Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
UniCredit ima Visu u okviru Silver paketa, 8.5 KM mjesečno.
Pitanje je da li se preko njihove VISA kartice može povlačiti novac preko PayPal-a. Koliko se sjećam to odavno nije moguće. Ako se nije šta promijenilo...
Da li unicredit ima potvrdu o odlivu koja stigne na SMS ?
Znaci kad se plati karticom, da vidim na porukama da je skinuto
Nema SMS, ni obavijest o plaćanju karticom.
Ima obavijest o promjenama na računu, ali moras imati mobilno bankarstvo.
Obavijesti se odnose na prilive na račun i plaćanja računa putem m-ba aplikacije.
Koliko se sjećam dođe obavijest kada se plaća M karticom.
fusion_ba wrote: ↑04/08/2023 15:03
Konverzija u € (ili drugu valutu) bi trebala biti 1% od ukupnog iznosa.
Dakle npr. na 100 € bi trebalo da uzmu oko 1,95 KM.
4 transakcije od oko 330e su mi uzeli 1% tj. oko 6.5KM zadnja 2mj., nije problem u novcu nego principu.
I za sve koji NE ČITAJU pišem kao upozorenje, online klasično plaćanje ili neko drugo plaćanje karticom van BiH sa glavnom karticom/računom očekujte 1%. Ko često putuje i online naručuje npr. 2500e u toku godine je niska potrošnja, još ako u Hr plaćate ljetovanje karticom, UCB na tu cifru od 2500e uzima skoro 50KM. Sve što možete plaćajte gotovinom, toliko o budućnosti i tehnologiji.
Nije POS ili bankomat, to je druga priča sa biranjem valute zemlje u kojoj se nalazite.
Last edited by shheff on 04/08/2023 16:33, edited 4 times in total.
JohnnyS wrote: ↑04/08/2023 15:59
Zato uvijek kad pos terminal upita u kojoj valuti, uvijek treba izabrati domaću. Onda mijenja po srednjem tečaju
Jesi siguran?
Ako u Srbiji npr pita za plaćanje eurom ili dinarom - ako odabereš dinar onda ide dupla konverzija: iz KM u EUR, pa onda iz EUR u RSD.
Kada plaćate na mjestu prodaje i trgovac vam ponudi izbor da li ćete plaćati u lokalnoj valuti ili konvertibilnim markama, odaberite lokalnu valutu kako biste spriječili troškove dvostruke konverzije. -
shheff wrote: ↑04/08/2023 16:15
4 transakcije od oko 330e su mi uzeli 1% tj. oko 6.5KM zadnja 2mj., nije problem u novcu nego principu.
I za sve koji NE ČITAJU pišem kao upozorenje, online klasično plaćanje ili neko drugo plaćanje karticom van BiH sa glavnom karticom/računom očekujte 1%. Ko često putuje i online naručuje npr. 2500e u toku godine je niska potrošnja, još ako u Hr plaćate ljetovanje karticom, UCB na tu cifru od 2500e uzima skoro 50KM. Sve što možete plaćajte gotovinom, toliko o budućnosti i tehnologiji.
Nije POS ili bankomat, to je druga priča sa biranjem valute zemlje u kojoj se nalazite.
To se zna za 1%, ništa novo. Mislio sam da su ti uzeli više od 1%. Tako je kod svih banaka.
shheff wrote: ↑04/08/2023 16:49
Ukratko ukoliko možete samo gotovina u EUR, gdje god za izađete iz BIH. Sve što možete plaćajte gotovinom, toliko o budućnosti i tehnologiji.
Haha. Pa i gotovinu da zamijeniš KM u EUR, mjenjačnica će ti uzeti proviziju,vjerovatno i veću od 1%
Većina banaka, ako ne apsolutno sve uzimaju proviziju za konverziju. I u RB je to 1%.
Last edited by canvra888 on 04/08/2023 19:55, edited 1 time in total.
samo da kažem da je sada u turskoj bolje bilo placati karticom nego gotovinom, inflacija, razliciti kursevi etc..
1% je konverzija po karticama (ako ne kliknete na dcc)
Ja imam mastercard deviznog. Kupim eur po.0,6% provizije bezgotovinski s tekuceg i tako formiram eur na deviznom i s karticom deviznog racuna placam sve u hrvatskoj i ide 1:1 dakle 50 eur transakcija u I Jadroliniji 50 eur tereti devizni
Ja mogu kad poželim dobiti eure po 1.95, čak i bolje od zvaničnog kursa, dakle 2.5KM na 100e razlika, ali kad to prebacimo na neki manji godišnji promet od 2500e (izleti po okolini, EU i ljetovanje) radi se o 62.5KM. I sumnjam da može bolje u TR nego imati eure, manje apoene pa mijenjati po potrebi i sam birati očekivani kurs za taj dan. Ipak ne treba dijeliti razmišljanja i ukazivati na nenormalne stvari i lihvarenje banaka, ipak smo mi društvo stoke, krda i zatucanosti. Neće nam nikad biti bolje, sami smo krivi.
koliko se moze para poloziti na račun bez da smaraju o porijeklu novca.i koliko se moze para ubaciti na onom bankomatu u toku 24 sata i u kom vremenskom razdoblju se mogu uplatiti odredjena suma.
Hercegoviina wrote: ↑08/08/2023 21:40
koliko se moze para poloziti na račun bez da smaraju o porijeklu novca.i koliko se moze para ubaciti na onom bankomatu u toku 24 sata i u kom vremenskom razdoblju se mogu uplatiti odredjena suma.
za RF znam da je 90 novčanica ili 3000 KM po transakciji, i 8000 po kvartalu. Vjerovatno je vrlo slično kod sviju
Dobro pitanje, al malo ko zna odgovor na ovo pitanje