Epizoda o Piechu je baš super bila.
Mada ovi EV stvarno su relativizirali sve, neki dan gledam Hyundai Ionic 5 N brži od Urusa performante
Moderators: _BataZiv_0809, anex
najbolje od svega sto su posrali one lijepe kazaljke, ovim vw/audi govnetom od ekrana(da pojeftine a vise naplate)

Jednostavno,..tacno receno.
Savrsen?
Ta buba s motorm nazad, je brza od svih azijskih najbrzh vozila...Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:26Savrsen?
nema ga savrsenog u svemiru, pa tako ni buba sa motorom gdje ne bi trwbao bit![]()
Ne spori niko, ima i brzih i ljepsih i nisu savrseni...konektovan wrote: ↑28/05/2024 19:32Ta buba s motorm nazad, je brza od svih azijskih najbrzh vozila...Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:26Savrsen?
nema ga savrsenog u svemiru, pa tako ni buba sa motorom gdje ne bi trwbao bit![]()
Recimo na Nurburgringu,..medju 20 najbrzih..10ak je buba.![]()
Decko..Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:37Ne spori niko, ima i brzih i ljepsih i nisu savrseni...konektovan wrote: ↑28/05/2024 19:32Ta buba s motorm nazad, je brza od svih azijskih najbrzh vozila...Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:26
Savrsen?
i sta pominjes aziju, sta nesto mi kao dokazujes??azijska vozila da kostaju toliko bi bila brza, namanje tu negdje...
sta kao ne smijem napisat nista protiv i moram il sutit ili potvrdit, pun mi je kofer toga i te price.
ne znam ni sto ti se pravdam...
Slazem se da se ne slazem, aj zdravo, ne znam samo zasto nisi kupio to savrsenstvokonektovan wrote: ↑28/05/2024 21:06Decko..Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:37Ne spori niko, ima i brzih i ljepsih i nisu savrseni...konektovan wrote: ↑28/05/2024 19:32
Ta buba s motorm nazad, je brza od svih azijskih najbrzh vozila...
i sta pominjes aziju, sta nesto mi kao dokazujes??azijska vozila da kostaju toliko bi bila brza, namanje tu negdje...
sta kao ne smijem napisat nista protiv i moram il sutit ili potvrdit, pun mi je kofer toga i te price.
Nemas se ti sta pravdati.
Stvar je jednostavna. U auto industriji je stvar poprilicno jasna, Njemacki inzinjering je vrhunac auto industrije. Moze da ti se to svidja ili ne, ali to su cinjenice.
Naravno da i drugi prave dobra, vrlo dobra, i odlicna auta na kraju krajeva..ali opet Njemacka to sve izdominira.![]()
I uvijek će biti. 911 je savršenstvo i vrhunac auto-industrije.
pa niko Nijemcima ne moze na crtu sa cistim inzinjeringom posebno Porscheu sa 911kama ljudi su od jednog auta napravili hiljadu verzija gdje svaka ubijaEvolution_IV wrote: ↑28/05/2024 21:07Slazem se da se ne slazem, aj zdravo, ne znam samo zasto nisi kupio to savrsenstvokonektovan wrote: ↑28/05/2024 21:06Decko..Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:37
Ne spori niko, ima i brzih i ljepsih i nisu savrseni...
Stvar je jednostavna. U auto industriji je stvar poprilicno jasna, Njemacki inzinjering je vrhunac auto industrije. Moze da ti se to svidja ili ne, ali to su cinjenice.
Naravno da i drugi prave dobra, vrlo dobra, i odlicna auta na kraju krajeva..ali opet Njemacka to sve izdominira.![]()
![]()
Nissan je budala, prvo sto je ikad usao u koncern za francuzima, a drugo sto ne izbace R36 da ubijatramvajtrojka wrote: ↑28/05/2024 21:20
a ne ko Nissan ne moze dvadeset godina napraviti zamjenu za GTRa![]()
![]()
https://www.automobili.ba/u-julu-stizu- ... eWrw0FdcZhNovi zakon EU nalaže da svi novi automobili od 7. jula 2024. moraju biti opremljeni brojnim novim sistemima pomoći, uključujući upozorenje na prekoračenu brzinu. Ovo će biti obaveza samo za nove modele koji će biti predstavljeni ove godine, ne i za modele koji su od ranije na tržištu. Oni će sisteme morati uvesti prilikom idućeg redizajna ili predstavljanja novog modela.
Novi propisi odnose se na povećanje stepena sigurnosti opremanjem automobila dugim nizom pratećih rješenja.
Ti mehanizmi i sistemi uključuju:
sistem za držanje trake,
napredni sistemi za izbjegavanje sudara – uklj. frontalni sudari, kao i udari pješaka i biciklista,
inteligentni asistent za brzinu ( ISA ) – sistem koji pomaže vozaču da poštuje ograničenja brzine,
crna kutija, odnosno snimač podataka na cesti, koji treba pomoći u analizi toka nesreća,
sistem detekcije prepreka pri vožnji unatrag,
sistem upozorenja na pospanost ili ometanje vozača,
svjetla za zaustavljanje u nuždi, obavještavanje vozača na stražnjim sjedalima o početku naglog i oštrog kočenja,
dizajnerska rješenja koja olakšavaju montažu alkoholne blokade,
rješenja za smanjenje ozljeda pri udaru pješaka ili bicikliste
Pa vec sam pisao, da nemam para za njemacko po svom ukusu...ovako kompromis.Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 21:07Slazem se da se ne slazem, aj zdravo, ne znam samo zasto nisi kupio to savrsenstvokonektovan wrote: ↑28/05/2024 21:06Decko..Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:37
Ne spori niko, ima i brzih i ljepsih i nisu savrseni...
![]()
Eto tu se razlikujemokonektovan wrote: ↑28/05/2024 22:13Pa vec sam pisao, da nemam para za njemacko po svom ukusu...ovako kompromis.Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 21:07Slazem se da se ne slazem, aj zdravo, ne znam samo zasto nisi kupio to savrsenstvokonektovan wrote: ↑28/05/2024 21:06
Decko..
![]()
![]()
konektovan wrote: ↑28/05/2024 21:06Decko..Evolution_IV wrote: ↑28/05/2024 19:37Ne spori niko, ima i brzih i ljepsih i nisu savrseni...konektovan wrote: ↑28/05/2024 19:32
Ta buba s motorm nazad, je brza od svih azijskih najbrzh vozila...