Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Filter

#6026 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Filter »

wewa wrote: ma meni je lako, ja zivim na selu deceniju i po haman
mati mi se klize :cry:

btw ja ne pamtim da je onaj komad oko vile ikad bio suh...
bgmi ti je mami sad zeznuto, al zivi u jednoj od ljepsih mahala :)
wewa

#6027 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by wewa »

samo je vrbanjusa ljepsa <3

btw otkako su popravljali one pumpe na mojmilu, drasticno se poboljsalo snadbijevanje vodom na a.p-u
ne znam primijete li ostale komsije...

redukcije su u vrh glave dvaput sedmicno
jao_situacije

#6028 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:lijepo vam je rečeno šta je prioritet i na šta se već misli, sljedeći doček nove godine :mrgreen:

oficijelna saopštenja vlade i premijera djeluju k'o parole navijačkih grupa, postavljamo standarde nabijamo komplekse :mrgreen:
:lol: :lol:
van Basten

#6029 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by van Basten »

manekenka u penziji wrote:
van Basten wrote:http://www.viksa.ba/internet/vik_info/O ... 2017_1.pdf (a moja ulica nije ni nabrojana :D )
pucamo po savovima... Pofalići, Stari Grad, jutros Stup... :run:

Kaže mi muž da je jutros na Stupu pukla cijev negdje kod crkve i da je sve poledilo. Nesto je spominjao i Saplast tj.podvoznjak, nisam upratila...elem, vjerovatno zato nemaš vode.
mogu se opkladiti da bih u metar tačno pokazao gdje je pukla cijev... garant tamo gdje su prošle godine veliku popravku radili... što ovi "naši" znaju napraviti to nigdje nema
peepeep

#6030 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by peepeep »

Tomahawk11 wrote:Snijega u lonac i :mrgreen:
Taman onaj žuti za liHmunade.
basicm

#6031 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by basicm »

Mamu im jos vode nema, zna li ko dezurno broj vik-a da vidim nadati se ili ne.

Sent from my iPhone using Tapatalk
meteorit135531

#6032 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by meteorit135531 »

MOLIM VAS, moze li mi neko pomoci? nemam vode u citavoj kuci vec 2 dana, iako se grije citava kuca. Cijevi mi nisu smrzle u kuci, ni cesme. U sahtu je stanju uredu. NIje pukla voda. ali nemam vode da operem ruke, ni da pijem. Ne znam ima li kod koga jos ovoga? ima li PROKLETE vode u ovom Sarajevu? ni vodu u vodokotlicu ne mogu pustiti

pa sta je ovo? sta je sa tim prokletim vodovodom?
O'zone
Globalni moderator

#6033 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

meteorit135531 wrote:MOLIM VAS, moze li mi neko pomoci? nemam vode u citavoj kuci vec 2 dana, iako se grije citava kuca. Cijevi mi nisu smrzle u kuci, ni cesme. U sahtu je stanju uredu. NIje pukla voda. ali nemam vode da operem ruke, ni da pijem. Ne znam ima li kod koga jos ovoga? ima li PROKLETE vode u ovom Sarajevu? ni vodu u vodokotlicu ne mogu pustiti

pa sta je ovo? sta je sa tim prokletim vodovodom?
Kreni redom. Imal u komšiluku/susjedstvu vode? Ako ima do tvog je priključka ako nema onda svi skupa kontaktirajte ViK.

Vrlo vjerovatno ti je voda zaledila u šahtu ili od šahta prema kući (pod uslovom da u okolini ima vode) to i ne možeš vidjeti ukoliko je u cijevi jedini simptom ti je da nemaš vode. Ukoliko je to slučaj pokušaj nekako zagrijati dio cijevi u šahtu koje su najviše na udaru sa nadom da će se otopiti a i bitno ti je djelovati kako cijevi ne bi popucale ili samo mjerilo za vodu.
Dozer

#6034 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Meni je fakat fascinantno vidjeti da niko ziv nije radi ovoga na ulicama, da ni jedan jedini jebeni medij ne prica o ovom problemu, a vlada KS i ViK, kao i SDA koja svim tim upravlja vec 20 godina, sasvim uredno se prave blesavi, i takodjer sute.... A kad a, i ako se uopste oglase, tada sasvim hladno vrijedjaju cak i prosjecnu inteligenciju ljudi. Naravno, svojim glasacima ne vrijedjaju nista.... Nije tesko zakljuciti zasto...

Rezime - nabijem na neku stvar svakog glasaca SDA, sve moguce i nemoguce papke koji su zaposjeli grad i nemaju ni mozga, a ni "g" od gradjana.
__Phoenix__

#6035 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by __Phoenix__ »

Dozer wrote:Meni je fakat fascinantno vidjeti da niko ziv nije radi ovoga na ulicama, da ni jedan jedini jebeni medij ne prica o ovom problemu, a vlada KS i ViK, kao i SDA koja svim tim upravlja vec 20 godina, sasvim uredno se prave blesavi, i takodjer sute.... A kad a, i ako se uopste oglase, tada sasvim hladno vrijedjaju cak i prosjecnu inteligenciju ljudi. Naravno, svojim glasacima ne vrijedjaju nista.... Nije tesko zakljuciti zasto...

Rezime - nabijem na neku stvar svakog glasaca SDA, sve moguce i nemoguce papke koji su zaposjeli grad i nemaju ni mozga, a ni "g" od gradjana.
Ja nazdravim svaki put kad nestane vode u po bijela dana ili se nešto desi s Grasom, i slično, mislim da ne postoji drugi način da se narod dozove pameti...
amar1994

#6036 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Dozer wrote:Meni je fakat fascinantno vidjeti da niko ziv nije radi ovoga na ulicama, da ni jedan jedini jebeni medij ne prica o ovom problemu, a vlada KS i ViK, kao i SDA koja svim tim upravlja vec 20 godina, sasvim uredno se prave blesavi, i takodjer sute.... A kad a, i ako se uopste oglase, tada sasvim hladno vrijedjaju cak i prosjecnu inteligenciju ljudi. Naravno, svojim glasacima ne vrijedjaju nista.... Nije tesko zakljuciti zasto...

Pridruzujem se [emoji106]

Sent from my C6603 using Tapatalk
vješalica

#6037 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

u ovim teškim trenucima bitno je ostati saburli i biti pravi bošnjak
sve drugo više nije bitno :mrgreen:
vješalica

#6038 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

kiki-miki wrote:Nema vode na Alipašinom već 3 sata.Nigdje informacije o tome, niti se ko javlja na telefone.
pukla cijev kao i obično
DJUltra
Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)

#6039 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by DJUltra »

kiki-miki wrote:Nema vode na Alipašinom već 3 sata.Nigdje informacije o tome, niti se ko javlja na telefone.
Došla. Nakon ravno 79 poziva,dobijem Fadila iz ViK-a (fakat se lik predstavi kao Fadil), kaze puštena voda,znaš veliko ti je to područje pa dok nadođe... E moj Fadile,nadošla...

Elem,pustio Fadil vodu - #FadilPustioVodu
Running

#6040 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Joj raspada sistema, niti znas vise kome zavrcu vodu, kome odvrcu i u koje doba, potpuno rasulo. :bih: :D
Roccohljup

#6041 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Running wrote:Joj raspada sistema, niti znas vise kome zavrcu vodu, kome odvrcu i u koje doba, potpuno rasulo. :bih: :D
Ko u kocki.....svaka igra svaka dobija :D :D :D :D
Nepass

#6042 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Nepass »

Kakvi mi i ulice. Jbt nema lijekova za onkoloske pacijente, spomenulo se usput u medijima. Ali pacijenti sute, porodice sute.
Ovo je sistem daj ti meni 330 penzije nekako cu prezivjeti, ako je dijete u dijaspori pa jos posalje 50€ moze se i kila mesa kupiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6043 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

Image
oldtajmer

#6044 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by oldtajmer »

Poštovani potrošači,
U terminu od 07:00 do 18:00 sati , zbog pojačanog broja opravki kvarova na vodovodnoj mreži
dolazit će do prekida u vodosnabdijevanju i to u slijedećim ulicama :
Lepenička, Kasindolska, Nike Kolumbića, Branislava Nušića, Aleja Bosne Srebrene, Stupska,
Dumače, naselje Hotonj, Orahov brijeg, Barice, Ugorsko, Uglješići, Dreskovača, ul. Mitra Šućura,
Branilaca Hotonja, Rašida Bešlije, Ramiza Alića, Branilaca Šipa, Muhameda ef.Pandže, dio ulice
Braće Begić, Mejdan, Stara cesta, Halida Kajtaza, Budakovići, Čadordžina, Vrbanjuša, Kartal,
Mandžina, Ispod Budakovića, Pirin brijeg, Mihrivode, Safvet Bega Bašagića, Ticina, Mandrina, Alije
Nametka, Medrese, Huremuša, Megara, Geteova, C faza Alipašino polje, Prvomajska ,Olimpijska,
Smaje Šikala, Remzije Pehlivanovića. donji dio naselja Ciglane, ulice Alipašino, Koševo, Trg
Merhemića, Husrefa Redžića, Danijela Ozme, Kemal Begova, Jezero i Hasana Kikića.
citav grad supalj ko sito :-)
O'zone
Globalni moderator

#6045 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

neki

#6046 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

Samo su i falila govna pa da ovo "naselje" sa slike liči na pravi krmetnjak..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6047 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

jaro pa ovo nasalje na trebeviću :D
morao sam mapu gledati gdje je
Logovan

#6048 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ot ... /170113048

Pucamo po šavovima. Raspad sistema, ali bukvalno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6049 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

Nemam vode od juce popodne... :(
alphonse kauders

#6050 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by alphonse kauders »

nema je satima, pa nisu dobre glave nikako...
Post Reply