Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tja... valjda je i Đapo bio nelegitiman

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote:tja... valjda je i Đapo bio nelegitiman![]()
![]()
- Alfons Kauders
#6028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a niko ne govori o legitimitetu hdz-a u srpskom narodu, i po kom osnovu traze dvije trecine srpskih pozicija u fbih...plain vanilla wrote: pa o tome i govorim, nije ih sramota licemjernosti i dvostrukih standarda
jebali su nadrealiste
- plain vanilla
#6029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i nijedan novinar se ne sjeti to da upita..ma slatki su mi skroz, onako legitimni i legalniAlfons Kauders wrote:a niko ne govori o legitimitetu hdz-a u srpskom narodu, i po kom osnovu traze dvije trecine srpskih pozicija u fbih...plain vanilla wrote: pa o tome i govorim, nije ih sramota licemjernosti i dvostrukih standarda![]()
jebali su nadrealiste
- Ridjobrki
#6030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakve li simbolike... Igrom slučaja na današnji dan prije tačno 20 godina politički očevi ovih kokošara su se sastali u Karađorđevu da razgovaraju i da se dogovaraju. Ljepota.
- ultima_palabra
#6031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi fakat, baš danas... mislim da su namjerno odabrali ovaj da bi poslali poruku.Ridjobrki wrote:Kakve li simbolike... Igrom slučaja na današnji dan prije tačno 20 godina politički očevi ovih kokošara su se sastali u Karađorđevu da razgovaraju i da se dogovaraju. Ljepota.
Ko ne poznaje svoju istoriju, osuđen je da je ponavlja... jel tako Čova?Tijekom 1991. i 1992. godine, Slobodan Milošević nije bio spreman odreći se dijelova Hrvatske u kojim je bilo gusto naseljeno srpsko stanovništvo. Istovremeno, Miloševiću nije bio postizanje dogovora s Tuđmanom oko podjele Bosne i Hercegovine. Sastanke je inicirao da bi prevario ili umirio Tuđmana, a Tuđman je na to nasjeo, smatra profesor Sundhausen. „Zanimljivo je da je Tuđman prethodno znao da se komisija Europske zajednice jasno izjasnila da granice unutar Jugoslavije ne smiju biti jednostrano promjenjene, a posebno ne nasilno. Na osnovu toga, spomenuti sastanci uopćte nisu trebali biti održani. Hrvatska je i priznala Bosnu i Hercegovinu kao suverenu državu, tako da je ponašanje Franje Tuđmana tijekom rata u Bosni i Hercegovini ekstremno narušilo ne samo njegov osobni ugled, već i ugled Hrvatske u inozemstvu“, kaže Sundhaussen.
Last edited by ultima_palabra on 25/03/2011 14:07, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#6032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a neofirno je sto je sastanak zakazan dan nakon sjednice cika...
isto kao i sto su sasvim slucanjo desavanja naroda u mostaru najavljena dva dana prije kraja pregovora...
mislim stvarno smo svi iznenadjeni...
- ReD aka Socijalista
#6033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebe se Niksicu on polako bidzet postavlja...kao da se nista ne desavaRidjobrki wrote:Kakve li simbolike... Igrom slučaja na današnji dan prije tačno 20 godina politički očevi ovih kokošara su se sastali u Karađorđevu da razgovaraju i da se dogovaraju. Ljepota.
- madner
#6034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je stvarno drago da su potrefili pravu simboliku, mozda se jos neko otrijezniAlfons Kauders wrote:a neofirno je sto je sastanak zakazan dan nakon sjednice cika...isto kao i sto su sasvim slucanjo desavanja naroda u mostaru najavljena dva dana prije kraja pregovora...
![]()
- Hemel
#6035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zbog nivoa ovo bi bilo nesto ispod Graca...Ridjobrki wrote:Kakve li simbolike... Igrom slučaja na današnji dan prije tačno 20 godina politički očevi ovih kokošara su se sastali u Karađorđevu da razgovaraju i da se dogovaraju. Ljepota.
- ReD aka Socijalista
#6036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fahro se prvi otrijezniomadner wrote:Meni je stvarno drago da su potrefili pravu simboliku, mozda se jos neko otrijezniAlfons Kauders wrote:a neofirno je sto je sastanak zakazan dan nakon sjednice cika...isto kao i sto su sasvim slucanjo desavanja naroda u mostaru najavljena dva dana prije kraja pregovora...
![]()
- Komrad
#6037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nista od budzeta...ReD aka Socijalista wrote:Jebe se Niksicu on polako bidzet postavlja...kao da se nista ne desavaRidjobrki wrote:Kakve li simbolike... Igrom slučaja na današnji dan prije tačno 20 godina politički očevi ovih kokošara su se sastali u Karađorđevu da razgovaraju i da se dogovaraju. Ljepota.A onih 50 milijoncica je ostavio za pregovore sa Dodom
![]()
Nece biti kvoruma sutra
- Alfons Kauders
#6038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bas su sjatkiiiiiimadner wrote: Meni je stvarno drago da su potrefili pravu simboliku, mozda se jos neko otrijezni
"debata"... majko moja... cetiri lika koja su se dogovorila oko svega jos prosle godine sad ucestvuju u debati o tome sto su dogovorili...
mogli su makar priupitati sanju v. sta je zapravo debata
- ReD aka Socijalista
#6039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta ce ti kvorumKomrad wrote:Nista od budzeta...ReD aka Socijalista wrote:Jebe se Niksicu on polako bidzet postavlja...kao da se nista ne desavaRidjobrki wrote:Kakve li simbolike... Igrom slučaja na današnji dan prije tačno 20 godina politički očevi ovih kokošara su se sastali u Karađorđevu da razgovaraju i da se dogovaraju. Ljepota.A onih 50 milijoncica je ostavio za pregovore sa Dodom
![]()
Nece biti kvoruma sutra
- Hemel
#6040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
racun bez krcmara...Alfons Kauders wrote:bas su sjatkiiiiiimadner wrote: Meni je stvarno drago da su potrefili pravu simboliku, mozda se jos neko otrijezni![]()
"debata"... majko moja... cetiri lika koja su se dogovorila oko svega jos prosle godine sad ucestvuju u debati o tome sto su dogovorili...
mogli su makar priupitati sanju v. sta je zapravo debata
- plain vanilla
#6041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cemu frka?
ako samo sdp-u treba proracun, onda ga ne trebaju ni izglasati
mozda se onda narod napokon zainteresuje za situaciju
i sta ovaj forum koci citav dan
- Komrad
#6042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa Fahrini nece doci sigurnoReD aka Socijalista wrote: Sta ce ti kvorumBitna je priprema...a ko bude kocio...
- Komrad
#6043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Frka je u tome sto Fahro, Mile i Cova zele da naprave belaj da bi zavladaliplain vanilla wrote:Cemu frka?
- ReD aka Socijalista
#6044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako bolan Fahro nece, on ce uraditi sve za svoju drzavuKomrad wrote:Pa Fahrini nece doci sigurnoReD aka Socijalista wrote: Sta ce ti kvorumBitna je priprema...a ko bude kocio...
- Komrad
#6045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ReD aka Socijalista wrote:Kako bolan Fahro nece, on ce uraditi sve za svoju drzavuKomrad wrote:Pa Fahrini nece doci sigurnoReD aka Socijalista wrote: Sta ce ti kvorumBitna je priprema...a ko bude kocio...
Evo cener da nece sutra doci na sjednicu doma naroda
- madner
#6046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislio je za Srbiju 
Inace "odluka" CiKa nije jos ni punomocna
Inace "odluka" CiKa nije jos ni punomocna
- ReD aka Socijalista
#6047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I mene bi zacudilo...Evo cener da nece sutra doci na sjednicu doma naroda
- Ridjobrki
#6048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene brine odsustvo jasne poruke Zagreba. Ne iznenađuje me tu Kosorica i njena banda nego Josipović i SDP. Milanović manje-više u svemu pali na guranje i artikuliranje jasnog stava SDP-a u RH kasni o svakom problemu pa tako i o ovom ali NIKO iz Hrvatske nije ukazao na štetno šurovanje bh. HDZ- ova sa Srbima i na moguće pogubne posljedice te avanture. Čudi me Josipović, zna on dobro da je ovo sve Dodikovo maslo.
Beograd ovo potpiruje, Zagreb izgleda nema ništa protiv... Ozbiljnije je ovo nego se čini.
Beograd ovo potpiruje, Zagreb izgleda nema ništa protiv... Ozbiljnije je ovo nego se čini.
- ultima_palabra
#6049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesu li verifikovani oni iz HNK, možda oni mogu popuniti kvorum?ReD aka Socijalista wrote:I mene bi zacudilo...Evo cener da nece sutra doci na sjednicu doma naroda
- ReD aka Socijalista
#6050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sarajevo, 17.03.2011.godine - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Izabrani su:ultima_palabra wrote:Jesu li verifikovani oni iz HNK, možda oni mogu popuniti kvorum?ReD aka Socijalista wrote:I mene bi zacudilo...Evo cener da nece sutra doci na sjednicu doma naroda
A. DELEGATI IZ REDA HRVATSKOG NARODA
Prkačin Đuro
Faletar Luka
Martinović Tomislav
B. DELEGATI IZ REDA BOŠNJAČKOG NARODA
Mušić Zijat
C. DELEGATI IZ REDA SRPSKOG NARODA
Saradžić Vesna
D. DELEGATI IZ REDA OSTALIH
Obradović Huso
http://www.izbori.ba/default.asp?col=Sa ... 2011-03-17