sizifinho wrote:14 dana odmora od one dosade
ja ne branim kera, da moje dijete ujede odmah bih ga upucao, istog trena...
imam pse, volim pse, ali kad cuko pokaze da je spreman ujesti, ne znam ti sta da si mu uradio- odmah na eutanaziju. Jer ako pas i poslije dobrog tretiranja misli da je alfa, odmah mu treba pokazati alfa raspad!
Sad kad je ovo receno, krivim roditelje sto pustaju djecu nepoznatim psima. Nije mi se jednom desilo da vodam cuku i dijete se zaleti da ga pomazi... i onda ja moram trzat svog cuku, jer ipak ne bih da snosim krivicu ako se nesto desi- a roditelj napravi facu tipa "nece ti ga pojesti"
U mom naselju ima jedna lutalica koju ljudi paze i cuvaju i djeca se igraju s njim... ali nije to igra kao igra, djetetu se ne svidja sto recimo cuko ode da se sunca, sto se ne igra pa ga nabije nogom, baci kamen, flasu..
ko god kaze da djeca, pogotovo ona razmazena, ovo ne rade...laze.
Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da dijete pridje psu
kraj price
Poenta je da ako si odgovoran roditelj, ne smiješ djecu učiti da zlostavljaju životinje, nego im treba reći da su i životinje živa bića imaju dušu i ne trebaju se tući, izazivati vraga i sl. Stoji to tvoje, ti si normalan, eutanazija za agresivnog psa, ali pogledaj ove komentare i da jeste agresivan, neki psi nisu agresivni prema onom ko ih hrani i oni bi se tukli i svađali oko agresivnog psa

Djeca znaju biti bezobrazna, da se ibretiš, ali nije isto odrastati sa mahalskim cukom i nije isto odrastati među čoporima uličnih pasa, određena mjesta u gradu zaista izgledaju kao ciganska naselja, nije to u redu.