Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- MehmedPasaMoric
#6051 Re: Jadi nas nezaposlenih
A jel iko od vas sto ovde kukate pokusao pokrenuti neki mali biznis za koji ne treba vise od hiljadu-dvije pocetnog kapitala, npr dropshipping, freelancing, otkup sira od seljaka i prodaja na pijaci, auto otpad, auto praonica, itd? Ili se zivot mora zivjeti iskljucivo po provjerenoj komunistickoj mantri rodis se, ides u skolu, sjedis u kancelariji do penzije i potom umres?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#6052 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jesi li ti? Ja jesam. Zakla država nametima.
Komunistička mantra
na zapadu su inače svi uspješni poduzetnici i obrću kapital uspješnim privatnim biznisima
Daj ti nezaposlenom koji nema za računa platiti par hiljada da oproba...
Komunistička mantra
-
Hakiz
#6053 Re: Jadi nas nezaposlenih
To ti je besmisleno pitanje. Naime, oni koji su spremni, sposobni, predodređeni itd da nešto rade, to će raditi. A kako smo svi različiti, ne možeš nikoga kriviti što ne radi ono šta drugi rade.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:19 A jel iko od vas sto ovde kukate pokusao pokrenuti neki mali biznis za koji ne treba vise od hiljadu-dvije pocetnog kapitala, npr dropshipping, freelancing, otkup sira od seljaka i prodaja na pijaci, auto otpad, auto praonica, itd? Ili se zivot mora zivjeti iskljucivo po provjerenoj komunistickoj mantri rodis se, ides u skolu, sjedis u kancelariji do penzije i potom umres?
Imaš adrenalinske ovisnike, a adrenalinska ovisnost se ne odražava samo u fizičkom smislu (da se bave nekim aktivnostima koje izazivaju uzbuđenje, trke, alpinizam itd), nego se odražava i u spremosti na rizik. Pa će neko rizikovati kuću u kojoj živi da digne kredit i finansira svoj biznis. I onda oni koji uspiju, o njima čitamo. Ali, na svakog tog koji uspije ima mnogo njih koji ne uspiju pa ostanu i bez biznisa i bez kuće. A tada onaj koji je uspio dođe i kaže "Što i vi niste tako". Nismo svi adrenalinski ovisnici, jedan od razloga, ne želimo da postanemo beskućnici.
Ljudi nisu mašine, i razni razlozi, razne psihologije im uvjetuju postupke. To "Ako ja mogu, mogu svi" je u suštini arogantan stav. A i uništava ljepotu različitosti.
- MehmedPasaMoric
#6054 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja govorim o malom biznisu, kakva prodaja kuce? Kupi maske za mobitele na Alibabi za 20 centi po komadu, prodaji ih za 2 marke na OLXu, eto zarade bez ikakvih nameta. Kupi fidzet spinere i prodaji ispred skole. Kupi Golfa 2 za 500 maraka, ostavi dobre dijelove, stakla, plastike i stavi ih na OLX, ostalo isjeci i prodaj u gvozdje za 400 maraka.Hakiz wrote: ↑28/03/2022 17:28To ti je besmisleno pitanje. Naime, oni koji su spremni, sposobni, predodređeni itd da nešto rade, to će raditi. A kako smo svi različiti, ne možeš nikoga kriviti što ne radi ono šta drugi rade.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:19 A jel iko od vas sto ovde kukate pokusao pokrenuti neki mali biznis za koji ne treba vise od hiljadu-dvije pocetnog kapitala, npr dropshipping, freelancing, otkup sira od seljaka i prodaja na pijaci, auto otpad, auto praonica, itd? Ili se zivot mora zivjeti iskljucivo po provjerenoj komunistickoj mantri rodis se, ides u skolu, sjedis u kancelariji do penzije i potom umres?
Imaš adrenalinske ovisnike, a adrenalinska ovisnost se ne odražava samo u fizičkom smislu (da se bave nekim aktivnostima koje izazivaju uzbuđenje, trke, alpinizam itd), nego se odražava i u spremosti na rizik. Pa će neko rizikovati kuću u kojoj živi da digne kredit i finansira svoj biznis. I onda oni koji uspiju, o njima čitamo. Ali, na svakog tog koji uspije ima mnogo njih koji ne uspiju pa ostanu i bez biznisa i bez kuće. A tada onaj koji je uspio dođe i kaže "Što i vi niste tako" Nismo svi adrenalinski ovisnici, jedan od razloga, ne želimo da postanemo beskućnici.
Ljudi nisu mašine, i razni razlozi, razne psihologije im uvjetuju postupke. To "Ako ja mogu, mogu svi" je u suštini arogantan stav. A i uništava ljepotu različitosti.
Problem je sto ce Bosnjo radije pristati na sigurnih 600 maraka mjesecno nego na zaradu od 5000 maraka za koju treba imati ideju i uci u rizik
-
Hakiz
#6055 Re: Jadi nas nezaposlenih
Misliš sa registrovanom firmom, izdavanjem fiskalnog računa, da sebi uplaćuješ doprinose itd ili...MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:34Ja govorim o malom biznisu, kakva prodaja kuce? Kupi maske za mobitele na Alibabi za 20 centi po komadu, prodaji ih za 2 marke na OLXu, eto zarade bez ikakvih nameta. Kupi fidzet spinere i prodaji ispred skole. Kupi Golfa 2 za 500 maraka, ostavi dobre dijelove, stakla, plastike i stavi ih na OLX, ostalo isjeci i prodaj u gvozdje za 400 maraka.Hakiz wrote: ↑28/03/2022 17:28
To ti je besmisleno pitanje. Naime, oni koji su spremni, sposobni, predodređeni itd da nešto rade, to će raditi. A kako smo svi različiti, ne možeš nikoga kriviti što ne radi ono šta drugi rade.
Imaš adrenalinske ovisnike, a adrenalinska ovisnost se ne odražava samo u fizičkom smislu (da se bave nekim aktivnostima koje izazivaju uzbuđenje, trke, alpinizam itd), nego se odražava i u spremosti na rizik. Pa će neko rizikovati kuću u kojoj živi da digne kredit i finansira svoj biznis. I onda oni koji uspiju, o njima čitamo. Ali, na svakog tog koji uspije ima mnogo njih koji ne uspiju pa ostanu i bez biznisa i bez kuće. A tada onaj koji je uspio dođe i kaže "Što i vi niste tako" Nismo svi adrenalinski ovisnici, jedan od razloga, ne želimo da postanemo beskućnici.
Problem je sto ce Bosnjo radije pristati na sigurnih 600 maraka mjesecno nego na zaradu od 5000 maraka za koju treba imati ideju i uci u rizik
- MehmedPasaMoric
#6056 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne mislim. Hiljadu puta sam nasuo gorivo i za isto nisam dobio racun, eto bas ce nekog interesovati da li ti dajes racun za pisljivu masku od 2 marke. Od doprinosa ionako neces imati koristi jer ce se penzioni sistem u drzavi staraca urusiti prije nego ti docekas da odes u penziju. Dakle to su sve samo izgovori za nerad i nebicioznost, cekaju pola zivota na kancelarijski posao i onda se sa 40 kuka cude sto ih niko nece za skladistara jer nemaju radnog iskustvaHakiz wrote: ↑28/03/2022 17:36Misliš sa registrovanom firmom, izdavanjem fiskalnog računa, da sebi uplaćuješ doprinose itd ili...MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:34
Ja govorim o malom biznisu, kakva prodaja kuce? Kupi maske za mobitele na Alibabi za 20 centi po komadu, prodaji ih za 2 marke na OLXu, eto zarade bez ikakvih nameta. Kupi fidzet spinere i prodaji ispred skole. Kupi Golfa 2 za 500 maraka, ostavi dobre dijelove, stakla, plastike i stavi ih na OLX, ostalo isjeci i prodaj u gvozdje za 400 maraka.
Problem je sto ce Bosnjo radije pristati na sigurnih 600 maraka mjesecno nego na zaradu od 5000 maraka za koju treba imati ideju i uci u rizik![]()
-
Hakiz
#6057 Re: Jadi nas nezaposlenih
Radno iskustvo:MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:41Ne mislim. Hiljadu puta sam nasuo gorivo i za isto nisam dobio racun, eto bas ce nekog interesovati da li ti dajes racun za pisljivu masku od 2 marke. Od doprinosa ionako neces imati koristi jer ce se penzioni sistem u drzavi staraca urusiti prije nego ti docekas da odes u penziju. Dakle to su sve samo izgovori za nerad i nebicioznost, cekaju pola zivota na kancelarijski posao i onda se sa 40 kuka cude sto ih niko nece za skladistara jer nemaju radnog iskustva![]()
Prodaja maski za telefon na crno.
Odlično
-
zippoo87
#6058 Re: Jadi nas nezaposlenih
Je li ti se zena zaposlila u BiH ?Rothmans wrote: ↑27/03/2022 08:04Cista glupost. Zena mi se zaposlila prosli mjesec nakon slanja 5 molbi na mail. Sutradan i prekosutra zvale 3 firme od 5 . Extra radno mjesto za njene kvalifikacije.Lajavikrelac wrote: ↑26/03/2022 23:56
Da ti odgovoriim jednim starim postom sa teme, za koji i ja mogu iz ličnog iskustva potvrditi da je tačan:
![]()
Kao sto vec jednom rekoh, tema je leglo neradnika i ljudi koji bi uz skromne vjestine i znanje koje mogu ponuditi da odmah zaduze firmin auto, imaju slobodan vikend i platu milju i po. Sipak
Naravno, jest dosta lakse kada te neko preporuci i garantuje za tebe , al' ako vec nemas nikog ispalis se medju ljude pa kad bi radio najzadnji poso na svijetu.
- fortaleza
#6059 Re: Jadi nas nezaposlenih
Loše je to, minimalac je oko 5500 kn. Ovo što si naveo je baš izrabljivanje.
Edit: aha ovo je tjedna plaća, znači 4000 KM mjesec.
Last edited by fortaleza on 28/03/2022 18:00, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
#6060 Re: Jadi nas nezaposlenih
MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:34 Ja govorim o malom biznisu, kakva prodaja kuce? Kupi maske za mobitele na Alibabi za 20 centi po komadu, prodaji ih za 2 marke na OLXu, eto zarade bez ikakvih nameta. Kupi fidzet spinere i prodaji ispred skole. Kupi Golfa 2 za 500 maraka, ostavi dobre dijelove, stakla, plastike i stavi ih na OLX, ostalo isjeci i prodaj u gvozdje za 400 maraka.

-
zippoo87
#6061 Re: Jadi nas nezaposlenih
Bubas kao maksim po diviziji.Sve ovo sto ti pricas se moze raditi ali na sitno...ako pocnes da se silis,eto SIPE na vratima.Ako hoces da te spojim sa par likova sa olxa,koji su tako tusili maskice i sicu i ono uplate na racun po par KM...pa te algoritam u SIPI prepozna i hop...odakle pare i blokada racuna.Isto te sada mogu uhfatiti preko brze poste...samo zatraze poslate pakete na tvoje ime...i eto ga.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:41Ne mislim. Hiljadu puta sam nasuo gorivo i za isto nisam dobio racun, eto bas ce nekog interesovati da li ti dajes racun za pisljivu masku od 2 marke. Od doprinosa ionako neces imati koristi jer ce se penzioni sistem u drzavi staraca urusiti prije nego ti docekas da odes u penziju. Dakle to su sve samo izgovori za nerad i nebicioznost, cekaju pola zivota na kancelarijski posao i onda se sa 40 kuka cude sto ih niko nece za skladistara jer nemaju radnog iskustva![]()
Kod nas se ovdje jos i moze debelo raditi na crno i muljati ali ne smijes biti pohlepan a to znaci da od toga onda ne mozes zivjeti...jer moras zaradjivati barem 1000 KM od toga,da bi pregurao mjesec plus imati jos par hiljada za nabavu.A recimo,kako ces naruciti 2000 maskica sa alibabe a da ne platis carinu i porez,jer cim je veca kolicina robe,odmah ti se rokaju dadzbine,jer se zna da ide za preprodaju.
Dakle ti pricas o materiji o kojoj veze nemas a kao dajes savjet.
Idite ti i Rothmans na kafu,ocito imate slican nacin razmisljanja i mentalni sklop,mozda smislite kakav biznis pa zaposlite kojeg forumasa
Last edited by zippoo87 on 28/03/2022 18:07, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
#6062 Re: Jadi nas nezaposlenih
A šta je sa ljudima koji imaju poprilično iskustva, ne u kancelariji, pa ne mogu naći posao mjesecima jer su za naše robovlasnike prestari čim pređu 30 i prekvalifikovani ako imaju iole više od tri razreda srednje? Do juče bez fakulteta nisi mogao dobiti čestit posao (štela se podrazumijeva), samo se nudilo konobarisanje, skladište i zaštitari? Jesi li ti pao s Marsa?MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:41
Od doprinosa ionako neces imati koristi jer ce se penzioni sistem u drzavi staraca urusiti prije nego ti docekas da odes u penziju. Dakle to su sve samo izgovori za nerad i nebicioznost, cekaju pola zivota na kancelarijski posao i onda se sa 40 kuka cude sto ih niko nece za skladistara jer nemaju radnog iskustva![]()
Znaš dođeš u firmu na razgovor, radno mjesto u računovodstvu i poneseš diplomu, kada te upita šta si radio ti kažeš nisam bio lijen ko neki nosao sam tacnu, brao voće, istovarao kamione, prodavao na piku...eto ja bi da konkurišem kod vas jer mi je 32 godine i napukla mi je kičma od rmbanja pa i ako može u struci radio jest da nemam dana staža al sam vrijedan...
Što ne mogu ovih pametnjakovića sa državne sise i wannabe biznismena
-
zippoo87
#6063 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zavisi od radne pozicije,nije rekao sta bi radio i gdje bi radio.Ako su ovi veliki hotelski lanci i tako to,tu su losi uslovi skroz i mala para.Ako nadjes privatno kao konobar ili sanker ili koktel majstor...plata je puno veca.
Dogovorio sam i ja evo uslove za sezonu Hr i ovu godinu...imao nekoliko ponuda...preporuka sve a zvali me opet i ovi bivsi poslodavci,povecali platu 50% ali sam odbio to...idem na drugu lokaciju,imam i tamo prijatelje sa kojima cu raditi ,tako da mi dodje na isto .
- Domaci izdajnik
#6064 Re: Jadi nas nezaposlenih
@zippoo87 poznanik mi je tako valjao telefone po piku, razradio posao, novi uređaji, davao garanciju, gledao da sve bude legalno i uredno. Jedan dan - bup! Poziv u muriju
Nekoliko telefona što je prodao su ukradeni, pronađeni po imei broju i svi kupljeni kod njega...srećom ima uredne račune i papire od koga je kupio pa nije on kriv i neće popušiti krivičnu, ali ljudi koji su naguženi hoće svoje pare. Prosječna cijena oko 600 KM po telefonu, pa ti vidi kako se naglavio...
Ovaj drugi je kupovao u Kini telefone i opremu i valjao a piku, samo odjednom nestao sa radara. Klepila ga poreska i murija zbog valjanja robe na crnjaka
Ovaj drugi je kupovao u Kini telefone i opremu i valjao a piku, samo odjednom nestao sa radara. Klepila ga poreska i murija zbog valjanja robe na crnjaka
-
zippoo87
#6065 Re: Jadi nas nezaposlenih
Moj zakljucak je da svako moze raditi ali ako pristane na jadne uslove koji mu se nude.Dakle da odmah potpises da si smece na koje svi mogu pljuvati,psovati,izivljavati se,jos ako skonta kako poslodavac da imas i kredit ,eh ti si idealan...raditi ces 10-12 sati,moguce i na crno a plata ce biti max 700 KM sa radnim vremenom od 12 sati.Lajavikrelac wrote: ↑28/03/2022 18:07A šta je sa ljudima koji imaju poprilično iskustva, ne u kancelariji, pa ne mogu naći posao mjesecima jer su za naše robovlasnike prestari čim pređu 30 i prekvalifikovani ako imaju iole više od tri razreda srednje? Do juče bez fakulteta nisi mogao dobiti čestit posao (štela se podrazumijeva), samo se nudilo konobarisanje, skladište i zaštitari? Jesi li ti pao s Marsa?MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:41
Od doprinosa ionako neces imati koristi jer ce se penzioni sistem u drzavi staraca urusiti prije nego ti docekas da odes u penziju. Dakle to su sve samo izgovori za nerad i nebicioznost, cekaju pola zivota na kancelarijski posao i onda se sa 40 kuka cude sto ih niko nece za skladistara jer nemaju radnog iskustva![]()
Znaš dođeš u firmu na razgovor, radno mjesto u računovodstvu i poneseš diplomu, kada te upita šta si radio ti kažeš nisam bio lijen ko neki nosao sam tacnu, brao voće, istovarao kamione, prodavao na piku...eto ja bi da konkurišem kod vas jer mi je 32 godine i napukla mi je kičma od rmbanja pa i ako može u struci radio jest da nemam dana staža al sam vrijedan...
Što ne mogu ovih pametnjakovića sa državne sise i wannabe biznismena![]()
E ovo je idealan kandidat za poslodavca...cak nije uopste bitno da li zna nesto raditi ili ne zna,njegov posao ce obaviti ovi oko njega...bitno je da se on ima na koga izivljavati,psovati,pokazivati silu u firmi.
E ko na ovo pristaje,evo neka preseli u Gracanicu...ima posla u svakoj firmi.
Jedino neka skonta kako ce zivjeti od plate,placati stan,racune,dolaziti na posao,jesti,kupiti komad polovne odjece,cipele.
Ima posla ko hoce raditi,ja evo garantujem,cak cu i preporuciti u par firmi.
A ko hoce da bude cisto placen za svoje znanje i zvanje i rad i da ga se postuje kao radnika,sa barem minimalnim uslovima iz ZORa i sa platom koja je barem 200 KM veca od ove koja nije ni za socijale,onda posla nema i takvi su nepozeljni.
Sve dok i u BiH ne dodje vrijeme kada ce poslodavac reci,sta bi bilo pozeljno i dovoljno od mene kao poslodavca da uradim za tebe i da se osjecas ugodno u mojoj firmi i da budes sretan ,zadovoljan i produktivan...do tada ce stanje na trzistu rada biti ovako.
Od ratnih profitera i krezube stoke sa sela koja je pokrenula biznise i koje stite politika,stranka i ostalo...ja ne ocekujem da se oni odreknu 1 KM svoje crne zarade.Iz licnog iskustva,samo uzimaju jos vise i grabe.
Edit:
Sto se inace tice visokotarifne robe...dakle on da bi zaradio 600 KM,morao je podati 10-15 telefona ,da bi zaradio toliko.E sada kada moras vratiti pare za 2-3 takva telefona,nema te nigdje,ode zarada od 2 mjeseca.
Ovde mnogi misle to samo otvoris na piku profil,objavis nesto i to ljudi u redu cekaju da kupuju
Prvo ako nabavis jeftinije robu,odmah je roba rizicna,moguce i ukradena negdje vani ili bilo gdje,cim se ubaci SIM kartica,odmah te mogu detektovati,pa onda koliko moras prodati komada da bi zaradio samo za obrtna sredstva,pa onda koliko ulaganja u svako oglasavanje na olx ili na FB...barem po 10 KM po telefonu da bi ga prodao.Ali uvijek je lakse ne znati,nego znati
Last edited by zippoo87 on 28/03/2022 18:37, edited 3 times in total.
- Domaci izdajnik
#6066 Re: Jadi nas nezaposlenih
Još ako si mrga od 100 kg mišićne mase sa znanjem, kvalifikacijama i iskustvom tek si onda nepoželjan 
-
zippoo87
#6067 Re: Jadi nas nezaposlenih
dupli
Last edited by zippoo87 on 28/03/2022 18:33, edited 1 time in total.
- MehmedPasaMoric
#6068 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da si ti meni ziv i zdrav, moja porodica se bavi privatnim obrtom od 1949 godine, dakle ja sam trece koljeno privatnika i itekako znam o cemu pricam. A ti obilazi firme ratnih profitera i prijavljuj se na konkurse za 6 stoja mjesecno sa sve CVijem i preporukama prethodnih poslodavaca, pa onda malo na forum zakukaj, pa opet obilazi i tako u krug, za boljeg iskreno i nisi, za biznis ipak treba klikerzippoo87 wrote: ↑28/03/2022 18:06Bubas kao maksim po diviziji.Sve ovo sto ti pricas se moze raditi ali na sitno...ako pocnes da se silis,eto SIPE na vratima.Ako hoces da te spojim sa par likova sa olxa,koji su tako tusili maskice i sicu i ono uplate na racun po par KM...pa te algoritam u SIPI prepozna i hop...odakle pare i blokada racuna.Isto te sada mogu uhfatiti preko brze poste...samo zatraze poslate pakete na tvoje ime...i eto ga.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 17:41
Ne mislim. Hiljadu puta sam nasuo gorivo i za isto nisam dobio racun, eto bas ce nekog interesovati da li ti dajes racun za pisljivu masku od 2 marke. Od doprinosa ionako neces imati koristi jer ce se penzioni sistem u drzavi staraca urusiti prije nego ti docekas da odes u penziju. Dakle to su sve samo izgovori za nerad i nebicioznost, cekaju pola zivota na kancelarijski posao i onda se sa 40 kuka cude sto ih niko nece za skladistara jer nemaju radnog iskustva![]()
Kod nas se ovdje jos i moze debelo raditi na crno i muljati ali ne smijes biti pohlepan a to znaci da od toga onda ne mozes zivjeti...jer moras zaradjivati barem 1000 KM od toga,da bi pregurao mjesec plus imati jos par hiljada za nabavu.A recimo,kako ces naruciti 2000 maskica sa alibabe a da ne platis carinu i porez,jer cim je veca kolicina robe,odmah ti se rokaju dadzbine,jer se zna da ide za preprodaju.
Idite ti i Rothmans na kafu,ocito imate slican nacin razmisljanja i mentalni sklop,mozda smislite kakav biznis pa zaposlite kojeg forumasa![]()
-
zippoo87
#6069 Re: Jadi nas nezaposlenih
...
Last edited by zippoo87 on 28/03/2022 18:36, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#6070 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja sam tebi odgovorio konkretno o tvom prijedlogu,da veze nemas o cemu pises i iza toga stojim.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2022 18:30Da si ti meni ziv i zdrav, moja porodica se bavi privatnim obrtom od 1949 godine, dakle ja sam trece koljeno privatnika i itekako znam o cemu pricam. A ti obilazi firme ratnih profitera i prijavljuj se na konkurse za 6 stoja mjesecno sa sve CVijem i preporukama prethodnih poslodavaca, pa onda malo na forum zakukaj, pa opet obilazi i tako u krug, za boljeg iskreno i nisi, za biznis ipak treba klikerzippoo87 wrote: ↑28/03/2022 18:06
Bubas kao maksim po diviziji.Sve ovo sto ti pricas se moze raditi ali na sitno...ako pocnes da se silis,eto SIPE na vratima.Ako hoces da te spojim sa par likova sa olxa,koji su tako tusili maskice i sicu i ono uplate na racun po par KM...pa te algoritam u SIPI prepozna i hop...odakle pare i blokada racuna.Isto te sada mogu uhfatiti preko brze poste...samo zatraze poslate pakete na tvoje ime...i eto ga.
Idite ti i Rothmans na kafu,ocito imate slican nacin razmisljanja i mentalni sklop,mozda smislite kakav biznis pa zaposlite kojeg forumasa![]()
gora sam ja budala sto ulazim u ovakve rasprave sa nekim ko ima dijametralno suportan stav, realno
To cime se tvoja porodica i ti bavite,to je nesto drugo i vjerovatno nema veze sa ovim o cemu pisemo ovdje.
A glede tog da tvoja porodica ima dugo biznis,nije isto naslijediti nesto i odrzavati i stvoriti nesto.
Pokusaj ti uzeti od staraca 5000 KM i pokrenuti svoju firmu,totalno nevezano za to cime se tvoji bave.
Pa nam javi jesi li uspio.
LP
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6071 Re: Jadi nas nezaposlenih
Naravno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6072 Re: Jadi nas nezaposlenih
Neki su ljudi obrtnici neki rade za druge neki za drzavu ostali emigriraju ili su nezaposleni
Svak spada u neku kategoriju
Svak spada u neku kategoriju
-
zippoo87
#6073 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ma ne znam cemu uopste ovakve upadice ovih tatinih sinova i ljudi van BiH...pa da je u BiH dobro,ne bi samo prosle godine otislo 180 000 ljudi i to evidentiranih...ima ih jos sigurno koji odu pa dodju i tako.
Cemu ovo pisanje po ljudima koji samo pisu svoja iskustva ovdje i cemu etiketiranje da je neko neradnik ili ovakav ili onakav ?
Ja evo znam i smijem se u zivot kladiti,da cu svaki posao obaviti bolje i brze od "tatinog sina" ali tatin sin se ne smije takmiciti,ipak je on "mladi gazda"
Dakle evo u zadnjih par postova sam napisao da se moze raditi ali su uslovi rada i primanja ispod svake norme i dostojanstva i malo je reci da je i ponizavanje,jer je i ispod toga spalo.
Nuditi sada platu bilo kome ispod 1000 KM,sa godisnjom inflacijom od skoro 15%,je isto nastavak ponizavanja i pisanja po radnicima.
Ljudi koji ovdje nisu dobili priliku ili nisu imali srece,na zapadu budu najbolji radnici sa primanjima o kojima ovi ublehasi u BiH mogu samo sanjati i budu cijenjeni.
Evo ja to mogu potvrditi i iz licnog iskustva...ja za 4 mjeseca mogu zaraditi vise nego bi ovdje zaradio za 12 mjeseci i to da sam VSS...i koji K da ja onda ovdje trpim mobing i izivljavanje nasih poslodavaca?
Jos ja ne moram ni to raditi a opet cu imati sve i vise nego mi treba...ali ja opet znam da nisu svi u mojoj situaciji i da ne mogu zivjeti ako ne rade,pa se ne sprdam sa ljudima koji teze nalaze poslove ili koji imaju obraz i ne zele da ih neko ponizava.Za takve najveci moguci respekt.
Za analne apliniste,o njima sve najgore,nema gorih osoba na svijetu.
Cemu ovo pisanje po ljudima koji samo pisu svoja iskustva ovdje i cemu etiketiranje da je neko neradnik ili ovakav ili onakav ?
Ja evo znam i smijem se u zivot kladiti,da cu svaki posao obaviti bolje i brze od "tatinog sina" ali tatin sin se ne smije takmiciti,ipak je on "mladi gazda"
Dakle evo u zadnjih par postova sam napisao da se moze raditi ali su uslovi rada i primanja ispod svake norme i dostojanstva i malo je reci da je i ponizavanje,jer je i ispod toga spalo.
Nuditi sada platu bilo kome ispod 1000 KM,sa godisnjom inflacijom od skoro 15%,je isto nastavak ponizavanja i pisanja po radnicima.
Ljudi koji ovdje nisu dobili priliku ili nisu imali srece,na zapadu budu najbolji radnici sa primanjima o kojima ovi ublehasi u BiH mogu samo sanjati i budu cijenjeni.
Evo ja to mogu potvrditi i iz licnog iskustva...ja za 4 mjeseca mogu zaraditi vise nego bi ovdje zaradio za 12 mjeseci i to da sam VSS...i koji K da ja onda ovdje trpim mobing i izivljavanje nasih poslodavaca?
Jos ja ne moram ni to raditi a opet cu imati sve i vise nego mi treba...ali ja opet znam da nisu svi u mojoj situaciji i da ne mogu zivjeti ako ne rade,pa se ne sprdam sa ljudima koji teze nalaze poslove ili koji imaju obraz i ne zele da ih neko ponizava.Za takve najveci moguci respekt.
- Grom0X
#6074 Re: Jadi nas nezaposlenih
Svaka cast na komentaru druze!zippoo87 wrote: ↑28/03/2022 18:49 Ma ne znam cemu uopste ovakve upadice ovih tatinih sinova i ljudi van BiH...pa da je u BiH dobro,ne bi samo prosle godine otislo 180 000 ljudi i to evidentiranih...ima ih jos sigurno koji odu pa dodju i tako.
Ja evo znam i smijem se u zivot kladiti,da cu svaki posao obaviti bolje i brze od "tatinog sina" ali tatin sin se ne smije takmiciti,ipak je on "mladi gazda"![]()
- Domaci izdajnik