Konsenzus wrote:Bosnolog wrote:Od svih politickih stranaka u BiH SDP je zasigurno najmanje zlo,imaju masu fula ali ipak najbolje plivaju u zabokracini politicke karambe etnotorasko-sektomafijaskih koalicionih podvala i zavrzlama,.....
SDP je jos uvijek jedina stranka koja ima buducnost u BiH.Neke od principa su oskrnavili praveci truhle kompromise sa HDZ-om,ne sto oni to zele vec sto ih MZ prisiljava,....Nadam se da imaju crvenu liniju ispod koje nece pristati bez obzira ko ih ucjenjivao i uslovljavao.
Destrukcijama protiv saveznickih SNSD-HDZ osovine zla opstrukcija,....

Ne treba SDP ocjenjivati po njihovom odnosu prema SNSDu i HDZ nego prema onome sto konkretno rade ili ne rade.
Siguran sam da su ljudi za SDP glasali ocekujuci neke pozitivne promjene kojih ima isuvise malo.
U sukobu SNSD-HDZ protiv SDP sam na strani SDP jer mislim da vode ispravnu politiku ali to ne moze i nesmije biti jedino mjerilo da li SDP radi dobro ili lose svoj mandat.
Ako se krenulo sa revizijom boracke populacije(koju podrzavam), treba poceti i sa revizijom privatizacije itd.
GRAS stagnira ali ima tendenciju propadanja, Zeljeznice takodje, Krivaja i Granit su ni na nebi ni na zemlji
dakle 90% energije trose na Dodika i HDZ a 10% na najbitnije stvari za obicnog covjeka
to je moj nekakav utisak
SDP je limitiran zbog politicko ideoloskih odnosa i teskog nasleda proslosti i BiH regionu,..Dodatna nesreca je globalna recesija i ekonomska dubioza Evrope i Svijeta.SDP nema mogucnot da bira na drzavnom nivou s kim ce uci u vlast,...Ima opcija da se drzi dosadasnjih principa i vremanskog faktora uz intervenciju OHR-MZ na istrajavanju onog na cemu insistira dosadasnjim odbijanjem da ne pristane na ustaljenu praksu etnosektaske podjele drzavnog kolaca sto je radila SDA i zasigurno uspjesno svela Bosnjake kao najbrojniji narod na najmanji procenat zastupljenosti u drzavnim i drustvenim institucijama za radi mira u kuci,a ovi naviknuti na bezobrazluk podizu svoju granicu bezobrazluka svaki put visocije prijeteci praznom puskom ili da ide u opoziciju sto je bolje nego da pristaje na ultimatume dvojca zla koji je poslije rata uspjesno vukao za nos SDA i kloniste Zagra BiH jer se SDA i Zagra BiH klonovi bavili sobom i talovima unutar svojih agluka i begluka,sto je kupljenje mrvica u odnosu na ono za sto su se trebali udruzeno boriti,.....
SDA je lijeni i uhljebljeni konj u koalicionoj zaprezi sa SDP-om kojeg SDP treba da vuce jer nema mnogo izbora,Radoncic je ocito okruzen mafijasima zeljnih da se osvete SDA,nekadasnjim stranackim kolegama sa kojima su prethodno bili u istim timu,....SDP je na vjetrometini prozivki,pljuvanja i pod teretom tovara koje mu tovare svi od njihovih koalicionih SDA secijasa do opozicionih lesinara,....
Slazem se da treba raditi tamo gdje se moze i da moraju imati najbolje kadrove do kojih mogu doci,ako ne iz stranke onda uzeti i druge koji nisu iz SDP-a,za.Meni je ogavno da se iskljucivo stranacki podobni stavljaju na vazne drzavne i drustvene pozicije umjesto sposobnih i uspjesnih,....
Stranacko uhljebljavanje je samo zamjena sisavaca na narodnoj sisi.SDP mora prekinuti sa praksom podobnih i poslusnih naspram sposobnih,uspjesnih i postenih,kakva je bila dosadasnja dvodecenijska praksa,.....
I pored svih kritika ipk mislim i sigurna sam da je SDP najmanje zlo za BiH i iskrene gradane i glasace kojima je stalo do BiH,...