Sirija
- dječak sa šibicama
#6051 Re: Sirija
Gadno je kad si sa druge strane, i ujutro u zoru cujes da ih pale, zagrijavaju, znas da ce na tebe, a imaju ih ko u prici

-
sarajevoxxxx
#6052 Re: Sirija
Homs: Režimske snage teškom artiljerijom i minobacaćima žestoko granatiraju dijelove Homsa koji su okruženju
-
sarajevoxxxx
#6053 Re: Sirija
Hama: U kvartu Hamidije traju nasumićna hapšenja Sirijaca od strane režimskih snaga
http://www.facebook.com/Hamahnn?hc_location=stream
http://www.facebook.com/Hamahnn?hc_location=stream
-
sarajevoxxxx
#6054 Re: Sirija
Hama: Režimske snage 5 Sirijaca seljaka javno pogubili te spalili njihova tijela na vojnom punktu Al Sakajlabije nakon njihovog povratka iz Idliba.
- Herr Flick
#6055 Re: Sirija
T-72 tenkovi koji su vecina u SAA trose oko 500l na 100 kmBlack swan wrote:koliko li tenk troši u ovakvim borbama
jes mu gadan zvuk kad se kreće brrr
-
sarajevoxxxx
#6056 Re: Sirija
Dera, tafes: Režimskim snagama u Tafesu pomoć stiže padobranima
- Jutros su režimske snage na području Tafesa u Deri iz helikoptera bacali padobrane namijenjene ostatku režimskih vojnika koji se nalaze u tome gradu
- Jutros su režimske snage na području Tafesa u Deri iz helikoptera bacali padobrane namijenjene ostatku režimskih vojnika koji se nalaze u tome gradu
- dječak sa šibicama
#6057 Re: Sirija
Ne ide bez oklopa, ovi se skrivaju kao pacovi po unistenim zgradama, tunelima, kako rasturiti snajpersko gnijezdo nego granatom iz tenka.Herr Flick wrote:T-72 tenkovi koji su vecina u SAA trose oko 500l na 100 kmBlack swan wrote:koliko li tenk troši u ovakvim borbama
jes mu gadan zvuk kad se kreće brrr![]()
..Inace borba u gradu sa tenkovima bez velikog broja pjesadije kao podrske je ravna samoubistvu,pa tako imas bezbroj klipova unistenih tenkova na youtubu
![]()
Ionako imaju reaktivni oklop, pa ni svaki pogodak erpidzija ne znaci da je tenk unisten, a i kad ga uniste, posada uglavnom prezivi.
Bolje rizikovati oklop, nego ljude. Ionako SAA ima tenkova za izvoz.
-
sarajevoxxxx
#6058 Re: Sirija
Hapšenje studenata na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Damasku
(edit)- Nakon što su se studenti pojavili da podignu kartice za državni ispit koji će se održati u subotu 05.10. 2013. nekolicina je uhapšena od strane režimske policije a potom odvedena u nepoznatom pravcu.
http://www.facebook.com/DAMASCUS.D.N.N? ... arget_id=0
(edit)- Nakon što su se studenti pojavili da podignu kartice za državni ispit koji će se održati u subotu 05.10. 2013. nekolicina je uhapšena od strane režimske policije a potom odvedena u nepoznatom pravcu.
http://www.facebook.com/DAMASCUS.D.N.N? ... arget_id=0
Last edited by sarajevoxxxx on 03/10/2013 15:19, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#6059 Re: Sirija
Zavisi,RPG-29 ce unistiti svaki tenk bez obzira na oklopdječak sa šibicama wrote:
Ne ide bez oklopa, ovi se skrivaju kao pacovi po unistenim zgradama, tunelima, kako rasturiti snajpersko gnijezdo nego granatom iz tenka.
Ionako imaju reaktivni oklop, pa ni svaki pogodak erpidzija ne znaci da je tenk unisten, a i kad ga uniste, posada uglavnom prezivi.
Bolje rizikovati oklop, nego ljude. Ionako SAA ima tenkova za izvoz.
Gledaj od 7:11
Last edited by Herr Flick on 03/10/2013 15:21, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#6060 Re: Sirija
Palo selo Al Zarureh !
- madner
#6061 Re: Sirija
Padobrane bacali, mislim da se spremaju za vazdusni desant.sarajevoxxxx wrote:Dera, tafes: Režimskim snagama u Tafesu pomoć stiže padobranima
-
muzicar_iz_parka
#6062 Re: Sirija
Ja bi zamolio Sirijce i ostale koji ratuju da obustave vatru do 15.10, mi smo sada prezauzeti popisom pa ne možemo pisat ovdje.
Unaprijed zahvalna, uprava vodovoda.
-
sarajevoxxxx
#6063 Re: Sirija
- FSA je zauzela selo Al Zarureh te vočnjake koji se nalaze u ukolici sela. Zarureh je mjesto u pokrajini Kanajtara i dugo vremena su režimske snage stacionirane u selu bile u okruženju. Danas je počela akcija oslobađanja sela koju je predvodio brigadir FSA Abdulah Al Bešir te uspješno završena. Zarureh u potpunosti kontrolišu snage FSA.
https://www.facebook.com/golanrebels?filter=3
https://www.facebook.com/golanrebels?filter=3
- Challenger__
#6064 Re: Sirija
- sad bi trebalo crtati ovim provincijalnim dušama da su MMF i WB (svjetska banka) usred rata, a prije afere sa hemijom, nudile ogromne pare sirijskoj vladi, a da je vlada to odbila, jer joj ne pada na pamet da ulazi u dužničko ropstvo. Pa im ona treba crtati da prije ovog rata Sirija nije dugovala niti jedan jedini cent ovim bankarskim gangstarima. Pa im onda trebati zašto su gangsteri, pa da da su to - ne američki - nego u osnovi privatni fondovi. Pa im onda treba crtati da ti fondovi imaju posebne političke agende koje su u direktnoj suprotnosti interesima bilo kog naroda i države, što je detaljno obrađeno i elaborirano ekspertnim analizama i na zapadu i na istoku;
- uzalud, provincijske duše ništa ne razumiju, one u Siriji traže "četnike" i one "naše", u sred složene i neuporedive zemlje, u sred kompleksnog Bliskog istoka, u sred kompleksnog globusa.
- pa bi onda (kada ostvare tu papansku agendu) sitne duše da protekfire sagovornike, a ne znaju da ni mnogo bolji od njih to nisu uspjeli, da se uzaludno zalijeću u svoj sitnodušni provincijski poduhvat;
Uzalud, njima, provincijalnim sitnim dušama (intelektualna a ne geografska kategorija) nema spasa.
- uzalud, provincijske duše ništa ne razumiju, one u Siriji traže "četnike" i one "naše", u sred složene i neuporedive zemlje, u sred kompleksnog Bliskog istoka, u sred kompleksnog globusa.
- pa bi onda (kada ostvare tu papansku agendu) sitne duše da protekfire sagovornike, a ne znaju da ni mnogo bolji od njih to nisu uspjeli, da se uzaludno zalijeću u svoj sitnodušni provincijski poduhvat;
Uzalud, njima, provincijalnim sitnim dušama (intelektualna a ne geografska kategorija) nema spasa.
- Challenger__
#6065 Re: Sirija
muzicar_iz_parka wrote:Ja bi zamolio Sirijce i ostale koji ratuju da obustave vatru do 15.10, mi smo sada prezauzeti popisom pa ne možemo pisat ovdje.
- Challenger__
#6066 Re: Sirija
Molim izvor za ovo.sarajevoxxxx wrote:Hama: Režimske snage 5 Sirijaca seljaka javno pogubili te spalili njihova tijela na vojnom punktu Al Sakajlabije nakon njihovog povratka iz Idliba.
-
Avetinho
#6067 Re: Sirija
Nekima treba crtati da je Siriji OPROSTENO 90% duga, a da je Pitin za malo Asadove guze otplatio ostatak.Challenger__ wrote:- sad bi trebalo crtati ovim provincijalnim dušama da su MMF i WB (svjetska banka) usred rata, a prije afere sa hemijom, nudile ogromne pare sirijskoj vladi, a da je vlada to odbila, jer joj ne pada na pamet da ulazi u dužničko ropstvo. Pa im ona treba crtati da prije ovog rata Sirija nije dugovala niti jedan jedini cent ovim bankarskim gangstarima. Pa im onda trebati zašto su gangsteri, pa da da su to - ne američki - nego u osnovi privatni fondovi. Pa im onda treba crtati da ti fondovi imaju posebne političke agende koje su u direktnoj suprotnosti interesima bilo kog naroda i države, što je detaljno obrađeno i elaborirano ekspertnim analizama i na zapadu i na istoku;
- Challenger__
#6068 Re: Sirija
Ko im je otpisao dug?
-
sarajevoxxxx
#6069 Re: Sirija
JedinicaFSA Liva Derul Islam u Istočnoj Guti oborila režimski izviđački avion !
-
Avetinho
#6070 Re: Sirija
Ne da mi se ni za koga vrsiti pretragu o tacnim brojevima po internetu, trenutno imam pametnija posla. Probaj u Google -- Syria Economy ili nesto slicno.Challenger__ wrote:Ko im je otpisao dug?
- Challenger__
#6071 Re: Sirija
Nema potrebe da guglam znam tačno strukturu sirijskih dugovanja (kao prema RF, npr): Sirija MMF-u nije dugovala niti jedan jedini cent.
Vozdra.
Vozdra.
-
Avetinho
#6072 Re: Sirija
Pa koliko je Putin oprostio svom drvenom lutku za malo guze.Challenger__ wrote:Nema potrebe da guglam znam tačno strukturu sirijskih dugovanja (kao prema RF, npr): Sirija MMF-u nije dugovala niti jedan jedini cent.
Vozdra.
- Challenger__
#6073 Re: Sirija
Ne "Putin" nego ruska država, još davne 2005. Otpisali (halali li) su im ni manje ni više nego 13. milijardi USD, a ostatak (oko 3 milijarde) reprogramirali po idealnim uslovima, faktički ih pretvorili u potencijalni investiciono-razvojni fond preko ruskih banaka u Siriji. Što naravno nema blage veze sa MMF i WB.
Sad ja više nemam vremena.
Adio.
Sad ja više nemam vremena.
Adio.
- Klavikula
#6074 Re: Sirija
otpisivanje sirijskog duga. lijepa tema u kojoj se moze vidjeti sustinska razlika izmedju kauboja i Rusije
helem, dug je otpisan zarad interesa i jedne i druge strane, odnosno ide na ruku i jednima i drugima.
helem, dug je otpisan zarad interesa i jedne i druge strane, odnosno ide na ruku i jednima i drugima.
-
Avetinho
#6075 Re: Sirija
Jah. Putin dobije guze, a Putinov drveni lutak para.
Najstarija profesija.
Najstarija profesija.