Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
c_g

#60476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Ohhhhh Telemach :izet: :izet:

Image

Telemach kuca stvarno, čišćenje konkurencije, ali im ja nikad neću oprostiti nagradnu igru i majicu koju nikad nisam dobio a toliko je čekao. :(
diablobih

#60477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Moguce @crni vrag, jer ja nemam HD paket, ali imam History HD, nemam naravno H2. Ja sam svo vrijeme mislio da je History HD u prosirenom paketu, ali eto.

P.S. uuuuuuuuuuu, kakav piš po dzenanu :D bas ga udesise.
dembele

#60478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Fin potez od telemacha.
Koliko upratih u odnosu na ono nedavno pretumbavanje i zamjenu sd-hd kanala, razlika je što su Fox Crime HD, Fox Life HD, Animal Planet HD, FTV HD(nisam siguran), History HD, Nickelodeon HD u onoj prvobitnoj verziji bili u okviru start/prošireni paket dok su sada u proširenom. Imam utisak da se nije desila ona galama oko obezvrjeđivanja proširenog paketa da se ona prvobitna verzija ne bi ni dirala. Valjda će u narednom periodu i ono malo hd kanala što nije nigdje raspoređeno završiti u nekom od start/osnovn/prošireni paket. :D
Last edited by dembele on 25/01/2018 17:49, edited 1 time in total.
crnivrag

#60479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

diablobih wrote:Moguce @crni vrag, jer ja nemam HD paket, ali imam History HD, nemam naravno H2. Ja sam svo vrijeme mislio da je History HD u prosirenom paketu, ali eto.

Upravu si, sad sam pogledao onu prošlu obavijest od 16.01, kad je došlo do izmjene i piše kanali History HD i Fashion TV HD prelaze i Proširenog u Start paket, dakle ti kanali su ipak dio Proširenog paketa.

Sad me zanima da li ti rade kanali Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD?
dembele

#60480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

ES1 HD i ES2 HD su još od vremena pretumbavanja SK HD kanala dio start paketa.
crnivrag

#60481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:ES1 HD i ES2 HD su još od vremena pretumbavanja SK HD kanala dio start paketa.
Dakle koristiš samo Start paket, i možeš to potvrditi?
diablobih

#60482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

crnivrag wrote:
diablobih wrote:Moguce @crni vrag, jer ja nemam HD paket, ali imam History HD, nemam naravno H2. Ja sam svo vrijeme mislio da je History HD u prosirenom paketu, ali eto.

Upravu si, sad sam pogledao onu prošlu obavijest od 16.01, kad je došlo do izmjene i piše kanali History HD i Fashion TV HD prelaze i Proširenog u Start paket, dakle ti kanali su ipak dio Proširenog paketa.

Sad me zanima da li ti rade kanali Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD?
Da, rade, sad jesu li dio prosirenog ili ne znam kojeg, to ne znam.
crnivrag

#60483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dakle u suštini ko sad ima Prošireni paket i želi uzeti HD paket, dobije samo 5 dodatnih HD kanala za 8 KM:

History 2 (H2) HD
QYOU HD
MTV Live HD
iConcerts HD
Hustler HD
Kralj Tvrtko I.

#60484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Koliko digitalnih TV kanala treba imati na TGF u Zenici?
dembele

#60485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
dembele wrote:ES1 HD i ES2 HD su još od vremena pretumbavanja SK HD kanala dio start paketa.
Dakle koristiš samo Start paket, i možeš to potvrditi?
Koristim osnovni, ali bio i vidio kod tri osobe(prijatelji) koje imaju start paket da rade ES HD kanali. Znači ne osnovni ili prošireni već start paket.
crnivrag

#60486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koliko digitalnih TV kanala treba imati na TGF u Zenici?
Nema veze jesi li u Zenici ili ne (ukoliko nemaš nikakvih promocija), onda u tom paketu se nalazi uključeni samo Prošireni paket, a tu ti spada ukupno 39 HD kanala + 7 duplih HD kanala + 156 SD kanala (ukupno 202 TV kanala i 79 radio kanala).

Dakle nedostaje ti HD paket: 5 HD kanala, Arena Sport SD paket: 6 SD kanala, Arena Sport HD paket: 4 HD kanala, Cinestar Premiere HD paket: 2 HD kanala, HBO Premium: 5 HD kanala.
Last edited by crnivrag on 25/01/2018 18:06, edited 1 time in total.
crnivrag

#60487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:
Koristim osnovni, ali bio i vidio kod tri osobe(prijatelji) koje imaju start paket da rade ES HD kanali. Znači ne osnovni ili prošireni već start paket.
Evo izmijenio sam spisak u skladu s tom informacijom.
dembele

#60488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:Dakle u suštini ko sad ima Prošireni paket i želi uzeti HD paket, dobije samo 5 dodatnih HD kanala za 8 KM:

History 2 (H2) HD
QYOU HD
MTV Live HD
iConcerts HD
Hustler HD
Znači @supercali, ako želi uzeti Hustler HD, mora platiti 8 KM.
Telemach, gdje će vam duša? :D
cenecimoveocino

#60489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

AJB tako dobra da nema razlike izmedu SD i HD ?
Ima li HD verzija neku vizuelnu promjenu u logo-u kanala?
crnivrag

#60490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

cenecimoveocino wrote:AJB tako dobra da nema razlike izmedu SD i HD ?
Nema vizuelne promjene u pogledu logotipa, i npr. na TV-u od 32" se baš i ne vidi razlika između SD i HD kanala, ali ja npr. na TV-u od 43" mogu primjetiti znatnu razliku između SD i HD verzije kanala, a HD verzija Al Jazeere Balkans ima poprilično dobru kvalitetu slike.
cenecimoveocino

#60491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
cenecimoveocino wrote:AJB tako dobra da nema razlike izmedu SD i HD ?
Nema vizuelne promjene u pogledu logotipa, i npr. na TV-u od 32" se baš i ne vidi razlika između SD i HD kanala, ali ja npr. na TV-u od 43" mogu primjetiti znatnu razliku između SD i HD verzije kanala, a HD verzija Al Jazeere Balkans ima poprilično dobru kvalitetu slike.
Vidi ovo,imam svoju listu sa svojim kanalima,i od kako su izbacili SD verziju,nestala je i na mojoj listi,bila je na poziciji 10 i kako je nestala došao kanal sa 11 na 10 pa onaj sa 10 na 9 i tako i sad ne mogu ubaciti AJB kanal tj. ubacim al ima jedno mjesto manje i remeti mi kanale ispod mjesta 10 :-) :-)
Benq

#60492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ovo ne smije proci nezapazeno :)

Redovno pratim youtubera Amira Hadzica i sinoc je uradio nesto jako humano , napravio je live humanitarnu akciju , prikupljao je novac na stream-u za zenu kojoj je banka htjela uzeti kucu , muz joj je umro od raka , nije imala da plati...

Presao je na Telemach internet , s obzirom da je imao aktivacioni (test) paket , stream je na trenutke prekidao , javno je pozivao Telemach putem live stream-a da mu puste brzinu kako bi mogao da radi bez problema a sto je trebalo biti uradjeno (po Amirovim navodima) vec juce u 15h , Mersiha je svojim angazovanjem i pozivom spasila bruke Telemach s obzirom da je stream pratilo 5000 viewera... (prepoznao sam je po glasu jer je i mene nekoliko puta zvala kad sam imao problema)

Video o cemu se zapravo radi : https://youtu.be/oFatAtH-jfo?t=1010
Last edited by Benq on 25/01/2018 21:27, edited 1 time in total.
crnivrag

#60493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

cenecimoveocino wrote: Vidi ovo,imam svoju listu sa svojim kanalima,i od kako su izbacili SD verziju,nestala je i na mojoj listi,bila je na poziciji 10 i kako je nestala došao kanal sa 11 na 10 pa onaj sa 10 na 9 i tako i sad ne mogu ubaciti AJB kanal tj. ubacim al ima jedno mjesto manje i remeti mi kanale ispod mjesta 10 :-) :-)
Moraš resetovati resiver, a onda u listi koju si napravio kao vlastitu moraš staviti Al Jazeeru Balkans HD sa glavne liste, nakon čega će ti taj kanal otići na kraj liste, pa ga moraš selektovati tipkom OK, pa onda dizati na željenu poziciju pomoću tipke prema gore.
hipija

#60494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

hipija wrote:@Telemach
Kad bi se moglo očekivati ona zamjena sd kanala za hd kanale, koja se već slučajno dogodila i skoro potrajala jedan dan?
Ima li kakve šanse da se to odradi do proljeća?
Napisah ovo sinoć u ovaj otprilike vakat.
Ipak jedan dobar dio se odradi prije proljeća. :D
cenecimoveocino

#60495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
cenecimoveocino wrote: Vidi ovo,imam svoju listu sa svojim kanalima,i od kako su izbacili SD verziju,nestala je i na mojoj listi,bila je na poziciji 10 i kako je nestala došao kanal sa 11 na 10 pa onaj sa 10 na 9 i tako i sad ne mogu ubaciti AJB kanal tj. ubacim al ima jedno mjesto manje i remeti mi kanale ispod mjesta 10 :-) :-)
Moraš resetovati resiver, a onda u listi koju si napravio kao vlastitu moraš staviti Al Jazeeru Balkans HD sa glavne liste, nakon čega će ti taj kanal otići na kraj liste, pa ga moraš selektovati tipkom OK, pa onda dizati na željenu poziciju pomoću tipke prema gore.
Evo iskombinovao sam hvala :thumbup:
Telemach

#60496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hipija wrote:
hipija wrote:@Telemach
Kad bi se moglo očekivati ona zamjena sd kanala za hd kanale, koja se već slučajno dogodila i skoro potrajala jedan dan?
Ima li kakve šanse da se to odradi do proljeća?
Napisah ovo sinoć u ovaj otprilike vakat.
Ipak jedan dobar dio se odradi prije proljeća. :D
:-D
chakany

#60497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Divno je što su konačno uveli AlJazeera Balkans u HD, kao i što se ponovo vratila TV Sarajevo HD, koja je prije par dana bila dio programske shema svega 16 sati.
Nadam se da će uskoro sve FOX kanale koji emituju u HD formatu prebaciti u neke niže pakete, kao što je bilo prvobitno najavljeno (16.1. ove godine), ali i ovako nije loše.
AlJazeera ima odličnu sliku, počeo sam i vijesti pratiti radi odlične slike.
U skorijoj budućnosti očekujem još više HD kanala, kao i da prebace već neke kanale iz SD u HD, ako već neke televizije emituju u HD.
Kao i da dobijemo Doma TV, Kino TV, RTV Vojvodina, Doku TV, EUROCHANNEL, Sevdah TV, Jugoton, itd, itd...

P.S. OSM ima bolju sliku na analognoj, nego preko D3 :?
Telemach

#60498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote:Ovo ne smije proci nezapazeno :)

Redovno pratim youtubera Amira Hadzica i sinoc je uradio nesto jako humano , napravio je live humanitarnu akciju , prikupljao je novac na stream-u za zenu kojoj je banka htjela uzeti kucu , muz joj je umro od raka , nije imala da plati...

Presao je na Telemach internet , s obzirom da je imao aktivacioni (test) paket , stream je na trenutke prekidao , javno je pozivao Telemach putem live stream-a da mu puste brzinu kako bi mogao da radi bez problema a sto je trebalo biti uradjeno vec juce u 15h , Mersiha je svojim angazovanjem i pozivom spasila bruke Telemach s obzirom da je stream pratilo 5000 viewera... (prepoznao sam je po glasu jer je i mene nekoliko puta zvala kad sam imao problema)

Video o cemu se zapravo radi : https://youtu.be/oFatAtH-jfo?t=1010
Zdravo Benq,
I Vi ste bili na kanalu sinoć? :)
Bitno je da smo brzo odreagovali :)
Kompanija Telemach kao društveno odgovorna kompanija, željela je sudjelovati u humanitarnoj akciji te je Amiru puštena maksimalna brzina i uredan stream što je i potvrdio tokom razgovora, sredstva za Dijanu su prikupljena i to je ono što je najbitnije u ovoj priči :)
Adrian1946

#60499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Mersiha je zaista super i meni je pomogla dosta puta, i sve pohvale :)
crnivrag

#60500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote: Kompanija Telemach kao društveno odgovorna kompanija, željela je sudjelovati u humanitarnoj akciji te je Amiru puštena maksimalna brzina i uredan stream što je i potvrdio tokom razgovora, sredstva za Dijanu su prikupljena i to je ono što je najbitnije u ovoj priči :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Locked