salik79 wrote:Co0l wrote:
Opet pravdanje zlocina zlocinom,opet spinovanje,demagogija i relativiziranje.
Ako neko zali za danas masakriranom djecom i osudjuje one koji su to uradili i skoro svakodnevno to rade vec petu godinu,njemu je mozak ispran jer sta on ima to spominjat kad su Ameri prije 25 godina iskoristili propagandu da povedu rat.
Kakvi li su nam nevjernici kad su nam vjernici ovakvi

Nije samo prije 25 godina, nego i prije 14 godina, cije posljedice, uz dodatni stimulans, su i sva ova desavanja. Ne sjecam se ovakvih jadikovki prije sirijske tragedije, ne sjecam se da ste kukali za Iracanima i Afganistancima. Sto li Boze?
Iskonsko licemjerje.
Ova prica ti je jako glupa.Toliko da se sada pitam da li sam te precijenio kao forumasa kada sam te svrstao u one sa kojima rasprava ima smisla.Ovo je isto da ja sad tebi prigovorim da si licemjeran jer nisi '43.-ce pisao na forumu o stradanju Jevreja u Holokaustu i da zbog toga smatram tvoje pisanje na temi Sirije bezvrijednim.
Ali nije ni cudo.Svako ko na bilo koji nacin pokusava da opravda ovoliko zlocina poput ovih u Siriji koje godinama cini Asadov rezim,neizbjezno ce kad-tad ispasti smijesan,da ne kazem glup.Jer toliko zlocina je jednostavno nemoguce opravdati.
Iako je nebitno,ali cisto da ne povlacis te gluposti vise u raspravama-naravno da smatram da su Amerikanci odgovorni za brojne zlocine tokom agresija na Irak i Afganistan i da su ih napali pod laznim izgovorom kao i da bih volio da odgovorni za to budu kaznjeni,iako sam svjestan da nece biti.I naravno da sam o tome pricao i tada kao i sada kada smatram da je potrebno.To sto ti o tome nisi citao na forumu ne znaci da nije tako.Nije ovaj forum jedino mjesto pa da ako nesto na njemu ne pise,nije se ni dogodilo.Ali,isto tako sam svjestan da to niti jeste niti moze biti opravdanje za ovo orgijanje po Siriji od strane rezima i njegovih saveznika,tacnije patrona niti ih americki grijesi mogu amnestirati od njihovih.