SDA-All about

Post Reply
T-Rexx

#6026 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

Harry Tuttle wrote:
Evo da te pitam: Sta ima negativnog u izjavi SDPa "idemo na prijevremene izbore i ako nas ljudi ne izglasaju idemo u opoziciju".
Negativni su razlozi zbog kojih Zlaja hoce prijevremene izbore.
Boli njega ona stvar za voljom gradjana. On zna da ce na sledecim opstim izborima biti pusiona dijelom zato sto ce tada Zeljkova stranka biti u punom kapacitetu. Zato mu se zuri sa izborima dok Zeljko jos uvijek nije izasao sa strankom. Zeljko je SDP-u omca oko vrata. A tu su naravno i dugovi prema HDZ-ovima koje SDP mora da isplati.
T-Rexx

#6027 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

Blizanac wrote:
T-Rexx wrote:Podrzavam SDA-ov rad po pitanju Mostara.
Ako bi se islo po principu jedan covjek jedan glas Mostar bi sigurno postao hrvatska prijestolnica, a sto bi bez ikakve dvojbe islo na ruku stvaranja trece izborne jedinice odnosno treceg entiteta. Zato je jedino rjesenje da se Mostar uredi po opstinama/regijama kako ne bi doslo do preglasavanja i dominacije jednih nad drugim.
odnsosno da se uredi onako kako to najbolje odgovara svim mostarcima.
Sumnjam da je interes bosnjaka u Mostaru da zive pod hrvatskom kontrolom i u hrvatskoj prijestolnici.
FOČANSKI PROPISI

#6028 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Ako bi se islo po principu jedan covjek jedan glas Mostar bi sigurno postao hrvatska prijestolnica, a sto bi bez ikakve dvojbe islo na ruku stvaranja trece izborne jedinice odnosno treceg entiteta. Zato je jedino rjesenje da se Mostar uredi po opstinama/regijama kako ne bi doslo do preglasavanja i dominacije jednih nad drugim.
A incijativa 1.mart?
Je li primjenjiva u Mostaru?
Šta kaže Suljagić? (čovjek koji tuče ženu)
Innovation

#6029 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Revoltage wrote:...ili samo SDP može izdati?
Bez ili. :mrgreen:
ušće

#6030 Re: SDA-All about

Post by ušće »

FOČANSKI PROPISI wrote:
A incijativa 1.mart?
Ti si toliko naporan sa svojim spinovima da je to jedno veliko čudo ...
Hajde budi iskren dali postoji ličnost osim naravno tebe samog i Ede ti od Bičakčića da mu ti nebi mahnu našao ...
...Ja sam naprimjer bio protiv Suljagića -Ministra ali sam za Sulajgića u Srebrnici i Suljagića kao incijatora Incijative Mart ...Ja sam za SDP -politiku bez Zlatka i zlatkića ali sam svakao za Braciku rahmetli za Nijaza (oba) Za Bežalagića ...
Ja mrzim Tihića ali sam na strani Bošnjačkog interesa koji zastupa zdravi dio SDA

Aki tebi čovječe... tebi kad bi dragi bog dao da napraviš jednog po svom nahođenju ti bi mu na kraju našao 10 mahana :x :x :x
FOČANSKI PROPISI

#6031 Re: SDA-All about

ušće wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
A incijativa 1.mart?
Hajde budi iskren dali postoji ličnost osim naravno tebe samog i Ede ti od Bičakčića da mu ti nebi mahnu našao ...
...Ja sam naprimjer bio protiv Suljagića -Ministra ali sam za Sulajgića u Srebrnici i Suljagića kao incijatora Incijative Mart ...Ja sam za SDP -politiku bez Zlatka i zlatkića ali sam svakao za Braciku rahmetli za Nijaza (oba) Za Bežalagića ...
Ja mrzim Tihića ali sam na strani Bošnjačkog interesa koji zastupa zdravi dio SDA

Aki tebi čovječe... tebi kad bi dragi bog dao da napraviš jednog po svom nahođenju ti bi mu na kraju našao 10 mahana :x :x :x
Jesi li ti svjestan o kakvoj se budaletini radi?
On je htio , na Zlajin nagovor,da ukine vjeronauku u Sarajevu.
Paranoid

#6032 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

FOČANSKI PROPISI wrote:
ušće wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:

On je htio , na Zlajin nagovor,da ukine vjeronauku u Sarajevu.
Jesi li ti svjestan da je Suljagić bio žrtveno jagnje "napoleonovog" osvajanja...
pemanapemani

#6033 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

On je htio , na Zlajin nagovor,da ukine vjeronauku u Sarajevu.[/quote]

On nije htio, "on je nanijetio da ukine vjeronauku". Tako su to predstavili Cerićevi ahbabi.

Možda je čovjek htio, ne dao dragi Allah, da ukine diskriminaciju i da sva djeca pohađaju vjeronauk, onako ravnopravno, ljudski. Možda da imaju i zamjenski predmet, etiku, jer BiH je bar na papiru sekularno društvo.

Oni koji su ga tada kudili (jebali u mozak) i spominjali mrtvog oca, danas svršavaju nad inicijativom 1. mart. Mislim, onako fiktivno svršavaju, jer njima ne odgovara ovako nešto.
Ko će građanima dokazivati da se za 15 godina nije moglo uraditi ono što je grupica ljudi organizovala za nekoliko mjeseci. Jebi ga, kako opravdati ukradene milijarde koje su trebale biti investirane u istočnu Bosnu? Kako opravdati da se halalio jedan Prijedor i okolica. Kako opravdati Keraterm i opsadu Bihaća? Valjda je to bila Allahova volja.
Ljudi nisu imali vjeronauku prije agresije i zato su kažnjeni :-) .
heckler

#6034 Re: SDA-All about

Post by heckler »

Nema smisli ovoj psihopati od trola ni odgovarati. 2500 postova u par mjeseci i niti jedna jedina povezana misao vec samo izlizane doskocice od 5-6 rijeci.

Image
FOČANSKI PROPISI

#6035 Re: SDA-All about

heckler wrote:Nema smisli ovoj psihopati od trola ni odgovarati. 2500 postova u par mjeseci i niti jedna jedina povezana misao vec samo izlizane doskocice od 5-6 rijeci.

Image
Eto tvoji postovi su prave umotvorine,za udžbenike.
FOČANSKI PROPISI

#6036 Re: SDA-All about

pemanapemani wrote:
On nije htio, "on je nanijetio da ukine vjeronauku". Tako su to predstavili Cerićevi ahbabi.

Možda je čovjek htio, ne dao dragi Allah, da ukine diskriminaciju i da sva djeca pohađaju vjeronauk, onako ravnopravno, ljudski. Možda da imaju i zamjenski predmet, etiku, jer BiH je bar na papiru sekularno društvo.

Oni koji su ga tada kudili (jebali u mozak) i spominjali mrtvog oca, danas svršavaju nad inicijativom 1. mart. Mislim, onako fiktivno svršavaju, jer njima ne odgovara ovako nešto.
Ko će građanima dokazivati da se za 15 godina nije moglo uraditi ono što je grupica ljudi organizovala za nekoliko mjeseci. Jebi ga, kako opravdati ukradene milijarde koje su trebale biti investirane u istočnu Bosnu? Kako opravdati da se halalio jedan Prijedor i okolica. Kako opravdati Keraterm i opsadu Bihaća? Valjda je to bila Allahova volja.
Ljudi nisu imali vjeronauku prije agresije i zato su kažnjeni :-) .
Otkud sad kod tog Suljagića tolika ljubav prema Bošnjacima ?
Prvo šta je uradio kad se je dočepao položajčiča smjenio je Arziju Mahmutović.Jedini razlog je bio što je žena pokrivena.
Drugi potez je smjena Mehmeda Bajraktarevića,koji je osnovao i vodi Ansambl Sultan Mehmed Fatih.
Za mene su njgove namjere i motiv sumnjivi do bola.
Ako još dodam da tuče ženu...
MOSALJOZE

#6037 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

heckler wrote:Nema smisli ovoj psihopati od trola ni odgovarati. 2500 postova u par mjeseci i niti jedna jedina povezana misao vec samo izlizane doskocice od 5-6 rijeci.

Image
:thumbup: U pravu si mnogi kada pišu ovdje toliko se isprovaljuju,govore neke informacije koje nisu tačne jer ja lično znam kako ide šta (bar na kantonalnom nivou).Problem u BIH je što ona ima cc 4 miliona stanovnika od tih 4 imamo jedno 3 999 999 politicara isto toliko selektora,isto toliko direktora ............
Gradski

#6038 Re: SDA-All about

Post by Gradski »

SDA pacovi oni su i izmislili one silne generale na početku rata pa se to sad i vidi da slijede njihovu politiku i njihovoj su stranci logički, neki su od tih oficira bili u četnicima nekih pola godine a bi nakon pola godine skontali šta i kako valjda im bilo žao ostaviti dobrih plata, penzija ili šta već rokaj po Sarajevu i kad su ti vodili našu vojsku i nas mene lično sad se divim kako sam i ostao živ sa takvim amaterima i ublehama koji su planirali i vodili akcije., od tuda i puno poginulih zato jer su neznalice i nestručnjaci o logici da ne pričam.
novi.dan.nova.nafaka

#6039 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Gradski wrote:SDA pacovi oni su i izmislili one silne generale na početku rata pa se to sad i vidi da slijede njihovu politiku i njihovoj su stranci logički, neki su od tih oficira bili u četnicima nekih pola godine a bi nakon pola godine skontali šta i kako valjda im bilo žao ostaviti dobrih plata, penzija ili šta već rokaj po Sarajevu i kad su ti vodili našu vojsku i nas mene lično sad se divim kako sam i ostao živ sa takvim amaterima i ublehama koji su planirali i vodili akcije., od tuda i puno poginulih zato jer su neznalice i nestručnjaci o logici da ne pričam.
Gradski care, gdje je tačka a gdje zarez? Majka mu stara, ovu dubokomisleću prostoproširenu rečenicu stoka sitnog zuba neće moći svarit. :-D
Gradski

#6040 Re: SDA-All about

Post by Gradski »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Gradski wrote:SDA pacovi oni su i izmislili one silne generale na početku rata pa se to sad i vidi da slijede njihovu politiku i njihovoj su stranci logički, neki su od tih oficira bili u četnicima nekih pola godine a bi nakon pola godine skontali šta i kako valjda im bilo žao ostaviti dobrih plata, penzija ili šta već rokaj po Sarajevu i kad su ti vodili našu vojsku i nas mene lično sad se divim kako sam i ostao živ sa takvim amaterima i ublehama koji su planirali i vodili akcije., od tuda i puno poginulih zato jer su neznalice i nestručnjaci o logici da ne pričam.
Gradski care, gdje je tačka a gdje zarez? Majka mu stara, ovu dubokomisleću prostoproširenu rečenicu stoka sitnog zuba neće moći svarit. :-D
S mobitela je onako iz cuga nema veze ko hoće razumjeti i skontat će. :lol:
Shahab

#6041 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Snažan i dinamičan privatni sektor, razvijen poduzetnički duh u ambijentu zdravog kapitalizma, jesu model razvoja koji treba da prenesemo iz Turske. Privatni turski avio prevoznik Pegasus, naručio je 75 Airbus aviona u vrijednosti od 12 milijardi dolara. U zdravom kapotalističkom duhu nema prostora za klijentelizam i nezaslužene privilegije koje se kriju iza socijalne demagogoije. SDA treba da demnontira sistem birokratske despotije koji je prepreka razvoju poduzetništva i biznisa..neka se na tome planu ugledaju na AKP partiju...

http://newadmin.hurriyetdailynews.com/t ... sCatID=345
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6042 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Ovom narodu treba duševno bogat čovjek sa mislima usmjerenim prema Ahiretu da bi i narod bio bogat.

Treba nam čovjek koji će raditi na uspostavi SREDNJE KLASE, socijalne i pravne države.

Ne trebaju nam ELITISTI bez suosjećanja niti duševni mrtvaci koji će dalje produbljivati KLASNE RAZLIKE.

Ukoliko se uskoro ne uspostavi SREDNJA KLASA u BiH neće biti života, socijalnog mira niti ekonomskog napretka.

Ukoliko budemo pravili državu u kojoj će pojedinac biti multi-milioner, a svi ostali raditi za njega za crkavicu kao što sada imamo slučaj ovo će sve u vatri izgorjeti jer ravnoteža postoji.

Ukoliko se ovo ne zaustavi uskoro niko neće imati ništa, ni oni koji su bogati ni oni koji su siromašni.

Ravnoteža postoji i ako je ljudi zbog svoje pohlepe i psihičkih poremećaja ne žele uspostaviti tako da svi imaju podjednako, ista će se uspostaviti sama od sebe.

Zlo će proizvesti novo zlo, a dobro proizvodi dobro.
Last edited by antimobbing on 25/12/2012 10:51, edited 1 time in total.
Challenger__

#6043 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Vas dvojica ste meni Tiiito.
FOČANSKI PROPISI

#6044 Re: SDA-All about

antimobbing wrote:Ovom narodu treba duševno bogat čovjek sa mislima usmjerenim prema Ahiretu da bi i narod bio bogat.

Treba nam čovjek koji će raditi na uspostavi SREDNJE KLASE, socijalne i pravne države.

Ne trebaju nam ELITISTI bez suosjećanja niti duševni mrtvaci koji će dalje produbljivati KLASNE RAZLIKE.

Ukoliko se uskoro ne uspostavi SREDNJA KLASA u BiH neće biti života, socijalnog mira niti ekonomskog napretka.

Ukoliko budemo pravili državu u kojoj će pojedinac biti multi-milioner, a svi ostali raditi za njega za crkavicu kao što sada imamo slučaj ovo će sve u vatri izgorjeti jer ravnoteža postoji.

Ukoliko se ovo ne zaustavi uskoro niko neće imati ništa, ni oni koji su bogati ni oni koji su siromašni.

Ravnoteža postoji ...
:thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#6045 Re: SDA-All about

ušće wrote: Hajde budi iskren da li postoji ličnost osim naravno tebe samog i Ede ti od Bičakčića da mu ti ne bi mahanu našao ...
Ne mogu da vjerujem da je P.K. za vas bolji od Ede.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6046 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Ovom narodu treba duševno bogat čovjek sa mislima usmjerenim prema Ahiretu da bi i narod bio bogat.
vrh vrhova..nema dalje :-) sa takvim ljudima će i narodu biti bolje.... al na ahiretu :lol: :lol: :lol:

btw takav čovjek je već bio na čelu naroda i ima impozantne rezultate u skraćivanju puta ka ahiretu :-)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6047 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Jose,

Nemoj da te vode lični osjećaji i mržnja jer nečeš vidjeti sliku u pravom obliku.

Upravo nam trebaju sposobni i pošteni ljudi, čije misli su konstantno usmjerene prema Ahiretu, duševno živi, osjećajni, puni suosjećanja i empatije prema svome narodu. Kakav čovjek bude u VRHU, takve iste psihičke osobine ili poremećaje će imati svi ostali sve do samog DNA.

Ne trebaju nam psihopate, bezosjećajni duševni mrtvaci i ELITISTI koji će nastaviti i dalje gledati svoje vlastite interese u svrhu ličnog bogaćenja stvarajući iz dana u dan sve veće KLASNE RAZLIKE, što će nas sve na kraju dovesti do kolektivno umorstva i stanja opće ANARHIJE bez ikakve kontrole.

Kriza ide od VRHA do DNA, ne obratno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6048 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

antimobbing wrote:Jose,

Nemoj da te vode lični osjećaji i mržnja jer nečeš vidjeti sliku u pravom obliku.

Upravo nam trebaju sposobni i pošteni ljudi, čije misli su konstantno usmjerene prema Ahiretu, duševno živi, osjećajni, puni suosjećanja i empatije prema svome narodu. Kakav čovjek bude u VRHU, takve iste psihičke osobine ili poremećaje će imati svi ostali sve do samog DNA.

Ne trebaju nam psihopate, bezosjećajni duševni mrtvaci i ELITISTI koji će nastaviti i dalje gledati svoje vlastite interese u svrhu ličnog bogaćenja stvarajući iz dana u dan sve veće KLASNE RAZLIKE, što će nas sve na kraju dovesti do kolektivno umorstva i stanja opće ANARHIJE bez ikakve kontrole.

Kriza ide od VRHA do DNA, ne obratno.
ne kontam više otkud vam taj trip da se ovdje radi o ličnim osjećajima i mržnji...al valjda tako sebe tješite za sve propasti i neuspjehe :-) tako jeste lakše svariti ovu suludu stvarnost, ali to ne znači da je i ispravno...teško da bi se takav oportunizam ikada moga nazvati ispravnim putem.

inače empatija prema narodu je stvaranje familijarne halke i nasljedne monarhije uz potpunu čistku nepodobnih i sposobnih da bi se napravilo mjesta podobnima i nesposobnima :-) i u pravu si kad kažeš da sve od vrha ide i jedino tom logikom se i vodi moja kritika, a ako je vama lakše na duši da svedete sve na alijofobiju i islamofobiju bez ulaženja u suštinu pravne i vrijednosne anarhije koju je isti stvorio, do vas je...danas nemreš ništa ni u opštini završiti bez stranačkog poznanstva ili familijarnih veza i to je zaostavština baš ove SDA vrhuške i pranja lopovluka putem IZ-a :-) A ako je Jose Mujica stvorio takvo uređenje evo slobodno Mujici skamarajte sve po spisku i živo i mrtvo

klasna razlika se stvara bez obzira na ideološku provinijenciju vladalaca...razlika u primanjima će stvoriti sama po sebi klase sa različitim interesima...klase su postojale i u socijalizmu, ali je ta elita imala barem minimalnu propusnost viška vrijednosti, odnosno imala neku distribuciju društvenog bogatstva, pa je šta došlo i do dna hranidbenog lanca. Kod ovih danas krokodila toga nema, već imamo potpuno izoliranu i nepropusnu elitu koja sav kajmak zadržava u svome familijarnom krugu, a ostatak društva neka kopa kontejnere. Sad što nekima dogma ne dopušta spoznajni iskorak da je temeljni pojam za legitimizaciju novog poretka sam Bog, a ideološki stub crkva i džamija, to je do naših percepcija određenim pozicijama unutar samog sistema. Onaj čija ekonomska i duhovna pozicija ovisi od crkava i džamija i ko je konzument/korisnik sistema, normalno je će biti protiv mog viđenja....iskreno bio bih i ja na njihovom mjestu da sam dobro situiran:D

Ja lično odbijam da u zadatom hranidbenom lancu budem na samom dnu, obični plankton i nema ideologije ili boga koji će mi takvo što opravdati i jadno društvo u kojem preživljavamo učiniti razumnim. Sve oko nas poziva na ljudsku borbu i otpor ovakvom gnusnom sistemu koji nam je ostavio.... jel Jose Mujica ono bio predsjednik?. A temelj te borbe je odbacivanje vrijednosti koej ovaj sistem producira. Jednostavno rečeno, Alija i nejgov panislamizam i promjena ili boljitak ne idu u jednu rečenicu.

evo šta vam o današnjici kaže Emir Hadžihafizbegović, nekadašnji KPJ ministar, ocjenjujući ovu godinu i zatvaranje muzeja...naravno nije za očekivati da Emir kaže o kojem se sistemu radi...ali da je bila riječ o nekom od čistih etnoreligijskih institucija one bi bile spasene od zatvaranja po svaku cijenu, pa makar kredit digli, dok je Zemaljski muzej svačiji i ničij... muzej zemlje koju niko neće kao takvu, a čij komad svak hoće za se.
Ističe, međutim, da je takvih kulturoloških frustracija i civilizacijskih inverzija bilo još u 2012. godini, naglašavajući da za kulturološku grotesku koja se u BiH dešava više ne bi krivio samo političare, nego je ocijenio da je i muk javnog mnijenja za svaku osudu. Smatra da je na građanima BiH urađena lobotomija koja je imala background sistemske naravi.
antimobbing

#6049 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote: klase su postojale i u socijalizmu, ali je ta elita imala barem minimalnu propusnost viška vrijednosti, odnosno imala neku distribuciju društvenog bogatstva, pa je šta došlo i do dna hranidbenog lanca. Kod ovih danas krokodila toga nema, već imamo potpuno izoliranu i nepropusnu elitu koja sav kajmak zadržava u svome familijarnom krugu, a ostatak društva neka kopa kontejnere.
:thumbup: Super još samo da 3.999.999 od 4.000.000 BiH građana ovo shvati i sve će biti uredu.
Polako nadolazimo u vožnji, a ideja kada se pošalje ona ide od čovjeka do čovjeka. Interesantne su mi situacije kada sjedim sa nekim čovjekom na kafi i počne mi pričati o stvarima koje mi pišemo na ovom forumu.
Pitam ga ''Jesi li to pročitao na forumu klix'', a on kaže ''Kakav klix?''
Last edited by antimobbing on 25/12/2012 14:19, edited 2 times in total.
novi.dan.nova.nafaka

#6050 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Challenger__ wrote:Vas dvojica ste meni Tiiito.
NEvjerovatno je to kako su likovi privatizovali i ovaj thread, i onaj od SDP-a. Niko nema apsolutno nikakve želje da im oponira, jer ne vrijedi. Ubiše količinom spama... :-D
Post Reply