To se treba prijaviti. Ako se samo žalimo ovako, ništa. Jedino je pitanje gdje?Filter wrote:zadnjih par mjeseci neko se bas dobro igra sa tim semaforima, semicu dvije jedan rezim, pa promijene... valjda im dosadno pa zajebavaju rajuBHF_Manijak wrote:Ne znam je li dosad bilo price o tome, ali zar je moguce da su toliko pojebani semafori na onoj dionici duz Zagrebacke???
.
Od nekoga ko je blizak vlasti sam čuo da je ministar tog stava, da se tim razdešavanjem uspori i tako „rješava“ pitanje brze vožnje.problemnatravunu wrote:A ja , opet, imam osjećaj da su semafori na toj dionici Zagrebačke namjerno "razdešeni", i ovako se tu postizu jako velike brzine, zamislite da je sve u zelenom valudakle, meni se čini da je to tako od samog dana otvaranja te dionice
Jedna traka semafora i ukljucenja milion od hotonja do izlaza iz vogosce gdje se opet kilave na ukljucenju...betametazon wrote:Juce od Sarajeva do Vogosce, dionica od nekoliko kilometara, sat i po vremena...i tako je posljednjih danana/sedmica...ne razumijem da se to ne rjesava ali nikako ne razumijem...pa svaki dan kolona nekoliko kilometara i samo stoji, pa prolazi li iko nadlezan tim putem, ima li iko da se nesto uradi, sta je ono ljudi moji?
pa valjda bi trebala biti namjera da se ubrza protok saobracaja. ogranicenje je 50, ako misle da se jurca, spusti ogranicenje na 30, postavi radar i deri kazne... ionako vecina raje gusla do 35problemnatravunu wrote:A ja , opet, imam osjećaj da su semafori na toj dionici Zagrebačke namjerno "razdešeni", i ovako se tu postizu jako velike brzine, zamislite da je sve u zelenom valudakle, meni se čini da je to tako od samog dana otvaranja te dionice

Da potvrdim da se u zagrebackoj stvara zabuna, jer naviknes na jedno i nakon par dana drugo i ocekujes da se zeleno upali a ono prebaci na crveno i stanes, a vozi se 50 na sat, da bi porsao na zeleno moras voziti preko 80. tako da nije to da se uspori saobracaj izgleda da hoce da ljudi jurcaju tim dijelom, jer znam kada se skrene sa mosta na skenderi nema potrebe da se vozi vise od 40 do semafora na vrbanji jer se kada dodjes nakon nekoliko sekundi pali zeleno, ali u zednje vrijeme kada vozis 40 uhvati te crveno i cekas da se promjeni na zeleno, tako i u nastavgu zagrebackom uhvati te odmah poslije crveno na kovacicima kod agronoma.Filter wrote:pa valjda bi trebala biti namjera da se ubrza protok saobracaja. ogranicenje je 50, ako misle da se jurca, spusti ogranicenje na 30, postavi radar i deri kazne... ionako vecina raje gusla do 35problemnatravunu wrote:A ja , opet, imam osjećaj da su semafori na toj dionici Zagrebačke namjerno "razdešeni", i ovako se tu postizu jako velike brzine, zamislite da je sve u zelenom valudakle, meni se čini da je to tako od samog dana otvaranja te dionice
nekad kontam da je mrtav covjek za volanom
elem, ovako sa ovom random izmjenom intervala samo unose jos vecu zabunu i nesigurnost... nije ovako od pocetka, vozim se cesto tom dionicom
on topic, potpuno se unistio asfalt u hajduk veljkovoj na raskrscu... nema ni godina, kako je uradjen
koji paradoks...izgrade uzdignuti prelaz za pješake koji do njega uopšte ne mogu prići zbog automobila čije se parkiranje po trotoaru toleriše
Krajem mjeseca juna ove godine počeli su radovi na rekonstrukciji dijela puta do Trebevića iznad Sarajeva, a iako projekat nije završen svi koji ovih dana putuju na popularno izletište imali su se priliku voziti dijelom dionice koja je dobila novi asfalt.
Kako su istakli premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i ministar saobraćaja KS Mujo Fišo na ovaj način se želi osigurati bolji prilaz do izletišta, koje je atraktivno tokom cijele godine.
Obnova dijela ceste prema Trebeviću, koji pripada KS-u, ide od spomenika kod Vraca, u dužini od 640 metara, i drugi dio od skretanja na vrh Trebevića prema Brusu, u dužini od 2.373 metra.
S obzirom na to da regionalni put R-446, koji počinje od magistralnog puta M-18 u Lukavici i vodi prema Trebeviću, ne prati entitetsku liniju i na dva mjesta ulazi u Federaciju BiH, a preostali dio se nalazi u RS-u, proteklih godina bilo je veoma otežano održavanje ove ceste.
Tokom radova nema većih obustava saobraćaja.
Klix
Nek stave one zute stubice da debili ne parkiraju po trotoaru, valjda se sjete
Ne vjerujem da se konačno nešto pokrenulo. Morat ću maksuz otići da provjerim.So What! wrote:Dionica puta prema Trebeviću poprima novi izgled
sad ćeš tačno znati kad si u pederaciji a kad u republici šumskojLogovan wrote:Ne vjerujem da se konačno nešto pokrenulo. Morat ću maksuz otići da provjerim.So What! wrote:Dionica puta prema Trebeviću poprima novi izgled
VladaFBiH wrote:sad ćeš tačno znati kad si u pederaciji a kad u republici šumskojLogovan wrote:Ne vjerujem da se konačno nešto pokrenulo. Morat ću maksuz otići da provjerim.So What! wrote:Dionica puta prema Trebeviću poprima novi izgled
Meštar slabo umako mačak.
Naslovnica wrote:Meštar slabo umako mačak.