Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6051 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Image

Onu rupu na ulazu isfrezali i ide 5m2 novog asfalta i rekonstrukcija gotova
systemize123

#6054 Re: Sarajevo Construction

Post by systemize123 »

Vidim da je ova tema jedna od aktivnijih sto se tice stanova, volio bih cuti misljenje za ova tri stana na Dobrinji:

Renoviran sa svim stvarima, cijena oko 125.000KM:
https://www.olx.ba/artikal/29303070/sta ... renoviran/

Potrebno renoviranje i stvari, cijena oko 113.000KM
https://www.olx.ba/artikal/29132126/103 ... a-prodaja/

Potrebno renoviranje i stvari, oko 100.000KM cijena

https://www.olx.ba/artikal/22520801/pro ... -dobrinja/
Dope_Man

#6055 Re: Sarajevo Construction

Post by Dope_Man »

Tema je o izgradnji grada, ne o kupovini/prodaji stanova :wink:
beni-bu-man

#6056 Re: Sarajevo Construction

Post by beni-bu-man »

systemize123 wrote:Vidim da je ova tema jedna od aktivnijih sto se tice stanova, volio bih cuti misljenje za ova tri stana na Dobrinji:

Renoviran sa svim stvarima, cijena oko 125.000KM:
https://www.olx.ba/artikal/29303070/sta ... renoviran/

Potrebno renoviranje i stvari, cijena oko 113.000KM
https://www.olx.ba/artikal/29132126/103 ... a-prodaja/

Potrebno renoviranje i stvari, oko 100.000KM cijena

https://www.olx.ba/artikal/22520801/pro ... -dobrinja/
bjezi s dobrinje

et ti misljenje
thekupus

#6059 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Za tačno mjesec dana (27. maja) je 26 godina od masakra u redu za hljeb u bivšoj ulici Vase Miskina. 26 ljudi je ubijeno agresorskom granatom, a 108 je ranjeno. Mjesto je namjerno ciljano jer se veliki broj civila na njemu okupljao.

Stavljam ovo na forum jer sam u zadnje vrijeme primijetio da je originalna Sarajevska ruža u potpunosti nestala, vjerovatno jer se radi o najprometnijoj pješačkoj ulici u gradu. Pitao sam se šta će nadležni uraditi, jer nije bilo moguće sastaviti je opet, niti jednostavno samo spojiti kamenje.

Gledajući neke slike originalne Ruže, mislim da su pokušali isti otisak prenijeli na nove ploče, koje su slične starim.

Možda griješim.

Image
drug_profi

#6060 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Tako nekako. Fake, vidi se, jer nigdje fuga nije oštećena. I to po meni značajno umanjuje istorijsku vrijednost i poništava značaj kao dokaza.
holowey

#6061 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

na tim mjestima se trebao uzeti otisak pa u bronzi izliti i postaviti na ta mjesta
Logovan

#6062 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Jesu brzi. :D

@skyscrapercity.com @Mamkić
Image
Image
So What!

#6063 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Predstavljen projekt "River Walk" na Ilidži: Investicija iz Kraljevine Bahrein
Image

M Investment Group d.o.o sa sjedištem u Sarajevu, vlasničkog kapitala iz Kraljevine Bahrein, najavljuje izgradnju savremenog i modernog stambeno – poslovnog objekta na području opštine Ilidža.

Projekat pod nazivom “River Walk" proteže se na površini od 6805 m², a nakon izgradnje sadržavat će 28306 m² stambenog i poslovnog prostora. Pored stambenog poslovnog prostora planirana je i izgradnja podzemnih garaža.

Pored svoje poslovne jedinice, projekat "River Walk" je namjenjen za prodaju stambenog prostora svima za koji su zainteresovani za kupovinu savremenog, modernog i komfornog prostora za život.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
insaneinthebrain

#6065 Re: Sarajevo Construction

Post by insaneinthebrain »

So What! wrote:Predstavljen projekt "River Walk" na Ilidži: Investicija iz Kraljevine Bahrein
Image

M Investment Group d.o.o sa sjedištem u Sarajevu, vlasničkog kapitala iz Kraljevine Bahrein, najavljuje izgradnju savremenog i modernog stambeno – poslovnog objekta na području opštine Ilidža.

Projekat pod nazivom “River Walk" proteže se na površini od 6805 m², a nakon izgradnje sadržavat će 28306 m² stambenog i poslovnog prostora. Pored stambenog poslovnog prostora planirana je i izgradnja podzemnih garaža.

Pored svoje poslovne jedinice, projekat "River Walk" je namjenjen za prodaju stambenog prostora svima za koji su zainteresovani za kupovinu savremenog, modernog i komfornog prostora za život.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
evo i mene, nek sam i ja jednom na klixu izasao. nije da je prvi put :zzzz:
So What!

#6066 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

insaneinthebrain wrote:evo i mene, nek sam i ja jednom na klixu izasao. nije da je prvi put :zzzz:
Jednoga dana u nekoj lijepoj dalekoj budućnosti, kada se bude sakupljao materijal za izložbu koja će pokušati predočiti ljudima život i paradokse Daytonske Bosne i Hercegovine, i ova slika će uvjeren sam biti uvrštena:

Image
insaneinthebrain

#6067 Re: Sarajevo Construction

Post by insaneinthebrain »

So What! wrote:
insaneinthebrain wrote:evo i mene, nek sam i ja jednom na klixu izasao. nije da je prvi put :zzzz:
Jednoga dana u nekoj lijepoj dalekoj budućnosti, kada se bude sakupljao materijal za izložbu koja će pokušati predočiti ljudima život i paradokse Daytonske Bosne i Hercegovine, i ova slika će uvjeren sam biti uvrštena:

Image
pa sta ga stavljas koji qrc kad ti se ne svidja :oops: :zzzz:
fino zaobidji ove paradoksalne i stavi nam neparadoksalne motive lijepe nam BiH
Mišo_Kovač

#6068 Re: Sarajevo Construction

Post by Mišo_Kovač »

Profesor doktor :D Oj hljeb te jebo :lol:
Logovan

#6069 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Ovo mora da je neka zajebancija. :lol:
So What!

#6070 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Sudski spor sprečava gradnju Kongresnog centra Sarajevo, Općina sumnja na namjernu opstrukciju
Image

Urbanistički projekt Kongresni centar Sarajeva usvojilo je Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo 2016. godine, čime su se stvorile planske pretpostavke za izgradnju kompleksa. Od tada ništa nije urađeno, a iz Općine navode da je glavni razlog sudski spor u vezi sa zemljištem, koji se vodi na Kantonalnom sudu.

Kongresni centar Sarajeva, vrijedan 300 miliona KM, je zamišljen u neposrednoj blizini zgrade Općine Novi Grad, pored zgrade Radio-televizije Bosne i Hercegovine, na površini od 5,77 hektara. Zona arhitektonsko-urbanističke cjeline zauzima 3,47 hektara, a saobraćajne i javne površine 2,3 hektara.

Iz općine navode da imaju zainteresirane investitore iz Omana, koji su spremni uložiti sredstva u izgradnju Kongresnog centra Sarajeva, ali da još uvijek imaju problem administrativne prirode koji je na Kantonalnom sudu gdje se rješava prethodno pitanje upisa vlasništva na BHRT-u.

"Iako je predsjednik Kantonalnog suda 9. januara ove godine donio odluku o hitnom rješavanju ovog predmeta, nažalost predmet još nije riješen.
Pored sporosti sudske administracije, bojimo se da se radi o nekoj vrsti opstrukcije ovog projekta, jer više od tri godine nije riješena žalba BHRT-a (izjavljena 8. aprila 2015. godine) kada je riječ o upisu prava vlasništva, što je ključno pitanje kako bi se došlo do mogućnosti da se putem javne licitacije izabere investitor za izgradnju Kongresnog centra Sarajeva", kazali su nam iz Općine Novi Grad.

Naveli su i da je sve što je bilo u nadležnosti Općine završeno, ali da nažalost taj administrativni sudski spor koji se vodi na Kantonalnom sudu onemogućava konačnu realizaciju projekta.

Riječ je o jedinstvenom projektu koji je Općina predstavila u sklopu projekta "Pokrenimo Novi Grad zajedno". Sarajevo bi prvi put dobilo toranj viši od 40 spratova, a poseban značaj bi imao kongresni dio koji bi imao više različitih multifunkcionalnih dvorana, među kojima je i koncertna dvorana s binom koja može primiti 1.000 ljudi sa 734 mjesta, zatim multipleks kino te više različitih dvorana na spratovima u kojima bi se mogli održavati centralni kulturni i poslovni događaji u BiH, kao i press centar.

Na jednom mjestu će biti cijeli servis za održavanje različitih kongresa na najvišem svjetskom nivou. Sve će biti povezano s hotelom s pet zvjezdica koji će imati 300 soba i 34 apartmana.

U sklopu kompleksa planirana je gradnja shopping centra, velike garaže s blizu 1.500 parking mjesta te veliki dio poslovnih sadržaja, a nakon trećeg sprata poslovno-trgovačkog centra idejnim projektom je planirano formiranje pet međuetaža koje su na sjevernoj strani predviđene za formiranje stambenog prostora.

Izgradnjom ovog projekta Općina Novi Grad bi dobila i centralni trg koji, osim što je u funkciji arhitektonskih objekata koji su na njega orijentisani, predstavlja pješačku vezu s područjem južne i sjeverne strane ovog dijela Sarajeva. Stoga je predviđeno da se glavni saobraćaj spusti jedan nivo ispod, s tim da nivo tramvajskog saobraćaja ostaje na koti nula, čime će se dobiti prostor za izgradnju trga veličine dva fudbalska stadiona.

Između pješačke zone i saobraćajnice predviđeno je formiranje drvoreda, dok će na krovu Kongresnog centra Sarajevo biti ozelenjena površina, opremljena urbanom opremom i sportskim terenima. Ovakve krovne i fasadne površine planirane su i na objektu hotela.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
nepass1

#6071 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Logovan wrote:Ovo mora da je neka zajebancija. :lol:
Svi postanu doktori kad dodju do funkcije, eno rambo u gorazdu i dr sci :evil:
Haris.ba

#6072 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

nepass1 wrote:Svi postanu doktori kad dodju do funkcije
Lik jeste profesor i prije funkcije bio. Ali to je nebitno. Ja još nisam vidio onakvu plaketu nigdje. :D

Nego, je li se meni čini ili render zgrade nije na Ilidži. Ja onakve šume nigdje u ravnici Ilidže nisam vidio. :D

A zna li neko koliko traže za poslovne prostore?
So What!

#6073 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja SPO Sarajevo Tower (83m) - 29. 04. 2018. @ never_mind (SSC)

Image
mistek

#6075 Re: Sarajevo Construction

Post by mistek »

Baš neki dan kontam kako bi valjalo dovršiti šetalište i na toj strani Miljacke do kraja :-D Sjeća li se ko kad je rađeno Vilsonovo, one pločice, klupe? Meni se čini prije nekih 10-12 godina, a još uvijek se dobro drži. :D

I još da se pozabave koritom Miljacke, bilo bi fantastično.
Post Reply