Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kica

#6051 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kica »

Imal ko vise info o ovome, pogotovo me zanima za PayPal ?
IcedFlame

#6052 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by IcedFlame »

ultras1921 wrote:Otac mi je napravio Prepaid karticu u BBI sa VISOM i dao mi na koristenje,jer jos nisam punoljetan.Otisao sam na PayPal i u rubriku Credit Card dodao tu karticu ali gore se takodjer nalazi Bank accounts a ne razumijem sta tu moram kucati.Onaj u Banci mi je rekao da kad se prijavim da ce PayPal povuci par dolara sa kartice,i onda ce me Banka zvati za neki kod.Ugl. stavio sam 10KM a trenutno mi ne prikazuje nista...Ako moze da me neko uputi i uvede kako sta trebam ? :)
Ne trebas nista kucati u bank accounts. Tvoja veza s bankom je preko kartice, i samo te podatke trebas unijeti.
Kao sto su ti i rekli, Paypal ti pri dodavanju kartice skida odredjen iznos s kartice (cca $1-2), na osnovu cijeg kôda sa transakcije ces verifikovati karticu. Trebas sacekati izvod, provjeriti na el. bankarstvu ako imas, ili nazvati banku da ti daju kôd sa transakcije.
Ako si pokusao dodati karticu prije nego si uplatio ovih 10 KM (ili prije nego je legla ta uplata), onda nije bilo moguce da se izvrsi transakcija za verifikaciju.
ultras1921

#6053 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

Ovdje sam zapeo...
https://ibb.co/iFbstd
Mehemed
Vozim: automobil

#6054 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Taj kod će ti biti na izvodu za par dana ili nazoveš banku i zamoliš ih da ti iščitaju taj kod da ukucaš.
ultras1921

#6055 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

Nkntm. taj izvod?!Mogu li ja otici u banku da mi daju taj kod ?
Mehemed

#6056 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Izvod je kompletna lista transakcija računa/kartice. Možeš u banci dobiti taj kod, ali vjerovatno možeš i nazvati korisničku podršku da bezveze ne ideš u banku.
perfect_guy

#6057 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

ako je RF, na bankomatu ima opcija mini izvod, i na njoj se vidi kod
Mehemed

#6058 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Nije RF, napisao je da je BBI
ultras1921

#6059 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

Verifikovao sam karticu na PayPal i imam 10 KM na kartici,no ne pokazuje mi nista na PayPalu kada stisnem "Withdraw funds" ispise mi
"There’s nothing to withdraw right now.Try again when you have a PayPal balance." - Ne znam baš eng. al' koliko sam razumio hoće mi reći da nemam novaca ili ?
NikolaKZ91

#6060 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Da li neko zna kako da izvadim leupay karticu i povezem je na pejpal? I da li sa njom mogu da dizem novac sa bankomata u BiH?
Mehemed

#6061 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Teoretski bi se trebale moći povezati na paypal ako su elektronske, ako imaju CCV kod sa zadnje strane jer kako vidim oni izdaju VISA i MasterCard kartice, a ako se mogne dizati sa bankomata(vjerovatno će moći) sigurno će ti uzimati dobru proviziju.
ultras1921

#6062 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

ultras1921 wrote:Verifikovao sam karticu na PayPal i imam 10 KM na kartici,no ne pokazuje mi nista na PayPalu kada stisnem "Withdraw funds" ispise mi
"There’s nothing to withdraw right now.Try again when you have a PayPal balance." - Ne znam baš eng. al' koliko sam razumio hoće mi reći da nemam novaca ili ?

BUMP! Hitno...
vjesticanametli

#6063 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Pa pare su ti na kartici ne kontam sta ces povuci na nju...nemas para na paypalu koke mozes povuci na karticu
ultras1921

#6064 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

vjesticanametli wrote:Pa pare su ti na kartici ne kontam sta ces povuci na nju...nemas para na paypalu koke mozes povuci na karticu
Al sto mi ne pise da imam na kartici,i kako da povucem na paypal?
vjesticanametli

#6065 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

:lol: hej kartica ti treba da sa paypala vuces na nju a ne obrnutno....nemas para na paypalu vec na kart.
ultras1921

#6066 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

vjesticanametli wrote::lol: hej kartica ti treba da sa paypala vuces na nju a ne obrnutno....nemas para na paypalu vec na kart.
Čojk hocu da kupujem preko neta i to preko PayPala,kako cu imati pare na PayPalu,ako necu prvo stavit pare na karticu,hocu da povucem sa kartice na PayPal ?!
Shiba

#6067 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Shiba »

ultras1921 wrote:
vjesticanametli wrote::lol: hej kartica ti treba da sa paypala vuces na nju a ne obrnutno....nemas para na paypalu vec na kart.
Čojk hocu da kupujem preko neta i to preko PayPala,kako cu imati pare na PayPalu,ako necu prvo stavit pare na karticu,hocu da povucem sa kartice na PayPal ?!
Ne "vučeš" pare sa kartice na PayPal nego odeš na e-bay ili gdje si već naumio i kupiš to što hoćeš da kupiš. Iznos se skida sa kartice i to je to.
vjesticanametli

#6068 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

:lol:
ado_sar

#6069 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

ultras1921 wrote:
Ostavi se ti toga.
ultras1921

#6070 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

Pa za sta ce mi kog ku*ca onda PayPal uopce???
A sta cu sa ovim ? - "There’s nothing to withdraw right now.Try again when you have a PayPal balance."
Ti smjesni emotikon bolje napisi sta pametno,lako se ismijavati onome sto ne zna.
ultras1921

#6071 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

ado_sar wrote:
ultras1921 wrote:
Ostavi se ti toga.
Hani majstore ,eto ti si se naucen rodio.Zasto sluzi ovaj je*eni forum nego da se nesto nauci i pomogne drugom.
phillie

#6072 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

ultras1921 wrote:
ultras1921 wrote:Verifikovao sam karticu na PayPal i imam 10 KM na kartici,no ne pokazuje mi nista na PayPalu kada stisnem "Withdraw funds" ispise mi

BUMP! Hitno...
Withdraw funds je opcija koja ti sluzi kada hoces pare koje imas na svom Paypal racunu povuci na svoju karticu. Tebi ustvari treba opcija Deposit funds, kojom novac sa svoje kartice prebacujes na svoj PayPal racun.

Isto tako, ako zelis placati preko neta, ne moras fizicki prebacivati pare sa kartice na Paypal racun. Koliko se sjecam kad sam koristio placanje, na stranicama koje podrzavaju Paypal placanje, kad se otvori prozor za placanje, nudi ti se opcija da platis ili sa Paypal balansa ili sa kartice koja je povezana sa Paypalom. Jednostavno kliknes na karticu, ono ti svuce iznos koji placas i to je to. Ne ostavljas stranici na kojoj placas svoje podatke od kartice, nego to radis preko Paypala.
ultras1921

#6073 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ultras1921 »

phillie wrote:
ultras1921 wrote:

BUMP! Hitno...
Withdraw funds je opcija koja ti sluzi kada hoces pare koje imas na svom Paypal racunu povuci na svoju karticu. Tebi ustvari treba opcija Deposit funds, kojom novac sa svoje kartice prebacujes na svoj PayPal racun.

Isto tako, ako zelis placati preko neta, ne moras fizicki prebacivati pare sa kartice na Paypal racun. Koliko se sjecam kad sam koristio placanje, na stranicama koje podrzavaju Paypal placanje, kad se otvori prozor za placanje, nudi ti se opcija da platis ili sa Paypal balansa ili sa kartice koja je povezana sa Paypalom. Jednostavno kliknes na karticu, ono ti svuce iznos koji placas i to je to. Ne ostavljas stranici na kojoj placas svoje podatke od kartice, nego to radis preko Paypala.
Hvala ti mnogo,na lijepom i korektnom odgovoru,sve si napisao sta me zanima,zivio mi :) :D
kudrilo

#6074 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kudrilo »

Pozdrav svima :)

Otvorim stari neki svoj mail i gledam mailove i vidim ovaj mail, na žalost nisam pogledao ko šalje ([email protected])

Image

Kliknem na ovo ispod View Statement i izađe mi Clkim - Broken Link.

S obzirom da ja ne znam prije koliko sam godina napravio taj paypal (baš davno), nemam pasworda za paypal, može li me ovaj spam nekako ugroziti ili ne?

Nisam upućen u ove stvari oko Paypala.
kudrilo

#6075 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kudrilo »

Postoji li neki način da se besplatno dobije customer service ili za neke baš male troškove?
Post Reply