Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
walk_M-A-N

#6052 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by walk_M-A-N »

Filter wrote:
BHF_Manijak wrote:Ne znam je li dosad bilo price o tome, ali zar je moguce da su toliko pojebani semafori na onoj dionici duz Zagrebacke???
.
zadnjih par mjeseci neko se bas dobro igra sa tim semaforima, semicu dvije jedan rezim, pa promijene... valjda im dosadno pa zajebavaju raju
To se treba prijaviti. Ako se samo žalimo ovako, ništa. Jedino je pitanje gdje?
Nadležno Ministarstvo saobraćaja a upravlja koliko znam STEP.

Inače, to je metod, „privatiziraš“ fol radi bolje efikasnosti, tako djeci možeš pričati, u ovom slučaju semafore i onda samo jedna firma radi ne znam 20 godina. Jer ne postoji konkurencija dvije firme gdje ima posla samo za jednu, druga sljedeće godine nema uslove. To se i nije smjelo privatizirati.

A drugo, odvratno je vidjeti da neko stavlja Avaz vijest. Sa njihovim prizemnim nivoom.
Došao SBB direktor iz Tuzle da zadatkom da napravi put do Tornja i dalje. A prije se SDA i SBB saglasili da izlaz Tornjaka sa Prokletija u Vogošću gdje mu je kuća i ulaz Sdaovaca Rogatičana iz Vogošće gdje im je baza vrijedi 300 miliona maraka!

Meni ne vrijedi i možda mnogim koji su rođeni u Sarajevu, jer bi radije vidjeli te novce da riješe druga pitanja za život. Ali mi se ne pitamo.
Last edited by walk_M-A-N on 14/07/2018 08:40, edited 1 time in total.
problemnatravunu

#6053 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

A ja , opet, imam osjećaj da su semafori na toj dionici Zagrebačke namjerno "razdešeni", i ovako se tu postizu jako velike brzine, zamislite da je sve u zelenom valu :shock: dakle, meni se čini da je to tako od samog dana otvaranja te dionice
walk_M-A-N

#6054 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by walk_M-A-N »

problemnatravunu wrote:A ja , opet, imam osjećaj da su semafori na toj dionici Zagrebačke namjerno "razdešeni", i ovako se tu postizu jako velike brzine, zamislite da je sve u zelenom valu :shock: dakle, meni se čini da je to tako od samog dana otvaranja te dionice
Od nekoga ko je blizak vlasti sam čuo da je ministar tog stava, da se tim razdešavanjem uspori i tako „rješava“ pitanje brze vožnje.
Zvučalo mi je nevjerovatno. Ali kadd kažeš, možda je to i proveo. Ionako to sve nije javno.
E baš zato treba tražiti od njih objašnjenje i podešenje.
betametazon

#6055 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by betametazon »

Juce od Sarajeva do Vogosce, dionica od nekoliko kilometara, sat i po vremena...i tako je posljednjih danana/sedmica...ne razumijem da se to ne rjesava ali nikako ne razumijem...pa svaki dan kolona nekoliko kilometara i samo stoji, pa prolazi li iko nadlezan tim putem, ima li iko da se nesto uradi, sta je ono ljudi moji?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6056 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

betametazon wrote:Juce od Sarajeva do Vogosce, dionica od nekoliko kilometara, sat i po vremena...i tako je posljednjih danana/sedmica...ne razumijem da se to ne rjesava ali nikako ne razumijem...pa svaki dan kolona nekoliko kilometara i samo stoji, pa prolazi li iko nadlezan tim putem, ima li iko da se nesto uradi, sta je ono ljudi moji?
Jedna traka semafora i ukljucenja milion od hotonja do izlaza iz vogosce gdje se opet kilave na ukljucenju...

Pravi se 5 kruznih tokova tamo do kraja narene godine ja mislim
Filter

#6057 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

problemnatravunu wrote:A ja , opet, imam osjećaj da su semafori na toj dionici Zagrebačke namjerno "razdešeni", i ovako se tu postizu jako velike brzine, zamislite da je sve u zelenom valu :shock: dakle, meni se čini da je to tako od samog dana otvaranja te dionice
pa valjda bi trebala biti namjera da se ubrza protok saobracaja. ogranicenje je 50, ako misle da se jurca, spusti ogranicenje na 30, postavi radar i deri kazne... ionako vecina raje gusla do 35 :roll: nekad kontam da je mrtav covjek za volanom
elem, ovako sa ovom random izmjenom intervala samo unose jos vecu zabunu i nesigurnost... nije ovako od pocetka, vozim se cesto tom dionicom

on topic, potpuno se unistio asfalt u hajduk veljkovoj na raskrscu... nema ni godina, kako je uradjen :-)
So What!

#6058 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Postavljanje bukobrana pored Južne longitudinale u Hrasnom Brdu - 14. 07. 2018. @ Mamkić (SSC)

Image

Image
kakaljin

#6059 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

Filter wrote:
pa valjda bi trebala biti namjera da se ubrza protok saobracaja. ogranicenje je 50, ako misle da se jurca, spusti ogranicenje na 30, postavi radar i deri kazne... ionako vecina raje gusla do 35 :roll: nekad kontam da je mrtav covjek za volanom
elem, ovako sa ovom random izmjenom intervala samo unose jos vecu zabunu i nesigurnost... nije ovako od pocetka, vozim se cesto tom dionicom

on topic, potpuno se unistio asfalt u hajduk veljkovoj na raskrscu... nema ni godina, kako je uradjen :-)
Da potvrdim da se u zagrebackoj stvara zabuna, jer naviknes na jedno i nakon par dana drugo i ocekujes da se zeleno upali a ono prebaci na crveno i stanes, a vozi se 50 na sat, da bi porsao na zeleno moras voziti preko 80. tako da nije to da se uspori saobracaj izgleda da hoce da ljudi jurcaju tim dijelom, jer znam kada se skrene sa mosta na skenderi nema potrebe da se vozi vise od 40 do semafora na vrbanji jer se kada dodjes nakon nekoliko sekundi pali zeleno, ali u zednje vrijeme kada vozis 40 uhvati te crveno i cekas da se promjeni na zeleno, tako i u nastavgu zagrebackom uhvati te odmah poslije crveno na kovacicima kod agronoma.
mistek

#6061 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mistek »

A je li ima igdje da se pogleda regulacioni plan za taj dio, odnosno gdje tačno misle praviti školu? Između džamije i novog igrališta? Ova ulica, bez toga, i nema nekog smisla.
neki

#6064 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

koji paradoks...izgrade uzdignuti prelaz za pješake koji do njega uopšte ne mogu prići zbog automobila čije se parkiranje po trotoaru toleriše
Naslovnica

#6065 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

I meni je ovo budalaština.
Pored toga što pješaci ne mogu priči pješačkom, svrha ležećeg je da uspori saobraćaj prije pješačkog, a ne na njemu.
Uspori ti saobraćaj na 20-50m, pa onda pravi ove uzdignute.
Koji smo mi odroni od svega.
So What!

#6066 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Dionica puta prema Trebeviću poprima novi izgled
Image

Krajem mjeseca juna ove godine počeli su radovi na rekonstrukciji dijela puta do Trebevića iznad Sarajeva, a iako projekat nije završen svi koji ovih dana putuju na popularno izletište imali su se priliku voziti dijelom dionice koja je dobila novi asfalt.

Kako su istakli premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i ministar saobraćaja KS Mujo Fišo na ovaj način se želi osigurati bolji prilaz do izletišta, koje je atraktivno tokom cijele godine.

Obnova dijela ceste prema Trebeviću, koji pripada KS-u, ide od spomenika kod Vraca, u dužini od 640 metara, i drugi dio od skretanja na vrh Trebevića prema Brusu, u dužini od 2.373 metra.

S obzirom na to da regionalni put R-446, koji počinje od magistralnog puta M-18 u Lukavici i vodi prema Trebeviću, ne prati entitetsku liniju i na dva mjesta ulazi u Federaciju BiH, a preostali dio se nalazi u RS-u, proteklih godina bilo je veoma otežano održavanje ove ceste.

Tokom radova nema većih obustava saobraćaja.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
nepass1

#6067 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

Nek stave one zute stubice da debili ne parkiraju po trotoaru, valjda se sjete
Logovan

#6068 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

So What! wrote:Dionica puta prema Trebeviću poprima novi izgled
Ne vjerujem da se konačno nešto pokrenulo. Morat ću maksuz otići da provjerim. :oops:
VladaFBiH

#6070 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

Logovan wrote:
Ne vjerujem da se konačno nešto pokrenulo. Morat ću maksuz otići da provjerim. :oops:
sad ćeš tačno znati kad si u pederaciji a kad u republici šumskoj :)
Logovan

#6071 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

VladaFBiH wrote:
Logovan wrote:
sad ćeš tačno znati kad si u pederaciji a kad u republici šumskoj :)
:lol: :lol: :mrgreen: Baš.

Maloprije silazio niz Vrace, izgleda počinju sa asfaltiranjem ulice. Zabranjen je prolaz od tranzita pa gore uz Vrace (Derviša Numića). Postavljena je signalizacija da se ne može proći. Možete se samo spustiti niz ulicu Derviša Numića.

Dok sam ja prolazio, mnogi vozači ovo nisu poštovali. Idioti zaobilaze signalizaciju i prave gužvu i ulaze u suprotnu traku.

Ljudi, nemojte biti glupi i bezobrazni. Nemojte biti idioti. Idite okolo, drugim cestama.
Naslovnica

#6073 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Meštar slabo umako mačak.
amar1994

#6074 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:
Meštar slabo umako mačak.
:lol: pola sebi odnio , pola ofarbo :D
shake69

#6075 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by shake69 »

Ova cesta za Trebevic ispade da je 3 km u rekonstrukciji sto pripada Pederaciji i bit ce pristojna i sredjena do jeseni. :thumbup:
DakleM, Republjik Mrska nece maknuti prstom jer su fukara da sredi ostatak koji nije beznacajan ali ce rado uzimati porez iz Prvog sumara jer pada u kvadraturu tvorevine Sumske. :-?
Post Reply