SDP

madner

#60251 Re: SDP

Post by madner »

malakh wrote: 05/05/2020 02:58
madner wrote: 05/05/2020 02:26
malakh wrote: 05/05/2020 02:22

kult licnosti. slicno ce se dogoditi i kifli.
Samo stranke sa jakim liderima dobace do prve lige. Komsic je prokocko svoje povjerenje od naroda. Kifla mozda, mozda ne.

Ogroman mu je problem sirenje van KSa. No sigurno ce pucati na gol, da li ce ko Komsic izdati glasace ili ne, ne mozemo znati.
lokalni izbori ce rasprtljati pricu oko kifle. jer nije kandidat i vidjet cemo kako ce se drugi pokazati i dokazati.

on tu vuce veliko breme i dobro bi mu dosla pomoc.

a kako je komsic razocarao glasace? pa covjek imao 225 tisuca glasova.

nemoj mi samo kao oni na facebooku sto pisu da je razocarao glasace, pogledas profil i vidis slike sa skupova sdpa. :lol:
DF zna odlicno kako stoje. Djelima su razocarali, najvjerniji SDA saveznici. Glume da imaju sopstveno misljenje do tacke kada treba glasati.

I tacno je da su vecina glasaca DFa bili razocarani SDPom. Onda ti je jasno i sta se desava kada ih DF vise opece.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#60252 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: 05/05/2020 02:14
RunnerX wrote: 04/05/2020 23:31 Ako on ponovo uđe u plej of, treba nas sve strijeljati.
nece samo uci u plejoff, nego ce jos 6 godina biti na tronu. sljedece izbore, i preko 250.000 glasova.

vec su ljudi primijetili propagandu, jer pretjerana propaganda postane providna, a iz sdpa su bas pretjerali. vidio sam da su im se pocele lijepiti etikete hdzovih cukica i sada ce se tek to zakotrljati.

kifla i nasa stranka pametni. pomalo komsica potkace, a iz sdpa svaki dan. pa se par teza poklopi sa par intervjuja svehrvata na dnevnik.ba ili poskoku.
Znam da ti nihe problem lagati, da obraza nemas. Ali kakav ti je osjecaj u stomaku kad ovako nesto pises?
invincible1921

#60253 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Ja mogu shvatiti da neko glasa za Komsica kao predsjednickog kandidata..to se ne mora elaborirati kako i zasto, bez obzira na ave njegove aferime. Medjutim da neko glasa za DF kao stranku...to stvarno ne mogu da pojmim
RunnerX

#60254 Re: SDP

Post by RunnerX »

izvrsni direktor wrote: 05/05/2020 08:37 Znam da ti nije problem lagati, da obraza nemas. Ali kakav ti je osjecaj u stomaku kad ovako nesto pises?
Misliš da ga ima? Kada vidiš da je neko opsjednut SDP-om, znaj da je to zeleni termit na zadatku, po tome se najlakše prepoznaju. SDP im je najveći trn u oku, pa tek onda NiP, NS i ostali.

Pričaš o čovjeku koji je napisao ovo,
Spoiler
Show
malakh wrote: 02/05/2020 15:35 sdp na drustvenim mrezama krenuo u blacenje nase stranke. da li ste to primijetili?
Našu stranku je u predizborno vrijeme donirao Ermin Alamerović, vlasnik firme A2B Express Delivery d.o.o. Sarajevo. Alamerović je zeleni termit, odličan prijatelj Amira Zukića, bivšeg generalnog sekretara SDA, sa kojim je imao i firmu. Novac koji je Naša stranka dobila ova firma je izvukla od invalida i Fonda za njihovo zapošljavanje. Aferu o A2B je otkrio Žurnal. Potvrda o donaciji nalazi se na stranici CIK-a.

Vijećnica Naše Stranke Barbara Stroil. Njen muž Timur Stroil i pomoćnik Ejuba Kučuka, stoji u podacima firme. Kučuk, SDA promoter, hapšen i privođen. Naša stranka u Novom Sarajevu, gdje su Stroili gura "biznise", a Faris Šehović i upućuje inicijative kakve i Kučuk traži da se zaštite poslovi marketinga za SDA. Faris Šehović je dečko kćerke Vildane Bešlije. Svo troje su u NS familijarno na listama i u savjetima i odborima. Inicijative se nalaze na stranici NS.

Igor Baroš, tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Naše stranke i po 3 puta skuplje prodaje leće koje pacijenti moraju kupiti zbog dogovora sa bolnicom. Baroš je zato u Našoj stranci napredovao do Glavnog odbora. Aferu je otkrio CIN.

Postoji još niz ranijih dogovora pojedinaca iz NS i SDA, poput Elvisa Vrete nedavno, ili ranijeg dogovora Denisa Gratza i Fadila Novalića. Još od Gratza traje sukob u NS, da bi napuštanjem Marjanovića krenuo novi talas, dok nestali Falatar tek sada shvata da je bio svjesno iskorišten za promociju stranke, iako nije imao nikakvu šansu na izborima. Kako niko nije htio da vodi propalu kampanju samo zbog promocije stranke, Falatar je uvezen kao marketinško rješenje.
preuzeto sa stranice narod zna, kojom rukovodi damir masic.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60255 Re: SDP

Post by malakh »

sada gledam da je na toj stranici izbrisan taj post, a ti sada forsiras da sam izmislio.

kako si samo pokvaren i kakav si lazov sa dna kace.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#60256 Re: SDP

Post by malakh »

madner wrote: 05/05/2020 03:14
madner wrote: 05/05/2020 02:26

Samo stranke sa jakim liderima dobace do prve lige. Komsic je prokocko svoje povjerenje od naroda. Kifla mozda, mozda ne.

Ogroman mu je problem sirenje van KSa. No sigurno ce pucati na gol, da li ce ko Komsic izdati glasace ili ne, ne mozemo znati.
lokalni izbori ce rasprtljati pricu oko kifle. jer nije kandidat i vidjet cemo kako ce se drugi pokazati i dokazati.

nemoj mi samo kao oni na facebooku sto pisu da je razocarao glasace, pogledas profil i vidis slike sa skupova sdpa. :lol:
DF zna odlicno kako stoje. Djelima su razocarali, najvjerniji SDA saveznici. Glume da imaju sopstveno misljenje do tacke kada treba glasati.

I tacno je da su vecina glasaca DFa bili razocarani SDPom. Onda ti je jasno i sta se desava kada ih DF vise opece.
ma kakav df druze. ja pricam o komsicu, a ta stranka je samo privjesak koju komsic vuce za sobom na prikolici.

pricamo kako je komsic razocarao glasace, prica traje skoro pet godina, a na posljednjim izborima imao najvise glasova u federaciji. da kojim slucajem denis nije bio kandidat, komsic bi hladno imao preko 300 tisuca glasova. pa koga je on izdao ako je imao toliko glasova? pa onda vidis da clanovi i simpatizeri sdpa forsiraju pricu da je komsic izdao glasace, a oni direktno rade protiv komsica. to je paradoksalno.

da si rekao da su glasaci nase stranke izdali falatara, pa ok, ali ovako bas i ne stoji.
Bosanski_kralj

#60257 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Tek kad vidiš da jedan Komšić osvoji najviše glasova na izborima, shvatiš zašto nam je stanje ovako kako jes.

Nikad nisam glasao za njega i izuzetno sam sretan zbog toga.
madner

#60258 Re: SDP

Post by madner »

malakh wrote: 05/05/2020 13:42

ma kakav df druze. ja pricam o komsicu, a ta stranka je samo privjesak koju komsic vuce za sobom na prikolici.

pricamo kako je komsic razocarao glasace, prica traje skoro pet godina, a na posljednjim izborima imao najvise glasova u federaciji. da kojim slucajem denis nije bio kandidat, komsic bi hladno imao preko 300 tisuca glasova. pa koga je on izdao ako je imao toliko glasova? pa onda vidis da clanovi i simpatizeri sdpa forsiraju pricu da je komsic izdao glasace, a oni direktno rade protiv komsica. to je paradoksalno.

da si rekao da su glasaci nase stranke izdali falatara, pa ok, ali ovako bas i ne stoji.
Mislim da 99% ljudi nema problem sa djelovanjem Komsica kao clana predsjednistva.

Neki potezi da li su dobri ili ne, ali to su detalji. Problem je sto je stranka puno uticanija na zivot gradjana od te pozicije. DF je taj koji omogucava vladavinu SDA i HDZa u federaciji, dio svakog dogovora.

I onda tu ne mozemo razdvojiti tako da kazemo da je jedno skroz ok a drugo ne, jer je ZK odgovoran i za sve postupke DF i tu je debelo razocarao vecinu svojih glasaca.
sahara1428

#60259 Re: SDP

Post by sahara1428 »

doremifa

#60260 Re: SDP

Post by doremifa »

Moze se reci da su glasaci nase stranke izdali falatara. otprilike onoliko koliko se moze reci da su glasaci zeljke komsica izdali demokratsku frontu
malakh

#60261 Re: SDP

Post by malakh »

madner wrote: 05/05/2020 14:31

Mislim da 99% ljudi nema problem sa djelovanjem Komsica kao clana predsjednistva.

Neki potezi da li su dobri ili ne, ali to su detalji. Problem je sto je stranka puno uticanija na zivot gradjana od te pozicije. DF je taj koji omogucava vladavinu SDA i HDZa u federaciji, dio svakog dogovora.

I onda tu ne mozemo razdvojiti tako da kazemo da je jedno skroz ok a drugo ne, jer je ZK odgovoran i za sve postupke DF i tu je debelo razocarao vecinu svojih glasaca.
da, slažem se. prikolica koja kasnije ima moć odlučivanja.

ili samostalno ili restruktuiranje stranke. jer kako god, garantiram da će opet pobijediti za člana predsjednika, ali će za sobom povući stranku koja pravi štetu. o tome sam više puta pisao.
Banksy

#60262 Re: SDP

Post by Banksy »

Kapitalizirajte ovaj masovni i masivni lopovluk s nabavkama, ima li ikog tamo da to artikulira...

Nabacuju vam svaki dan, a vi šutite.
Novak20

#60263 Re: SDP

Post by Novak20 »

malakh wrote: 05/05/2020 18:31

da, slažem se. prikolica koja kasnije ima moć odlučivanja.

ili samostalno ili restruktuiranje stranke. jer kako god, garantiram da će opet pobijediti za člana predsjednika, ali će za sobom povući stranku koja pravi štetu. o tome sam više puta pisao.
Što onda Komšić ne pusti vodu za DF privjeskom i ne prijeđe u SDA ili SPiD ? Lakše mu je i manje rizično tako nego da ide u samostalnu kampanju. Ma koliko ga dobro potkovali. :D
Leverage

#60264 Re: SDP

Post by Leverage »

Ne pravi štetu stranka nego on lično jer je u pitanju stranka jednog lica u kojoj on odlučuje o svemu. Čak je i svoje ime naštikl'o na ime stranke kako ne bi bilo nikakve sumnje u to.
putokaz1

#60265 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Glasači DFa su izdali nas,a njih je izdao Komšić i njegovi zastupnici
Banksy

#60266 Re: SDP

Post by Banksy »

Kad se sjetim kako ga se, prije deset, petnaest godina, nosalo na rukama, i u SBi koja ovo danas objavljuje, i na forumu, gdje se svakog ko je tada ovo govorio bučno i agresivno proglašavalo petom kolonom i neprijateljem države.
Tihić je bio iznimno destruktivan, Komšić da ne govorimo, ali od Lagumdžije nije bilo većeg zlotvora i destruktivca, i to na duge staze, kad su u pitanju negativne posljedice i efekti djelovanja na domaću politiku i cijelo društvo. Katastrofa.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... odika.html

NITES d.o.o. Beograd je firma koja je dio NITES Grupe vlasnika Miodraga Škrbića i Zorana Koraća. Korać je savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a Miodrag Škrbić je kum i poslovni partner Zlatka Lagumdžije.

NITES je osnovan u Banja Luci 2007. godine i na mjesto direktora postavljen je Dmitar Čičković, blizak rođak Miodraga Škrbića, koji je kum Zlatka Lagumdžije.

U Banjaluci se naširoko spekulisalo i da je vlasnik NITES-a Miodrag Škrbić tesno povezan sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH, ali njihovi navodni politički dilovi nikada nisu bili potvrđeni. Miodrag Škrbić rođen je u Glamoču 1956. godine, školovao se u Sarajevu, gdje krajem 1980-tih započinje privatni biznis. Početkom rata odlazi u Češku Republiku.

Tu otvara firmu i počinje poslove uz ogromnu pomoć Zlatka Lagumdžije. Njih dvojica i danas imaju zajedničku firmu u Pragu - pod imenom WBBI.

Roccohljup

#60267 Re: SDP

Post by Roccohljup »

ihhh iod tada pojeo vuk magarca bezbroj puta :)
sahara1428

#60268 Re: SDP

Post by sahara1428 »

miop

#60269 Re: SDP

Post by miop »

SDPBiH: Da li su "maske iz slastičarne" vraćanje duga Bilseni Šahman, jer je podržala rušenje prošle Vlade KS
A zašto bi bila kupljena moja ruka. To apsolutno nije tačno. Nudili su meni iz SDP-a još i više, pa me nisu mogli kupiti. O tome šta su mi nudili otvoreno ću reći na sljedećoj sjednici Skupštine KS - kazala je Šahman za Oslobođenje.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... iti-554481
Čekamo sljedeću sjednicu :D
pinkman

#60270 Re: SDP

Post by pinkman »

Ovaj SDP ako misli da se bavi ozbiljnom politikom mora napraviti ozbiljno ciscenje kadrova.

Sinoc je Zahiragic postavio klip u kojem Hadzifejzovic govori kako niko iz opozicije, a da ima godina kao Zahiragic ili malo vise, nije smio doci u emisiju s njim.

Stranka koja ima pretenzije da vlada ne moze sebi to dopustiti. Trebaju im kadrovi koji ce izaci u javnost i nastupati kako treba. A to ne mogu sa ljudima kao sto su Cengic, Masic i slicni. Nevjerovatno je da Zahiragic ima toliko sljedbenika.

On se hvali brojem uradjenih nalaza na KCUS-u. A to je glupost zato sto su to neophodni nalazi. Ne zele li valjda aplauz sto su uradili nalaze koji su bas neophodni. Za pohvalu bi bili da su uradili i nalaze koji nisu hitni. To niko da kaze.

SDP je uzasan po kadrovskom pitanju. Trebaju naci 30 novih osoba i praviti od njih imena. Jedan da prica o ekonomiji, drugi o pravosudju, treci o zdravstvu. Nauciti ih o javnom nastupu, itd.
Banksy

#60271 Re: SDP

Post by Banksy »

Istina. Katastrofalni su.
AmirBaa

#60272 Re: SDP

Post by AmirBaa »

Nikad me posebno nije zanimala politika, ali maloprije procitah kako se Niksic zali sto bi moglo doci do ukidanja finansiranja politickih partija :-) :-) zar ne bi ogromna drama na pocetku pandemije koliko para ide za politicke stranke, sto se to ne preusmjeri u privredu, a sad odjednom ne odgovara :-)
Leverage

#60273 Re: SDP

Post by Leverage »

Najviše volim ovaj uvod, nisam [insert something here], ali.

Što nisi citirao i drugu rečenicu na tu temu?

Na početku pandemije bila je priča da se obustavi finansiranje političkih partija dok traje pandemija. Sad će se naravno pokušati pred izbore, uz priču o tobožnjoj brizi za posrnulu ekonomiju, provući takva zakonska rješenja koja će opoziciju ostaviti bez ikakvih sredstava da vode kampanju, dok će se vlast finansirati na poznate načine, prije svega koristeći firme u državnom vlasništvu.

Kao što sam ranije govorio, ukoliko se potpuno ukine finansiranje političkih subjekata iz budžeta tada će stranke pribjeći drugim načinima finansiranja kako bi opstale ili ih neće biti. Ti drugi načini podrazumijevaju, između ostalog, uzimanje novca od različitih stranih političkih sponzora radi ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva država iz kojih dolaze. Vrlo brzo bismo imali prokinesku bošnjačku i prorusku hrvatsku stranku, možda i proameričku srpsku stranku, a ova država bi konačno izgubila sav suverenitet i dobila status teritorije za komadanje. Ljude bi se kupovalo za puno manje nego što ih danas kupuje SDA, strah i neizvjesnost postale bi konstanta, pri čemu ovo što danas zovemo strah i neizvjesnost više ne bismo zvali tako.

Znam da će zvučati neobično, ali postoji nešto što je gore i od SDA-HDZ-SNSD vladavine. Ukinite finansiranje (svih) političkih subjekata pa ćete vidjeti. Konačno, ako se zapitate zašto to nisu uradile druge zemlje sa visokim stepenom demokratije, iznad vam je odgovor.
bunk

#60274 Re: SDP

Post by bunk »

Ni feninga ne treba upumpavat u stranke.
Nikad vise.
Pa ko hoce u politiku neka babovinu zalozi.
Tempo
ZeModerator

#60275 Re: SDP

Post by Tempo »

bunk wrote: 06/05/2020 20:26 Ni feninga ne treba upumpavat u stranke.
Nikad vise.
Pa ko hoce u politiku neka babovinu zalozi.

jel alaha ti? tvoji feudalni begovi ukrali sve sto postoji i djeci majcino mlijeko, pa sad oni trebaju nikom ne dat ni feninga da oni mogu vladat do sudnjeg dana. jel alaha ti?
Post Reply