BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#60476 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ko mi je obrisao post ? Očigledno neko ko radi u Bh Telecomu jer pokušava da prekrije ono što se ne može prekriti, katastrofalnu uslugu u svim oblastima. Imaju tolike pare da mogu da budu najjači operater u regionu, a oni nisu ni u svojoj državi najjači operater, a kamo li šta više. Maximalno 1 od 10 osoba pohvali BH telecom i njihovu uslugu, kako mobilnu, tako i uslugu adsl-a/moja tv.
Bangladeš, država koja je po tehnologiji po mom mišljenju DEBELO ispod BiH ima 4G već godinama, dok mi nemam ni 3G kako treba.

sencobih

#60477 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Mehemed wrote:Ko mi je obrisao post ? Očigledno neko ko radi u Bh Telecomu jer pokušava da prekrije ono što se ne može prekriti, katastrofalnu uslugu u svim oblastima. Imaju tolike pare da mogu da budu najjači operater u regionu, a oni nisu ni u svojoj državi najjači operater, a kamo li šta više. Maximalno 1 od 10 osoba pohvali BH telecom i njihovu uslugu, kako mobilnu, tako i uslugu adsl-a/moja tv.
Bangladeš, država koja je po tehnologiji po mom mišljenju DEBELO ispod BiH ima 4G već godinama, dok mi nemam ni 3G kako treba.

Je li do telekoma što nemamo 4g ili zbog države koja još nije prodala licence ? Haj se malo informiši pa onda dođi i palamudi o 4g mreži. Što se tiče 3g mreže meni uglavnom radi sasvim korektno.
sencobih

#60478 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Plaut wrote:Ne želim pisati o politici ovdje, ali ja sam mislio da državu vode oni isti koji vode bh telekom :)

I ove ponude nove, idemo prvi, dajemo više je za dnevnu dozu nadrealista. Pogodnosti nikakve.

Pisao sam ovdje za Moju tv, htio sam je, no odlučio sam nakon detaljne analize da je katastrofalna ponuda u odnosu na konkurente, koje neću navesti ovdje. Pritom ni 20KM manje mjesečno što bi plaćao vamo ne igra bitnu ulogu, eto na što su spali.

Da nisam u Mostaru, HT Eronet bi koristio, ovako pestnaest godina sam na kartici BH Telekoma.
Ne vode državu sami ovi što vode Bh Telecom, ima i onih koji vode državu a nije im ta ista država prioritet nego neka druga. Svi znamo kako to ide da ne duljim ovdje.
Mehemed

#60479 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Plaut wrote:Ne želim pisati o politici ovdje, ali ja sam mislio da državu vode oni isti koji vode bh telekom :)

I ove ponude nove, idemo prvi, dajemo više je za dnevnu dozu nadrealista. Pogodnosti nikakve.
O istom sam razmišljao, državna firma. Ako Bangladeš može imati 4G u 2015oj, zašto BiH nebi imala u 2018-oj i 2019-oj ? Zato što Idemo prvi uzimamo najviše i boli nas briga kakva vam je usluga, bitno je samo da vam uzmemo pare. Oni da su htjeli, oni bi davno uveli 4G, kada su i Hrvatska i Srbija. Ovako sigurno više zarade, jer se sve vrti oko novca, rade onako kako će više zaraditi. Zato ja dobijam svaki mjesec poruku sa ponudom za neku pretplatu, vidjeli da trošim 20-30KM kredita mjesečno pa kontaju daj da mu uzemo još. Taj film neće gledati, ja na pretplatu ne idem da se patim sa (u većini slučajeva) katastrofa brzinom mobilnog interneta. Znam dosta osoba koje su bile na pretplati pa nisu bili zadovoljni, i sada su na ultri ili su prenijeli broj i prešli na pretplatu kod drugog operatera.
Vidal89

#60480 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

tipler wrote:Zamjenili mi albisov stb uredaj za ovaj novi zte,koji je katastrofa,kod prebacivanja kanala slika je zamrznuta 2-3 sekunde i tek onda ide program.Imam dodatni prastari stb iz mislim 2012-2013 koji mi nisu zamjenili i na kojem slika ide bez zastajanja.Sad da ih zovem da mi vrate stari stb reće mi da sam poludio :? A daljinski je posebna priča.dvije tipke prestale raditi treći dan,.
isto se desava i kod mene, samo nije 2-3 sekunde nego 1-2 sekudne zaledjena slika.

Je li neko zna kako da rijesimo ovaj problem?
Laertes

#60481 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Danas četiri pet puta morao resetovati modem jer moja tv samo zaledi. Sad ni to ne pali. Zvaću 1444 ali iskustvo kaže da do ponedjeljka neće reagovati. Jer, Tz direction...
Telemaše, kopaj te kablove...
Mehemed

#60482 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

U moje tetke u Kaknju nekada kada se javi na telefon sve zablokira. Internet, TV, telefon, samo što se javi na telefon totalni kolaps hahahaha. Moja TV kvalitet hahahaha
jarobot

#60483 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Mehemed wrote:U moje tetke u Kaknju nekada kada se javi na telefon sve zablokira. Internet, TV, telefon, samo što se javi na telefon totalni kolaps hahahaha. Moja TV kvalitet hahahaha
U moje jaranice Radžife Moja tv Full internet leti ko lud 100/10 al nije nekad nego konstantna brzina. Ako ne vjeruješ odi u Čekrčiće pa pogledaj
Mehemed

#60484 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

jarobot wrote: U moje jaranice Radžife Moja tv Full internet leti ko lud 100/10 al nije nekad nego konstantna brzina. Ako ne vjeruješ odi u Čekrčiće pa pogledaj
Jedan od 100
Samso

#60485 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Mehemed wrote:U moje tetke u Kaknju nekada kada se javi na telefon sve zablokira. Internet, TV, telefon, samo što se javi na telefon totalni kolaps hahahaha. Moja TV kvalitet hahahaha
Trebaju joj staviti bolji splitter, on je najvjerovatnije razlog zbog kojeg se to desava.
Mehemed

#60486 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ne znam, zvala je i prijavila. Možda je to malo i preopterećeno područje, možda je tu dosta Moja TV/ADSL korisnika pa ne može mreža podnijeti. Ipak su to relativno tanke žice za tako puno korisnika, jer je to sprva postavljeno samo za telefoniju(jest da IPTV telefonija manje opterećuje, ali opet je tu moja tv i adsl što nije bilo u vakat kada su se vodili kablovi).
Plaut

#60487 Re: BHTelecom All About

Post by Plaut »

Meni bi bilo super, jer u okruženje stotinu kuća, samo jedan bhtelekom korisnik. I žali se stalno na net :D
Dr_Help
BHTelecom podrška

#60488 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

To je definitivno do splittera problem , napajanje koje ide kroz kabal ne filtrira se pravilno i onda se dešava da višak koji prodje prema modemu ometa normalnu modulaciju na modemu. Zovi 1444 da to riješe nebi trebao da bude problem

a ujedno provjeri da li je telefon uključen na spliter ili u neku drugu utičnicu u kući , ako jeste morate isključiti i na spliter ga staviti
Mehemed

#60489 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ja kako znam telefon je spojen na neki mali box koji je spojen na modem. Nema tu nikakvih splittera. Drugo je splitter koji razdvaja telefon i modem kada je samo adsl u pitanju, kada nije moja tv, kada telefon nije spojen na voip.
Optimus09

#60490 Re: BHTelecom All About

Post by Optimus09 »

Samso wrote:
Trebaju joj staviti bolji splitter, on je najvjerovatnije razlog zbog kojeg se to desava.
Splitter,imao isti problem.Sve uredu otkako su zamijenili.
iceman ze

#60491 Re: BHTelecom All About

Post by iceman ze »

Prenos broja-tok: 19.01 krenuo od saltera starog operatera- cekanje potvrde par dana, placanja racuna, zatim predaje zahtjeva na salteru Bhtel, zatim zvanja njihove administracije, dopune podataka, slanja ugovora i sim kartice, dogovaranja datuma prenosa za 01.02. Naravno da je to pusteno tek danas 02.02, ovo je Bosna. Uglavnom prijenos broja do njegove operativnosti u Bhtel je trajalo ukupno 13 dana.

Izostavicemo nepoznavanje akcije i sadrzaja paketa u toj akciji od strane radnika Bhtel kao i administracije koja je obradivala zahtjev prenosa.
T-pain

#60492 Re: BHTelecom All About

Post by T-pain »

Jel ima jos neko problema sa adsl-om zadnjih mjesec dana ?
Svaki dan moram modem da resetujem da bi wi fi proradio. Bijeli zte modem...

Zvao 1444, prijavio kvar, trazio da mi se modem zamjeni, medjutim za 10 min zovi oni mene kazu smetnje su otklonjene a opreme nemaju :? za zamjenu. Net radio 2h poslije toga opet isto
Uzas znaci ne mozes poruke na viber poslat...
studiorum_tuzlaensis

#60493 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

zaprijeti da ćeš raskinuti uslugu ako ti ne zamijene modem.
Mehemed

#60494 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ništa novo, i jesu uzeli najgore ZTE smeće. Nekada su i TP Linkove davali, prije nekoliko godina sam vidio u jedne osobe TP Link modem wifi router, čini mi se da je bio na ovaj fazon, sa ovim dizajnom na vrhu.

Image
Vidal89

#60495 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Kojom opcijom ili tarifom se na ultri moze izvuci najvise neta?
Samso

#60496 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Vidal89 wrote:Kojom opcijom ili tarifom se na ultri moze izvuci najvise neta?
Ima opcija na *110#
7GB 15 maraka
BarbaDue

#60497 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Samso wrote:
Ima opcija na *110#
7GB 15 maraka
Koliko ograničenje je na tih 7GB?

Kupiš 2GB stavi ti ograničenje 48 sati, zašto?
Samso

#60498 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

BarbaDue wrote:
Samso wrote:
Ima opcija na *110#
7GB 15 maraka
Koliko ograničenje je na tih 7GB?

Kupiš 2GB stavi ti ograničenje 48 sati, zašto?
Mjesečne tarifne opcije za više surfanja:

SURFER

2 GB

10 KM

SURFER PRO

7 GB

15 KM

Imas sve detalje na linku

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7269
BarbaDue

#60499 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Nisi shvatio suštinu pitanja.

Nema veze, zaboravi.
Samso

#60500 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

BarbaDue wrote:Nisi shvatio suštinu pitanja.

Nema veze, zaboravi.
Pa pise ti MJESECNI DOKUP dakle traje mjesec dana tih 7 GB a opciju od 2 GB 48 h niko nije spominjao
Locked