SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
malamirha

#6051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by malamirha »

1946--1987 wrote:Pa ne moze se govedo vjecno kriti.Neko ce ga vec vidjet
kad ga uhvate nece odlezati vise od dvije ili tri godine. :( to je tragedija naseg sudstva i zakona.
jao_situacije

#6052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

JThomas wrote: vi baš k'o djeca, nije on, nego sistem i država iza njega...pa radi jozo i danas u FUPu.
jozo je penzioniran koliko ja znam
Baltazar_khan

#6053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Baltazar_khan »

hopi wrote:joj što nešto ne mogu tog lika
a vidim to raja na fb lajka, ma pada u trans kada on nešta napiše
aha. ublehaš teški a iza sebe ima "armiju" istomišljenika.
Followed by 44,492 people
:run:
JThomas

#6054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ako je penzionisan radio je bukvalno do juče...prošle godine u ova doba jeste.
L u c i f e r

#6055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by L u c i f e r »

nemam na ovo ništa pametno reći nažalost
zgađen sam našim pravosuđem, policijom, državnom administracijom u cjelini, šljamom sa kojim živim
mogu samo da opsujem

jebem majku
i ovom majmunu, i njegovim roditeljima koji ga odgojiše ovakvog, i njemu sličnima, i mrtvom žanu, i žanovoj sestri, i svima koji su vozili počasni krug za žana, i sda stranci, i korumpiranim i nesposobnim političarima, policajcima, tužiocima, sudijama, i rastoderu, i onima koji za ubistvo zaključe sporazum od 7 godina, i onom majmunu kojeg prije sat vidjeh da opet divlja cestom po ovoj kiši i sumraku jer u njegovu retardiranu glavu nikad neće ući ni promil pameti, obzira, reda i pristojnosti
svima

toliko
lijek-za-sve

#6056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by lijek-za-sve »

ma nebitno jel godina i vise al kad je mogao on jedan sto danas ne bude takav jedan u bilo kom dijelu grada? njih sad 5 ne mogu sto je on sam tada...cega ili koga se to boje?
Banksy

#6057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:
JThomas wrote: vi baš k'o djeca, nije on, nego sistem i država iza njega...pa radi jozo i danas u FUPu.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sanjina- ... /071108001
Hakiz

#6058 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

insomnia78 wrote:
Hakiz wrote:
Sjećam se vijesti koja kaže da je u SAD doktor koji je naglo zakočio ispred biciklista i time uzrokovao da biciklisti nalete na njegov auto i pretrpe povrede, i pored toga što su oba biciklista preživjela, osuđen na 15 godina zbog pokušaja ubistva.

Ubije neko nekoga autom i nakon nekoliko mjeseci je vani. Da koristi pištolj, bio bi 10 godina u zatvoru.

Naši zakoni od automobila prave oružije.
De odvadi malo
U pravu si, bilo je davno, nije 15 godina nego 5.

http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2 ... enced.html
PM72

#6059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

jao_situacije wrote:
Jozo je u penziji.Sad je glavni za osiguravanje kladionica u FBiH.Dok je on hodao u patroli...to su bila vremena.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Selma i Edita,neka vam se Allah smiluje i podari dzenetske ljepote.
Ubici?
Ubici zelim pravdu na onom svijetu,na ovom je svakako nema.
salik79

#6061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

JThomas wrote:
lijek-za-sve wrote:
salik79 wrote:
Neka privremeno vrate u sluzbu Jozu Andzica, kao nekog supervizora/koordinatora sa maksimalnim ovlastima, i slobodno mogu jos 200 poslati kucama...
za one mladje koji ne znaju,Joze je "sam" drzao B fazu....ovim sad je i 2000 malo za B fazu......
vi baš k'o djeca, nije on, nego sistem i država iza njega...pa radi jozo i danas u FUPu.
Zar nije penzionisan?! Tacno je to, sistem i sve, ali taj sistem su cinili ljudi sa mudima do poda (a nepodmitljivi), kao sto je Jozo.

Naravno da bez sistema, od komandira, komesara, tuzitelja, sudije, do vrha drzave, koji ce stati iza ovakvog policajca, nema nista...
Bancho

#6062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bancho »

salik79 wrote:
Neka privremeno vrate u sluzbu Jozu Andzica, kao nekog supervizora/koordinatora sa maksimalnim ovlastima, i slobodno mogu jos 200 poslati kucama...
Kad se sjetim prije rata kad neko kaze ide Jozo nigdje nikog na ulici.

Ne mogu da vjerujem da ovog kretena jos nisu uhvataili. Pa kad se radi o ovakvim teskim slucajevima, blokiraj sve ako treba, prevrni svaki kamen, privedi mu najbilze prijatelje, izvrsi pritisak na familiju, objavi mu sliku u svim medijima...rade li ovi nasi ista od toga?

Sto se tice protesta, naravno da se nista nece promijeniti ali treba izaci cisto kao covjek da se pruzi podrska roditeljima nesretno nastradalih djevojaka.

Tuzan sam i bijesan u isto vrijeme.
salik79

#6063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

Zar nije penzionisan?! Tacno je to, sistem i sve, ali taj sistem su cinili ljudi sa mudima do poda (a nepodmitljivi), kao sto je Jozo.

Naravno da bez sistema, od komandira, komesara, tuzitelja, sudije, do vrha drzave, koji ce stati iza ovakvog policajca, nema nista...
JThomas

#6064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

da sve to isto neko danas radi, izgubio bi dozvolu za rad u roku 72 sata, ako ne bi i u zatvoru završio. šta vam je.
lijek-za-sve

#6065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by lijek-za-sve »

JThomas wrote:da sve to isto neko danas radi, izgubio bi dozvolu za rad u roku 72 sata, ako ne bi i u zatvoru završio. šta vam je.
bi nazalost bi,al od neceg ili od nekog se mora poceti.....ili uvesti serijatski zakon ili ko onaj u americi gdje policija prvo upuca pa te pita ko si i kako si.....
malamirha

#6066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by malamirha »

zgrazavali smo se mi i nad hankinim sinom.na kraju ne odleza ni dana.ode momak dvije godine na odvikavanje o trosku drzave.sve placeno iz nasih dzepova.meni to lici na nagradu a ne na kaznu. ako i ovaj bude narkoman ocekujem nesto slicno.
mirzet87sa

#6067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

JThomas wrote:da sve to isto neko danas radi, izgubio bi dozvolu za rad u roku 72 sata, ako ne bi i u zatvoru završio. šta vam je.
Upravo. Raja fakat konta da nema niko "ludji" od doticnog policajca. Promijenio se sistem, drzava stiti razbojnika odnosno "ljudsko pravo" a ne policajca.. :D
stakasa

#6068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stakasa »

Banksy wrote:
jao_situacije wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sanjina- ... /071108001
:D
salik79

#6069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

lijek-za-sve wrote:
bi nazalost bi,al od neceg ili od nekog se mora poceti.....ili uvesti serijatski zakon ili ko onaj u americi gdje policija prvo upuca pa te pita ko si i kako si.....
Pa, ako se zale da im fali 200 drotova, ja predlozih rjesenje s kojim mogu ustediti jos 200. Ali, pazljivo procitaj sve sto sam napisao, s posebnim akcentom na ovlasti.
JThomas

#6070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

riba smrdi od glave. za početak, danas uopšte nema kvartovskih policajaca, bili k'o jozo ili ne. a zašto nema? jer se nesigurnost namjerno kreira, od vrha do dna.
emigrazione

#6071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Jel to onaj Jozo sto su ga nakon rata kod cige u Vogosci polomili nekakvi krimosi, jedva ziv ostao
PM72

#6072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Iza Joze je bio sistem.On je maksuz doveden iz Vareša jer se u miliciji pročulo da ima jedan mali uniformisani seljačić koji udara koga stigne.Doveli ga i poslali u Novi Grad.On da se dokaže udaro koga je stigao.Nije u početku znao ni ko je Juka ni ko su Škore ili Kruško.Prvo je uveo red na sitnim klošarima pa su onda i krupniji uzmicali.Red i zakon se provodi na sitnoj buraniji.Trenutno ova država i vlast nemogu trenirati strogoću ni na sitnoj buraniji.

Do pred rat Jozo je stekao reputaciji jako opasnog drota.Jebo ga otac,radi njega sam izvadio ličnu kartu sa 17 godina. :lol: Halal mu bilo.Jer,ako te u neka doba zatekne bez lične fasovao si degenek.U ratu je bio jedan od komandanata laste i vidio sam ga uživo kolika ima muda.Naklon do poda. :thumbup:
ibizza

#6073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ibizza »

malamirha wrote:zgrazavali smo se mi i nad hankinim sinom.na kraju ne odleza ni dana.ode momak dvije godine na odvikavanje o trosku drzave.sve placeno iz nasih dzepova.meni to lici na nagradu a ne na kaznu. ako i ovaj bude narkoman ocekujem nesto slicno.
Eno ga u centrlnom, lezi.
JThomas

#6074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

mogu ali neće. kad slučajno potrefe nekoga bliskog vlasti sve se riješi, dlanom o dlan.
salik79

#6075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

emigrazione wrote:Jel to onaj Jozo sto su ga nakon rata kod cige u Vogosci polomili nekakvi krimosi, jedva ziv ostao
Sta su rekli, koja armija je bila s njima?
Post Reply