Iz posta u post ispadas gluplji i gluplji, ne znam sto ti to treba_BataZiv_0809 wrote:Ma to se tebi samo cini, imas privid da nesto znas, u sustini si samo stranac i turista.detroit-mercy wrote: Haj ne zajebavaj da ti opet ne kazem glup ti je osvrt. Svi mi dolazimo odatle, proveli smo dobar dio zivota tamo, ide tamo stalno, imamo familiju-prijatelje, imovinu, sta sve ne, znamo kako stvari ferceraju i ti se sad nadjes tu sa svojim Insomnia like doskocicama.
Glupo bi bilo da ja odem na sedam dana u Madjarsku i raspravljam o Madjarskoj.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#6051 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6052 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Istina boli, pa prelazis na uvrededetroit-mercy wrote: Iz posta u post ispadas gluplji i gluplji, ne znam sto ti to treba
-
moonca
#6053 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim da je ovo - najiritantnija recenica koja se koristi u konverzaciji dijaspora -domaciMa jok nije,sve vi znate sta i kako je ovamo.
Dobro sam se zapitala kako mozak fercera kada je jedan napisao da sve zna o Americi --kako si saznao - gledao filmove.
Ne tvrdim da se ne moze informisati -ali ko nije zivjeo ili posjecivao ... hm ....
-
detroit-mercy
#6054 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma jok, samo ukazujem na cinjenicno stanje_BataZiv_0809 wrote:Istina boli, pa prelazis na uvrededetroit-mercy wrote: Iz posta u post ispadas gluplji i gluplji, ne znam sto ti to treba
- uglavnomja
#6055 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
de ba, nemojte se svadjati bezze 
-
Fudo387
#6056 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al’ u qrcu._BataZiv_0809 wrote:Ma to se tebi samo cini, imas privid da nesto znas, u sustini si samo stranac i turista.detroit-mercy wrote: Haj ne zajebavaj da ti opet ne kazem glup ti je osvrt. Svi mi dolazimo odatle, proveli smo dobar dio zivota tamo, ide tamo stalno, imamo familiju-prijatelje, imovinu, sta sve ne, znamo kako stvari ferceraju i ti se sad nadjes tu sa svojim Insomnia like doskocicama.
Glupo bi bilo da ja odem na sedam dana u Madjarsku i raspravljam o Madjarskoj.
- 512MB
#6057 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dijasporo dje ce ti dusa 
Btw, jutros se tivro iz BiH, tacno me blam obuhvatio kad me sirotiLJa na granici ufati ispitivat zbog auta... haman ne upita drot morel sjest malo u njeg
Btw, jutros se tivro iz BiH, tacno me blam obuhvatio kad me sirotiLJa na granici ufati ispitivat zbog auta... haman ne upita drot morel sjest malo u njeg
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6058 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Veze nemas.Fudo387 wrote: Al’ u qrcu.
-
Fudo387
#6059 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eto ti imas._BataZiv_0809 wrote:Veze nemas.Fudo387 wrote: Al’ u qrcu.
Ti mislis ako neko dodje i nema na nogama one folk filigran galoshe k’o kod tebe, evo ga stranac.
Nije momcino.
Cuj stranac?
Dodjem kod oca i matere i oni kontaju svabo neki, sazovu pola komsiluka da vide sta hocu.
Mislio sam ti donijeti fine cipele da se sredis i ne ides svakakav pred one sveCke delegacije, da mi ne sramotis zemlju, al hargija. Ne ponasas se.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6060 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro stranče, popusti me gledam tekmu. Kod nas u Bosni je to obicaj.Fudo387 wrote:
Eto ti imas.
Ti mislis ako neko dodje i nema na nogama one folk filigran galoshe k’o kod tebe, evo ga stranac.
Nije momcino.
Cuj stranac?
Dodjem kod oca i matere i oni kontaju svabo neki, sazovu pola komsiluka da vide sta hocu.![]()
Mislio sam ti donijeti fine cipele da se sredis i ne ides svakakav pred one sveCke delegacije, da mi ne sramotis zemlju, al hargija. Ne ponasas se.
-
Fudo387
#6061 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima li kakav turisticki vodic za te obicaje?_BataZiv_0809 wrote:Dobro stranče, popusti me gledam tekmu. Kod nas u Bosni je to obicaj.Fudo387 wrote:
Eto ti imas.
Nije momcino.
Cuj stranac?
Dodjem kod oca i matere i oni kontaju svabo neki, sazovu pola komsiluka da vide sta hocu.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6062 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam, vi sve znate kako je ovamo, pa cete ga i napisati. Boga ti do kad radi CIPS de mi reci? Hocu li stici sutra do ZZO da uzmem karticu? Je li onaj parking ispred i dalje dzaba?Fudo387 wrote:
Ima li kakav turisticki vodic za te obicaje?
-
Fudo387
#6063 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vidi ima li kakav vodic._BataZiv_0809 wrote:Ne znam, vi sve znate kako je ovamo, pa cete ga i napisati. Boga ti do kad radi CIPS de mi reci? Hocu li stici sutra do ZZO da uzmem karticu? Je li onaj parking ispred i dalje dzaba?Fudo387 wrote:
Ima li kakav turisticki vodic za te obicaje?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6064 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kazem ti veze nemas. Ko sto ni ja ne znam sta gore vi radite po tim prerijamaFudo387 wrote:
Vidi ima li kakav vodic.
-
Fudo387
#6065 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ama, blago me zaboli qrac za tim cipsovima i parkinzima._BataZiv_0809 wrote:Kazem ti veze nemas. Ko sto ni ja ne znam sta gore vi radite po tim prerijamaFudo387 wrote:
Vidi ima li kakav vodic.
Parkiram dje mi se cefne, kaznu frljacim u smece.
- Ommadawn
-
Seyfo
#6067 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Usrali ste sefa i stanicu s temom. S druge strane,Detroit i njegova propast me toliko zanima da sam pregledao stotine sati materijala na yt na tu temu,doduse ljudi tamo i vole to snimati i kaciti na yt. Recimo Clarkson je testirao Ford GT tamo i prokomentarisao kako "Detroit nije umro,ali iskasljava krv i unutarnje organe te je na izdisaju". Tako da sam se ponadao da ce rasprava biti konstruktivna oko neceg sto me zanima ali sve ste usrali.
-
Nivelacija
#6068 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
cim ove bjenike udijaspori pocnes podjebavati dasu peraci guza i baustemci odmase prse kae jes ali zato ojri sjenu pun konto akad dodzu ubocnu samo kukaju nemase borba pa odlucitese bjenici
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#6069 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pojeo te blam ha ribo? Jesi kul keve mi512MB wrote:Dijasporo dje ce ti dusa
- Ommadawn
#6070 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije srećaNivelacija wrote:cim ove bjenike udijaspori pocnes podjebavati dasu peraci guza i baustemci odmase prse kae jes ali zato ojri sjenu pun konto akad dodzu ubocnu samo kukaju nemase borba pa odlucitese bjenici
Para puna vreća
- 512MB
#6071 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I tebe bi vjeruj... nimalo ugodan prizor...Matijevic_Vlado wrote:Pojeo te blam ha ribo? Jesi kul keve mi512MB wrote:Dijasporo dje ce ti dusa
- pustopoljina
#6072 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koje ti gluposti pises, nije bolest sve sto boli.512MB wrote:Dijasporo dje ce ti dusa
Na granici policajci pokazali normala stranu, dosadno ljudima, kul auto i tebe blam hvata? Da je bila policajka vise bi je zanimalo kako si obucem i sta ti je u gepeku.
Prvo, ne bi ti vozao neko strasno auto za kojim se glave okrecu da znas sta je blam. Tebi je do qcenja i to je tvoje gradjansko pravo, ali ova lazna skromnost nikom ne stoji.
Drugo, ne znam sta vozis, ja maksuz stanem slikati oldtimere, a tesla mi je dozivljaj...svako ima nesto sto mu je kul i sta ko ima o blamiranju pricati?
Ti svako malo imas neki post u kojem se sam sebi divis, sebe hvalis.
Cemu to?
- 512MB
#6073 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nije mjesto tomu na granici, nikad od Hrvata ni rijec na tu temu, deset metara dalje svaki put show...pustopoljina wrote:Koje ti gluposti pises, nije bolest sve sto boli.512MB wrote:Dijasporo dje ce ti dusa
Na granici policajci pokazali normala stranu, dosadno ljudima, kul auto i tebe blam hvata? Da je bila policajka vise bi je zanimalo kako si obucem i sta ti je u gepeku.
Prvo, ne bi ti vozao neko strasno auto za kojim se glave okrecu da znas sta je blam. Tebi je do qcenja i to je tvoje gradjansko pravo, ali ova lazna skromnost nikom ne stoji.
Drugo, ne znam sta vozis, ja maksuz stanem slikati oldtimere, a tesla mi je dozivljaj...svako ima nesto sto mu je kul i sta ko ima o blamiranju pricati?
Cemu to?
- pustopoljina
#6074 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jesi ti hrvat? Sta ti znas kako oni pricaju sa "svojima".512MB wrote:Pa nije mjesto tomu na granici, nikad od Hrvata ni rijec na tu temu, deset metara dalje svaki put show...pustopoljina wrote:Koje ti gluposti pises, nije bolest sve sto boli.512MB wrote:Dijasporo dje ce ti dusa
Cemu to?
Dobro je da nisi rekao slovenci kako su fini i profesionalni.
Sa nasima je show jer im je dosadno...da kroz bih prodje ljudi koliko kroz hrvatsku, bili bi oni kratki i jasni.
Odes u bosnu sa nekim obicnim bibijem i svi te iskuliraju...sta's onda?
- triconja
#6075 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kukat da je majoriziranpustopoljina wrote:Pa jesi ti hrvat? Sta ti znas kako oni pricaju sa "svojima".512MB wrote: Pa nije mjesto tomu na granici, nikad od Hrvata ni rijec na tu temu, deset metara dalje svaki put show...
Dobro je da nisi rekao slovenci kako su fini i profesionalni.
Sa nasima je show jer im je dosadno...da kroz bih prodje ljudi koliko kroz hrvatsku, bili bi oni kratki i jasni.
Odes u bosnu sa nekim obicnim bibijem i svi te iskuliraju...sta's onda?
Jel iko otiso u februaru? Jos malo pa mart.