Telemach kuca stvarno, čišćenje konkurencije, ali im ja nikad neću oprostiti nagradnu igru i majicu koju nikad nisam dobio a toliko je čekao.
Moderator: Benq

Upravu si, sad sam pogledao onu prošlu obavijest od 16.01, kad je došlo do izmjene i piše kanali History HD i Fashion TV HD prelaze i Proširenog u Start paket, dakle ti kanali su ipak dio Proširenog paketa.diablobih wrote:Moguce @crni vrag, jer ja nemam HD paket, ali imam History HD, nemam naravno H2. Ja sam svo vrijeme mislio da je History HD u prosirenom paketu, ali eto.
P.S. uuuuuuuuuuu, kakav piš po dzenanubas ga udesise.
Dakle koristiš samo Start paket, i možeš to potvrditi?dembele wrote:ES1 HD i ES2 HD su još od vremena pretumbavanja SK HD kanala dio start paketa.
Da, rade, sad jesu li dio prosirenog ili ne znam kojeg, to ne znam.crnivrag wrote:Upravu si, sad sam pogledao onu prošlu obavijest od 16.01, kad je došlo do izmjene i piše kanali History HD i Fashion TV HD prelaze i Proširenog u Start paket, dakle ti kanali su ipak dio Proširenog paketa.diablobih wrote:Moguce @crni vrag, jer ja nemam HD paket, ali imam History HD, nemam naravno H2. Ja sam svo vrijeme mislio da je History HD u prosirenom paketu, ali eto.
P.S. uuuuuuuuuuu, kakav piš po dzenanubas ga udesise.
Sad me zanima da li ti rade kanali Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD?
Koristim osnovni, ali bio i vidio kod tri osobe(prijatelji) koje imaju start paket da rade ES HD kanali. Znači ne osnovni ili prošireni već start paket.crnivrag wrote:Dakle koristiš samo Start paket, i možeš to potvrditi?dembele wrote:ES1 HD i ES2 HD su još od vremena pretumbavanja SK HD kanala dio start paketa.
Nema veze jesi li u Zenici ili ne (ukoliko nemaš nikakvih promocija), onda u tom paketu se nalazi uključeni samo Prošireni paket, a tu ti spada ukupno 39 HD kanala + 7 duplih HD kanala + 156 SD kanala (ukupno 202 TV kanala i 79 radio kanala).Kralj Tvrtko I. wrote:Koliko digitalnih TV kanala treba imati na TGF u Zenici?
Evo izmijenio sam spisak u skladu s tom informacijom.dembele wrote:
Koristim osnovni, ali bio i vidio kod tri osobe(prijatelji) koje imaju start paket da rade ES HD kanali. Znači ne osnovni ili prošireni već start paket.
Znači @supercali, ako želi uzeti Hustler HD, mora platiti 8 KM.crnivrag wrote:Dakle u suštini ko sad ima Prošireni paket i želi uzeti HD paket, dobije samo 5 dodatnih HD kanala za 8 KM:
History 2 (H2) HD
QYOU HD
MTV Live HD
iConcerts HD
Hustler HD
Nema vizuelne promjene u pogledu logotipa, i npr. na TV-u od 32" se baš i ne vidi razlika između SD i HD kanala, ali ja npr. na TV-u od 43" mogu primjetiti znatnu razliku između SD i HD verzije kanala, a HD verzija Al Jazeere Balkans ima poprilično dobru kvalitetu slike.cenecimoveocino wrote:AJB tako dobra da nema razlike izmedu SD i HD ?
Ima li HD verzija neku vizuelnu promjenu u logo-u kanala?
Vidi ovo,imam svoju listu sa svojim kanalima,i od kako su izbacili SD verziju,nestala je i na mojoj listi,bila je na poziciji 10 i kako je nestala došao kanal sa 11 na 10 pa onaj sa 10 na 9 i tako i sad ne mogu ubaciti AJB kanal tj. ubacim al ima jedno mjesto manje i remeti mi kanale ispod mjesta 10crnivrag wrote:Nema vizuelne promjene u pogledu logotipa, i npr. na TV-u od 32" se baš i ne vidi razlika između SD i HD kanala, ali ja npr. na TV-u od 43" mogu primjetiti znatnu razliku između SD i HD verzije kanala, a HD verzija Al Jazeere Balkans ima poprilično dobru kvalitetu slike.cenecimoveocino wrote:AJB tako dobra da nema razlike izmedu SD i HD ?
Ima li HD verzija neku vizuelnu promjenu u logo-u kanala?
Moraš resetovati resiver, a onda u listi koju si napravio kao vlastitu moraš staviti Al Jazeeru Balkans HD sa glavne liste, nakon čega će ti taj kanal otići na kraj liste, pa ga moraš selektovati tipkom OK, pa onda dizati na željenu poziciju pomoću tipke prema gore.cenecimoveocino wrote: Vidi ovo,imam svoju listu sa svojim kanalima,i od kako su izbacili SD verziju,nestala je i na mojoj listi,bila je na poziciji 10 i kako je nestala došao kanal sa 11 na 10 pa onaj sa 10 na 9 i tako i sad ne mogu ubaciti AJB kanal tj. ubacim al ima jedno mjesto manje i remeti mi kanale ispod mjesta 10![]()
Napisah ovo sinoć u ovaj otprilike vakat.hipija wrote:@Telemach
Kad bi se moglo očekivati ona zamjena sd kanala za hd kanale, koja se već slučajno dogodila i skoro potrajala jedan dan?
Ima li kakve šanse da se to odradi do proljeća?
Evo iskombinovao sam hvalacrnivrag wrote:Moraš resetovati resiver, a onda u listi koju si napravio kao vlastitu moraš staviti Al Jazeeru Balkans HD sa glavne liste, nakon čega će ti taj kanal otići na kraj liste, pa ga moraš selektovati tipkom OK, pa onda dizati na željenu poziciju pomoću tipke prema gore.cenecimoveocino wrote: Vidi ovo,imam svoju listu sa svojim kanalima,i od kako su izbacili SD verziju,nestala je i na mojoj listi,bila je na poziciji 10 i kako je nestala došao kanal sa 11 na 10 pa onaj sa 10 na 9 i tako i sad ne mogu ubaciti AJB kanal tj. ubacim al ima jedno mjesto manje i remeti mi kanale ispod mjesta 10![]()
hipija wrote:Napisah ovo sinoć u ovaj otprilike vakat.hipija wrote:@Telemach
Kad bi se moglo očekivati ona zamjena sd kanala za hd kanale, koja se već slučajno dogodila i skoro potrajala jedan dan?
Ima li kakve šanse da se to odradi do proljeća?
Ipak jedan dobar dio se odradi prije proljeća.
Zdravo Benq,Benq wrote:Ovo ne smije proci nezapazeno![]()
Redovno pratim youtubera Amira Hadzica i sinoc je uradio nesto jako humano , napravio je live humanitarnu akciju , prikupljao je novac na stream-u za zenu kojoj je banka htjela uzeti kucu , muz joj je umro od raka , nije imala da plati...
Presao je na Telemach internet , s obzirom da je imao aktivacioni (test) paket , stream je na trenutke prekidao , javno je pozivao Telemach putem live stream-a da mu puste brzinu kako bi mogao da radi bez problema a sto je trebalo biti uradjeno vec juce u 15h , Mersiha je svojim angazovanjem i pozivom spasila bruke Telemach s obzirom da je stream pratilo 5000 viewera... (prepoznao sam je po glasu jer je i mene nekoliko puta zvala kad sam imao problema)
Video o cemu se zapravo radi : https://youtu.be/oFatAtH-jfo?t=1010
Telemach wrote: Kompanija Telemach kao društveno odgovorna kompanija, željela je sudjelovati u humanitarnoj akciji te je Amiru puštena maksimalna brzina i uredan stream što je i potvrdio tokom razgovora, sredstva za Dijanu su prikupljena i to je ono što je najbitnije u ovoj priči