Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dinooh

#6026 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

sarajlija_11 wrote:
dinooh wrote: procitaj boldirano. Ako si danas otvorio case, imas mjesec dana da rjesis slucaj sa njim. Ako ne dode do kraja mjeseca onda imas opciju escalate to ebay i onda ebay odlucuje u tvoju korist. Ako pise da je zadnji dan procijenjene isporuke 31.10. ne znaci da mora do tada doci, a imao si fore do 1.12. da otvoris case a ti si vec sada otvorio case.
Zbog toga su i ukinuli slanje u BiH, sto prerano trazite pare nazad.
Sada cekaj do kraja mjeseca i ako ne dode onda samo escalate to ebay i neka oni odluce.
sada ce posta ici jako sporo jer se priblizava Bozic i NG a svi kupuju.
Drug hvala puno na savjetu :thumbup:

Razlog sto sam odmah sutra otvorio case je sto sam vidio da je jos neko napisao da ce uraditi isto.
Btw oko 21 Sept je placeno i odmah sutra isporuceno.

Znaci ako mi ne dodje do krajnjeg roka najbolje sacekati jos 1 mjesec i tek onda otvoriti case (nece biti kasno tada??), da izbjegnem zabranu slanja za BiH, jel grijesim negdje?

Hvala!
rok za otvaranje case-a je 30 dana od zadnjeg dana procijenjene isporuke. AKo je isporuka 1.1.-30.1., onda imas rok otvorit do 30.2. :-D (02.3.)
CooK

#6027 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

sarajlija_11 wrote:
dinooh wrote: procitaj boldirano. Ako si danas otvorio case, imas mjesec dana da rjesis slucaj sa njim. Ako ne dode do kraja mjeseca onda imas opciju escalate to ebay i onda ebay odlucuje u tvoju korist. Ako pise da je zadnji dan procijenjene isporuke 31.10. ne znaci da mora do tada doci, a imao si fore do 1.12. da otvoris case a ti si vec sada otvorio case.
Zbog toga su i ukinuli slanje u BiH, sto prerano trazite pare nazad.
Sada cekaj do kraja mjeseca i ako ne dode onda samo escalate to ebay i neka oni odluce.
sada ce posta ici jako sporo jer se priblizava Bozic i NG a svi kupuju.
Drug hvala puno na savjetu :thumbup:

Razlog sto sam odmah sutra otvorio case je sto sam vidio da je jos neko napisao da ce uraditi isto.
Btw oko 21 Sept je placeno i odmah sutra isporuceno.

Znaci ako mi ne dodje do krajnjeg roka najbolje sacekati jos 1 mjesec i tek onda otvoriti case (nece biti kasno tada??), da izbjegnem zabranu slanja za BiH, jel grijesim negdje?

Hvala!
I ja mislim da nisi trebao otvarati case zadnjeg dana estimated delivery-ja, mogao si sacekati barem jos desetak dana ali sta je tu je. Sada, ako ti pise da imas rok do 1.12. sacekaj otprilike do 28.11. pa ako ne dodje artikal uradi escalate case i ebay ce 99% odluciti u tvoju korist i novac ce ti biti vracen na paypal pa odmah sa njega direktno na karticu.
quarterback

#6028 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

stigao item nakon 43 dana (FYI), izgleda da sada stvari putuju duplo duze nego prije pola godine - godinu dana
druzeljubiva

#6029 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by druzeljubiva »

ima i izuzetaka .. meni juce stiglo, a narucila/platila 22.10. :)
ovo je bilo pravo iznenadjenje .. predvidjeni Estimated delivery Nov 07, 2014 - Nov 25, 2014
quarterback

#6030 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

stigla je i prethodna meni za 7 dana ali je imala tracking
i_ja_na_forumu

#6031 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by i_ja_na_forumu »

seoBIH wrote:
nasla sam.. moze se pratiti na njihovom stranic
NE moze se pratiti kada dodje u BIH.

EDIT: u stvari moze, http://prntscr.com/51g325

hvala ti na info :)
jel ti ikad stiglo ovo..

meni se od 31.og nista ne desava :shock:
seoBIH

#6032 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Jeste jeste :) Stiglo uredno, ali nikada nije bio nikakav info na posta.ba
ja nisam ja

#6033 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Meni je jedan trgovac za jaknu rekao da budem sacekala do danas(prosle sedmice) ako jakna ne dodje da ce mi vratiti pare samo da ne daem losu ocjenu i ne dizem case.Jakna nije dosla i pitala sam ga lijepo u cemu je problem on je rekao da je poslao tracking number i d je jakna u mojoj zamlji i da mi nece vratiti pare vec da cekam jos ako ne dodje onda da ce mi poslati drugu.Naravno sve bi bilo ok da ne laze.Rekla sam da je jakna u Kini da pratim tracking number i da imam sliku,da nije lijepo sto je slagao i da ne zelim drugu vec pare nazad_(onda bi arucila kod drugog trgovca). Sta da radim.Da dizem case,saljem im slike i njegov mail ili sta vec,nakon koliko mogu pokrenuti slucaj da dobijem?
dinooh

#6034 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Napisi ovdje TN da vidimo gdje je zapela jakna. Nemas sta slikati, ebay vidi vase dopisivanje.
seoBIH

#6035 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Ja teške žene...
druzeljubiva

#6036 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by druzeljubiva »

ja nisam ja wrote:Meni je jedan trgovac za jaknu rekao da budem sacekala do danas(prosle sedmice) ako jakna ne dodje da ce mi vratiti pare samo da ne daem losu ocjenu i ne dizem case.Jakna nije dosla i pitala sam ga lijepo u cemu je problem on je rekao da je poslao tracking number i d je jakna u mojoj zamlji i da mi nece vratiti pare vec da cekam jos ako ne dodje onda da ce mi poslati drugu.Naravno sve bi bilo ok da ne laze.Rekla sam da je jakna u Kini da pratim tracking number i da imam sliku,da nije lijepo sto je slagao i da ne zelim drugu vec pare nazad_(onda bi arucila kod drugog trgovca). Sta da radim.Da dizem case,saljem im slike i njegov mail ili sta vec,nakon koliko mogu pokrenuti slucaj da dobijem?

vec si napisala da si jednu jaknu porucila 07.10., a drugu 10.10.
tek je proslo mjesec dana i ti se vec dopisujes sa covjekom i hoces da otvaras case :-)
strpi se malo .. vec je dosta puta pisano da nekad tracking number pokazuje da se nije maklo iz kine, a ono ti postar donese na vrata
pricekaj jos 15-20 dana (a mozes i duze, ali koliko vidim nestrpljiva si i garant neces izdrzati :) ) i onda mozes otvoriti case. Od tog datuma kad otvoris case imas jos mjesec dana vremena da pricekas i vidis hoce li doci. Neces izgubiti mogucnost da ti se vrati novac, ako pricekas jos. Imas ti jos dosta vremena na raspolaganju samo ti fali strpljenja :wink:
ja nisam ja

#6037 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Tesko zato sto pitam?
quarterback

#6038 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ako je jakna u tvojoj zemlji otidji na bhposta web stranicu, imas tu provjeru tracking broja, ako je jakna kod njih pisace ti

(i dalje sam sretan radi ranije napisanog :D )
CooK

#6039 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

ja nisam ja wrote:Meni je jedan trgovac za jaknu rekao da budem sacekala do danas(prosle sedmice) ako jakna ne dodje da ce mi vratiti pare samo da ne daem losu ocjenu i ne dizem case.Jakna nije dosla i pitala sam ga lijepo u cemu je problem on je rekao da je poslao tracking number i d je jakna u mojoj zamlji i da mi nece vratiti pare vec da cekam jos ako ne dodje onda da ce mi poslati drugu.Naravno sve bi bilo ok da ne laze.Rekla sam da je jakna u Kini da pratim tracking number i da imam sliku,da nije lijepo sto je slagao i da ne zelim drugu vec pare nazad_(onda bi arucila kod drugog trgovca). Sta da radim.Da dizem case,saljem im slike i njegov mail ili sta vec,nakon koliko mogu pokrenuti slucaj da dobijem?
De ukucaj tracking number na ovoj stranici http://www.17track.net/en/ pa nam postavi sliku ovdje. Ako ti je prodavac rekao da je jakna u nasoj zemlji najvjerovatnije je to i istina i ne znam zasto mislis da bi on lagao?
Zeljoooo

#6040 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Zeljoooo »

Meni stvari reddovno stizu iz KIne. Nrucio sam preko 100-tinjak stvari i sve je uredno doslo u roku od 20-30 dana.
ja nisam ja

#6041 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Evo zasto mislim da laze
Image
dinooh

#6042 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Stigla je u Azerbejdzan, u zemlju odredista :-D
http://www.trackitonline.ru/?service=track
Last edited by dinooh on 06/11/2014 18:00, edited 1 time in total.
dinooh

#6043 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Smijeh2015 wrote:Je*o Prt Scr dugme :lol:
A copy link desno gore :D
Hemera

#6044 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hemera »

ako si u azerbejdžanu onda očekuj poštara
SA 071

#6045 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SA 071 »

Naručio poklopac za telefon iz Engleske 31.10. i datum bio "estimated delivery Nov 07, 2014 - Nov 14, 2014". Došao paketić juče 5.11.2014., dakle i prije roka. Ovo je baš bilo brzo i profesionalno. :-D Baš sam sretan :-D
CooK

#6046 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

ja nisam ja wrote:Evo zasto mislim da laze
Image
De mu posalji ovu sliku i pitaj ga sta ti paket radi u Baku-u(Azerbejdzan):

Image
dinooh

#6047 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

pa dosao kuci svojoj :D
Greske su moguce. Nekome je u Brazil otisao. Dobro si prosla pa je samo Azerbejdzan
CooK

#6048 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

Moguce su greske ali meni se nikad nije desilo da ode u skroz drugu drzavu, ne znam jesam li imao srece ili sta. Hoce li njoj sad ovi poslati iz Azerbejdzana paket ili nema nista od toga?
quarterback

#6049 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Hemera wrote:ako si u azerbejdžanu onda očekuj poštara
:lol: :thumbup:
dinooh

#6050 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

CooK wrote:Moguce su greske ali meni se nikad nije desilo da ode u skroz drugu drzavu, ne znam jesam li imao srece ili sta. Hoce li njoj sad ovi poslati iz Azerbejdzana paket ili nema nista od toga?
imaju dvije opcije, poslati za BiH ili vratiti u P.R.C.
Ja sam jednom neki katalog narucio i napisao adresu i grad iz BiH, a drzavu Sloveniju, i doslo mi na kucna vrata. Drugi put nije upalilo
Post Reply