Sirija vol. 2

Locked
zrakomlat

#6051 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

RepublikanskaGarda wrote:Ta licemjerna međunarodna zajednica je nijemo gledala dok su Turska, Saudijska Arabija i Katar naoružavali razno razne kriminalne skupine i dezertere koji su potpomognuti tisućama stranih plačenika i vjerskih fanatika uništili jednu prekrasnu zemlju kakva je bila Sirija. Ta licemjerna međunarodna zajednica nijemo je promatrala krvavo gušenje prosvjeda u Bahreinu, ta licemjerna međunarodna zajednica nije davala jednak medijski tretman događanjima u Bahreinu kao što je dala događanjima u Siriji, ta licemjerna međunarodna zajednica nije naoružavala i financirala prosvjednike u Bahreinu kao što ih je financirala u Siriji, ta licemjerna međunarodna zajednica nijemo je promatrala kako saudijski tenkovi gaze po bahreinskim prosvjednicima, ta licemjerna međunarodna zajednica je donirala tone i tone oružja iz ex-commie država(uključujući i Hrvatsku), ta licemjerna međunarodna zajednica svojom licemjernom politikom i putem svojih saudijskih, katarskih i turskih mezimaca uništila je najsekularniju arapsku državu.
Image
salik79

#6052 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mlohavi wrote:
salik79 wrote:
Ja ni me informisem o civilnim zrtvama, ne stavljam ogromna slova raznih boja - koja vristebo civilnim zrtvama, a kamoli da postavljam eksplicitne fotografije i videopriloge.

Ponekad prenesem vijesti s fronta i to je to. Primjetit ces da cak u vezi ove vijesti o raznesenom skladistu nisam nisacim isticao civilne zrtve u fusnoti te vijesti. Nisam dok me savo, par stranica kasnije, nije isprovocir'o da sam sebe citiram i istaknem, nebi li dobio odgovor zasto i te zrtve nikada ne spomene...Kada je vec toliko "osjetljiv" na njih.
Dugo pratim ove teme iako sam kratko registrovan. Recimo dobro se sjecam tvog posta s jedne druge teme. Vjerovao ili ne informises nas o civilnim zrtvama, djeci, a ima i velikih slova i podebljanih. Naravno i savoxa si malkice pomenuo, reda radi.

Image

Mislim ono, ko ne pozeli ponekad selektivno izvjestavati o civilnim zrtvama, pa kasnije kritikovati druge sto to radi. Kuzim potpuno :thumbup:

Jos jedno FUJJJ, cisto da budes nacisto sta mislim o forumasu/sektasu s nickom salik79. Sad na sahar, tamo te niko nece dirati.
O kakvom hinjavcu se radi je i dokaz ovo sto si citirao. Ovo sam namjerno postavio na isti dan (ili dan-noc ranije) kada je savo u danasnjem stilu cvilio o civilnim zrtvama u Siriji, a da se teme o Mosulu ni dotakao nije. Zato sam ga i prozvao, presmijesni ljigavi, pardon, mlohavi lice.

I jos jednon - kuci, pa njima fujaj.
sarajevoxxxx

#6053 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Navodno na jugu Haleba sprema se velika vojna operacija sirijske opozicije.
salik79

#6054 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Akibh wrote:
salik79 wrote:
FUJJJAJ kuci sinko, zajedno sa savom.
Salik i vijesti sa sahara, hahaha...
I onda ono nekom nesto prigovara.
Jok, eto, s Lazire i tensikija cu. :lol:
aldinjo

#6055 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

KAMI666 wrote:Da nije bilo terorista i ovih "mirnijih" terorista, koje danas zovu nekakva FSA itd, ta djeca bi jos uvijek ziva bila, ne bi osjetili rata, nebi im na grbaci bila i ISIL.
Al jok, treba napraviti po 100tine formacija, sve toboze muslimani, svako se tuce za svoju grupaciju i onda kukati kad se desi i kolateralna steta kao sto je ova.

To su vama vasa "braca" donijela u Siriji, sad gledajte i uzivajte, nadam se da ste zadovoljni.
I prekinite da prosipate toboze te vase krokodlske suze, nista vama ova djeca ne znace, niti bilo ciji zivot tamo u Siriji. Da vam znaci, ne bi svrsavali kada nad "umjerenim" i rosipali propagande ovdje po forumu.
Sikter
:lol: :lol: :lol: :-) :run:
Co0l

#6056 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Ma naravno,sve je to propaganda.Ona raskomadana tijela djece na snimcima vidimo samo mi ispranog mozga.
Pogledaj ova dva kratka priloga, u vezi kuvajtskih beba izvadjenih iz inkubatora i pobacanih na pod, koji su, bili okidac za dobivanje javne potpore za americku vojnu intervenciju 1990:
https://youtu.be/pR4cgeJJPqg

Koliko je ljudi izgubilo zivot prilikom intervencije? A tek nakon, i tokom 2., "intervencije". I nikom nista...

I jos jedan prilog, vrijedan paznje (u kojem se, takodjer, spominju bebe iz inkubatora):
https://youtu.be/2PPiadun9Jo

I opet nikome nista. I opet pitanje za "dusebriznike" - kada Amerika, pod izlikom borbe protiv terorizma, potpuno nelegitimno uzrokuje i ucestvuje u masakru stotina hiljada, civila, sjebe sepet drzava, tada nema ovakvih tema, uzivo priloga o masakrima, jadikovki o monstrumima iz Washingtona, ratnim zlocincima najgore vrste, itd, itd...A zasto, pitam se?!

A svi ste, jelte, osjetljivi na patnje neduznih civila...
Opet pravdanje zlocina zlocinom,opet spinovanje,demagogija i relativiziranje.
Ako neko zali za danas masakriranom djecom i osudjuje one koji su to uradili i skoro svakodnevno to rade vec petu godinu,njemu je mozak ispran jer sta on ima to spominjat kad su Ameri prije 25 godina iskoristili propagandu da povedu rat. :-)

Kakvi li su nam nevjernici kad su nam vjernici ovakvi :-)
Mlohavi

#6057 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Tako je sektas!!! Forumasa prozivaj zbog neobjektivnosti i u snu, a onda malo po vijesti s objektivnog sahara.

Jos jednom, toliko civila danas poginulo u bombardovanjima danas u Siriji sahar ni clanka. Ono jeste bitno da smo saznali da su pala 2 sehida u Damasku, a jebes sunite, par desetina gore il' dole. Glavno da znamo da znamo da si dosljedan i objektivan kO i sektaski sahar.

Sektas si najgore vrste al' boli te ba, imas sahar i ekipu praznoglavaca na forumu koji ce te uvijek gladit po jajcima. Sve ce to na dobro. ;)
Last edited by Mlohavi on 13/12/2015 22:35, edited 2 times in total.
animals

#6058 Re: Sirija vol. 2

Post by animals »

sarajevoxxxx wrote:Navodno na jugu Haleba sprema se velika vojna operacija sirijske opozicije.
Navodno ce kisa u Siriji... :-)
salik79

#6059 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote:
Ma naravno,sve je to propaganda.Ona raskomadana tijela djece na snimcima vidimo samo mi ispranog mozga.
Pogledaj ova dva kratka priloga, u vezi kuvajtskih beba izvadjenih iz inkubatora i pobacanih na pod, koji su, bili okidac za dobivanje javne potpore za americku vojnu intervenciju 1990:
https://youtu.be/pR4cgeJJPqg

Koliko je ljudi izgubilo zivot prilikom intervencije? A tek nakon, i tokom 2., "intervencije". I nikom nista...

I jos jedan prilog, vrijedan paznje (u kojem se, takodjer, spominju bebe iz inkubatora):
https://youtu.be/2PPiadun9Jo

I opet nikome nista. I opet pitanje za "dusebriznike" - kada Amerika, pod izlikom borbe protiv terorizma, potpuno nelegitimno uzrokuje i ucestvuje u masakru stotina hiljada, civila, sjebe sepet drzava, tada nema ovakvih tema, uzivo priloga o masakrima, jadikovki o monstrumima iz Washingtona, ratnim zlocincima najgore vrste, itd, itd...A zasto, pitam se?!

A svi ste, jelte, osjetljivi na patnje neduznih civila...
Ako neko zali za danas masakriranom djecom i osudjuje one koji su to uradili i skoro svakodnevno to rade vec petu godinu,njemu je mozak ispran jer sta on ima to spominjat kad su Ameri prije 25 godina iskoristili propagandu da povedu rat. :-)

Nije samo prije 25 godina, nego i prije 14 godina, cije posljedice, uz dodatni stimulans, su i sva ova desavanja. Ne sjecam se ovakvih jadikovki prije sirijske tragedije, ne sjecam se da ste kukali za Iracanima i Afganistancima. Sto li Boze?

Iskonsko licemjerje.
sarajevoxxxx

#6060 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Imenovan novi zapovjednik iranskih milicija i iranske vojske u Siriji.

Gulam Husein, valjda zamjena za Kasima Sulejmanija koji se još uvijek ne pojavljiva u javnosti od momenta kada su objavljene vijesti o njegovom ranjavanju:

Image
Kikibombona

#6061 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Navodno na jugu Haleba sprema se velika vojna operacija sirijske opozicije.
Je l' to ona ofanziva koja 'jos nije pocela' a najavio je Patak ima 10-15 dana? :lol:
salik79

#6062 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mlohavi wrote:Tako je sektas!!! Forumasa prozivaj zbog neobjektivnosti i u snu, a onda malo po vijesti s objektivnog sahara.

Jos jednom, toliko civila danas poginulo u bombardovanjima danas u Siriji sahar ni clanka. Ono jeste bitno da smo saznali da su pala 2 sehida u Damasku, a jebes sunite, par desetina gore il' dole. Glavno da znamo da znamo da si dosljedan i objektivan kO i sektaski sahar.

Sektas si najgore vrste al' boli te ba, imas sahar i ekipu praznoglavaca na forumu koji ce te uvijek gladit po jajcima. Sve ce to na dobro. ;)
Sehidi iz Damaska su takodjer suniti, kao što je to i sejh Buti k.s. bio, ako ce ti lakse biti.

Mloho mlohavi...
Last edited by salik79 on 13/12/2015 22:48, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6063 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Lincoln-Burrows wrote:
Mlohavi wrote:Postoji li jedan jedini izvjestaj o nekom pokusaju oruzanog ustanka naroda pod ISILom??? Makar ilegala, pojedinacni napadi na njihove pripadnike, sabotiranje bilo cega...?? :-)

Haman da oni presutno odobravaju nove im vladare il' koji ku**c se to desava?
Odavna sam to govorio, mislim da većina tog naroda podržava ISIL i to je bolest.
Naravno da to nikako ne znači da je ideologija ISILa ispravna jer je mnoge bolesnike
poput Hitlera i recimo Hutu naroda u Ruandi podržavala apsolutna većina a
ta većina im nije davala legitimitet jer im je ideologija bila monstruozna.

ISIL je bolest uma i mora se liječiti možda i rigidnom terapijom.
bilo je vijesti ako se sjecate da je neki revoltirani pucao na isisovce s motora
i pobjegao
Mlohavi

#6064 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

salik79 wrote:
Sehidi iz damaska su, takodjer suniti, kao što je to i sejh Buti k.s. bio, ako ce ti lakse biti.

Mloho mlohavi...
Nista onda, svaka im cast na objektivnosti. Nego da pokusam pretpostaviti da su to neki rezimu naklonjeni suniti?
Sve jasno onda, suniti koji ne podrzavaju Asadov rezim, nisu sehidi i njih sahar nece pomenuti.

Koji sektas majko draga :-) U 5 grama si ti s drugom stranom sektasa koje tako mrzis, a pored toliko slicnosti.
Co0l

#6065 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:

Nije samo prije 25 godina, nego i prije 14 godina, cije posljedice, uz dodatni stimulans, su i sva ova desavanja. Ne sjecam se ovakvih jadikovki prije sirijske tragedije, ne sjecam se da ste kukali za Iracanima i Afganistancima. Sto li Boze?

Iskonsko licemjerje.
Ova prica ti je jako glupa.Toliko da se sada pitam da li sam te precijenio kao forumasa kada sam te svrstao u one sa kojima rasprava ima smisla.Ovo je isto da ja sad tebi prigovorim da si licemjeran jer nisi '43.-ce pisao na forumu o stradanju Jevreja u Holokaustu i da zbog toga smatram tvoje pisanje na temi Sirije bezvrijednim.

Ali nije ni cudo.Svako ko na bilo koji nacin pokusava da opravda ovoliko zlocina poput ovih u Siriji koje godinama cini Asadov rezim,neizbjezno ce kad-tad ispasti smijesan,da ne kazem glup.Jer toliko zlocina je jednostavno nemoguce opravdati.
Iako je nebitno,ali cisto da ne povlacis te gluposti vise u raspravama-naravno da smatram da su Amerikanci odgovorni za brojne zlocine tokom agresija na Irak i Afganistan i da su ih napali pod laznim izgovorom kao i da bih volio da odgovorni za to budu kaznjeni,iako sam svjestan da nece biti.I naravno da sam o tome pricao i tada kao i sada kada smatram da je potrebno.To sto ti o tome nisi citao na forumu ne znaci da nije tako.Nije ovaj forum jedino mjesto pa da ako nesto na njemu ne pise,nije se ni dogodilo.Ali,isto tako sam svjestan da to niti jeste niti moze biti opravdanje za ovo orgijanje po Siriji od strane rezima i njegovih saveznika,tacnije patrona niti ih americki grijesi mogu amnestirati od njihovih.
vivaldi

#6066 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

sarajevoxxxx wrote:Imenovan novi zapovjednik iranskih milicija i iranske vojske u Siriji.

Gulam Husein, valjda zamjena za Kasima Sulejmanija koji se još uvijek ne pojavljiva u javnosti od momenta kada su objavljene vijesti o njegovom ranjavanju:

Image
iz preventivnih razloga ne treba ni sa ovim pravit selfie dok se ne utvrdi kakvu karmu nosi
nixon69

#6067 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

salik79 wrote:
Mlohavi wrote:Tako je sektas!!! Forumasa prozivaj zbog neobjektivnosti i u snu, a onda malo po vijesti s objektivnog sahara.

Sehidi iz Damaska su takodjer suniti, kao što je to i sejh Buti k.s. bio, ako ce ti lakse biti.

Mloho mlohavi...
Treba tamo koju atomsku bacit i svu gamad sprzit.
Od 0-130 godina,nadam se da nema starijih. :D
Kakvi crni civili,sve je to familija i istomisljenici bradate stoke. Sve pobit i rijesit se govana za sva vremena.
hellhammer

#6068 Re: Sirija vol. 2

Post by hellhammer »

DuckZz wrote:Ruski zrakoplov izbacuje 7 projektila na grad Doumu
Image
nisam znao da ne znas brojati :D
husein_kapetan

#6069 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nego..
Mislim da imam soluciju za ova stradanja civila u Dumi..
Ovi sto ih "brane".. predaju fino i uredno naoruzanje.. potpisu deklaraciju o lojalnosti legitimnoj sirijskoj vladi..
I kako je to oduvijek bilo.. onaj koji "brani" ima kompletnu odgovornost za svakog civila ponaosob( sasvim je druga stvar ako se isti rabe u druge svrhe).. skinu sa sebe teret moralne i materijalne odgovornosti.. jer ocigledno.. prvo im nije ni najmanje stalo do ovih nemocnih sto ih "brane"..
drugo.. apsolutno u ovim uslovima nisu u stanju istim pruziti bilo kakvu sigurnost od ratnih dejstava.. naprotiv..potrebni su im.. itekako.. inace cime bi ovi poklonici nusrica & c manipulisali i sirili ovu blasfemnu ideologiju o nekakvim potlacenim bez nade..
I da znate.. vi drugi.. jer to zaista jeste.. ako se nadate da ce vasi puleni na ovaj nacin ovaj rat dobiti.. grdno se varate.. jer jednostavno nikada se nije desilo i niti ce..
Mlohavi

#6070 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Dee dee dee doesn't mean mentally retarded. It means stupid.
This song goes out to all the stupid people out there.
You're gonna find this song hilarious, and you don't even know it's about you.

Co0l

#6071 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:Nego..
Ovi sto ih "brane".. predaju fino i uredno naoruzanje.. potpisu deklaraciju o lojalnosti legitimnoj sirijskoj vladi..
I kako je to oduvijek bilo.. onaj koji "brani" ima kompletnu odgovornost za svakog civila ponaosob( sasvim je druga stvar ako se isti rabe u druge svrhe).. skinu sa sebe teret moralne i materijalne odgovornosti.. jer ocigledno.. prvo im nije ni najmanje stalo do ovih nemocnih sto ih "brane"..
drugo.. apsolutno u ovim uslovima nisu u stanju istim pruziti bilo kakvu sigurnost od ratnih dejstava.. naprotiv..potrebni su im.. itekako.. inace cime bi ovi poklonici nusrica & c manipulisali i sirili ovu blasfemnu ideologiju o nekakvim potlacenim bez nade..
I da znate.. vi drugi.. jer to zaista jeste.. ako se nadate da ce vasi puleni na ovaj nacin ovaj rat dobiti.. grdno se varate.. jer jednostavno nikada se nije desilo i niti ce..
japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:
A kako unistiti teroriste koji koriste civilne objekte u vojne svrhe i gradove, tj njegove urbane dijelove, kao uporista?!
Tako je govorio Radovan
ioannes

#6072 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Preko 40 granata je palo na djelove Damaska pod kontrolom vlade,ovi odgovaraju zrakoplovstvom...
Ljudi ginu. Rat je prljava stvar
General War

#6073 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

husein_kapetan wrote:Nego..
..Jel to povlacis paralelu kroz prizmu izjave Lorda Karingtona i duhanje Sarajeva i drugih BH gradova sa brda...ono: don't dram the dreams?
I u sarajevu je bila "nusra" hranila lavove najacima...i svakave budalastine...nekako imam flash back-ove od par postova ukljucujuci i ovaj tvoj.
husein_kapetan

#6074 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Znate.. gospodo..
Imam osjecajda bi ste zarad svoga prodali i vlastitu mater
I mislim da vas u okolini.. a mozda i u familiji niko ne razumije niti benda.. ne moze drugacije biti.. izolovani od svega ali predani u svom..
Blago vama..
solar7

#6075 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

DuckZz wrote:Ruski zrakoplov izbacuje 7 projektila na grad Doumu
Image
Ovo je stvarno katastroha, Ovako samo pljohanti tolike bombe medju civile je katastrofa.Pa gdje ce ove bombe pasti i jos 7.Nek su prokleti oni koji ovo rade,a nek se proupitaju oni koji ovo podrzavaju
Locked