antimobbing wrote:Jose,
Nemoj da te vode lični osjećaji i mržnja jer nečeš vidjeti sliku u pravom obliku.
Upravo nam trebaju sposobni i pošteni ljudi, čije misli su konstantno usmjerene prema Ahiretu, duševno živi, osjećajni, puni suosjećanja i empatije prema svome narodu. Kakav čovjek bude u VRHU, takve iste psihičke osobine ili poremećaje će imati svi ostali sve do samog DNA.
Ne trebaju nam psihopate, bezosjećajni duševni mrtvaci i ELITISTI koji će nastaviti i dalje gledati svoje vlastite interese u svrhu ličnog bogaćenja stvarajući iz dana u dan sve veće KLASNE RAZLIKE, što će nas sve na kraju dovesti do kolektivno umorstva i stanja opće ANARHIJE bez ikakve kontrole.
Kriza ide od VRHA do DNA, ne obratno.
ne kontam više otkud vam taj trip da se ovdje radi o ličnim osjećajima i mržnji...al valjda tako sebe tješite za sve propasti i neuspjehe

tako jeste lakše svariti ovu suludu stvarnost, ali to ne znači da je i ispravno...teško da bi se takav oportunizam ikada moga nazvati ispravnim putem.
inače empatija prema narodu je stvaranje familijarne halke i nasljedne monarhije uz potpunu čistku nepodobnih i sposobnih da bi se napravilo mjesta podobnima i nesposobnima

i u pravu si kad kažeš da sve od vrha ide i jedino tom logikom se i vodi moja kritika, a ako je vama lakše na duši da svedete sve na alijofobiju i islamofobiju bez ulaženja u suštinu pravne i vrijednosne anarhije koju je isti stvorio, do vas je...danas nemreš ništa ni u opštini završiti bez stranačkog poznanstva ili familijarnih veza i to je zaostavština baš ove SDA vrhuške i pranja lopovluka putem IZ-a

A ako je Jose Mujica stvorio takvo uređenje evo slobodno Mujici skamarajte sve po spisku i živo i mrtvo
klasna razlika se stvara bez obzira na ideološku provinijenciju vladalaca...razlika u primanjima će stvoriti sama po sebi klase sa različitim interesima...klase su postojale i u socijalizmu, ali je ta elita imala barem minimalnu propusnost viška vrijednosti, odnosno imala neku distribuciju društvenog bogatstva, pa je šta došlo i do dna hranidbenog lanca. Kod ovih danas krokodila toga nema, već imamo potpuno izoliranu i nepropusnu elitu koja sav kajmak zadržava u svome familijarnom krugu, a ostatak društva neka kopa kontejnere. Sad što nekima dogma ne dopušta spoznajni iskorak da je temeljni pojam za legitimizaciju novog poretka sam Bog, a ideološki stub crkva i džamija, to je do naših percepcija određenim pozicijama unutar samog sistema. Onaj čija ekonomska i duhovna pozicija ovisi od crkava i džamija i ko je konzument/korisnik sistema, normalno je će biti protiv mog viđenja....iskreno bio bih i ja na njihovom mjestu da sam dobro situiran:D
Ja lično odbijam da u zadatom hranidbenom lancu budem na samom dnu, obični plankton i nema ideologije ili boga koji će mi takvo što opravdati i jadno društvo u kojem preživljavamo učiniti razumnim. Sve oko nas poziva na ljudsku borbu i otpor ovakvom gnusnom sistemu koji nam je ostavio.... jel Jose Mujica ono bio predsjednik?. A temelj te borbe je odbacivanje vrijednosti koej ovaj sistem producira. Jednostavno rečeno, Alija i nejgov panislamizam i promjena ili boljitak ne idu u jednu rečenicu.
evo šta vam o današnjici kaže Emir Hadžihafizbegović, nekadašnji KPJ ministar, ocjenjujući ovu godinu i zatvaranje muzeja...naravno nije za očekivati da Emir kaže o kojem se sistemu radi...ali da je bila riječ o nekom od čistih etnoreligijskih institucija one bi bile spasene od zatvaranja po svaku cijenu, pa makar kredit digli, dok je Zemaljski muzej svačiji i ničij... muzej zemlje koju niko neće kao takvu, a čij komad svak hoće za se.
Ističe, međutim, da je takvih kulturoloških frustracija i civilizacijskih inverzija bilo još u 2012. godini, naglašavajući da za kulturološku grotesku koja se u BiH dešava više ne bi krivio samo političare, nego je ocijenio da je i muk javnog mnijenja za svaku osudu. Smatra da je na građanima BiH urađena lobotomija koja je imala background sistemske naravi.