The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Logovan

#6026 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

last mohicans wrote:
Logovan wrote:Još jedna dobra epizoda. Nešto ih je krenulo sa ovim dobrim epizodama. Više inspiracije imaju u zadnje vrijeme. :D

Pobiše Neganove ljude k'o zečeve. Razvališe ih u minuti, ljudi ni tri metka nisu ispalili, a već su bili na drugom svijetu.

Ne zna se više ko koga jebe u ovoj seriji, svi se nešto skontali, ljubakaju se i tako to. Biće djece... :izet:
Od onih lezbi nece garant.. :-D
Ona se udebljala pravo, valjda da prilici partnerici. Kad je bila kod guvernera, nije bila loša riba. Slabo brate treba ima, Magie nekako izgubila seksipil, ona Ibrina ko najbolja riba. Cula se na motoroli neka, mozda bude kakva zajebana.
Pa od lezbi neće. Logično. :mrgreen:

Ibrina je vazda bila najbolja. Šteta što nema više plavuše, onda je u rangu ove Ibrine. :D
DMXallen

#6027 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

S06E12

Kako moćna epizoda...koliko akcije, koliko dobrih dijaloga koji su se uklopili u cijelu priču bez da smaraju... Sveštenik mi postaje super lik... tip je realista a ne moralista kao Morgan... Kad već spomenuh Morgana, lik jednostavno nema nikakvu poentu osim da baci koju moralnu riječ da izbalansira Rickovu krvožednost...
Epizoda prepuna dinamike, super kadrova i kroz svu tu radnju uspjeli su pokazati skoro svakog lika do kuda je stigao sa svojom psihom kroz cijelu ovu seriju.
Carol je izgleda sustiglo sve ono što je uradila, i kao da žali za tim, dok s druge strane Gabriel se pretvara u Carol.
I na kraju odličan završetak epizode, mislili su da su lako sredili sve i pitaju se koji od njih je Negan..a ono na kraju jedan veliki prc... čini mi se da je Negan žrtvovao šačicu naduvanih kretena i sada su ovi u belaju opasnom.
__Phoenix__

#6028 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Nisam očekivao popa u onoj akciji, narasla muda :mrgreen:
Pandakonda

#6029 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Evo promo za iduću epizodu, znao sam da nema šanse da ono bude Neganova baza, koliko se sjećam to je neka auto fabrika kao što se vidi na promu:

https://www.youtube.com/watch?v=Y1hyT3CejK4

A za ove što govore da se Tara udebljala, to je zato jer je glumica trudna :D evo ovdje su neofirno pokušali sakrit :D

Image
ExNihilo

#6030 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Ipak nije koka ova s motorolom. Ali ima moćan glas. :D
SanskiBiser

#6031 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Pandakonda wrote:Evo promo za iduću epizodu, znao sam da nema šanse da ono bude Neganova baza, koliko se sjećam to je neka auto fabrika kao što se vidi na promu:

https://www.youtube.com/watch?v=Y1hyT3CejK4

A za ove što govore da se Tara udebljala, to je zato jer je glumica trudna :D evo ovdje su neofirno pokušali sakrit :D

Image

bila je na Talking Dead gost poslije ove zadnje epizode, kaze da je tokom snimanja te epizode bila vec u 9om mjesecu trudnoce. :-)
DMXallen

#6032 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 6.13 - The Same Boat

http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... -boat.html
Yapi Yapo

#6033 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Yapi Yapo »

a vidim ja debela ta cura drama, kontam da joj narandžasti nije napravio, kad ona u RL trudna
janje_

#6034 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

zavalio ih hilltopovac, ovo je neki outpost..
r_faruk

#6035 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

zamislite kako bi dobro bilo da je ovo zavrsena prica sto se tice negana. dosao rick, pobio sve sto se bilo pobiti i idemo dalje. svi smo ocekivali nesto spektakularno sa neganom, kad ono........ nista. ne zna se ni koji je bio negan... :). i sada kada mu prijeti ova teta preko tokivoki-ja ('vako smo mi kada smo bili djeca zvali ovu spravu), on hladno sprasi metak u ovog celavog i kaze... TUTANJ

mislim, ista je prica, guverner, negan, pi*ke materine.... poslije negana ce opet neko drugi da se pojavi garant.... mogu snimati seriju dok rick-ovi unuci ne odrastu, pa strip izlazi vise od deset godina...
klixoris

#6036 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

janje_ wrote:zavalio ih hilltopovac, ovo je neki outpost..
Da se radi o obicnom outpostu, moglo se zakljuciti onog momenta kad su usli unutra i krenuli sa cistkom ! Previse jednostavno i malo ljudi da bi bila glavna baza. A ima i smisla da strance (kao npr ljude iz Hilltopa) dovodis u neki outpost, a ne da svakome odajes lokaciju glavne baze.
Ona je negdje drugo, puno veca, i sa puno vise ljudi. To cemo u sljedecim epizodama garant i vidjeti.

Sama epizoda se potrudila da nam docara kako se Rick malo precijenio i uzeo Neganovu ekipu za jos jednu grupu neorganizovanih divljaka (poput Wolves-a, ljudozdera iz Terminusa...) koji su izgubili kompas, ubijaju koga stignu, nemaju neku drugu i konkretnu svrhu. U par Rickovih izjava je to jasno i receno, a to ce mu se sada ocito obiti od glavu. Sama cinjenica da Neganova ekipa uzima "reket" drugim kolonijama, ukazuje na njihovu pamet, organizovanost i ozbiljnost, a Rick je to hladno ignorisao
Last edited by klixoris on 08/03/2016 12:30, edited 2 times in total.
adda_sa

#6037 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

spojler
opis zadnje ep sa imdb :
In the aftermath of a tragic blow, Eugene falls captured by Dwight, a member of the Saviors, who are hell bent on getting even with Alexandria, Negan teaches Rick a brutal lesson, which shows that the group finally have something to fear.
annoy

#6038 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Dobra je bila epizoda. Sljedeca se cini dosadni filler
Logovan

#6039 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

r_faruk wrote:zamislite kako bi dobro bilo da je ovo zavrsena prica sto se tice negana. dosao rick, pobio sve sto se bilo pobiti i idemo dalje. svi smo ocekivali nesto spektakularno sa neganom, kad ono........ nista. ne zna se ni koji je bio negan... :). i sada kada mu prijeti ova teta preko tokivoki-ja ('vako smo mi kada smo bili djeca zvali ovu spravu), on hladno sprasi metak u ovog celavog i kaze... TUTANJ

mislim, ista je prica, guverner, negan, pi*ke materine.... poslije negana ce opet neko drugi da se pojavi garant.... mogu snimati seriju dok rick-ovi unuci ne odrastu, pa strip izlazi vise od deset godina...
A onda teta spraši metak u Maggie i Carol. :D :D
r_faruk

#6040 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

sve u svemu, dobra epizoda, nije bilo puno sapunice :)
DMXallen

#6041 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

r_faruk wrote:zamislite kako bi dobro bilo da je ovo zavrsena prica sto se tice negana. dosao rick, pobio sve sto se bilo pobiti i idemo dalje. svi smo ocekivali nesto spektakularno sa neganom, kad ono........ nista. ne zna se ni koji je bio negan... :). i sada kada mu prijeti ova teta preko tokivoki-ja ('vako smo mi kada smo bili djeca zvali ovu spravu), on hladno sprasi metak u ovog celavog i kaze... TUTANJ

Vjeruj da nije ista priča, Negan se još nije ni pojavio... a Guverner spram njega je mala maca, Guverner je onakav bio zato što je odlijepio psihički.. Negan je druga priča, vidiš samo kakve je ljude okupio oko sebe.. Negan će se zadržati dugo vremena i pitanje je hoće li Rick i ekipa do kraja serije, kad god da bude kraj, ostati uopšte živi.
I strip a i serija su totalna suprotnost od američkih superherojskih stripova i serija u kojima glavni lik praši sve i vraća se iz mrtvih bezbroj puta.. Ovdje samo jednom se možeš vratiti iz mrtvih i to kao Walker.
Tito_i_Partija

#6042 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Dobra epizoda. K'o i obicno, par stvari mi se svidjaju, a par nidje veze.

Pozitivno:
1) Beskorisni pop uzeo pusku u ruke i sad KONACNO ima neke fajde od njega. :thumbup:
2) Akcija odlicna, jes' da je malo Navy Seals-style, al' je napeto odradjeno. Daryl s ledja i ZIK onog talibana. :thumbup:
3) Ibro se zamot'o k'o bula da ga ne bi vidjeli na kilometar. Good job Ibro. :thumbup:
4) Negan ocigledno nije stavio sve resurse na jedno mjesto, sto govori da je inteligentan protivnik koji nije za jednostavno pregazit' k'o sto su uradili s onim ljudozderima u samo dvije epizode. :thumbup:

Negativno:
1) Moralisanje Morgana, po ko zna koji put. Pa dokle vise, majka mu stara. :roll:
2) Morgan zarazio Carol, pa sad i ona pocela moralisat'. Ustaje u noci i pise koliko je ljudi pobila, k'o lafo sad joj to odjednom tesko pada. De majke ti ne seri. :roll:
3) Eksponiranje ljubavi dvije debele lezbejke. Ne zbog toga sto su lezbejke (boli me kurac i za Glenn/Maggie vezom, kad smo vec kod toga), al' mi izgleda toliko preforsirano i natjerano, a likovi su tako nebitni i dosadni da nemam nikakve empatije prema njima. Bezveze. :roll:
4) Maggie je glupa k'o i njen akcenat'. Koji ces mi kurac ti u para-vojnoj akciji, matere ti tvoje? :roll:

Baj de vej, ubjedjen sam da ce vecina od ovih sto su nasli "ljubav" (Glenn/Maggie, Rick/Michonne, Ibro/Sasha/J-Lo, Carol/Komsija, Lezbejka 1/Lezbejka 2) doooooobro zaginut'. Isto kao sto su prije njih: Kappa nalazi trebu, treba gine. Sasha nalazi Boba, Bob gine. Beth nalazi momka, momak gine. Rick nalazi plavku, plavka gine. I tako dalje.
Daryl Dixon

#6043 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/03/2016 15:19, edited 1 time in total.
ExNihilo

#6044 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Nikad neću prežaliti što Deril nije oplodio Beth.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6045 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

ExNihilo wrote:Nikad neću prežaliti što Deril nije oplodio Beth.
Tu je bio najblizi. Otad, ko da na neki nacin boluje za njom, a da to niko ne vidi.
sizifinho

#6046 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

misim da su malo ofirni

bacaju spojlere za glennovu smrt u stripu, nakon sto su ga izvukli dva puta iz ralja sigurne smrti u jednoj sezoni

garant hoce da navuku ljude
Drvosjeca iz Dejcica

#6047 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Meni iskreno polako dosadila serija...nekako mi ovo sve rutinski izlgeda, kao da su izgubili ideju šta dalje.

Ja bih recimo volio da sam vidio kako se uspostavlja neka saradnja između ovih zajednica (tu se može dosta zapleta napraviti), neki ponovni oblik društva, pokušaje da skontaju šta je to što ljude pretvara u zombije, pokušaje pronalska nekog lijeka...itd. Najbolji dio serije generalno mi je bio onaj kada su se skrasili u zatvoru pa kada su uveli onog guvernera pa pokušaji da ga urazume...baš ekstra.
cyprus

#6048 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni iskreno polako dosadila serija...nekako mi ovo sve rutinski izlgeda, kao da su izgubili ideju šta dalje.

Ja bih recimo volio da sam vidio kako se uspostavlja neka saradnja između ovih zajednica (tu se može dosta zapleta napraviti), neki ponovni oblik društva, pokušaje da skontaju šta je to što ljude pretvara u zombije, pokušaje pronalska nekog lijeka...itd. Najbolji dio serije generalno mi je bio onaj kada su se skrasili u zatvoru pa kada su uveli onog generala pa pokušaji da ga urazume...baš ekstra.
Meni nije jasno ovo 90% gledalaca (bar ovih koji se javljaju ovdje), kojima je samo do rokanja... Bez obzira što se svako rokanje uglavnom svede na isto... Ja evo iz sezone u sezonu čekam ne bi li se nešto postiglo na izgradnji nove civilizacije, uvezivanja preostalih zajednica, nečega konstruktivnog... A ne da je samo u pitanju puko preživljavanje i međusobno klanje...

Al et, biće da sam ja zaluto...
Drvosjeca iz Dejcica

#6049 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

cyprus wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni iskreno polako dosadila serija...nekako mi ovo sve rutinski izlgeda, kao da su izgubili ideju šta dalje.

Ja bih recimo volio da sam vidio kako se uspostavlja neka saradnja između ovih zajednica (tu se može dosta zapleta napraviti), neki ponovni oblik društva, pokušaje da skontaju šta je to što ljude pretvara u zombije, pokušaje pronalska nekog lijeka...itd. Najbolji dio serije generalno mi je bio onaj kada su se skrasili u zatvoru pa kada su uveli onog generala pa pokušaji da ga urazume...baš ekstra.
Meni nije jasno ovo 90% gledalaca (bar ovih koji se javljaju ovdje), koji sam je samo do rokanja... Bez obzira što se svako rokanje uglavnom svede na isto... Ja evo iz sezone u sezonu čekam ne bi li se nešto postiglo na izgradnji nove civilizacije, uvezivanja preostalih zajednica, nečega konstruktivnog... A ne da je samo u pitanju puko preživljavanje i međusobno klanje...

Al et, biće da sam ja zaluto...
Nisi zalutao i meni bi to bilo logično. Mislim ok rokanje, ono je sastavni dio zombi apokalipse ali po meni uvezivanje i saradnja zajednica bi morala biti jer se tu otvara milion mogućnosti za zaplete i rasplete.
r_faruk

#6050 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

DMXallen wrote:

Vjeruj da nije ista priča, Negan se još nije ni pojavio... a Guverner spram njega je mala maca, Guverner je onakav bio zato što je odlijepio psihički.. Negan je druga priča, vidiš samo kakve je ljude okupio oko sebe.. Negan će se zadržati dugo vremena i pitanje je hoće li Rick i ekipa do kraja serije, kad god da bude kraj, ostati uopšte živi.
I strip a i serija su totalna suprotnost od američkih superherojskih stripova i serija u kojima glavni lik praši sve i vraća se iz mrtvih bezbroj puta.. Ovdje samo jednom se možeš vratiti iz mrtvih i to kao Walker.
citam i strip paralelno, prosao sam jedan dio sa neganom, da ne pisem dokle sam dosao....... mislim, i ptice na grani znaju da ce negan kad tad zaplatiti, ne znam da li je u stripu zaplatio, dakle nagadjam.... ali, nece valjda rick poginuti...... samo je pitanje na koji nacin! ko god da se bori sa rickovom ekipom izvuci ce deblji kraj, nekada malo vise deblji, a nekada malo manje, samo je pitanje na koji nacin!

i raja koja cita stripove se u glavnom zale na ovo ponavljanje (pisma citatelja na kraju stripa), a evo i u seriji se desava ista stvar... al opet je gledamo :D i jedva cekamo sljedecu..... :D :-D
Post Reply