Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#60251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

leon25 wrote:kod mene vec dva tri dana nije radio prevod na TravelHD trenutno nemogu provjerit
prvo je kanal bio kodiran par dana iako je uljucen u moj paket kad je proradio nije bilo prevoda provjerim kasnije
Zdravo leon,
Jeste li radili reset resivera, provjeravali postavke titla?
kemox

#60252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

Telemach wrote:
soul_eclipse wrote:
soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.

Znali neko kako rijesiti ??
ZNali neko mozda ?
Zdravo soul,
Vaša IP adresa je na black listi servera na kojem se nalazi cpanel :sad:
:D

Šta li je to radio :?

:D
soul_eclipse

#60253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

Telemach wrote:
soul_eclipse wrote:
soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.

Znali neko kako rijesiti ??
ZNali neko mozda ?
Zdravo soul,
Vaša IP adresa je na black listi servera na kojem se nalazi cpanel :sad:
Tek ste mi danas promjenili IP kako hahha ne koristim vase web hosting usluge,nego nesto sam ja cacko oko cpanela i blokiralo mi ip adresu,preko VPNA radi samo upload spor kad fajlove ubacujem.

Image
leon25

#60254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

Telemach wrote:
leon25 wrote:kod mene vec dva tri dana nije radio prevod na TravelHD trenutno nemogu provjerit
prvo je kanal bio kodiran par dana iako je uljucen u moj paket kad je proradio nije bilo prevoda provjerim kasnije
Zdravo leon,
Jeste li radili reset resivera, provjeravali postavke titla?
Sad sam ponovo provjerio neradi titl samo na Travel HD kanalu dok na svim ostalim kanalima radi cak sam ponovo skenirao kanale koristim cam modul
Postavke titla su ok jer titlovi rade na svim ostalim kanalima koji ih imaju osim ovog Travel HD
crnivrag

#60255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote: Sad sam ponovo provjerio neradi titl samo na Travel HD kanalu dok na svim ostalim kanalima radi cak sam ponovo skenirao kanale koristim cam modul
Postavke titla su ok jer titlovi rade na svim ostalim kanalima koji ih imaju osim ovog Travel HD
Jesi li probao da ručno uključiš titlove na ovom kanalu kroz subtitle dugme na daljinskom ili dodatnih info postavki o kanalu?
leon25

#60256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

crnivrag wrote:
leon25 wrote: Sad sam ponovo provjerio neradi titl samo na Travel HD kanalu dok na svim ostalim kanalima radi cak sam ponovo skenirao kanale koristim cam modul
Jesi li probao da ručno uključiš titlove na ovom kanalu kroz subtitle dugme na daljinskom ili dodatnih info postavki o kanalu?
Jesam ali nista samo na ovom kanalu problemi su poceli kad su zamjenjeni SD sa HD kanalima prosle sedmice pa sve vraceno na staro cak mi je par dana kanal bio kodiran iako je u paketu
Last edited by leon25 on 23/01/2018 00:43, edited 2 times in total.
crnivrag

#60257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote: Jesam ali nista samo na ovom kanalu problemi su poceli kad su zamjenjeni SD sa HD kanalima prosle sedmice pa sve vraceno na staro cak mi je par dana kanal bio kodiran iako je u paketu
Pretpostavljam da nisi na području Sarajeva i ne koristiš Telemach uslugu posredstvom bivših operatera BH Cabel Net i Elob, jer u okviru ove ponude se normalnu prikazuju hrvatski i srpski titl na ovom kanalu.

Ako nisi sa navedenog područja, najbolje je da kontaktiraš korisnički centar ili korisnika @Telemach na P.P. i neka oni izvrše provjeru da li se postoji prikaz titlova na ovom kanalu na području gdje živiš.
leon25

#60258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

Probao sam sad jos neke stvari hrvatski titlovi ne rade dok srpski rade ali ih moram rucno ukljucit jer je u postavkama postavljeno da prvo bira Hrvatske pa ih valjda prepozna kao da ih ima ali se ne prikazuju
Mostar je u pitanju bivsi velnet
crnivrag

#60259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote:Probao sam sad jos neke stvari hrvatski titlovi ne rade dok srpski rade ali ih moram rucno ukljucit jer je u postavkama postavljeno da prvo bira Hrvatske pa ih valjda prepozna kao da ih ima ali se ne prikazuju
Mostar je u pitanju bivsi velnet
Onda je najbolje da se javiš korisniku @Telemach na P.P., pa da oni kontaktiraju Velnet i upoznaju ih sa tim problemom, jer evo u Sarajevu rade hrvatski titlovi bez problema, kao što si mogao vidjeti na slikama koje sam postavio.
Adrian1946

#60260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Nije ba, nego je dobio polovan ube modem kao i ja bez postolja. Samo sam ja svoj zakuc’o na zid pa ne pada...[/quote]

Upravo tako, internet mi preko utp kabla los dali mi polovan modem koji jedva moze 80 mpbs na modemu a i na laptopu kod njega. ZNACI ZELIM NOV MODEM.
thekupus

#60261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Nedavno sam postavljao pitanje ovdje, oprostite sto sam opet dosadan, ali planiram sutra ili prekosutra ici u Telemach da se pretplatim na jedan od Duo paketa.

Objasnili ste mi da se ne placa analogija dodatno na ovaj paket, a placa li se resiver, modem i to? Ima li nekih skrivenih troskova, ili je to to?

Pored 6 mjeseci jeftinijeg racuna, dobije se 2 godine Arena i Cinestar HD-a? Ili samo jedno od to dvoje?

Hvala puno opet! :)
crnivrag

#60262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

thekupus wrote:Nedavno sam postavljao pitanje ovdje, oprostite sto sam opet dosadan, ali planiram sutra ili prekosutra ici u Telemach da se pretplatim na jedan od Duo paketa.

Objasnili ste mi da se ne placa analogija dodatno na ovaj paket, a placa li se resiver, modem i to? Ima li nekih skrivenih troskova, ili je to to?

Pored 6 mjeseci jeftinijeg racuna, dobije se 2 godine Arena i Cinestar HD-a? Ili samo jedno od to dvoje?

Hvala puno opet! :)
Plaća se analogija od 18 KM, ali je ta cifra već uračunata u cijenu koja je prikazana na web stranici.

Resiver i modem se dobiju besplatno na korištenje i oni predstavljaju trajno vlasništvo kompanije Telemach, što znači da se prilikom raskida ugovora mora vratiti sva oprema koja je data na korištenje.

Nema nikakvih skrivenih troškova, a u okviru ove akcije dobijaš i Arena Sport SD paket, a i Cinestar Premiere HD paket.
Adrian1946

#60263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

:evil: vraze nije istina
Ja sam recimo presao na Trio Grande Premium a u ugovoru stoji takodjer 2 godine gledanja Arene i Cinestara a ja ih nemam. A fino piise ta Lojaliti mogucnost a oni ne zele da mi omoguce. Molio ih 2 puta i opet je isto.
crnivrag

#60264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote::evil: vraze nije istina
Ja sam recimo presao na Trio Grande Premium a u ugovoru stoji takodjer 2 godine gledanja Arene i Cinestara a ja ih nemam. A fino piise ta Lojaliti mogucnost a oni ne zele da mi omoguce. Molio ih 2 puta i opet je isto.
Ako koristiš paket Trio Grande Premium, ti kanali već predstavljaju dio tog paketa, i nema potrebe ni za kakvim dodatnim bonusom.

Inače kod mene su u tom paketu normalno dostupni Arena Sport SD kanali, kao i Cinestar Premiere HD kanali, jer predstavljaju dio ovog paketa.
Last edited by crnivrag on 23/01/2018 10:50, edited 1 time in total.
Adrian1946

#60265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Nije fer da ti imas Arene a ja ne pritom placam im isto ko i ti. A nemam Arene u HD.
crnivrag

#60266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:Nije fer da ti imas Arene a ja ne pritom placam im isto ko i ti. A nemam Arene u HD.
Arena Sport HD paket inače košta 6 KM, i nije dio Duo/Trio paketa.
Last edited by crnivrag on 23/01/2018 10:58, edited 1 time in total.
Adrian1946

#60267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Arena Sport HD paket inače košta 6 KM, i nije dio Duo/Trio paketa, a ja sam lično specificirao da kao loyality bonus dobijem Arena HD paket, a oni su mi pored toga ponudili i smanjenje računa, kao i dodatnih 30 mobilnih minuta.[/quote]

Znam i meni treba isto to nista skoknut cu sutra da vidim. Mogu li naknadno da mi ukljuce u ovaj paket ovih 24 mjeseca bonusa.
odmor

#60268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Adrian1946 wrote:Arena Sport HD paket inače košta 6 KM, i nije dio Duo/Trio paketa, a ja sam lično specificirao da kao loyality bonus dobijem Arena HD paket, a oni su mi pored toga ponudili i smanjenje računa, kao i dodatnih 30 mobilnih minuta.
Znam i meni treba isto to nista skoknut cu sutra da vidim. Mogu li naknadno da mi ukljuce u ovaj paket ovih 24 mjeseca bonusa.[/quote]

Ako si nedavno potpiso na dvije godine.. onda Nailova mati, stara Hamida.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#60269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

I ja lafo nagradjen sa loyality bonusom, ali nigdje ništa, al' nema veze, izdrzo je Mujo i gore. :mrgreen: :mrgreen:
Benq

#60270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

konektovan wrote:I ja lafo nagradjen sa loyality bonusom, ali nigdje ništa, al' nema veze, izdrzo je Mujo i gore. :mrgreen: :mrgreen:
Savjet , javi se Telemachu u PP da detaljno provjere o cemu je rijec i ako si dobio bonus za obnovu ugovora sigurno ce ti odmah biti i aktivirano.
DON_eARL

#60271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

soul_eclipse wrote: Tek ste mi danas promjenili IP kako hahha ne koristim vase web hosting usluge,nego nesto sam ja cacko oko cpanela i blokiralo mi ip adresu,preko VPNA radi samo upload spor kad fajlove ubacujem.

Image
Obrati se hosting provideru, oni trebaju na svom serveru da uklone blokadu.
Telemach

#60272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

konektovan wrote:I ja lafo nagradjen sa loyality bonusom, ali nigdje ništa, al' nema veze, izdrzo je Mujo i gore. :mrgreen: :mrgreen:
Jutro konektovan,
Uz obnovu Ugovora i Vas očekuju benefiti i pogodnosti :)
pecpec

#60273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

morel meni jedno milju maraka benefita.
nemojte nam pink tamnit hocu da gledam rijaliti
doff

#60274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Telemach

Kakve su šanse da na portalu uskladite zaduženje identično kao na računu.

Stoji mi +4,00 KM a treba +6,10KM
fusion_ba

#60275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

RTRS+ još nije ubačen u EON?
Locked