Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
zongo
#60451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
imaju li obicni korisnici neki web hosting sto dolazi uz paket
- crnivrag
#60452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svi korisnici Duo/Trio paketa imaju uključen besplatni hosting u okviru svog paketa (i email adresu u formatu [email protected]), ali da bi se dobile te dvije usluge, potrebno je u korisničkom servisu potpisati anex ugovora, u kojem se navodi username za domenu i username za email account.zongo wrote:imaju li obicni korisnici neki web hosting sto dolazi uz paket
A domena koja se dobije je u obliku korisnik.users.telemach.ba
-
j66o
#60453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach imate pp od mene 
- Telemach
#60454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
j66o wrote:Telemach imate pp od mene
-
zongo
#60455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hvala na odgovoru.crnivrag wrote: Svi korisnici Duo/Trio paketa imaju uključen besplatni hosting u okviru svog paketa (i email adresu u formatu [email protected]), ali da bi se dobile te dvije usluge, potrebno je u korisničkom servisu potpisati anex ugovora, u kojem se navodi username za domenu i username za email account.
A domena koja se dobije je u obliku korisnik.users.telemach.ba
ako bi u lokalnoj mrezi digao web server, otvorio port za komunikaciju, koristio svoju domenu, koliko bi bilo ogranicenje u prometu prema tom serveru?
- crnivrag
#60456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo sad ću ti poslati screenshot mog cpanel accounta, limit je meni se čini od 10 GB mjesečno:zongo wrote:
hvala na odgovoru.
ako bi u lokalnoj mrezi digao web server, otvorio port za komunikaciju, koristio svoju domenu, koliko bi bilo ogranicenje u prometu prema tom serveru?

- Rugafet
#60457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam iznenadjen.
Allah vas nagradio djeco draga za ove HD kanale
Allah vas nagradio djeco draga za ove HD kanale
- crnivrag
#60458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33264/podrska/vije ... anala.htmlD3 digitalni paketi sa još više HD kanala
Telemach programska shema je sada proširena na čak 55 HD kanala, što je ubjedljivo najveći broj HD kanala u BiH.
U D3 Osnovni paket ubacujemo 4 HD kanala i to popularne kanale iz FOX grupacije FOX HD i FOX Movies HD na pozicijama 332 i 333! U okviru ovog paketa gledat ćete i Shorts TV HD kanal koji će emitovanjem kratkometražnih filmova obradovati sve filmofile, te kanal Nat Geo Wild HD na kojem su emisije u potpunosti posvećene divljini i životinjskom svijetu. Shorts TV HD gledajte na pozicji 334, a Nat Geo Wild HD na pozicji 398.
U D3 Prošireni paket ubacujemo 6 HD kanala i to :
* Trace Sports Stars HD - prvi kanal posvećen sportskim zvijezdama i njihovim životima na poziciji 361
* Nickelodeon HD - dječiji kanal namijenjen djeci uzrasta od 8 do 16 godina na poziciji 380
* Discovery Showcase HD i Discovery Science HD –popularni kanali dokumentarnog i zabavnog sadržaja na pozicijama 390 i 391
* Animal Planet HD – kanal za sve ljubitelje različitih emisija o životinjama na poziciji 392
* The Food Network HD – kanal posvećen hrani i kuhanju na poziciji 403
U D3 Start paket ubacujemo HD verzije kanala Al Jazeera Balkans HD i TVSA HD, koji su u okviru ovog paketa emitovani u SD formatu.
Novitet u ponudi jesu i kanali koji će od 25.1. iz SD verzije preći u HD verziju emitovanja sa zadražavanjem pozicije i dostupnosti u okviru D3 digitalnog paketa.
Uživajte u HD verzijama domaćih kanala N1 HD i Hayat HD kao i vrhunskim sportskim HD kanalima SK2 HD, SK3 HD i SK Golf HD.
Vaš Telemach
Last edited by crnivrag on 25/01/2018 15:18, edited 2 times in total.
- crnivrag
#60459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novi raspored HD kanala po digitalnim paketima:
Start paket (19 HD kanala):
N1 HD
BHT1 HD
Face TV HD
Hayat HD
TVSA HD
Al Jazeera Balkans HD
TOP TV HD
IDJ TV HD
Pikaboo HD
Epic Drama HD
SK 1 HD
SK 2 HD
SK 3 HD
SK HD
SK Golf HD
Eurosport 1 HD
Eurosport 2 HD
Viasat Nature/History HD
Trace Urban HD
Osnovni paket (6 HD kanala):
24Kitchen HD
National Geographic HD
Fox HD
Fox Movies HD
Shorts TV HD
Nat Geo Wild HD
Prošireni paket (14 HD kanala):
Fox Life HD
Fox Crime HD
BBC Earth HD
Outdoor Channel HD
Discovery Turbo Extra HD
Travel Channel HD
Nickelodeon HD
Trace Sport Stars HD
Discovery Showcase HD
Discovery Science HD
Animal Planet HD
The Food Network HD
Fashion TV HD
History HD
HD paket (5 HD kanala):
History 2 (H2) HD
QYOU HD
MTV Live HD
iConcerts HD
Hustler HD
Arena HD paket (4 HD kanala):
Arena Sport 1 BiH HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
HBO Premium (5 HD kanala):
HBO HD
HBO 2 HD
HBO 3 HD
Cinemax HD
Cinemax 2 HD
Cinestar Premiere (2 HD kanala):
Cinestar Premiere 1 HD
Cinestar Premiere 2 HD
Ukupno: 55 HD kanala
Start paket (19 HD kanala):
N1 HD
BHT1 HD
Face TV HD
Hayat HD
TVSA HD
Al Jazeera Balkans HD
TOP TV HD
IDJ TV HD
Pikaboo HD
Epic Drama HD
SK 1 HD
SK 2 HD
SK 3 HD
SK HD
SK Golf HD
Eurosport 1 HD
Eurosport 2 HD
Viasat Nature/History HD
Trace Urban HD
Osnovni paket (6 HD kanala):
24Kitchen HD
National Geographic HD
Fox HD
Fox Movies HD
Shorts TV HD
Nat Geo Wild HD
Prošireni paket (14 HD kanala):
Fox Life HD
Fox Crime HD
BBC Earth HD
Outdoor Channel HD
Discovery Turbo Extra HD
Travel Channel HD
Nickelodeon HD
Trace Sport Stars HD
Discovery Showcase HD
Discovery Science HD
Animal Planet HD
The Food Network HD
Fashion TV HD
History HD
HD paket (5 HD kanala):
History 2 (H2) HD
QYOU HD
MTV Live HD
iConcerts HD
Hustler HD
Arena HD paket (4 HD kanala):
Arena Sport 1 BiH HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
HBO Premium (5 HD kanala):
HBO HD
HBO 2 HD
HBO 3 HD
Cinemax HD
Cinemax 2 HD
Cinestar Premiere (2 HD kanala):
Cinestar Premiere 1 HD
Cinestar Premiere 2 HD
Ukupno: 55 HD kanala
Last edited by crnivrag on 25/01/2018 17:57, edited 2 times in total.
- avaks
#60460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ipak slušaju nas što kmečimo po forumu.
Svaka čast Telemach!
Još samo mobilnu čekamo, da nas i tu iznenadite jbmu
Svaka čast Telemach!
- aditon
#60461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odlično, na momenat sam se zabrinuo a još uvijek nisam u prilici da upalim TV i sam vidimTelemach wrote:Zdravo aditon,aditon wrote:Čekaj malo...nisam tv palio danas ali ni jučer...jesu nam to zamijenili SD za HD verzije kanala Nat Geo Wild i Discovery Science? Ako jesu, svaka čast Telemahu, a ako nisu onda ćemo imati problem
Nat Geo Wild u HD formatu možete pratiti u Osnovnom i HD paketu.
Discovery Science HD imaćete u Proširenom i HD paketu.
- Telemach
#60462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mi sve slušamo i vidimo kada su korisnici u pitanju:avaks wrote:Ipak slušaju nas što kmečimo po forumu.
Svaka čast Telemach!![]()
- drug_profi
#60463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako imam HD paket, a nemam prošireni, šta je sa ovim HD kanalima iz proširenog? Imam li i dalje ili ne?
- crnivrag
#60464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno svi HD kanali su dio HD paketa, ali i dio ostalih paketa, dakle ako imaš samo Start paket i uzmeš HD paket, imaćeš sve ove kanale koji su navedeni da su dio Osnovnog/Proširenog paketa.drugi profil wrote:Ako imam HD paket, a nemam prošireni, šta je sa ovim HD kanalima iz proširenog? Imam li i dalje ili ne?
U suštini HD paket sam po sebi sadrži 44 HD kanala, s tim da su ti kanali osim što su dostupni u HD paketu, dostupni i u Start/Osnovnom/Proširenom paketu.
- drug_profi
#60465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma to mi radi.crnivrag wrote:Naravno svi HD kanali su dio HD paketa, ali i dio ostalih paketa, dakle ako imaš samo Start paket i uzmeš HD paket, imaćeš sve ove kanale koji su navedeni da su dio Osnovnog/Proširenog paketa.drugi profil wrote:Ako imam HD paket, a nemam prošireni, šta je sa ovim HD kanalima iz proširenog? Imam li i dalje ili ne?
U suštini HD paket sam po sebi sadrži 44 HD kanala, s tim da su ti kanali osim što su dostupni u HD paketu, dostupni i u Start/Osnovnom/Proširenom paketu.
- Rugafet
#60466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BraFo! Telemach braFo, tako to rade najveci 
-
AdrianMole
#60467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lijepo je vidjeti sve ove kanale u paketima.Posebno je dobro što su napokon popustili i dozvolili Al Jaazeru u HD-u.Zbog preciznosti ove zadnje tablice treba napomenuti kako su History HD i FTV HD odavno dio Start paketa.Mislim kako je ta vijest objavljena nekada u septembru prošle godine.Također,Eurosport 1 i 2 HD se mogu vidjeti u Osnovnom paketu iako to nigdje zvanično nije objavljeno.Tako,ostaje samo 5 HD kanala koji su isključivo dostupni u HD paketu,pa ako ne bude dodatnog obogaćivanja ponude ovaj paket definitivno gubi smisao.
Vjerojatno će s vremenom ukinuti i ove duplirane HD kanale,jer tek je s time oslobođen dodatni prostor.Eto,sada mjesta za Pink paket,a možda i nešto drugo...
Vjerojatno će s vremenom ukinuti i ove duplirane HD kanale,jer tek je s time oslobođen dodatni prostor.Eto,sada mjesta za Pink paket,a možda i nešto drugo...
- crnivrag
#60468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedino da to nije tako pušteno starim HS/HKB-Net/M&H Company korisnicima koji su prešli na Telemach usluge, pa dobili bonus te kanale, jer sam ih ja maloprije zvao, i kažu da su kanali History HD, Fashion TV HD, Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD isključivo dio HD paketa, i nisu dio ovih manjih paketa.AdrianMole wrote:Lijepo je vidjeti sve ove kanale u paketima.Posebno je dobro što su napokon popustili i dozvolili Al Jaazeru u HD-u.Zbog preciznosti ove zadnje tablice treba napomenuti kako su History HD i FTV HD odavno dio Start paketa.Mislim kako je ta vijest objavljena nekada u septembru prošle godine.Također,Eurosport 1 i 2 HD se mogu vidjeti u Osnovnom paketu iako to nigdje zvanično nije objavljeno.Tako,ostaje samo 5 HD kanala koji su isključivo dostupni u HD paketu,pa ako ne bude dodatnog obogaćivanja ponude ovaj paket definitivno gubi smisao.
A i ona lista koja se nalazi na njihovoj web stranici ih svrstava direktno u HD paket: https://telemach.ba/Binary/10575/D3-DIG ... -SHEMA.pdf
- Radar71
#60469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach
konkurenciju 
- zateznistub
#60470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koju konkurenciju?Radar71 wrote:Telemachkonkurenciju
- Radar71
#60471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I to što kažešzateznistub wrote:Koju konkurenciju?Radar71 wrote:Telemachkonkurenciju
- zateznistub
#60472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ha yaRadar71 wrote:I to što kažešzateznistub wrote:Koju konkurenciju?Radar71 wrote:Telemachkonkurenciju
- supercali
#60474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ajb hd je bio i ranije
Ja sad na tv-u imam ta 2 kanala ista
Ja sad na tv-u imam ta 2 kanala ista
-
j66o
#60475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bravo Telemach za potez sa HD kanalima
samo jos izbaciti ovog muzickog smeca i uvrstiti JUGOTON i to je to