Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
shiljak

#6051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Bravo majstore, idi mu to reci da se ne muči beveze :evil: Ili možda bolje lagundžiji, on je već dosta godina pokušava nešto ali mu ne ide, a komšić tek sad.
etovidis

#6052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by etovidis »

PalaDino wrote:DORIS PACK: Lagumdžija remeti dogovor političara u BiH.

Lagumdžija je ustvrdio da je Komšić njegov projekt.
S tim se slažem.

Uz to bih i dodao "projekt Komšić" je po svemu sudeći propao projekt.
Dugorocno nema nikakvog izgleda zbog samog Komsica koji je ne samo ogranicen na razne 'normalne' nacine (sto je druga tema) nego je, sto je daleko vaznije, omrazen kod jako velikog broja gradjana BiH, uglavnom Hrvata i Srba, koji ga vecinski vide ili kao simbol svoje nejednakosti ili kao ratnog neprijatelja.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

ultima_palabra wrote:Šta je to Željko rekao, da je pola kadrova SDA mjesto u zatvoru? :mrgreen:
Dakle, izjavio je nesto sto je svima sasvim jasno. Svima sem "nezavisnom" sudstvu BiH, po cijim shvatanjima prava i pravde, kao i pravne drzave, BiH i nema politicke, sistemske i "elitisticke" mafije.

Gdje je ovo izjavio, moze link? Hvala.
weredsf

#6054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

-LIBERO- wrote:
ultima_palabra wrote:Šta je to Željko rekao, da je pola kadrova SDA mjesto u zatvoru? :mrgreen:
Dakle, izjavio je nesto sto je svima sasvim jasno. Svima sem "nezavisnom" sudstvu BiH, po cijim shvatanjima prava i pravde, kao i pravne drzave, BiH i nema politicke, sistemske i "elitisticke" mafije.

Kada bude isao u tuziteljstvo da predoci dokaze jos jedne populisticke izjave neka kaze ponesto za aferu Reket, da ne ide tamo samo zbog SDA ali nesto sumnjam da ce na kolege ici bas
ultima_palabra

#6055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Bilo u BHT dnevniku od jučer. Reakcija na neku Tihićevu izjavu kako DF nema dovoljno relevantnih kadrova, ili tako nešto.
weredsf

#6056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Bilo u BHT dnevniku od jučer. Reakcija na neku Tihićevu izjavu kako DF nema dovoljno relevantnih kadrova, ili tako nešto.
Gledao sam ja, skoro pa histericna izjava uz neko cudno mahanje glavom
mali_balon

#6057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
-LIBERO- wrote:

Kada bude isao u tuziteljstvo da predoci dokaze jos jedne populisticke izjave neka kaze ponesto za aferu Reket, da ne ide tamo samo zbog SDA ali nesto sumnjam da ce na kolege ici bas
KOliko sam ja cuo zbog ne istjerivanja te afere na cistac je i napustio SDP, jedan od razloga. A vidjeli smo kako je ta afera zavrsila Imamovic (SDA) otjeran iz ASA-e, koalicija SDP SDA.
weredsf

#6058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

KOliko sam ja cuo zbog ne istjerivanja te afere na cistac je i napustio SDP, jedan od razloga. A vidjeli smo kako je ta afera zavrsila Imamovic (SDA) otjeran iz ASA-e, koalicija SDP SDA.
On je godinama bio u SDP-u nakon te afere, cisto da te podsjetim
akcid

#6059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

weredsf wrote:

Koliko godina, podsjeti nas?
mali_balon

#6060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
Pa sta, ne kontam sta hoces da kazes, sad ti rekoh, ZATO JE I NAPUSTIO STRANKU, otkud znas, mozda je i radio na tome da se to istjera vidio ne moze i cao. MOzda je ocjek u tomo momentu razmisljao da sa te pozicije moze nesta da uradi, vidio da ne moze i napusti stranku,
Jel to trebao odma otici i ko pizda okolo plakati reket reket.
weredsf

#6061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

akcid wrote:
weredsf wrote:

Koliko godina, podsjeti nas?
Afera je bila 2010, pa sami izracunajte
Corto Maltese

#6062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

mali_balon wrote: KOliko sam ja cuo zbog ne istjerivanja te afere na cistac je i napustio SDP, jedan od razloga.
Pa istjera li je na čistac, ikada?
dede merdzane

#6063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dede merdzane »

Corto Maltese wrote:
mali_balon wrote: KOliko sam ja cuo zbog ne istjerivanja te afere na cistac je i napustio SDP, jedan od razloga.
Pa istjera li je na čistac, ikada?
Postoji li ijedan politicar na svijetu koji je uradio nesto slicno? Treba na njemu da se lome kola?

Sto se mene tice, za sada je dovoljno to sto je odbio da ucestvuje.
Styling

#6064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

mali_balon wrote:
weredsf wrote:
Pa sta, ne kontam sta hoces da kazes, sad ti rekoh, ZATO JE I NAPUSTIO STRANKU, otkud znas, mozda je i radio na tome da se to istjera vidio ne moze i cao. MOzda je ocjek u tomo momentu razmisljao da sa te pozicije moze nesta da uradi, vidio da ne moze i napusti stranku,
Jel to trebao odma otici i ko pizda okolo plakati reket reket.
Ali nije ovo prvi put da se Željko ponio kao uvrijeđena mlada. Izlazio je on još jednom ranije, ako se sjećaš. Takvim postupcima čovjek gubi kredibilitet i dovest će sebe u situaciju da mu ljudi neće vjerovati. Nastup tipa "ja bih malo otišao, pa bih se malo vratio, pa bih opet otišao" ne govori da je baš čvrst karakter kakvim se želi prikazati. Ako jednom odeš, ostani dosljedan pa makar se sto puta pokajao.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Sve što se sada dešava u DF-u, dešavalo se je u SDA i SDP-u već 20 godina.

Vjerujte mi DF ne nudi ništa novo, ljudi koji su bili u SDA i SDP-u samo prenijeli istu praksu u DF.

DF je samo isti šupljak u novom pakovanju! :D
shiljak

#6066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Znači tebi su isti ljudi što su ostali u sdp-u i što su ga napustili? Isto je to? :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

shiljak wrote:Znači tebi su isti ljudi što su ostali u sdp-u i što su ga napustili? Isto je to? :D
Način izbora i selekcije kadrova je identičan kao i u SDA i SDP-u - totalno primitivno i amaterski bez ikakvog profesionalnog pristupa.

Negativni psiho-patološki ljudski resurs koji se godinama generirao u SDA i SDP-u sada se na isti način generira u DF-u, a smotani i lijeni Komšić veze nema kako to da riješi.
shiljak

#6068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ja sam čuo da se izbor i selekcija vrši potpuno drugačije. To je rečeno hiljadu puta, odakle ti sad da je isto?
Styling

#6069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

antimobbing wrote:Sve što se sada dešava u DF-u, dešavalo se je u SDA i SDP-u već 20 godina.

Vjerujte mi DF ne nudi ništa novo, ljudi koji su bili u SDA i SDP-u samo prenijeli istu praksu u DF.

DF je samo isti šupljak u novom pakovanju! :D
Svaki "off-spring" velike stranke je neslavno prošao. Samo treba pogledati stanje i status SBiH i SDU. A DF je na najboljem putu da se isto provedu.
antimobbing

#6070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

shiljak wrote:Ja sam čuo da se izbor i selekcija vrši potpuno drugačije. To je rečeno hiljadu puta, odakle ti sad da je isto?
Nisam pratio što ste pisali. Hajde mi ukratko objasni po čemu je drugačiji. Ono što sam vidio je isto kao kod SDA i SDP i totalni promašaj. Sve što vidim je amaterizam i da se u DF-u već formira negativni psiho-patološki ljudski resurs poput samo-destruktivnih crnih pčela koji će vremenom uništiti bijeli roj normalnih pčela radilica, na identičan način kao što su to uradili u SDA i SDP-u.
Last edited by antimobbing on 21/10/2013 10:04, edited 1 time in total.
shiljak

#6071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

NIje niko pisao, to je komšić govorio sto puta, pogotovo kad je tek osnovao stranku. Ima valjda na njihovoj web stranici sve detaljno.

Ne znam kako iz "tog" može postati nešto "kao u SDP-u".. nikako mi nije jasno.
antimobbing

#6072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Sve što vidim jeste da Komšić lupa ko maksum po diviziji, a rezultat na terenu mu je nula bodova. :D
shiljak

#6073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Gdje si to vidio? Ja evo pratim pomalo kada nešto izjavi pa nisam to vidio
antimobbing

#6074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Jedina razlika između DF-a na jednoj strani i SDA i SDP-a na drugoj strani jeste u činjenici da se je kod SDA i SDP-a negativni ljudski resurs generirao u pravcu od VRHA prema DNU, a kod DF-a se to dešava sa DNA prema VRHU što će vremenom imati još destruktivnije posljedice po BiH ekonomiju jer će se na ovaj način VRH na čelu sa Komšićem u potpunosti izolirati od psiho-patološke većine koja se generira sa DNA hijerarhije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

e dobro si to napisao

slično se moglo vidjeti u izborima za predsjedništvo npr gdje je komšo dobio više glasova nego što ih je dobio sam SDP
dakle baza sdpa je slabija od drugih stranaka
nešto slično se može očekivati na novim izborima sa DF ali i SDP dok će SDA biti jednaka ili jača kao na prošlim
Post Reply