Večina urbanih sunita podržava Assada, ne toliko zbog njega samoga koliko zbog toga kad znaju šta im je druga opcija, isto tako debela većina sunita iz provincijskih dijelova podržava pobunjenike, njima je lako prodati fore o đihadu, dženetu, zlim alavitima etc... kako god da završi najveći gubitik će biti sirija i sirijski narod, rat se neće završiti na vojnom polju, nit vojska ima snage pozatvarat sve pukotine na granicama sa turskom, jordanom i libanonom nit pobunjenici imaju snage da zauzmu bilo šta značajnije a da ne govorim o zauzimanju allepa i damaska, mirno riješenje je jedini način, ne zamislivo je kakav bi sirija bila "divlji zapad" da bradonje dođu na vlast, pa tek bi onda potekla krv zemljom...iako moje osobno mišljenje je da ništa više neće biti ko što je bilo...nažalostamoninan wrote:Znam. Prije svega radi neorganizovanosti opozicije na svim nivoima.Sigurno je da ima i sunija koji podržavaju Assada. Možeš ti vrtiti stvari kako hoćeš, ali stvari idu u tom smjeru i loše će završiti po svoj prilici. Moji prijatelji su užasnuti.
I ne, nisu nikakvi radikali, mladi i obrazovani ljudi koji su prodemokratski orijentisani uglavnom, ali ne podržavaju opet SAA.
Sirija
-
malenica88
#6026 Re: Sirija
-
atg51
#6027 Re: Sirija
Pitanje za ove koji podrzavaju FSA: Hipoteticki, Rat u Siriji je zavrsen, pobunjenici su zauzeli Siriju. Streljati ce sve bitne rezimske likove koji su se borili protiv FSA, ostali ce u zatvore i sta onda?
Hoce li FSA pokupiti sve ove strane dobrovoljce, preci u neku drugu islamsku drzavu koju takodjer treba osloboditi i nastaviti pravedni rat u recimo Saudijskoj Arabiji (i tamo su na vlasti vladari koje nije narod izabrao i koju svu vlast drze od drugog svjetskog rata unutar porodice - skoro sve isto kao u Siriji)?
Sta kada ubijete Asada, sta kada budete slobodni? Sta cete s tom slobodom? Iracani su ubili Sadama, rjesili se diktatora, eto sada su konacno slobodni i opet ginu svaki dan? Ko je tamo kriv? Gadafi!? Asad!? Obama!? Vanzemaljci!?
I na kraju krajeva, koji je razlog i opravdanje da musliman FSA ubija muslimana SAA!?
Hoce li FSA pokupiti sve ove strane dobrovoljce, preci u neku drugu islamsku drzavu koju takodjer treba osloboditi i nastaviti pravedni rat u recimo Saudijskoj Arabiji (i tamo su na vlasti vladari koje nije narod izabrao i koju svu vlast drze od drugog svjetskog rata unutar porodice - skoro sve isto kao u Siriji)?
Sta kada ubijete Asada, sta kada budete slobodni? Sta cete s tom slobodom? Iracani su ubili Sadama, rjesili se diktatora, eto sada su konacno slobodni i opet ginu svaki dan? Ko je tamo kriv? Gadafi!? Asad!? Obama!? Vanzemaljci!?
I na kraju krajeva, koji je razlog i opravdanje da musliman FSA ubija muslimana SAA!?
- amoninan
#6028 Re: Sirija
malenica88 wrote:Večina urbanih sunita podržava Assada, ne toliko zbog njega samoga koliko zbog toga kad znaju šta im je druga opcija, isto tako debela većina sunita iz provincijskih dijelova podržava pobunjenike, njima je lako prodati fore o đihadu, dženetu, zlim alavitima etc... kako god da završi najveći gubitik će biti sirija i sirijski narod, rat se neće završiti na vojnom polju, nit vojska ima snage pozatvarat sve pukotine na granicama sa turskom, jordanom i libanonom nit pobunjenici imaju snage da zauzmu bilo šta značajnije a da ne govorim o zauzimanju allepa i damaska, mirno riješenje je jedini način, ne zamislivo je kakav bi sirija bila "divlji zapad" da bradonje dođu na vlast, pa tek bi onda potekla krv zemljom...iako moje osobno mišljenje je da ništa više neće biti ko što je bilo...nažalostamoninan wrote:Znam. Prije svega radi neorganizovanosti opozicije na svim nivoima.Sigurno je da ima i sunija koji podržavaju Assada. Možeš ti vrtiti stvari kako hoćeš, ali stvari idu u tom smjeru i loše će završiti po svoj prilici. Moji prijatelji su užasnuti.
I ne, nisu nikakvi radikali, mladi i obrazovani ljudi koji su prodemokratski orijentisani uglavnom, ali ne podržavaju opet SAA.
Nema šanse da su uđe ni u kakve pregovore a Assadom na vlasti. I da, bogata elita koja ima najviše da izgubi je uglavnom uz Assada, mislim da su se ipak debelo zajebali.
- Samir_01
#6029 Re: Sirija
Hoces da kazes da su Arapi nesposobni za demokratiju... da im je diktatura najbolja opcija?atg51 wrote:Pitanje za ove koji podrzavaju FSA: Hipoteticki, Rat u Siriji je zavrsen, pobunjenici su zauzeli Siriju. Streljati ce sve bitne rezimske likove koji su se borili protiv FSA, ostali ce u zatvore i sta onda?
Ne znam koji je razlog da SAA decenijama ubija muslimane ali tome ce se stati u kraj.I na kraju krajeva, koji je razlog i opravdanje da musliman FSA ubija muslimana SAA!?
-
atg51
#6030 Re: Sirija
Evo malo svjezih informacija. Hvala Bogu pa nisu samo o ubijanju.
http://www.bbc.co.uk/news/world-21196409
Kao sto mozete vidjeti, BBC news reporter, Lyse Doucet, sa imenom i prezimenom i slikom i koja je stvarno na terenu. Za razliku od recimo "Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji sa sjedistem u Londonu" koja nema ni ime ni prezime ni sliku nijednog uposlenika ni reportera, ali su uvijek "dobro upuceni u stanje na terenu i imaju svjeze informacije"...
Kao sto mozete vidjeti, BBC news reporter, Lyse Doucet, sa imenom i prezimenom i slikom i koja je stvarno na terenu. Za razliku od recimo "Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji sa sjedistem u Londonu" koja nema ni ime ni prezime ni sliku nijednog uposlenika ni reportera, ali su uvijek "dobro upuceni u stanje na terenu i imaju svjeze informacije"...
-
swanfilter
#6031 Re: Sirija
Samir_01 wrote:Ne znam koji je razlog da SAA decenijama ubija muslimane ali tome ce se stati u kraj.
Mislis, kao i u Libiji. Masovne grobnice da bi Gadafiju i Staljin zavidio. Isto se pisalo/pricalo o decenijama libijskog logora ... Tikvice ..
-
atg51
#6032 Re: Sirija
Ma daj ba, "cuj SAA ubija muslimane decenijama"!!!??? Mislim stvarno, nidje veze stvari pisete ovdje...
- amoninan
#6033 Re: Sirija
Turkish police clash with pro-Assad gunmen to rescue kidnapped lawyer
http://www.todayszaman.com/news-305560- ... awyer.html
http://www.todayszaman.com/news-305560- ... awyer.html
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6034 Re: Sirija
U neredima u Egiptu u posljednja četiri dana smrtno stradalo 49, a ozlijeđeno više od 1.400 ljudi » Index, The Globe and Mail (uto, 14:05)
vako će u siriji biti desetljećima sa ili bez asada
-
El_comadante
#6035 Re: Sirija
ni u Libiji nije mnogo bolje.Black swan wrote:U neredima u Egiptu u posljednja četiri dana smrtno stradalo 49, a ozlijeđeno više od 1.400 ljudi » Index, The Globe and Mail (uto, 14:05)
dakle slažem se da če ovako slično biti u Siriji sa ili bez Assada.
- insomnia78
#6036 Re: Sirija
I nema normalnog zivotaaldinjo wrote:Ma ja,bradonje su najveći problem u cijelom svijetu,jer oni ako dođu na vlast nema više alkohola,droge,krađa itd.malenica88 wrote:Večina urbanih sunita podržava Assada, ne toliko zbog njega samoga koliko zbog toga kad znaju šta im je druga opcija, isto tako debela većina sunita iz provincijskih dijelova podržava pobunjenike, njima je lako prodati fore o đihadu, dženetu, zlim alavitima etc... kako god da završi najveći gubitik će biti sirija i sirijski narod, rat se neće završiti na vojnom polju, nit vojska ima snage pozatvarat sve pukotine na granicama sa turskom, jordanom i libanonom nit pobunjenici imaju snage da zauzmu bilo šta značajnije a da ne govorim o zauzimanju allepa i damaska, mirno riješenje je jedini način, ne zamislivo je kakav bi sirija bila "divlji zapad" da bradonje dođu na vlast, pa tek bi onda potekla krv zemljom...iako moje osobno mišljenje je da ništa više neće biti ko što je bilo...nažalostamoninan wrote:Znam. Prije svega radi neorganizovanosti opozicije na svim nivoima.Sigurno je da ima i sunija koji podržavaju Assada. Možeš ti vrtiti stvari kako hoćeš, ali stvari idu u tom smjeru i loše će završiti po svoj prilici. Moji prijatelji su užasnuti.
s' moje sokocalo
-
aldinjo
#6037 Re: Sirija
Večina urbanih sunita podržava Assada, ne toliko zbog njega samoga koliko zbog toga kad znaju šta im je druga opcija, isto tako debela većina sunita iz provincijskih dijelova podržava pobunjenike, njima je lako prodati fore o đihadu, dženetu, zlim alavitima etc... kako god da završi najveći gubitik će biti sirija i sirijski narod, rat se neće završiti na vojnom polju, nit vojska ima snage pozatvarat sve pukotine na granicama sa turskom, jordanom i libanonom nit pobunjenici imaju snage da zauzmu bilo šta značajnije a da ne govorim o zauzimanju allepa i damaska, mirno riješenje je jedini način, ne zamislivo je kakav bi sirija bila "divlji zapad" da bradonje dođu na vlast, pa tek bi onda potekla krv zemljom...iako moje osobno mišljenje je da ništa više neće biti ko što je bilo...nažalost[/quote]
Ma ja,bradonje su najveći problem u cijelom svijetu,jer oni ako dođu na vlast nema više alkohola,droge,krađa itd.[/quote]
I nema normalnog zivota
s' moje sokocalo[/quote]
Zbog ovog nabrojanog nema normalnog života?
Evo kod nas svega toga ima pa zadnjih 20 godina sve ruže cvjetaju.Dokle god običan narod bude mijenjao vladare a umjesto uleme,u tim zemljama svakih pola godine ili godinu će narod uzimati vlast u ruke i praviti anarhiju.
Ma ja,bradonje su najveći problem u cijelom svijetu,jer oni ako dođu na vlast nema više alkohola,droge,krađa itd.[/quote]
I nema normalnog zivota
s' moje sokocalo[/quote]
Zbog ovog nabrojanog nema normalnog života?
- Klavikula
#6038 Re: Sirija
mislis tek ce ovog da bude.aldinjo wrote:Ma ja,bradonje su najveći problem u cijelom svijetu,jer oni ako dođu na vlast nema više alkohola,droge,krađa itd.malenica88 wrote:Večina urbanih sunita podržava Assada, ne toliko zbog njega samoga koliko zbog toga kad znaju šta im je druga opcija, isto tako debela većina sunita iz provincijskih dijelova podržava pobunjenike, njima je lako prodati fore o đihadu, dženetu, zlim alavitima etc... kako god da završi najveći gubitik će biti sirija i sirijski narod, rat se neće završiti na vojnom polju, nit vojska ima snage pozatvarat sve pukotine na granicama sa turskom, jordanom i libanonom nit pobunjenici imaju snage da zauzmu bilo šta značajnije a da ne govorim o zauzimanju allepa i damaska, mirno riješenje je jedini način, ne zamislivo je kakav bi sirija bila "divlji zapad" da bradonje dođu na vlast, pa tek bi onda potekla krv zemljom...iako moje osobno mišljenje je da ništa više neće biti ko što je bilo...nažalostamoninan wrote:Znam. Prije svega radi neorganizovanosti opozicije na svim nivoima.Sigurno je da ima i sunija koji podržavaju Assada. Možeš ti vrtiti stvari kako hoćeš, ali stvari idu u tom smjeru i loše će završiti po svoj prilici. Moji prijatelji su užasnuti.
za drogu ne znam, al kradje svakako ima i sad u mjestima koja su pod kontrolom bradonja.
a ako nema alkohola nema normalnog zivota, to je tako
- Challenger__
#6039 Re: Sirija
The Jerusalem Post, Breaking News:
"Western diplomat: Israel hits target in Syria border area"

"Western diplomat: Israel hits target in Syria border area"

LINK - (http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=301527)LONDON - Israeli forces attacked a target on the Syrian-Lebanese border overnight, a western diplomat and a security source said on Wednesday, at a time of growing concern in the Jewish state over the fate of Syrian chemical and conventional weapons.
The sources, who declined to be named because of the sensitivity of the issue, had no further information about what might have been hit or where precisely the attack happened.
Earlier, the Lebanese army reported a heavy presence of Israeli jets over its territory throughout the night.
"There was definitely a hit in the border area," the source said.
- Challenger__
#6040 Re: Sirija
To je jedino rješenje, jer se ovako spama i uništava tema.mmaar wrote:Otvori temu o sektama poniklim unutar islama na pdf. religija, pa o tome tamo mozemo nastaviti.aldinjo wrote:Vehabije su pogrdan naziv za muslimane i haram ih je koristiti.
-
mmaar
#6041 Re: Sirija
BBC ni po cemu nije releavntan izvor jer se radi o najkontrolisanijem rezimskom medijskom servisu, koji je kredibilitet davno izgubio, ako ga je uopste imao.Toliko su laznih informacija plasirali o Siriji, kako bi se provele u djelo imperijalisticke nakane, ali je ubjedljivo najvece dno bilo kada su gotovo pa slavili ti isti "novinari" BBC-ja kukavicki teroristicki napad na sirijsku televiziju u kojoj je poginulo bar desetak novinara, bas kao sto su likovali i nad ubistvom Maya Nassera, dobro znanog novinara PressTV, kojeg su pocinili teroristi, a koji je svoj posao obavljao maksimalno posteno braneci time i novinarsku profesiju. To je isti onaj PressTV kojeg su vise puta cenzurisali zapadanjacki bastioni slobode govora i informisanja, a koji na njihvovu zalost, a a srecu istine, ima veliki, ali i dalje rastuci uticaj sirom svijeta.atg51 wrote:Evo malo svjezih informacija. Hvala Bogu pa nisu samo o ubijanju.
Last edited by mmaar on 30/01/2013 17:17, edited 1 time in total.
-
mmaar
#6042 Re: Sirija
Prekini s trolanjem teme svojim lakridijasenjem.aldinjo wrote:Nemaš ti pojma!Vehabije nisu muslimani zato što ne postoje!mmaar wrote:Vehabije nisu muslimani i to misljenje dijeli i veliki broj sunitskim ucenjaka, a neki od njih ih nazivaju i neoharidzijama, ali to nije tema, prema tome, bez skrivanja iza islama i muslimana i trolanja teme sektaskim trlababalanovima, jer na isti nacin mozemo raspravljati i o ahmedijama, kao i drugim sektama proizvedenim unutar islama od strane kolonijanih zavojevaca. Otvori temu o sektama poniklim unutar islama na pdf. religija, pa o tome tamo mozemo nastaviti.aldinjo wrote:Vehabije su pogrdan naziv za muslimane i haram ih je koristiti.
- Challenger__
#6043 Re: Sirija
malenica88
Zamolio bih te da sa nama podjeliš saznanja oko tragedije u Alepu. Kruže (podvlačim, nepotvrđene) informacije da su dječake i ljude pobile zvijeri iz Al-nusre?? Ma kakve bile vijesti, podijeli to sa nama.
Unaprijed hvala.
Zamolio bih te da sa nama podjeliš saznanja oko tragedije u Alepu. Kruže (podvlačim, nepotvrđene) informacije da su dječake i ljude pobile zvijeri iz Al-nusre?? Ma kakve bile vijesti, podijeli to sa nama.
Unaprijed hvala.
-
mmaar
#6044 Re: Sirija
Najgore sto se ova tema pretvorila u izivljavanje nekolicine vjerskih fanatika, koji se svako malo iznova registruju i koji agresiju na Siriju koriste iskljucivo za propagandu odredjenih sekti, njihovih interesa i interesa pojedinih rezima koji stoje iza tih sekti, kako finansijski, tako i sto ih instrumentalizuju za ostvarivanje svojih agresivnih geopolitickih aspiracija.Challenger__ wrote:To je jedino rješenje, jer se ovako spama i uništava tema.mmaar wrote:Otvori temu o sektama poniklim unutar islama na pdf. religija, pa o tome tamo mozemo nastaviti.aldinjo wrote:Vehabije su pogrdan naziv za muslimane i haram ih je koristiti.
-
mmaar
#6045 Re: Sirija
Takve insinuacije ne mogu se uopste uzimati za ozbiljno niti nasjedati na njihove pokusaje okretanja agresije na siriju na vjersi sukob. Kao sto mozes vidjeti, glavna strategija im je sijanje razdora medju muslimanima i skrivanje iza sunita i muslimana opcenito, a isti ti su pobili na stotine hiljada muslimana sunita (nije tajna da ta sekta osporava pripadnost islamu i svim sunitima koji nisu stali uz njih), unistili i opljackali njihovu imovinu, tragove sunitiske islamske vjere, kulutre i tradicije, i to sirom islamskog svijeta, pocevsi od koljacko-pljackaskih pohoda po Arabiji, pa sve do danas, do Sirije, Iraka, Libije, itd. Zna se ko je najbolje usavrsio strategiju "zavadi pa vladaj", a na zalost to im i danas prolazi.malenica88 wrote:@amoninan
Jel ti znaš da suniti čine 80% stanovništva Damaska, jel ti znaš da suniti čine 70% stanovništva Allepa, jel ti znaš da suniti čine 85% stanovništva Hame? pa ako je to zaista sektaški rat zašto je Assad još na vlasti? ako je to zaista sektaški rat zašto narodni oslobodioci ne kontroliraju nijedan veći grad?? pa nisu u stanju kontrolirat Deir-ezZor gdje suniti čine skoro pa 100% stanovništva![]()
- Klavikula
#6046 Re: Sirija
http://www.presstv.ir/detail/2013/01/30 ... for-talks/
ne znam kako ce ovo uticati na ostale teroristicke grupe, ali je pozitivno za SAA, manje protivnika. Mozda ovi za sobom povuko jos neke frakcije.
iskren da budem, rat bez pobjednika je najgori ishod, doduse najvazija stvar je da se prestane sa ubijanjem, ali sve dok se teroriste ne porazi na terenu u Siriji prosperiteta nece biti.
ne znam kako ce ovo uticati na ostale teroristicke grupe, ali je pozitivno za SAA, manje protivnika. Mozda ovi za sobom povuko jos neke frakcije.
iskren da budem, rat bez pobjednika je najgori ishod, doduse najvazija stvar je da se prestane sa ubijanjem, ali sve dok se teroriste ne porazi na terenu u Siriji prosperiteta nece biti.
- Challenger__
#6047 Re: Sirija
Sirija: novi masakr u Aleppu, pristrane izjave Brahimija i prve naznake dijaloga

Još jedan masakr dogodio se u Siriji, točnije na prostoru grada Aleppo. U obližnjoj rijeci Queiq pronađeno je više desetaka mrtvih tijela. Sirijski mediji ističu kako je za pokolj kriva teroristička skupina Jabhat al-Nusra te kako su ubijeni ranije oteti. "Obitelji su identificirale neke od ubijenih te ističu kako su oni oteti od skupine Jabhat al-Nusra jer nisu htjeli surađivati s njima", prenosi SANA. ***
***( ALEPPO, (SANA)-A media source underlined that terrorist groups of Jabhat al-Nusra in Aleppo carried out a mass execution against tens of abducted persons, throwing their bodies in Queiq river at Bustan al-Qasr area in Aleppo.
"The families have identified a number of the killed, stressing that Jabhat al-Nusra abducted them because of their rejection to cooperate with this terrorist group," the source said in a statement on Tuesday.
It added that the competent authorities along with the families are following evidence on this new massacre which adds to a series of brutal massacres perpetrated by the terrorist groups against unarmed civilians.
SANA reporter in Aleppo said that clashes between the Syrian armed forces and terrorists in Bustan al-Qasr are taking place in the surroundings of the region, adding "there are no presence for the army on the banks of Queiq river."
SANA reporter added that the competent authorities earlier put barbed wires along the stream of the river to prevent terrorists from infiltrating into the safe areas .
"The bodies, which terrorists and TV misleading channels have claimed that the army killed their owners, were found in the side where terrorists present.. if they were killed in the safe areas, their bodies would stick to the barbed wires before reaching the region where they were discovered," the reporter said.
She clarified that the height of water in the river is very little and it is stagnant, so it can't carry the bodies along the river.
Mazen )
S druge strane, oporbeni mediji svu krivnju prebacuju na sirijsku vojsku. Pokolj se desio na prostoru gradske četvrti Bustan al-Qasr gdje i dalje traju sukobi između pobunjenika i vojske. SANA prenosi kako su snage sigurnosti postavile bodljikavu ogradu uokolo rijeke kako pobunjenici ne bi mogli ući u "sigurne zone". "Tijela, za koja teroristi i TV stanice koje obmanjuju tvrde da je ubila vojska, pronađena su na lokaciji gdje su teroristi prisutni. Da su ubijeni na ovoj strani, završili bi u zaštitnoj žici koja je postavljena ovdje", istaknula je reporterka SANA-e na terenu

Ovo je još jedan masakr u nizu za kojeg jedna strana okrivljuje drugu. Svega nekoliko sati nakon što je vijest obišla brojne medije, oglasio se i UN izaslanik za Siriju, Lakhdar Brahimi, koji ističe kako se Sirija "raspada pred našim očima". No, Brahimi također poziva UN Vijeće Sigurnosti na "hitnu reakciju" kojom bi se "pojasnila implementacija dogovora postignutih za vrijeme sastanka u Ženevi" te ističe kako isti više nije "održiv". Nadalje, Brahimi sada tvrdi kako "samo akcija Vijeća Sigurnosti može popraviti stanje na terenu". Na kakvu zapravo "akciju" Brahimi poziva i zašto bi dogovor iz Ženeve bio "nodrživ"? Već neko vrijeme Brahimi daje izjave za javnost kojima ozbiljno dovodi u pitanje svoju nepristranost. Naime, teško je reći koja bi to bila konkretna "akcija" Vijeća Sigurnosti ako ne implementacija Članka 7 - što je zapravo širom otvaranje vrata stranoj vojnoj intervenciji. Nadalje, dogovor iz Ženeve predviđa da sve međusobno sukobljene strane prestanu s oružanim sukobom i pokrenu dijalog zajedno s uspostavom tzv. "tranzicijske vlade". Jedini razlog zašto sve anti-sirijske sile odbijaju sporazum iz Ženeve je činjenica da se u istome nigdje eksplicitno ne navodi da sirijski predsjednik Bashar al-Assad mora odstupiti s vlasti. Ovih dana izgleda kako Brahimi inzistira upravo na tome, štoviše, pojedine informacije govore kako je i osobno Assadu rekao da bi bilo najbolje da "ode" (vidi: Bashar al-Assad u razgovoru s gostima u Damasku: "Naoružanim skupinama zadali smo nekoliko snažnih udaraca").
U isto vrijeme dolaze informacije kako određene opozicione skupine počinju prihvaćati poziv na dijalog s aktualnim vlastima. Prema zadnjim vijestima koje prenosi Press TV, vođa opozicijskog bloka "Nacionalna Koalicija Revolucionarnih i Opozicionih Snaga" rekao je kako je njegova organizacija spremna na dijalog.
Po pitanju Sirije ponovno se oglasio i američki predsjednik Barack Obama te istaknuo kako će SAD poslati dodatnih 155 milijuna USD humanitarne pomoći, navodno samo za odjeću, lijekove i hranu. "Gotovo dvije godine, Assadov režim vodi brutalan rat protiv sirijskog naroda - ubija nevine muškarce, žene i djecu u njihovim domovima, u redovima za kruh i sveučilištima", rekao je američki predsjednik u govoru povodom odobrenja novih donacija.
- Challenger__
#6048 Re: Sirija
Da vizualizujemo:Klavikula wrote:http://www.presstv.ir/detail/2013/01/30 ... for-talks/

Ako je istinita, ovo je odlična vijest koja, posredno, pokazuje da postoji svijest da ekstremisti i teroristi (vjerovatno) stoje iza likvidacije civila u Alepu.The leader of the Syrian opposition bloc, known as the National Coalition for Revolutionary and Opposition Forces, says he is ready to hold a dialogue with the government officials.
(offline)
-
mmaar
#6049 Re: Sirija
Kao da nije postojala "svijest" ko stoji iza masakra u Hami i drugih pokolja sirijskih civila i kao da to nije direktno usmjeravano zna se odkuda. Prije ce biti da ovo upucuje na zakljucak da teroristi definitivno gube rat i da se trazi izlaz uz spasavanje bar onoga sto se spasiti moze, bas kao pred Dejton, kada je ARBiH preokrenula odnos snaga i krenula u oslobadjanje zemlje, pa je bilo, daj sta das.Challenger__ wrote:Ako je istinita, ovo je odlična vijest koja, posredno, pokazuje da postoji svijest da ekstremisti i teroristi (vjerovatno) stoje iza likvidacije civila u Alepu.
- vivaldi
#6050 Re: Sirija
i predsjednik je ofanzivi i udara svim silama
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/365236/Be ... im-detetom
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/365236/Be ... im-detetom