Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plavi_E

#60276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Vaya wrote: 21/11/2022 20:16
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 21/11/2022 20:07 "U narednim mjesecima, kroz pregovore, mogla bi da bude formirana vlast na nivou BiH, ali se o konačnom dogovoru o tome sigurno neće pojedinačno pitati predsjednik Demokratskog fronta Željko Komšić", rekla je potpredsjednica SNSD-a.

Ona je ovim riječima reagovala na Komšićevu izjavu da je DF spreman pratiti SDP u Narodnoj skupštini RS-a pri imenovanju delegata u Klub Srba u Parlamentu BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cvijano ... /221121150

Zeljko je malo neurozan kad je onaj drugi Zeljko iz Presjednistva rekao da ce pratiti SDP u vezi delegata u DN.
Dobro i sta onda?
Hoces li mi ti objasniti kakva je nevidjena razlika za drzavu u 3:2 u odnosu na 4:1?
Ali bas onu neku epohalnu razliku mi istakni?
Mozemo odmah preci na 4. pitanje.
:D

Pa zar nije najveca moguca izdaja na planeti to sto je SDA dala Dodiku 4. kandidata. Na osnovu toga je onda ovo najveci moguci uspijeh na planeti da Dodik ima samo 3 kandidata.
Vaya

#60277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

plavi_E wrote: 21/11/2022 20:20
Spoiler
Show
Dobro i sta onda?
Hoces li mi ti objasniti kakva je nevidjena razlika za drzavu u 3:2 u odnosu na 4:1?
Mozemo odmah preci na 4. pitanje.
:D

Pa zar nije najveca moguca izdaja na planeti to sto je SDA dala Dodiku 4. kandidata. Na osnovu toga je onda ovo najveci moguci uspijeh na planeti da Dodik ima samo 3 kandidata.
Ali sta BiH toliko drasticno profitira u tome sto ce SDS imati, a Dodik nece imati 4?
plavi_E

#60278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Mislim da BiH tu nije bitna nego stranci na tome najvise inzistiraju. Predpostavljam jer to misle koristiti kao sredstvo pritiska na Dodika ako pokusa da izigra ono sto im je obecao a da oni njemu dopuste da pokrade izbore.
laik1981

#60279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Vaya wrote: 21/11/2022 20:14
laik1981 wrote: 21/11/2022 20:11 Eto i Vojin se smirio.. Ide ovo u dobrom pravcu za sad :bih:
A moze li jedno pitanje? Sta je to epohalno i nevidjeno u tome po pitanju BiH sto ce biti sto Dodik nece imati 4 u DN?
Ne znam je li epohalno i nevidjeno, ali je jako korisno onemoguciti Dodiku punu kontrolu u klubu srba.. Da Bake ne dade prosli put ta cetiri Dodiku sad bi imali nekih pola marke po litru jeftinije gorivo, vjerovatno i osnovne zivotne namirnice jeftinije za pdv i ko zna sta jos sto je Dodik blokirao.. Al Baketu bila bolja Majkic od Ivanica.. Bez mogucnosti blokiranja Dodik postaje zaobilazan faktor u formiranju drzavne vlasti, a i to je poprilicno korisno, ili mozda vama nije?
Lakat Jebić

#60280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lakat Jebić »

pa ovo nisam ni vidio

...žurno uklanjanje...

..ozračje...

...otklanjanje svih ugroza...

Pa ko je pisao ovaj sporazum Osmorke?
plavi_E

#60281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Mislim da dva clana Presjednistva mogu imenovati mandatara VM bez pristanka onog treceg. To je jos jedna prednost sto BiH ima svoja dva clana Presjednistva a Zagreb i Beograd samo jednog. Ne znam dali ta dva clana mogu takodje otpustiti presjednika VM i raspustiti ih. I uz ova dva clana DN bi stranci mogli izbaciti Dodik iz VM. Nisam siguran ali predpostavljam da o tome igra.
Spit_fire

#60282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Jos jedna stvar koji mnogi zaboravljaju...Biti u Natu nije nikakav garant da ti neko nece syebat drzavu

Ima jedna drzava gdje su pricom o borbu protiv korpucije skupili kuntu i pantu i na vlast doveli one koji su: otvoreno proruski orijetnisani, vjerski fanatici, rusilacki nastrojeni prema drzavi u kojoj zive

Ne nije rijec o Afganistanu, Siriji...Rijec je o drzavi sa kojom granicimo, Crnoj Gori...drzavi clanici NATO pakta.

Taj isti nato ne da se nije poceso nego je cak i pomogo da ruski igraci dodju na vlast

Toliko o tome da kad udjemo u NATO i EU mozete mozak na pashu a oruzje u staro gvozdje

Mene slucaj CG neodoljivo podsjeca na nas, samo sto mi eto nismo u tom NATOu
Last edited by Spit_fire on 21/11/2022 20:35, edited 1 time in total.
Vaya

#60283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 21/11/2022 20:26
Vaya wrote: 21/11/2022 20:14

A moze li jedno pitanje? Sta je to epohalno i nevidjeno u tome po pitanju BiH sto ce biti sto Dodik nece imati 4 u DN?
Ne znam je li epohalno i nevidjeno, ali je jako korisno onemoguciti Dodiku punu kontrolu u klubu srba.. Da Bake ne dade prosli put ta cetiri Dodiku sad bi imali nekih pola marke po litru jeftinije gorivo, vjerovatno i osnovne zivotne namirnice jeftinije za pdv i ko zna sta jos sto je Dodik blokirao.. Al Baketu bila bolja Majkic od Ivanica.. Bez mogucnosti blokiranja Dodik postaje zaobilazan faktor u formiranju drzavne vlasti, a i to je poprilicno korisno, ili mozda vama nije?
Dva pitanja:

1. Da bi odredjeni zakon bio usvojen na drzavnom nivou, kako se mora glasati u DN BiH da zakon za koji se vodimo mislju je vec usvojen u Pretstavnickom domu, bi takodjer bio potvrdjen i u Domu naroda?

2. Kako ce cinjenicu, to sto ce SDS imati 2 delegata, a SNSD 3, onemuguciti Dodika da ne bude u vlasti na drzavnom nivou, koristi slobodno rezultate izbora 2022 i vodi se cinjenicom, da Covic i Dodik vec imaju sporazum, u kojem su rekli nista nije neupitno, osim koalicije HDZ i SNSD?
A_A_AKCIJA

#60284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

plavi_E wrote: 21/11/2022 20:07 "U narednim mjesecima, kroz pregovore, mogla bi da bude formirana vlast na nivou BiH, ali se o konačnom dogovoru o tome sigurno neće pojedinačno pitati predsjednik Demokratskog fronta Željko Komšić", rekla je potpredsjednica SNSD-a.

Ona je ovim riječima reagovala na Komšićevu izjavu da je DF spreman pratiti SDP u Narodnoj skupštini RS-a pri imenovanju delegata u Klub Srba u Parlamentu BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cvijano ... /221121150

Zeljko je malo neurozan kad je onaj drugi Zeljko iz Presjednistva rekao da ce pratiti SDP u vezi delegata u DN.
Dobro i sta onda?
Imaš poslovnik o radu Doma naroda pa pogledaj.

Za izglasavanje odluke je potreban kvorum, od najmanje tri člana iz svakog kluba. Ovo SNSD može blokirati.

Ako nema kvoruma, onda uz određene procedure se može doći do toga da je za određene odluke potrebna trećina kluba, odnosno dva člana.

Dakle, uz malo duži put, moguće je izglasavanje odluka, zakona , sa dva člana u srpskom klubu.
laik1981

#60285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Vaya wrote: 21/11/2022 20:31
Dva pitanja:

1. Da bi odredjeni zakon bio usvojen na drzavnom nivou, kako se mora glasati u DN BiH da zakon za koji se vodimo mislju je vec usvojen u Pretstavnickom domu, bi takodjer bio potvrdjen i u Domu naroda?

2. Kako ce cinjenicu, to sto ce SDS imati 2 delegata, a SNSD 3, onemuguciti Dodika da ne bude u vlasti na drzavnom nivou, koristi slobodno rezultate izbora 2022 i vodi se cinjenicom, da Covic i Dodik vec imaju sporazum, u kojem su rekli nista nije neupitno, osim koalicije HDZ i SNSD?
Haj da sacekamo da vidimo koliko je cvrst taj njihov sporazum i savez.. Nakon dugo vremena stranci, a pogotovo amerikanci, su otvoreno ukljuceni u formiranje vlasti.. Ja sam trenutno optimistican.. Ko zna, mozda se i razocaram.. Stade DF uz SDP kada je izbor tog clana iz rs-a u pitanju.. U predsjednistvu je 2:1.. Svasta je moguce..

A eto naveo sam ti i konkretan primjer sta znaci kada nemas mogucnost blokade kroz dom naroda.. Kako god okrenes slabiji Dodik u isto vrijeme znaci i funkcionalnija drzava..

I mozda je Ivanic supak, al glasati za Majkicku :-)
Last edited by laik1981 on 21/11/2022 20:46, edited 1 time in total.
Crithagra

#60286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Crithagra »

Image

Rediteljica Jasmila Žbanić oštro je reagovala na činjenicu da će Osmorka potpisati sporazum sa HDZ-om te upitala zašto Parlament BiH radi 25. novembra, odnosno na Dan državnosti.

"Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke - historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku... a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove 'trojke' dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BIH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BIH i njene praznike?", objavila je na Facebooku.
Vaya

#60287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 21/11/2022 20:44

Dva pitanja:

Haj da sacekamo da vidimo koliko je cvrst taj njihov sporazum i savez.. Nakon dugo vremena stranci, a pogotovo amerikanci, su otvoreno ukljuceni u formiranje vlasti.. Ja sam trenutno optimistican.. Ko zna, mozda se i razocaram.. Stade DF uz SDP kada je izbor tog clana iz rs-a u pitanju.. U predsjednistvu je 2:1.. Svasta je moguce..

A eto naveo sam ti i konkretan primjer sta znaci kada nemas mogucnost blokade kroz dom naroda.. Kako god okrenes slabiji Dodik u isto vrijeme znaci i funkcionalnija drzava..
Nisi mi na jedno pitanje odgovorio...
Zanemari dogovor Covic i Dodik...
Hajd sad odgovori, molim te...jer ja bih volio da naucim nesto novo, a vidim da ti nesto drugo vidis u nacinu rada DN BiH, pa me bas interesuje...
MuaDib

#60288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Sujeta Vojina Mijatovića će Dodiku dati 4 delegata u Domu naroda, jer način na koji je on postavio stvari opozicija u RS sve i da hoće ne može sebi priuštiti.
E sad pitanje je šta se iza kulisa dešava, pa da nas ne iznenadi čin dobre volje Milorada Dodika ogledan u izboru kandidata PZD tj. Vojina. Možda se čak i radi na tome da se Dodiku u zamjenu da MVP ili MFT ili ponovo ministar iz reda Ostalih, tako da i jedni i drugi to predstave kao pobjedu. U politici ništa nije isključeno, Dodiku treba nesmetan pristup kreditima i zaoštrava retoriku kako bi to isposlovao. Jer obveznice ne može u nedogled emitirati, a budžetski kasa mu nije održiva bez kredita. Ostaje da vidimo rasplet.
laik1981

#60289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Vaya wrote: 21/11/2022 20:46
laik1981 wrote: 21/11/2022 20:44

Nisi mi na jedno pitanje odgovorio...
Zanemari dogovor Covic i Dodik...
Hajd sad odgovori, molim te...jer ja bih volio da naucim nesto novo, a vidim da ti nesto drugo vidis u nacinu rada DN BiH, pa me bas interesuje...
Ma znas ti vec odgovore na ta pitanja, a evo i kolega je vec odgovorio u jednom od prethodnih postova.. Ja sam ti probao plasticno objasniti kroz konkretne primjere koji su se vec desili..

To sto ti pokusavas oprati SDA za te izdajnicke poteze, to je tvoje legitimno pravo.. Isto tako, tvoje legitimno pravo je da se zalazez za vlast kakvu smo imali do sad..
Pandakonda

#60290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Dva pitanja:

Forumas je gore vec pisao, uz malo duzu proceduru zakon koji usvoji predstavnicki dom moze proci i dom naroda u drugom krugu jer je tu dovoljno da dvije trećine delegata ne budu protiv. Dodik sa 4 ruke ne samo da moze blokirat bilo koji zakon nego ne mozes imati ni kvorum da bi se uopste diskutovalo o tome. Ovako opozicija samo nece biti protiv i onda on nema te dvije trećine. Isto kao sto je bilo u NSRS kad su mu bile potrebne dvije trećine za neki veto.

Vezano za vlast na drzavnom nivou, za razliku od FBiH, na drzavnom nivou potvrda vlasti ide samo u predstavnickom domu gdje je potrebna opsta vecina, a i entitetska vecina koju ima opozicija iz RS. Uz tu vecinu, i dvije ruke u DN ne samo da mozes imati vlast bez dodika nego uz malo muke mozes i usvajati zakone koje zelis. Problem ostaje to zadnje sto si napisao kako bi HDZ tu reagovao jer imaju dogovor sa Dodikom da nece jedan bez drugog. Tu situaciju komplikuje i predsjednistvo jer je predsjednitvo to koje imenuje premijera i trebaju ti 2 od 3. Ako izbacis Cvijanovicku ostaje ti Denis i Komsic sto je opet problem jer HDZ ne zeli komsica i onda u toj kombinaciji nema ko predloziti premijera i samim time nema drzavne vlasti.

Ukoliko MZ pritisne Covica da izbaci SNSD onda ce morati progutati DF u koaliciji. Mada su meni sve veće sanse za to da ce Dodik opet doći strancima i obecat im sve kako ce potpisati od ANP itd. samo da bi ostao na vlasti i onda bi to bila koalicija SNSD - HDZ - Osmorka. Mada ne treba ni SDA kriminalnce jos otpisati, svaki dan se nude nove stvari i kupuju se papci tako da vjerujem da će biti neizvjesno do kraja.
palermo

#60291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Ma nemojte zajebavati sa opozicijom iz RS-a, nakon kraha na ovim izborima, opozicija će biti tvrđa od Mileta......ko se uzda u opoziciju u RS-u i u strance,hmmmm
Crithagra

#60292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Crithagra »

Slabo se ko ovdje sjeća Slobodana Popovića, šta je trpio i kako je završio.

Lahka mu zemlja.
Student_u_Ostavci

#60293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

palermo wrote: 21/11/2022 20:57 Ma nemojte zajebavati sa opozicijom iz RS-a, nakon kraha na ovim izborima, opozicija će biti tvrđa od Mileta......ko se uzda u opoziciju u RS-u i u strance,hmmmm
Tačno

To govore i izjave onog što je sada na čelu SDSa. Kae bili smo labavi.
U prijevodu, nisu dovoljno pljuvali BiH i Bošnjake. Očito da je to jedini pravi recept da uzmeš glasove u tom entitetu.
Lex77

#60294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Crithagra wrote: 21/11/2022 20:46 Image

Rediteljica Jasmila Žbanić oštro je reagovala na činjenicu da će Osmorka potpisati sporazum sa HDZ-om te upitala zašto Parlament BiH radi 25. novembra, odnosno na Dan državnosti.

"Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke - historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku... a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove 'trojke' dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BIH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BIH i njene praznike?", objavila je na Facebooku.
To je ona ista koja je nakon večere sa Schmittlerom pljuvala po Komšiću.
Ništa njoj jadnoj nije jasno.
neon-x

#60295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by neon-x »

Nek isposluju s Dodikom da podrzi Vojina za DN i nek prave onda koaliciju s njim. Uglavnom ne smiju samo biti glupi da mu isporuce cetvrtog kako god.
Vaya

#60296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

A_A_AKCIJA wrote: 21/11/2022 20:43

Dobro i sta onda?
Imaš poslovnik o radu Doma naroda pa pogledaj.

Za izglasavanje odluke je potreban kvorum, od najmanje tri člana iz svakog kluba. Ovo SNSD može blokirati.

Ako nema kvoruma, onda uz određene procedure se može doći do toga da je za određene odluke potrebna trećina kluba, odnosno dva člana.

Dakle, uz malo duži put, moguće je izglasavanje odluka, zakona , sa dva člana u srpskom klubu.
Bravo, apsolutno se slazem...

Znaci da DN funkcionisao on mora zadovoljiti i prosto vecinu, tj. da moras imati i 8 delegata od 15 i moras imati da iz svakog kluba naroda mora makar po 2 delegata glasaju za tebe.

Vodit cemo se cinjenicom da klub Bosnjaka nije sporan.

U klubu Hrvata ces imati zagarantovana 4 delegata iz HDZ-a, Covic kaze cak i 5, ali eto nek budu 4.

U klubu Srba neka bude 3:2.

Ja se slazem sa inicijalnom idejom, da ce se odblokirati mogucnost, da koalicija HDZ i SNSD ne blokiraju kvorum jer ce imati 7, ali ovdje ljudi, a prvenstveno simpatizeri Osmorke pretstavljaju slijedecu stvar, a to je da ce ova 2 iz SDS, za svaki zakon koji dodje do DN glasati identicno kao sto budu glasali delegati iz kluba Bosnjaka - sto je naravno vhunski idiotizam. Kada je u pitanju relacija RS - BiH, ta sutrasnja 2 delegata iz SDS ce imati 95% isti sistem glasanja kao i Dodikovi. To ce biti tako, prvo zato sto izmedju SDS i SNSD za mene isti, a druga stvar ukoliko slucajno se desi da bude prevelikog odstupanja u glasanju, Dodik ce navedene avanturiste da razguli u NSRS, kao Srbe koji su izabrali muslimani i koji rade kontra interesa RS. Zelimir Neskovic, koji ce biti jedan od SDS-ovaca koji ce uci u DN BiH, onaj jedan sigurni njihov, ja cu ti reci da bih ja sada glasao prije za Majkicku, nego za njega...to je par excellance cetnik iz Lopara...
Tako da ova citava nevjerovatna fama koja se stvorila oko 4:1 vs 3:2, mi apsolutno nije jasna. Da se razumijemo, naravno da ne treba davati Dodiku i Covicu mogucnost da blokiraju kvorum kao prosli put, medjutim ne treba ni lagati da ce drzava sutra lakse funkcionisati i da ce se kao sto neki ovdje predstavljaju zakoni usvajati kao na pokretnoj traci, samo zato sto ce SDS imati 2 delegata...
Kada bi se lagali i rekli da ova 2 SDS-ovca sutra glasaju svaki put kao i 5 Bosnjaka, ja ti garantujem, a ti si svjestan da bi svaki put pao u klubu Hrvata, jer bi Covic svaki put ispratio Dodika do kraja...

Ova neka teza koju je ovdje neko lupio, da ako SDS bude imao 2 delegata, da ce onda SNSD ispasti iz vlasti - neka samo jos jednom procita ovo gore iznad sto sam napisao...
laik1981

#60297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Crithagra wrote: 21/11/2022 20:58 Slabo se ko ovdje sjeća Slobodana Popovića, šta je trpio i kako je završio.

Lahka mu zemlja.
Bolje s Majkickom nastaviti ili sa onom sto joj je Dodik bog? Hajte se malo uozbiljite.. Jasno je svakom da su tamo cetalji i da su po tim nacionalnim pitanjima u pet deka, ali je neozbiljno porediti Dodika i opoziciju u rs-u.. Imali smo vec prije nekoliko godina SDS u drzavnoj vlasti i razlika je bila drasticna u odnosu na ovo sa Dodikom sto je proslo u blokadama osim kada je trebalo izglasati budzete i raznorazne preraspodjele sredstava.. Nije Sarovic cvjecka, ali je za Kosarca Bosanac i po..
Vaya

#60298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 21/11/2022 21:08
Crithagra wrote: 21/11/2022 20:58 Slabo se ko ovdje sjeća Slobodana Popovića, šta je trpio i kako je završio.

Lahka mu zemlja.
Bolje s Majkickom nastaviti ili sa onom sto joj je Dodik bog? Hajte se malo uozbiljite.. Jasno je svakom da su tamo cetalji i da su po tim nacionalnim pitanjima u pet deka, ali je neozbiljno porediti Dodika i opoziciju u rs-u.. Imali smo vec prije nekoliko godina SDS u drzavnoj vlasti i razlika je bila drasticna u odnosu na ovo sa Dodikom sto je proslo u blokadama osim kada je trebalo izglasati budzete i raznorazne preraspodjele sredstava.. Nije Sarovic cvjecka, ali je za Kosarca Bosanac i po..
Zelimir Neskovic iz SDS-a ce ti najvjerovatnije uci u DN BiH, ca poslije svake sjednice ispratiti njegov glasanje za svaki zakon pojedinacno i napraviti poredjenje u odnosu na glasanje sa SNSD delegatima, pa ces vidjeti o cemu govorim...

Ovdje se Mladen Ivanic i Mirko Sarovic predstavljaju kao reinkarnacije Vladimira Srebrova...
plavi_E

#60299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@Vaya
U pravu si ti u potpunosti. Ne radi se ovdje o tome bolje ili losije za drzavu BiH. Ovdje se radi da stranci traze od bosnjackih poglavica da ostave bar teoretsku mogucnost da mogu shutnut Dodika iz VM ako bi pokuao da izigra strance. Ne zbog boljitka BiH nego kao sredstvo pritisdka na Dodika. A ni opozicija u manjem entitetu nije gadljiva na vlast.
laik1981

#60300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Vaya wrote: 21/11/2022 21:16
laik1981 wrote: 21/11/2022 21:08
Zelimir Neskovic iz SDS-a ce ti najvjerovatnije uci u DN BiH, ca poslije svake sjednice ispratiti njegov glasanje za svaki zakon pojedinacno i napraviti poredjenje u odnosu na glasanje sa SNSD delegatima, pa ces vidjeti o cemu govorim...

Ovdje se Mladen Ivanic i Mirko Sarovic predstavljaju kao reinkarnacije Vladimira Srebrova...
Ako bi birao izmedju Sarovica i Dodika koga bi izabrao?
Locked