Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pakica_

#6051 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Hemera wrote:pojedini vlasnici sa svojim psima histerično bježe i marškaju prijateljske čopore lutalica od sebe

zašto pitam se???
mene i moje kerove juce zaganjase kod velikog parka lunje, ljudi se razbjezase, a mi mrtvi 'ladni prodjosmo pored.. neki lik mi dobaci: bogati kako se ne bojis.. a cega? dakle lajali su na nas dok nismo prosli.. neki bi to okarakterisali kao napad.. ja ne bih.. moji kerovi uredno izignorisali, lunje se raspametile kao oni bi se svadjali.. ima vlasnika koji nadignu paniku, ali meni stvarno nije jasno onda zasto takvi ljudi imaju psa kad ne znaju osnovno ponasanje copora.. :-) :-)
ne mora to svako znati, ali ako imas psa, majka mu stara, prouci ponasanje..
pakica_

#6052 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

sizifinho wrote:Evo javljam se iz parka kod ciglana, sjedim, neduzno citam, use u svoje kljuse, kad zena s djetetom dodje, odvede ga iza onog velikog kamena, spusti mu gace i mali se posra haha. Nit pokupi nit ista.
Od lutalice ne mozes ni ocekivati nista boljr, nece ker otici u halu, dignut poklopac, oprati se zavrsi i onda pustiti vodu i oprat ruke...
Ali evo cist primjer da su ljudi gori od zivotinja.
P.S.
sigurno da psima nije mjesto na ulici, ne u ovom broju...
ali za mene, osoba koja nije odrasla uz jednog psa, makar u mahali s onim "zajednickim", koja se nije igrala s psom i koja bi nanijela zlo psu koji nije pokazao agresivnost, vec samo sjedi tu- nije uredu. Nesto je kod tih ljudi u djetinjstvu krenulo naopako.

I uistinu ovdje nema sredine. Ili jedni zovu dijete demonom, a drugi kazu da djecu napadaju copori pasa velicine teladdi xD ne znas ko vise pretjeruje
apropo ovog prvog za "gospoju" i njenog potomka
Image
Nanananana

#6053 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Ja licno ne dopustam svom psu da prilazi bilo kakvoj lutalici. Jednom su joj presle buhe od istih, i ne mislim da opet deveram sa buhama.
pakica_

#6054 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Nanananana wrote:Ja licno ne dopustam svom psu da prilazi bilo kakvoj lutalici. Jednom su joj presle buhe od istih, i ne mislim da opet deveram sa buhama.
zastiti psa od buha, jer to nije od lutalica nego od podrucja u kom pas boravi.. samo 2-5 posto buha je na domacinu, ostalo okolo gdje boravi.. tako da, druzio ti se pas sa lunjama ili ne, ako nema zastitu od baja, fasovat ce ih :D
zato je sirce tito :thumbup:
Nanananana

#6055 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Imala je ona svakakve ogrlice protiv buha, stavljala joj ampule i opet ih je pokupila.
Kad ih je fasovala, kupovala sam ampule, sampone, ogrlice, praskove, i nekako ih se na kraju rijesih.
Bambi_na_kofeinu

#6056 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

pakica_ wrote:
Nanananana wrote:Ja licno ne dopustam svom psu da prilazi bilo kakvoj lutalici. Jednom su joj presle buhe od istih, i ne mislim da opet deveram sa buhama.
zastiti psa od buha, jer to nije od lutalica nego od podrucja u kom pas boravi.. samo 2-5 posto buha je na domacinu, ostalo okolo gdje boravi.. tako da, druzio ti se pas sa lunjama ili ne, ako nema zastitu od baja, fasovat ce ih :D
Kako to sa sircetom, koje sirce?
radiša

#6057 Re: Problem pasa lutalica

Post by radiša »

Osisas ga na celavo ako ih dobije da bude ko vin dizel.
pakica_

#6058 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Bambi_na_kofeinu wrote:
pakica_ wrote:
Kako to sa sircetom, koje sirce?
jabukovo sirce.. jedna mjera sirceta, dvije mjere vode u flasicu sa pumpicom, naprsces kerove i rahat u travu do vrata.. ja svojima to evo trecu godinu koristim i da kucnem u drvo, nikad ni buhe ni krpelja..
moze i u lavor da se to zbucka, pa da se kerovi krpom prebrisu.. ujedno ih i okupa, smrad sirceta ispari jako brzo pa nemaju onaj vonj mokrog kera, dlaka sija, a nema baja..
dobro je i lavandino ulje protiv baja isto..
Bambi_na_kofeinu

#6059 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

Super, hvala :thumbup:
MJAU - da

#6060 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

sizifinho wrote:14 dana odmora od one dosade

ja ne branim kera, da moje dijete ujede odmah bih ga upucao, istog trena...
imam pse, volim pse, ali kad cuko pokaze da je spreman ujesti, ne znam ti sta da si mu uradio- odmah na eutanaziju. Jer ako pas i poslije dobrog tretiranja misli da je alfa, odmah mu treba pokazati alfa raspad!

Sad kad je ovo receno, krivim roditelje sto pustaju djecu nepoznatim psima. Nije mi se jednom desilo da vodam cuku i dijete se zaleti da ga pomazi... i onda ja moram trzat svog cuku, jer ipak ne bih da snosim krivicu ako se nesto desi- a roditelj napravi facu tipa "nece ti ga pojesti"
U mom naselju ima jedna lutalica koju ljudi paze i cuvaju i djeca se igraju s njim... ali nije to igra kao igra, djetetu se ne svidja sto recimo cuko ode da se sunca, sto se ne igra pa ga nabije nogom, baci kamen, flasu..
ko god kaze da djeca, pogotovo ona razmazena, ovo ne rade...laze.
Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da dijete pridje psu
kraj price
Poenta je da ako si odgovoran roditelj, ne smiješ djecu učiti da zlostavljaju životinje, nego im treba reći da su i životinje živa bića imaju dušu i ne trebaju se tući, izazivati vraga i sl. Stoji to tvoje, ti si normalan, eutanazija za agresivnog psa, ali pogledaj ove komentare i da jeste agresivan, neki psi nisu agresivni prema onom ko ih hrani i oni bi se tukli i svađali oko agresivnog psa :? Djeca znaju biti bezobrazna, da se ibretiš, ali nije isto odrastati sa mahalskim cukom i nije isto odrastati među čoporima uličnih pasa, određena mjesta u gradu zaista izgledaju kao ciganska naselja, nije to u redu.
ST11

#6061 Re: Problem pasa lutalica

Post by ST11 »

radiša wrote:
Osisas ga na celavo ako ih dobije da bude ko vin dizel.
Sva čast, najbolji komentar ever pročitan na bilo kojem forumu. Smijem se več deset minuta ...
Hemera

#6062 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

ak se ne varam u ovom parku stoji tabla da je zabranjeno izvođenje pasa,a slika dokazuje suprotno,doduše ovi nemaju vlasnika,ili možda imaju u dog''s trust fondaciji :D

Image

ps
tema nisu turisti na slici,samo je slika skinuta sa članka,da ne bude zabune
http://www.avaz.ba/clanak/175859/sarajl ... -setaliste
starii

#6063 Re: Problem pasa lutalica

Post by starii »

preko puta stomatologije leglo jedno 20 lutalica pa ako zna ko broj ovih iz dog trusta il higijenskog servisa nek ih zove i nek vode sebi kuci...
5 0 5

#6064 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

starii wrote:preko puta stomatologije leglo jedno 20 lutalica pa ako zna ko broj ovih iz dog trusta il higijenskog servisa nek ih zove i nek vode sebi kuci...
033 83 76 49
mirza_15

#6065 Re: Problem pasa lutalica

Post by mirza_15 »

Ne mogu da vjerujem da se doslo do poredjenja cuka i djece. Ludiloooo. Ima par dobrih komentara, ali optuzivati djecu za ujede pasa. Hahaha. Bolesno. Nego sta cemo sa pravima janjadi, kokosi, teladi itd. Jel' se pojeo koji cevap danas?
Seoskivaralica

#6066 Re: Problem pasa lutalica

Post by Seoskivaralica »

Naslovnica wrote:

imam pse, volim pse, ali kad cuko pokaze da je spreman ujesti, ne znam ti sta da si mu uradio- odmah na eutanaziju. Jer ako pas i poslije dobrog tretiranja misli da je alfa, odmah mu treba pokazati alfa raspad!

Sad kad je ovo receno, krivim roditelje sto pustaju djecu nepoznatim psima. Nije mi se jednom desilo da vodam cuku i dijete se zaleti da ga pomazi... i onda ja moram trzat svog cuku, jer ipak ne bih da snosim krivicu ako se nesto desi- a roditelj napravi facu tipa "nece ti ga pojesti"
U mom naselju ima jedna lutalica koju ljudi paze i cuvaju i djeca se igraju s njim... ali nije to igra kao igra, djetetu se ne svidja sto recimo cuko ode da se sunca, sto se ne igra pa ga nabije nogom, baci kamen, flasu..
Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da cuko pridje psu
kraj price
U većini se slažem, ali pazi sada.
Kod nas na Alipašinom u B-Fazi ima 2-3 ove pacijentice što hrane lutalice, i ko tamo živi zna na šta to liči. Neki dan gledam sa balkona, djeca se igraju, ali ne smiju na tobogan jer ispod tobogana u pijesku spavaju 2 lutalice.
Mislim...
Kontaktirao sam LOKOM da nešto urade po pitanju tih desetak kerova koji urdiniraju u krugu 200x200m, ali još ništa se nije desilo.
Pacijentice im istresaju hranu po travnjacima, napravile im brloge ispod balkona, ama ko da drže azil na otvorenom, među zgradama.
I kako ja da odbranim dijete da mu ne priđe pas, kada su ti psi tu svoji na svome?
Da rastjeram kerove, biće "šta ih diraš, krvolok, ovo-ono".
A da ništa ne radim...istjeraše kerovi djecu iz parka.
Fuj do čega su nas doveli.
Ma kuku nama sa nama.....

Al ovo me trznu , ono ko uriniraju kad jok..... :zoka: :lol:
Hemera

#6067 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

ordiniraju :mrgreen:
Naslovnica

#6068 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Seoskivaralica wrote:
Naslovnica wrote:

Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da cuko pridje psu
kraj price
U većini se slažem, ali pazi sada.
Kod nas na Alipašinom u B-Fazi ima 2-3 ove pacijentice što hrane lutalice, i ko tamo živi zna na šta to liči. Neki dan gledam sa balkona, djeca se igraju, ali ne smiju na tobogan jer ispod tobogana u pijesku spavaju 2 lutalice.
Mislim...
Kontaktirao sam LOKOM da nešto urade po pitanju tih desetak kerova koji urdiniraju u krugu 200x200m, ali još ništa se nije desilo.
Pacijentice im istresaju hranu po travnjacima, napravile im brloge ispod balkona, ama ko da drže azil na otvorenom, među zgradama.
I kako ja da odbranim dijete da mu ne priđe pas, kada su ti psi tu svoji na svome?
Da rastjeram kerove, biće "šta ih diraš, krvolok, ovo-ono".
A da ništa ne radim...istjeraše kerovi djecu iz parka.
Fuj do čega su nas doveli.
Ma kuku nama sa nama.....

Al ovo me trznu , ono ko uriniraju kad jok..... :zoka: :lol:
Šta je smiješno, to što sam napravio typo grešku ili nešto drugo, daj reci da se svi smijemo.
pakica_

#6069 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

mirza_15 wrote:Ne mogu da vjerujem da se doslo do poredjenja cuka i djece. Ludiloooo. Ima par dobrih komentara, ali optuzivati djecu za ujede pasa. Hahaha. Bolesno. Nego sta cemo sa pravima janjadi, kokosi, teladi itd. Jel' se pojeo koji cevap danas?
ma ko poredi, nije to isto nikad :lol:
Image
Hemera

#6070 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

http://www.avaz.ba/clanak/175993/u-kriv ... tri-godine

Udruženja za zaštitu životinja nigdje ni na mapi,za ovakve i slične slučajeve.
MJAU - da

#6071 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Hemera wrote:http://www.avaz.ba/clanak/175993/u-kriv ... tri-godine

Udruženja za zaštitu životinja nigdje ni na mapi,za ovakve i slične slučajeve.
Nemaju oni vremena da se bave krivolovom, jer nisu plaćeni za to. Pačad nakotiš, paypal i eto love samo tako. Cigani, pusti.
Zastozato

#6072 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Radi li Lokom ovih dana na terenu? Zovemo ih u mojoj ulici svaki dan, oni svaki put obecaju da ce doci, ali od toga nista.
skuterumoj

#6073 Re: Problem pasa lutalica

Post by skuterumoj »

Mene je jedan pas koji nije lutalica malo gricnuo u jednom malom crnom autu. Halalio sam mu. Cak sam bio ponuden od vlasnika da odemo do doktora
ako treba.
Ja zahvalio, rekao da ne treba.
Hemera

#6074 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Ima jedan lik počesto dođe sa svojom skršenom Toyotom i parkira u blizini Istiklal džamije i izvodi nekakve cuke iz gepeka,mislim da ih ima 4-5, na livadu,a auto ostavi da se lufta.

Toyota(ne znam koja tačno tipa) registarskih tablica Kxx-E-644,sive boje, smrskane šajbe kako prednje tako i zadnje koja je lijepljena selotejpom kao i neki dijelovi limarije(znači iako je tako polupana) nije stari automobil u pitanju nego noviji.

Eh sad,među njima sam vidjela cukicu malog crnog vuče se jadničak samo na prednjim šapicama,dok mu zadnje dvije nisu " u funkciji",vidi se da psu treba pomoći medicinski ako se može,ali ta predmetna budala očito ima nekih problema,pa vjerovatno ga možda i neko zna.
Ne djeluju da su divlji po ponašanju,jednom sam vidjela i da ih hrani kako ih izvede na livadu,ali ovaj mali sam zna doći do auta i ući u njega...

Žalosno da očito mahniti idiot ima priliku da pse vuca sa sobom,pa ovi dog police department nek se pozabave i takvim slučajevima očitog zlostavljanja i zanemarivanja životinja.
Officer Crabtree

#6075 Re: Problem pasa lutalica

Post by Officer Crabtree »

Locked