Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kloniran

#60401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

probook wrote:
kloniran wrote:
sencobih wrote:Do sada me telemah "iznenađivao" samo smanjenjem kanala i povećanjem cijene , tako da ne ocekujem nista drugačije ni ovaj put
:thumbup: Sad posto imaju monopol u kablovskom sektoru nema sta da te iznenadi, sve ide svojim tokom
Moze li definicija tog famoznog monopola? Ako sam ja u Mostaru na raspolaganju nekada imao Velnet i BHT, a sada TM i BHT kako to da Velnet nije imao monopol, a TM sada ima?
bht i tm ne mogu biti konkurencija jedan drugom
nije ista ni platforma ni tehnologija

u sarajevu je u pojedinim upojedinim ulicama moglo da se bira koga ces od kablovaca, sada ne moze
dok je bila konkurencija usluga je bila sve bolja i bolja, posebno ovima sto nece pakete, sada ide obrnuto, usluga sve gora i gora, manje kanala a cijena raste.
a kome to telekom moze biti konkurencija :lol:

dok je bio hs, bio je net 15 KM i kablovska 14
na telemachu za istu uslugu a manje kanala placas 18+22 marke
40-29=+11KM razlika za losiju uslugu
na HS slika na analogiji je bila neuporedivo bolja nego sada
Na HS internet bio dosta stabilniji nego sada

Da napomenem, ne zelim nikakav paket da uzimam.
Dok nas sa starih paketa ne natjeraju da pređemo na njihove nemam namjeru da uzimam ista drugo, samo dizanje cijene analogije pravdajuci poboljsanje usluga je krajnje bezobrazno, a da je pravne drzave i sudovi bi imali sta raditi.
A i sto bih, za te dvije mjesecne razlike dobijes cardsharing na godinu dana 8-)
kloniran

#60402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

crnivrag wrote:
diablobih wrote:
kakaljin wrote:
Bolji prijedlog je da za 18 KM daju digitalni start paket i da ukinu skroz analogne kanale. Da sve korisnike digitalizuju, a vamo oslobode frekvencije za nove HD kanale.
Pa daju to koliko ja znam, mislim 5 pfeninga skuplje za digitalizovanje.
Da, postoji akcija besplatne digitalizacije, gdje se narednih 12 mjeseci plaća samo 0.05 kf na cijenu pretplate za KKS, odnosno 18.05 KM prvu godinu dana korištenja usluge.
a koliko je nakon tih 12 mjeseci, kakva je to pogodnost ako ces godinama koristiti tu uslugu :-)
bolje bi bilo da ukinu analogiju i oslobode frekvencije
kakaljin

#60403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
diablobih wrote:
kakaljin wrote:
Bolji prijedlog je da za 18 KM daju digitalni start paket i da ukinu skroz analogne kanale. Da sve korisnike digitalizuju, a vamo oslobode frekvencije za nove HD kanale.
Pa daju to koliko ja znam, mislim 5 pfeninga skuplje za digitalizovanje.
Da, postoji akcija besplatne digitalizacije, gdje se narednih 12 mjeseci plaća samo 0.05 kf na cijenu pretplate za KKS, odnosno 18.05 KM prvu godinu dana korištenja usluge.
Sta nakon 12 mjeseci. To sto govorite je akcija da se uzmu digitalni paketi ko ima samo analogiju. Ja govorim o potpunom prelasku na digitalu i o ukidanju skroz analogije iz ponude.
crnivrag

#60404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Sta nakon 12 mjeseci. To sto govorite je akcija da se uzmu digitalni paketi ko ima samo analogiju. Ja govorim o potpunom prelasku na digitalu i o ukidanju skroz analogije iz ponude.
Za to se svi zalažemo, i voljeli bi smo kad bi se ukinula analogija i time se oslobodio sav frekventni prostor za digitalne SD i HD kanale, ali taj proces kompletne digitalizacije mora ići postepeno, jer većina korisnika analogije su penzioneri sa CRT televizorima, i njima se moraju obezbjediti D3 Mini resiveri, a ukidanje analogije bi trebalo ići po gradovima, s tim da bi možda Sarajevo prvo trebalo potpuno digitalizovati, pa onda polako i ostale gradove.
tap3ah75

#60405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Može li mi neko pokazati cijenik telefonskih poziva ako uzmem TRIO Grande?

Ne pada mi napamet uzimati ako će se naplaćivati pozivi. Ne brojim kao naplaćivanje 3 pf - uspostavu poziva prema fixnim mrežama.

I je li mi potpuno besplatno ako zovem s telemahovog na telemahov telefon? Je li tada nema ni one uspostave poziva od 3 pf?
harera

#60406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harera »

Prosle sedmice zvao Telemach da prijavim problem sa daljinskim kojem ima sigurno 10 godina i mlada dama me "zabiljezi", kao nema daljinskih na stanju...i sta se desi ...nista .... znaju biti strasno poslovni, ali brate, ako zatezes sa daljinskim pa u pm
crnivrag

#60407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:Može li mi neko pokazati cijenik telefonskih poziva ako uzmem TRIO Grande?

Ne pada mi napamet uzimati ako će se naplaćivati pozivi. Ne brojim kao naplaćivanje 3 pf - uspostavu poziva prema fixnim mrežama.

I je li mi potpuno besplatno ako zovem s telemahovog na telemahov telefon? Je li tada nema ni one uspostave poziva od 3 pf?
Kada zoveš druge korisnike koji koriste Telemach fiksni telefon, ne neplaćuje se nikakva uspostava, odnosno pozivi su potpuno besplatni i nema ograničenja u razgovoru.

U Trio Grande paketu se dobije Flat BH paket, gdje se naplaćuje samo 0.03 kf za uspostavu poziva prema fiksnim mrežama u BiH, a ostatak poziva je besplatan i imaš 1500 minuta prema fiksnim mrežama uključenih u ovaj paket.

A trenutni cjenovnik poziva prema drugim mrežama možeš pogledati u trenutnom cjenovniku na stranicama 8, 9 i 10 https://telemach.ba/Binary/10574/CJENOV ... 2.2017.pdf
tap3ah75

#60408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Hvala Crni ....
fusion_ba

#60409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

CooK wrote:Odlucih i ja pogledati jednu rukometnu utakmicu(Hrv-Fra) i totalno razocarenje slikom na RTRS Plus kanalu. :( Pa je li moguce da neko ubaci kanal sa ovako losom slikom i ocekuje da neko ovo gleda? Kad ce Telemach shvatiti da nemaju svi njegovi pretplatnici 32 incni TV i da je ovakva slika na RTRS Plus kanalu negledljiva na bilo kojem televizoru prosjecne velicine? Odgledah prvo poluvrijeme i samo se dzaba iznervirah slikom i sad pored 200 dosupnih kanala ja moram traziti neki stream da rahat odgledam drugo poluvrijeme. :-x :-x
To zahvali Telemachu jer ko zna na koji način dolaze do tog kanala, nije kod svih operatera tako loše
kakaljin

#60410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:
Za to se svi zalažemo, i voljeli bi smo kad bi se ukinula analogija i time se oslobodio sav frekventni prostor za digitalne SD i HD kanale, ali taj proces kompletne digitalizacije mora ići postepeno, jer većina korisnika analogije su penzioneri sa CRT televizorima, i njima se moraju obezbjediti D3 Mini resiveri, a ukidanje analogije bi trebalo ići po gradovima, s tim da bi možda Sarajevo prvo trebalo potpuno digitalizovati, pa onda polako i ostale gradove.
Pa i urade tako, podjele svima minimalno D3 mini sa otkljucanim start paketom, i kada svi dobiju taj resiver, onda ugasis analogne frekvencije.

i stavis cijene start paket 18 KM, osnovni paket 20 KM i prosireni 25 KM, ostale digitalne pakete ostave istu cijenu, a duo i trio pakete smanje za 3 KM,

a ovi korisnici koji zele na dodatne tv-e da gledaju kanale stavis da je D3 mini 2 KM dodatno, a pds2 3,5, a pds 3 4,5 KM mjesecno.

I svi ce biti zadovoljni i velika vjerovatnoca da dobiju dodatni broj korisnika.
channel10

#60411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Jel ovo 4K ili je FHD na kanalu 69?
Rugafet

#60412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Kod mene slika ubija koliko je dobra. To kod vas ne valjaju televizori :lol:
Rugafet

#60413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

kakaljin wrote: Pa i urade tako, podjele svima minimalno D3 mini sa otkljucanim start paketom, i kada svi dobiju taj resiver, onda ugasis analogne frekvencije.

i stavis cijene start paket 18 KM, osnovni paket 20 KM i prosireni 25 KM, ostale digitalne pakete ostave istu cijenu, a duo i trio pakete smanje za 3 KM,

a ovi korisnici koji zele na dodatne tv-e da gledaju kanale stavis da je D3 mini 2 KM dodatno, a pds2 3,5, a pds 3 4,5 KM mjesecno.

I svi ce biti zadovoljni i velika vjerovatnoca da dobiju dodatni broj korisnika.
Tako je, i pored svega toga svi gratis dobijemo po jednu Tiffany i Amber da nam masu lepezama dok uzivamo u programima
kakaljin

#60414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:
kakaljin wrote: Pa i urade tako, podjele svima minimalno D3 mini sa otkljucanim start paketom, i kada svi dobiju taj resiver, onda ugasis analogne frekvencije.

Tako je, i pored svega toga svi gratis dobijemo po jednu Tiffany i Amber da nam masu lepezama dok uzivamo u programima
Ako nemas sta da argumentima dodas i kontra argumentima odgovoris, nemoj pisati i odgovarati na moje postove.

Hvala
channel10

#60415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Rugafet wrote:Kod mene slika ubija koliko je dobra. To kod vas ne valjaju televizori :lol:
Ma med i mLJeko :D
Rugafet

#60416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

channel10 wrote: Ma med i mLJeko :D
Jeste mLJeko ali ono malo usireno :-D
kakaljin wrote: Ako nemas sta da argumentima dodas i kontra argumentima odgovoris, nemoj pisati i odgovarati na moje postove.

Hvala
Ma daj molim te, argumenti na sta tacno? Na to kako bi ti volio da se formira cjenovnik? Uozbilji se 8-)
zateznistub

#60417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

crnivrag wrote:
zateznistub wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Znači nema više džabe prema fiksnim mrežama drugih operatera. Ukida se uspostava poziva, ali se naplaćuje po minuti.
Ja tako skontah. Do sada je bilo uspostava poziva a sad se naplaćuje po minuti! Bezobrazno je to Alene!
Niste dobro shvatili, ove cijene se odnose na korisnike koji su uzeli samostalnu uslugu telefonije bez pretplate na Flat BH paket koji dolazi kao dio Duo Tel i Trio paketa.

Dakle ko koristi Duo Tel i Trio pakete, i dalje će mu se naplaćivati samo uspostava poziva prema fiksnim mrežama u BiH, a ko koristi uslugu samostalne telefonije bez Flat BH paketa će imati naplatu poziva po ovim cijenama navedenim u izvodu iz cjenovnika.
Ok, hvala! Mea culpa!
CooK

#60418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

channel10 wrote:Jel ovo 4K ili je FHD na kanalu 69?
Ma 16K jarane. Vidis da se neda gledati kanal koliko je dobra slika na njemu, nisu nam se oci navikle na ovu najmoderniju tehniku prenosa video sadrzaja super ultra visoke rezolucije putem H.26587 codec-a. :D
channel10

#60419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

CooK wrote:
Ma 16K jarane. Vidis da se neda gledati kanal koliko je dobra slika na njemu, nisu nam se oci navikle na ovu najmoderniju tehniku prenosa video sadrzaja super ultra visoke rezolucije putem H.26587 codec-a. :D
Ma nisam ni sumLJ'o da je do nas, ali rekoh da provjerim :)
CooK

#60420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

channel10 wrote:
CooK wrote:
Ma nisam ni sumLJ'o da je do nas, ali rekoh da provjerim :)
Ma naravno da je do nas, zar si uopste mogao i pomisliti da Telemach salje visoko-kompresovani video sadrzaj niske rezolucije i niskog bitrate-a? Gluho bilo, pomjeri se s mjesta. :lol:
Telemach

#60421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

harera wrote:Prosle sedmice zvao Telemach da prijavim problem sa daljinskim kojem ima sigurno 10 godina i mlada dama me "zabiljezi", kao nema daljinskih na stanju...i sta se desi ...nista .... znaju biti strasno poslovni, ali brate, ako zatezes sa daljinskim pa u pm
Zdravo harera,
Javite nam se u inbox, pobrinućemo se da dobijete daljinski u najkraćem roku.
crnivrag

#60422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni digitalni TV kanali:

1. "TVSA HD" na poziciji 011 putem resivera, i na frekvenciji 650000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

2. "Al Jazeera Balkans HD" na poziciji 010 putem resivera, i na frekvenciji 658000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Sljedeći kanali više nisu dio Telemach digitalne ponude: N1 SD, Hayat SD, Al Jazeera Balkans SD, TVSA SD, Nat Geo Wild SD, Discovery Science SD, Sport Klub 2 SD, Sport Klub 3 SD, Sport Klub Golf SD.

3. Kanali: N1 HD, Hayat HD, Al Jazeera Balkans HD, TVSA HD, Sport Klub 2 HD, Sport Klub 3 HD imaju uključenu opciju TV unazad 72 sata.

4. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 217 TV kanala + 7 duplih HD kanala (224 TV kanala) - (162 u SD rezoluciji i 55 u HD rezoluciji), te 79 radio kanala (37 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
Last edited by crnivrag on 25/01/2018 00:30, edited 1 time in total.
Telemach

#60423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni digitalni TV kanali:

1. "TVSA HD" na poziciji 011 putem resivera, i na frekvenciji 650000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

2. "Al Jazeera Balkans HD" na poziciji 010 putem resivera, i na frekvenciji 658000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Sljedeći kanali više nisu dio Telemach digitalne ponude: N1 SD, Hayat SD, Al Jazeera Balkans SD, TVSA SD, Nat Geo Wild SD, Discovery Science SD, Sport Klub Golf SD.

3. Kanali: N1 HD, Hayat HD, Al Jazeera Balkans HD i TVSA HD imaju uključenu opciju TV unazad 72 sata.

4. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 219 TV kanala + 5 duplih HD kanala (224 TV kanala) - (164 u SD rezoluciji i 55 u HD rezoluciji), te 79 radio kanala (37 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
Mora se raditi :evil: , zamisli kako bismo razočarali Adru da su noviteti ostali samo RTRS Plus :)
pecpec

#60424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Bolje da si pod "napomena" stavio ovi kanali mogu vrlo lako da izlete iz sheme kao sto su izletili neki dan :lol:
Adrian1946

#60425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Kad budeš imao privatni forum onda predlaži te gluposti i banuj koga hoćeš[/quote]

A vi nas mozete banovat daj ne kaki..
Locked