Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
leon25 wrote:kod mene vec dva tri dana nije radio prevod na TravelHD trenutno nemogu provjerit
prvo je kanal bio kodiran par dana iako je uljucen u moj paket kad je proradio nije bilo prevoda provjerim kasnije
Zdravo leon,
Jeste li radili reset resivera, provjeravali postavke titla?
soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.
Znali neko kako rijesiti ??
ZNali neko mozda ?
Zdravo soul,
Vaša IP adresa je na black listi servera na kojem se nalazi cpanel
soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.
Znali neko kako rijesiti ??
ZNali neko mozda ?
Zdravo soul,
Vaša IP adresa je na black listi servera na kojem se nalazi cpanel
Tek ste mi danas promjenili IP kako hahha ne koristim vase web hosting usluge,nego nesto sam ja cacko oko cpanela i blokiralo mi ip adresu,preko VPNA radi samo upload spor kad fajlove ubacujem.
leon25 wrote:kod mene vec dva tri dana nije radio prevod na TravelHD trenutno nemogu provjerit
prvo je kanal bio kodiran par dana iako je uljucen u moj paket kad je proradio nije bilo prevoda provjerim kasnije
Zdravo leon,
Jeste li radili reset resivera, provjeravali postavke titla?
Sad sam ponovo provjerio neradi titl samo na Travel HD kanalu dok na svim ostalim kanalima radi cak sam ponovo skenirao kanale koristim cam modul
Postavke titla su ok jer titlovi rade na svim ostalim kanalima koji ih imaju osim ovog Travel HD
leon25 wrote:
Sad sam ponovo provjerio neradi titl samo na Travel HD kanalu dok na svim ostalim kanalima radi cak sam ponovo skenirao kanale koristim cam modul
Postavke titla su ok jer titlovi rade na svim ostalim kanalima koji ih imaju osim ovog Travel HD
Jesi li probao da ručno uključiš titlove na ovom kanalu kroz subtitle dugme na daljinskom ili dodatnih info postavki o kanalu?
leon25 wrote:
Jesi li probao da ručno uključiš titlove na ovom kanalu kroz subtitle dugme na daljinskom ili dodatnih info postavki o kanalu?
Jesam ali nista samo na ovom kanalu problemi su poceli kad su zamjenjeni SD sa HD kanalima prosle sedmice pa sve vraceno na staro cak mi je par dana kanal bio kodiran iako je u paketu
Last edited by leon25 on 23/01/2018 00:43, edited 2 times in total.
leon25 wrote:
Jesam ali nista samo na ovom kanalu problemi su poceli kad su zamjenjeni SD sa HD kanalima prosle sedmice pa sve vraceno na staro cak mi je par dana kanal bio kodiran iako je u paketu
Pretpostavljam da nisi na području Sarajeva i ne koristiš Telemach uslugu posredstvom bivših operatera BH Cabel Net i Elob, jer u okviru ove ponude se normalnu prikazuju hrvatski i srpski titl na ovom kanalu.
Ako nisi sa navedenog područja, najbolje je da kontaktiraš korisnički centar ili korisnika @Telemach na P.P. i neka oni izvrše provjeru da li se postoji prikaz titlova na ovom kanalu na području gdje živiš.
Probao sam sad jos neke stvari hrvatski titlovi ne rade dok srpski rade ali ih moram rucno ukljucit jer je u postavkama postavljeno da prvo bira Hrvatske pa ih valjda prepozna kao da ih ima ali se ne prikazuju
Mostar je u pitanju bivsi velnet
leon25 wrote:Probao sam sad jos neke stvari hrvatski titlovi ne rade dok srpski rade ali ih moram rucno ukljucit jer je u postavkama postavljeno da prvo bira Hrvatske pa ih valjda prepozna kao da ih ima ali se ne prikazuju
Mostar je u pitanju bivsi velnet
Onda je najbolje da se javiš korisniku @Telemach na P.P., pa da oni kontaktiraju Velnet i upoznaju ih sa tim problemom, jer evo u Sarajevu rade hrvatski titlovi bez problema, kao što si mogao vidjeti na slikama koje sam postavio.
Nedavno sam postavljao pitanje ovdje, oprostite sto sam opet dosadan, ali planiram sutra ili prekosutra ici u Telemach da se pretplatim na jedan od Duo paketa.
Objasnili ste mi da se ne placa analogija dodatno na ovaj paket, a placa li se resiver, modem i to? Ima li nekih skrivenih troskova, ili je to to?
Pored 6 mjeseci jeftinijeg racuna, dobije se 2 godine Arena i Cinestar HD-a? Ili samo jedno od to dvoje?
thekupus wrote:Nedavno sam postavljao pitanje ovdje, oprostite sto sam opet dosadan, ali planiram sutra ili prekosutra ici u Telemach da se pretplatim na jedan od Duo paketa.
Objasnili ste mi da se ne placa analogija dodatno na ovaj paket, a placa li se resiver, modem i to? Ima li nekih skrivenih troskova, ili je to to?
Pored 6 mjeseci jeftinijeg racuna, dobije se 2 godine Arena i Cinestar HD-a? Ili samo jedno od to dvoje?
Hvala puno opet!
Plaća se analogija od 18 KM, ali je ta cifra već uračunata u cijenu koja je prikazana na web stranici.
Resiver i modem se dobiju besplatno na korištenje i oni predstavljaju trajno vlasništvo kompanije Telemach, što znači da se prilikom raskida ugovora mora vratiti sva oprema koja je data na korištenje.
Nema nikakvih skrivenih troškova, a u okviru ove akcije dobijaš i Arena Sport SD paket, a i Cinestar Premiere HD paket.
vraze nije istina
Ja sam recimo presao na Trio Grande Premium a u ugovoru stoji takodjer 2 godine gledanja Arene i Cinestara a ja ih nemam. A fino piise ta Lojaliti mogucnost a oni ne zele da mi omoguce. Molio ih 2 puta i opet je isto.
Adrian1946 wrote: vraze nije istina
Ja sam recimo presao na Trio Grande Premium a u ugovoru stoji takodjer 2 godine gledanja Arene i Cinestara a ja ih nemam. A fino piise ta Lojaliti mogucnost a oni ne zele da mi omoguce. Molio ih 2 puta i opet je isto.
Ako koristiš paket Trio Grande Premium, ti kanali već predstavljaju dio tog paketa, i nema potrebe ni za kakvim dodatnim bonusom.
Inače kod mene su u tom paketu normalno dostupni Arena Sport SD kanali, kao i Cinestar Premiere HD kanali, jer predstavljaju dio ovog paketa.
Last edited by crnivrag on 23/01/2018 10:50, edited 1 time in total.
Arena Sport HD paket inače košta 6 KM, i nije dio Duo/Trio paketa, a ja sam lično specificirao da kao loyality bonus dobijem Arena HD paket, a oni su mi pored toga ponudili i smanjenje računa, kao i dodatnih 30 mobilnih minuta.[/quote]
Znam i meni treba isto to nista skoknut cu sutra da vidim. Mogu li naknadno da mi ukljuce u ovaj paket ovih 24 mjeseca bonusa.
Adrian1946 wrote:Arena Sport HD paket inače košta 6 KM, i nije dio Duo/Trio paketa, a ja sam lično specificirao da kao loyality bonus dobijem Arena HD paket, a oni su mi pored toga ponudili i smanjenje računa, kao i dodatnih 30 mobilnih minuta.
Znam i meni treba isto to nista skoknut cu sutra da vidim. Mogu li naknadno da mi ukljuce u ovaj paket ovih 24 mjeseca bonusa.[/quote]
Ako si nedavno potpiso na dvije godine.. onda Nailova mati, stara Hamida.
soul_eclipse wrote:
Tek ste mi danas promjenili IP kako hahha ne koristim vase web hosting usluge,nego nesto sam ja cacko oko cpanela i blokiralo mi ip adresu,preko VPNA radi samo upload spor kad fajlove ubacujem.
Obrati se hosting provideru, oni trebaju na svom serveru da uklone blokadu.