ma bravo, saneru.oyada wrote:Dolazi iz Melburna u BiH gdje litra goriva jeftinija nego u BiH, gdje Passat jeftiniji u pola cijene, gdje mu je plata sedam puta veća od BiH i ti bi da ga neko vozi sa aerodroma do Ilidze za DVA i PO Dolara jeli ???
Sarajevski taksisti- dno dna
- sheilak
#6051 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sa taxi ima problem sa aplikacijom moj taxi. ako kliknes da narucis vozilo, kaze ti da ili nije moguce u tom trenu naruciti vozilo ili ih nema trenutno na raspolaganju. onda otkazes voznju, no taxi te uredno ceka vani. njima je dakle sve regularno, ali na strani korisnika skroz druga prica. prvih puta kad sam ju koristila besprijekorno je funkcionirala, onda haos. 
- muha_sa
#6052 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ništa ja vas ne kontala 
- sheilak
#6053 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
muha, ako na mene mislis, skini app moj taxi, pa vidi. 
ako ne mislis na mene, just ignore me.
- muha_sa
#6054 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sheilak wrote:muha, ako na mene mislis, skini app moj taxi, pa vidi.
znaš mene
- sheilak
#6055 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
muha mangup 
inace, sa taxisti se jesu popravili sto se tice uljudnosti, ali ima jos malih uzasa. neku noc narucili taxi vjecne vatre i vozac nas izruzi sto smo zamalo usli u divlji taxi (koji se bukvalno pred nama zaustavilo) i tako nas ruzio cijelim putem, mi mu se izvinjavali, ono, izvini, necemo vise nikad
, a onda nam naplatio 4 marke vise
kaze mi prijatelj (koji je inace australac/hrvat, zato me ovaj gore post iznervirao) da mu kazemo nesto zato, rekoh samo suti da izadjemo 
inace, sa taxisti se jesu popravili sto se tice uljudnosti, ali ima jos malih uzasa. neku noc narucili taxi vjecne vatre i vozac nas izruzi sto smo zamalo usli u divlji taxi (koji se bukvalno pred nama zaustavilo) i tako nas ruzio cijelim putem, mi mu se izvinjavali, ono, izvini, necemo vise nikad
- muha_sa
#6056 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sheilak wrote:muha mangup
inace, sa taxisti se jesu popravili sto se tice uljudnosti, ali ima jos malih uzasa. neku noc narucili taxi vjecne vatre i vozac nas izruzi sto smo zamalo usli u divlji taxi (koji se bukvalno pred nama zaustavilo) i tako nas ruzio cijelim putem, mi mu se izvinjavali, ono, izvini, necemo vise nikad, a onda nam naplatio 4 marke vise
kaze mi prijatelj (koji je inace australac/hrvat, zato me ovaj gore post iznervirao) da mu kazemo nesto zato, rekoh samo suti da izadjemo
daj da živu glavu spasimo
- sheilak
- jazzer
#6058 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Svi stranci bi prije ulaska u Sa Taxi vozila trebali pokazati poreznu karticu, stepen obrazovanja,
eventualne dodatne prihode pa da mu, poslovicno pismeni taxo, odredi cijenu voznje
.
eventualne dodatne prihode pa da mu, poslovicno pismeni taxo, odredi cijenu voznje
-
oyada
#6059 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cijena Taxi usluga u Sarajevu se nije mjenjala od 1996 godine (22 godine) mangupe a država je 67 puta poskupila koje kakve namete. A ti ako si tako dobar kupi licencu i idi na Aerodrom stani u red, istaknuo plakat da voziš za DVA DOLARA na Elidzu, bices TOP taxista i Hayat bi pozvali da se pohvale tobomjazzer wrote:Svi stranci bi prije ulaska u Sa Taxi vozila trebali pokazati poreznu karticu, stepen obrazovanja,
eventualne dodatne prihode pa da mu, poslovicno pismeni taxo, odredi cijenu voznje.
-
Gray
#6060 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa ako ti se ne isplati raditi izvoli radi nešto drugooyada wrote:Cijena Taxi usluga u Sarajevu se nije mjenjala od 1996 godine (22 godine) mangupe a država je 67 puta poskupila koje kakve namete. A ti ako si tako dobar kupi licencu i idi na Aerodrom stani u red, istaknuo plakat da voziš za DVA DOLARA na Elidzu, bices TOP taxista i Hayat bi pozvali da se pohvale tobomjazzer wrote:Svi stranci bi prije ulaska u Sa Taxi vozila trebali pokazati poreznu karticu, stepen obrazovanja,
eventualne dodatne prihode pa da mu, poslovicno pismeni taxo, odredi cijenu voznje.
-
oyada
#6061 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Šta će ga udarati jadan ti!! Samo cijene treba prilagoditi poskupiti bar za 40% da ljudi vise ne kukaju kako im Taxi ovakav-onakav. Bar će tada koristiti onaj kome je stvarno potreban prevoz, a ne ko sada kad se svaka fukara i smrad vozi taxijem.Edin H. wrote:To je najveca sramota Sarajeva, posebno udaraju strance po usima.Saka wrote:Uzmi s aerodrom štanda do Ilidže pa vidi hoće li ti upaliti, tj. vidi hoćeš li moći sjesti, ustvari vidi hoće li ti uopšte odgovoriti.drag_gost wrote:Ja nisam imao problema nekih vecih. Jave se uglavnom. Niko ne ceka bas tvoj poziv, zovi cesce. Jesam ranije pisao ovdje mnogo protiv odredjenih taksa, ali citam da ljudi pisu da vecinom ne pale taksimetre. Ranije jeste bio slucaj, ali u zadnjih par godina mi se nije desilo da nisu upalili.
-
oyada
#6062 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Indijci bi krave mi naplatio dvajes Ojrathekupus wrote:Koji si ti lik. Onda treba svakome prilagođavati cijenu prema tome odakle dolazi? Koliko bi naplatio Indijci, recimo?oyada wrote:Dolazi iz Melburna u BiH gdje litra goriva jeftinija nego u BiH, gdje Passat jeftiniji u pola cijene, gdje mu je plata sedam puta veća od BiH i ti bi da ga neko vozi sa aerodroma do Ilidze za DVA i PO Dolara jeli ???
-
gullegaron
#6063 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Još uvijek je to sve preskupo za naše standarde, ali strancima ne bi smjelo biti...
- supercali
#6064 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A ko si ti da odredjujes kome treba a ko je fukara?oyada wrote: Šta će ga udarati jadan ti!! Samo cijene treba prilagoditi poskupiti bar za 40% da ljudi vise ne kukaju kako im Taxi ovakav-onakav. Bar će tada koristiti onaj kome je stvarno potreban prevoz, a ne ko sada kad se svaka fukara i smrad vozi taxijem.
-
Hakiz
#6065 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
NE, ne, u pravu je oyada. Ne za 40 nego za 100 %.supercali wrote:A ko si ti da odredjujes kome treba a ko je fukara?oyada wrote: Šta će ga udarati jadan ti!! Samo cijene treba prilagoditi poskupiti bar za 40% da ljudi vise ne kukaju kako im Taxi ovakav-onakav. Bar će tada koristiti onaj kome je stvarno potreban prevoz, a ne ko sada kad se svaka fukara i smrad vozi taxijem.
Ko preživi evociraće uspomene.
- supercali
#6066 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Onda vi vozali kolege svoje do kuce
Ja u subotu tj nedjelju ujutro u titovoj cekam da dodje taxi kad lik u sivom puntu kroz prozor meni pokazuje papir zuti i pise taxi ja sam rukom mahnem i iza njega zaustavim auto sa ta tablama kad tu neki "vehabija"
Poceli smo malo na tu temu al smo se kratko vozili da bi on promjenio misljenje ili me ubio
Ja u subotu tj nedjelju ujutro u titovoj cekam da dodje taxi kad lik u sivom puntu kroz prozor meni pokazuje papir zuti i pise taxi ja sam rukom mahnem i iza njega zaustavim auto sa ta tablama kad tu neki "vehabija"
Poceli smo malo na tu temu al smo se kratko vozili da bi on promjenio misljenje ili me ubio
- pecpec
#6067 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cuj ruzio vas,trebala si mu reci sta te briga kome cu ja sjest za svoje pare to sto je divlji a radi zahvali policiji i svojim kolegama a ne meni sto ga zaustavljam,papak jedan,i jos mu nisi trebala ni platit jebo ga otac.sheilak wrote:muha mangup
inace, sa taxisti se jesu popravili sto se tice uljudnosti, ali ima jos malih uzasa. neku noc narucili taxi vjecne vatre i vozac nas izruzi sto smo zamalo usli u divlji taxi (koji se bukvalno pred nama zaustavilo) i tako nas ruzio cijelim putem, mi mu se izvinjavali, ono, izvini, necemo vise nikad, a onda nam naplatio 4 marke vise
- dobar osjecaj
#6068 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja sam jednom takvom cudaku (ako nije bas taj isti) ostavila kusur od pet maraka samo da izadjem sto prije iz vozila. Da nisam bila u zurbi, i da sam uopste prvo stigla pogledati kako izgleda, nikad ne bi sjela u to vozilo. Lik ima neku dijagnozu.supercali wrote:Onda vi vozali kolege svoje do kuce
- Bluemore
#6069 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa Koja bantu drzava da se druge cijene odoka stavljaju strancina
Mene stid
Mene stid
- Qler
#6070 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ama ljudi, nisu samo kod nas taxisti ovakvi kakvi su, U citavom svijetu su isti, kao da su istu skolu zavrsili svi... pisao sam vec, meni Uber u Moskvi do hotela uzeo 1500 rublji, kolegi taxista 5000 za identicnu rutu.... kolega sa posla bas cesto putuje, Bangladesh, Indija, Njemacka, Brazil, Egipat, sve kaze isto, na svakom aerodromu, samo se auto razlikuje, prica ista 
A blize, Zagrbi i beograd ko da zajedno na posao idu
ujutro 
A blize, Zagrbi i beograd ko da zajedno na posao idu
-
oyada
#6071 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ex taxista koji još uvijek ima traume od smrdljivih klijenata. Čast izuzetcima ali većina mušterija tukne, NPR: radnicima obezbjedenja i konobarima smrde noge kroz cipele,Halima kad uđe a cjeli dan za roštiljom prevrtala, penzioner sjeda (stao tramvaj) jadan od prošle penzije se nije tusiro, Sjeda tetka kaže sinko gripa me neka al da znaš nema boljeg ljeka od BIJELOG LUKA, Itd ima toga. Al ima i ona pozitivna strana djevojke i mlade mame su 10-Ka s njima uvijek se čovjek nekako opusti.supercali wrote:A ko si ti da odredjujes kome treba a ko je fukara?oyada wrote: Šta će ga udarati jadan ti!! Samo cijene treba prilagoditi poskupiti bar za 40% da ljudi vise ne kukaju kako im Taxi ovakav-onakav. Bar će tada koristiti onaj kome je stvarno potreban prevoz, a ne ko sada kad se svaka fukara i smrad vozi taxijem.
- supercali
#6072 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A ti bi da vozis klijente kao da limuzinu vozisoyada wrote:Ex taxista koji još uvijek ima traume od smrdljivih klijenata. Čast izuzetcima ali većina mušterija tukne, NPR: radnicima obezbjedenja i konobarima smrde noge kroz cipele,Halima kad uđe a cjeli dan za roštiljom prevrtala, penzioner sjeda (stao tramvaj) jadan od prošle penzije se nije tusiro, Sjeda tetka kaže sinko gripa me neka al da znaš nema boljeg ljeka od BIJELOG LUKA, Itd ima toga. Al ima i ona pozitivna strana djevojke i mlade mame su 10-Ka s njima uvijek se čovjek nekako opusti.supercali wrote:A ko si ti da odredjujes kome treba a ko je fukara?oyada wrote: Šta će ga udarati jadan ti!! Samo cijene treba prilagoditi poskupiti bar za 40% da ljudi vise ne kukaju kako im Taxi ovakav-onakav. Bar će tada koristiti onaj kome je stvarno potreban prevoz, a ne ko sada kad se svaka fukara i smrad vozi taxijem.
Je li plate ti svi uslugu? Plate
Ok nije bas prijatno al se moras strpiti jer je takav posao
- Dope_Man
#6073 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moze i lijepo da limuzinu vozi. Ali onda kupi S klasu, il jos bolje kakav RR, Bentey il Maybach, dobije sve dozvole i promovise se kao elitni taxi. On bi ocito samo takvu gospodu.
- jazzer
#6074 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koji si ti pacenik jarane. Radis posao za koji je potrebna osnovna skola i diploma one nekeoyada wrote:Ex taxista koji još uvijek ima traume od smrdljivih klijenata. Čast izuzetcima ali većina mušterija tukne, NPR: radnicima obezbjedenja i konobarima smrde noge kroz cipele,Halima kad uđe a cjeli dan za roštiljom prevrtala, penzioner sjeda (stao tramvaj) jadan od prošle penzije se nije tusiro, Sjeda tetka kaže sinko gripa me neka al da znaš nema boljeg ljeka od BIJELOG LUKA, Itd ima toga. Al ima i ona pozitivna strana djevojke i mlade mame su 10-Ka s njima uvijek se čovjek nekako opusti.
skole sto rade prekvalifikacije (citaj: gdje kupis diplomu srednje skole koja ti treba).
Pa ti takvom ucenom smetaju konobari, penzioneri, zene koje rade za rostiljem i sl. Pa sta kontas
ko si ti? Mislis da si Bogom dan, da si neko i nesto? Mislis da ti, nakon cjelodnevnog boravka u autu,
ne smrdis konobaru ili toj zeni sto radi za rostiljem? Mislis da oni uzivaju posluziti te takvog?
Uz duzno postovanje prema poslu kojim se bavis, al' ti si jarane taksista. Ni vise, ni manje.
Radnik koji vozi tamo gdje mu kazu da vozi.
- sve_ovo_ja
#6075 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kupi majstore auto od 50+ milja, pa vozaj samo elitu. Znam jednog takvog, svake 3-4 godine mijenja auta, mora održavati standard inače osta bez klijenata.
Imamo i mi traume od par seljacina što rade u Sa Taxiju, koje nisi uvijek u stanju poslati gdje im i jeste mjesto.
Imamo i mi traume od par seljacina što rade u Sa Taxiju, koje nisi uvijek u stanju poslati gdje im i jeste mjesto.