Irancima samo olabavi sankcije, uz nauku, znanje u koje ulazu i pare od resursa, za 10 godina ce poklopiti Tursku, Izrael, beduine sve odreda, Pakistan i cak Indiju.Capajebo wrote: ↑11/03/2026 01:29Ja mislim da je jaca nasa vojna industrija nego svih tih zaljevskih zemalja zajedno. Povlacenjem USA, cionisti ih mogu silovati kako hoce, kad hoce i gdje hoce.MMM1977 wrote: ↑11/03/2026 01:19Ja svoju nadu temeljim na tome da su vidjeli da taj Izrael nije svemoguć kako se mislilo, ako ovako prolaze zajedno sa USA, kako bi se tek proveli samostalno u srazu sa Iranom? A ako arapski svijet otkaže gostoprimstvo USA bazama i sam Izrael će biti puno slabiji.Capajebo wrote: ↑11/03/2026 01:13
Nadam se da nisam upravu, ali ja sam siguran da nakon sto zavrsi ovaj rat arapske drzavice postaju jos vece kuckice - ali ovaj put ne USA nego direktno cionistima.
Uveliko ce smanjiti reket koji daju USA, i da ce se to preliti u Jerusalem.
Unistenjem ovih USA baza, neminovno oni moraju u znacajnoj mjeri smanjiti svoje vojno prisustvo na BI, a to u glavama ovih podanika znaci da im se gospodar povlaci, a da novi gospodar zvanicno preuzima poziciju.
Nakon svega, genocidna tvorevina bar neko vrijeme nece dirati Iran, ali ce da potlaci sve druge okolne drzave, jer nece biti USA koja je do sada morala koliko toliko sacuvati svoj obraz i ne dozvoli cionistima da rade apslutno sta hoce.
U onom prvom sukobu prošle godine su većinu iranskih projektila oborile KSA I Jordan nego sam Izrael. Šta bi bilo da sve stignu do Izraela? Pa sravnili bi ih sa zemljom jer su premala teritorija. Možda to uvide i sami Arapi, možda cionistima glave dođu one mape velikog izraela.
KSA ima nesto aviona, ali je sve to opet USA/cionisticko. Bez uvezanosti u kompletan taj sistem, nije bas da im je od koristi. To sve uz pretpostavku da nema neka puljkica da ih daljinski sjebu sve![]()
Nemaju niti jednog svog radara, niti jedan svoj neki PVO. Daj Boze da imaju 2 fabrike za proizvodnju minobacaca a ne sta drugo.
Ako izuzmemo Iran, koji je u vojnoj industriji prilicno samostalan - posebno sto se tice raketnih sistema danas - od svih tih zemalja jedino ostaje Turska kao znacajan igrac.
I mozda Egipat, koji je opet pod strogom kontrolom genocidne tvorevine, ali realno imaju potencijal - ako nista zbog blizine i brojnosti.
Sta mislis sto je Saudija nedavno potpisala onaj ugovor sa Pakistanom?
Opet kazem, niko sretniji od mene da sam totalno pogresnog misljenja.
Zato ih krse prvi braca muslimani.
Pise fino da je Dzenet pod materinim nogama. Dojucerasnji Ajatolah govori kako je zena oslonac, jednaka muskarcu u svakom pogledu.
A gura se narativ o Sijama kao nevjernicima i odmetnicima.
Dok su u Iranu zene mahom doktori nauka (kazu ovdje kod njih doktorat kao kod nas Mekteb), kod pravih muslimana samo preko Hormuza da pređes, babini sinovi zenama prije neki dan dozvolili vozacki ispit polagati.