogu ga uopste slusati (hocu da mu opalim sljagu kroz ekran), nikako da kaze sta treba (ali zato je napisao clanak :) ).
Jonathan mokre snove o Obami sniva pa mi nije jasno kako sad ima prilicno drugaciju pricu ili bolje rec - ton, apropo BO - nego kad je napisao ovaj clanak:

Did Obama Get Rolled?

Gdje kaze prilicno dobro:
Jonathan Chait wrote: Then, last spring, Obama committed blunder number two. Republicans began voicing opposition to raising the debt ceiling, or insisting on massive concessions in order to do so. The correct response here was to refuse to negotiate. Obama simply needed to say, we’re raising the debt ceiling the way we always have, because the alternative is catastrophe. We can negotiate any policy change you want, but not with a gun to the head of the American economy. Eventually, the business community would have pressured Republicans to relent. Instead, once Obama ascented to broadening the scope of the debate, business simply wanted a deal to get done, and it pressured both sides to compromise. (It is true that the complicity of the anti-deficit lobby in the Republican hostage gambit made it harder for Obama to insist on keeping the deficit and the debt ceiling separate.)
A Zak, pa totalno razocarenje, gotovo mu vidim u ocima da ne vjeruje u ono sta prica. Samo gasi politicku vatru.
Cak je u jednom trenutku i on prozvao Obamu da nesto nije ko uradio dovoljno. Ne sjecam se tacno gdje.

Tako ja to vidim - nista nego, putting out PR fires. Dosta razocaravajuce s obzirom da je Charlie Rose.

Izrazito si subjektivan. Ljudi svoje ispricali, a ti mislis da lazu. Tesko cemo ovako voditi diskusiju.
Post Reply