BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
amelinoo
#6026 Re: BHTelecom All About
kome nisu povećali brzinu nek nazove 1422, meni su u roku 5 min puvećali.
- Evil.Eddie
#6027 Re: BHTelecom All About
ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV 
- irac300
#6028 Re: BHTelecom All About
Zar je tako teško otići na google? Vidi čarolije:Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV
http://www.mojatv.ba/lista_programa.html
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6029 Re: BHTelecom All About
Da.Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV
-
maximilijana
#6030 Re: BHTelecom All About
amelinoo wrote:kome nisu povećali brzinu nek nazove 1422, meni su u roku 5 min puvećali.
hvalaaa
nazvala..bili ljubazni ..i u roku 5 min povecali brzinu
-
adem_vaart
#6031 Re: BHTelecom All About
Ja sam nazvao i rekli mi da posaljem mail podrsci, ja poslao, a od brzine jos nista
- Evil.Eddie
#6032 Re: BHTelecom All About
nije tesko.....vec mi se nije dalo i hvala na polovicnom odgovoruirac300 wrote:Zar je tako teško otići na google? Vidi čarolije:Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV
http://www.mojatv.ba/lista_programa.html
hvalaEntropio wrote:Da.Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV
- zateznistub
#6033 Re: BHTelecom All About
Pogotovoako si porodicni covjek vrijedi. Slika je ko mlijeko, telefon normala a internet je jako stabilan jedino ako tinije problem brzina od 2mbit/s. Meni je dovoljno a mnogobitnija mi je stabilnost veze koja je bolja od konkurencije. Podrska je prica za sebe, ljubazni do bola, sto je za drzavnu firmu rijetkost.Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV
-
odsutraopetultra
#6034 Re: BHTelecom All About
To nesto se zove nivelacija cijena,cika Gugl ce ti reci nesto vise o tome.Interesuje me da li je neko uzimao laptop preko njih,kakvi su utisci ?dinoo1898 wrote:danas me opet bh telecom iznervirao, ja otisao da uzmem samsung galaxy tab 8.9 kaze ona meni ne moze, a ne moze jer se nesto radi sa cijenama, i to sada treba cekati i da za par dana dodjem...
koliko nesposobni ljudi tamo rade!?!?!
- dinoo1898
#6035 Re: BHTelecom All About
ma znam i ja sta je to kralju mojodsutraopetultra wrote:To nesto se zove nivelacija cijena,cika Gugl ce ti reci nesto vise o tome.Interesuje me da li je neko uzimao laptop preko njih,kakvi su utisci ?dinoo1898 wrote:danas me opet bh telecom iznervirao, ja otisao da uzmem samsung galaxy tab 8.9 kaze ona meni ne moze, a ne moze jer se nesto radi sa cijenama, i to sada treba cekati i da za par dana dodjem...
koliko nesposobni ljudi tamo rade!?!?!
- Evil.Eddie
#6036 Re: BHTelecom All About
zateznistub wrote:Pogotovoako si porodicni covjek vrijedi. Slika je ko mlijeko, telefon normala a internet je jako stabilan jedino ako tinije problem brzina od 2mbit/s. Meni je dovoljno a mnogobitnija mi je stabilnost veze koja je bolja od konkurencije. Podrska je prica za sebe, ljubazni do bola, sto je za drzavnu firmu rijetkost.Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV
hvala na iscrpnom odgovoru
-
zilog
#6037 Re: BHTelecom All About
Kakva je to politika BHT-a? Povecaju brzinu onima koji nazovu?amelinoo wrote:kome nisu povećali brzinu nek nazove 1422, meni su u roku 5 min puvećali.
Ko ne cita Sa-x i kome neko ne kaze, ostace sa starom brzinom.
Ne zelim vjerovati da je BHT spao na sicarenje na neinformisanim korisnicima.
Vjerujem da sada ide flame na mene i prica kako je to proces, koji ne moze preko noci. RAZUMIJEM, ali prije nego sto pocnete prozivati za pristrasnost, pitajte se, ono sto ne vidim da se iko kvalifikovan i ozbiljan pitao:
1. Kada je objavljena promjena brzina?
2. Sta je to potrebno da se jednom korisniku promjeni brzina paketa?
3. Ako je vrijeme potrebno za promjenu brzine jednog korisnika N sekundi, treba li 100.000 x N sekundi za 100.000 korisnika?
- Evil.Eddie
#6038 Re: BHTelecom All About
u svemu se slazem!zilog wrote:Kakva je to politika BHT-a? Povecaju brzinu onima koji nazovu?amelinoo wrote:kome nisu povećali brzinu nek nazove 1422, meni su u roku 5 min puvećali.
Ko ne cita Sa-x i kome neko ne kaze, ostace sa starom brzinom.
Ne zelim vjerovati da je BHT spao na sicarenje na neinformisanim korisnicima.
Vjerujem da sada ide flame na mene i prica kako je to proces, koji ne moze preko noci. RAZUMIJEM, ali prije nego sto pocnete prozivati za pristrasnost, pitajte se, ono sto ne vidim da se iko kvalifikovan i ozbiljan pitao:
1. Kada je objavljena promjena brzina?
2. Sta je to potrebno da se jednom korisniku promjeni brzina paketa?
3. Ako je vrijeme potrebno za promjenu brzine jednog korisnika N sekundi, treba li 100.000 x N sekundi za 100.000 korisnika?
-
amelinoo
#6039 Re: BHTelecom All About
ja sam bio strpljiv i čekao mjesec dana i vidim nema fajde,
nazovem, kaže meni onaj tvoja centrala nema automatsko prebacivanje, saću ti ja to prebaciti.
nazovem, kaže meni onaj tvoja centrala nema automatsko prebacivanje, saću ti ja to prebaciti.
-
maximilijana
#6040 Re: BHTelecom All About
slicno i meni..jos se ja po pehu prebacim na jefitniji paket (ali PO STAROM) i nazovem kaze decko cek da vidimo koja centrala i ev sad sve stimaamelinoo wrote:ja sam bio strpljiv i čekao mjesec dana i vidim nema fajde,
- Tiger 033
-
Ali_G
#6042 BHTelecom All About
Naravno da je BHT trebao davnih dana da zavrsi prebacivanje brzine, al jako cesto dok sam korisnik ne zagalami nema promjene. Iluzorno je ocekivati da sve bude na tanjiru 
- neo7
#6043 Re: BHTelecom All About
Jedno malo pitanje
Kolika je maksimalna duzina kabla za drugi resiver? Znaci na koju bi duzinu radio ? Da li i za njega vrijede ona pravila da do 100m nema gubitaka ?
Pitam iz razloga jer bih prikljucio nani i djedu mojaTV a kuca im je 5 metara od moje pa mislim da bi i 20m kabla bilo dovoljno. ZNaci ja bih uzeo dodatni resiver i oni bi placali 8KM samo, jer za njihovu penziju previse je dati ista vise, a nikada ne bi prihvatili da im mi placamo.
Eto, ukoliko je neko ljubazan da odgovori da li je to izvodljivo pa da i moj dido uziva a ne da hoda po cijeli dan od sudopera do kauca kako on kaze
Pitam iz razloga jer bih prikljucio nani i djedu mojaTV a kuca im je 5 metara od moje pa mislim da bi i 20m kabla bilo dovoljno. ZNaci ja bih uzeo dodatni resiver i oni bi placali 8KM samo, jer za njihovu penziju previse je dati ista vise, a nikada ne bi prihvatili da im mi placamo.
Eto, ukoliko je neko ljubazan da odgovori da li je to izvodljivo pa da i moj dido uziva a ne da hoda po cijeli dan od sudopera do kauca kako on kaze
- zateznistub
#6044 Re: BHTelecom All About
Imaju li ti dedo i nana fiksni telefon? Ako imaju, znas i sam koliko kosta pretplata za njega, uvedi im mojaTV phone paket ukini fiksni i jos ces im ustinuti koju markicu.neo7 wrote:Jedno malo pitanjeKolika je maksimalna duzina kabla za drugi resiver? Znaci na koju bi duzinu radio ? Da li i za njega vrijede ona pravila da do 100m nema gubitaka ?
-
severin
#6045 Re: BHTelecom All About
ja znam da je lik otkljucao wirles da koriste svi u zgradi
peri deri....
- neo7
#6046 Re: BHTelecom All About
Imaju, ali kako objasniti starijo osobi promjenu broja, cak i sa sekretaricom koja ce informisati ostale o promjeni. Kako ga nauciti da treba resetovati telefon/bazu/modem ako ne moze nazvati nekoga. Trazim najbezbolnij nacinzateznistub wrote:Imaju li ti dedo i nana fiksni telefon? Ako imaju, znas i sam koliko kosta pretplata za njega, uvedi im mojaTV phone paket ukini fiksni i jos ces im ustinuti koju markicu.
Isto tako posto se ne nalaze u Sarajevu cekat ce minimum 2 mjeseca da dobiju opremu, a ovako bi brzo dobili jer koliko sam upoznat na stanju ima resivera
- zateznistub
#6047 Re: BHTelecom All About
Samo ti njima objasni da ce jos ustediti koju markicu pa ces viditi dedu kako hakuje spliter u par sekundi.neo7 wrote:Imaju, ali kako objasniti starijo osobi promjenu broja, cak i sa sekretaricom koja ce informisati ostale o promjeni. Kako ga nauciti da treba resetovati telefon/bazu/modem ako ne moze nazvati nekoga. Trazim najbezbolnij nacinzateznistub wrote:Imaju li ti dedo i nana fiksni telefon? Ako imaju, znas i sam koliko kosta pretplata za njega, uvedi im mojaTV phone paket ukini fiksni i jos ces im ustinuti koju markicu.
Isto tako posto se ne nalaze u Sarajevu cekat ce minimum 2 mjeseca da dobiju opremu, a ovako bi brzo dobili jer koliko sam upoznat na stanju ima resivera
- Optimist
#6048 Re: BHTelecom All About
laptop123 wrote:Idealna ti linija, zivis 100m od centrale
Nije bas 100 metara, ali je blizu.
Hvala!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#6050 Re: BHTelecom All About
Serviseri koji rade na Moja TV rade i obicne popravke i ADSL tako da nisu besposleni.
Druga stvar je sto Moja TV ne dopustaju izvan stana/kuce tako da bi ti trebao traziti za sebe drugi STB a onda da sam prebacis kod djeda.Uzmi cat 6 za dodatnom izolacijom za vanjske uvjete.Tamo napravi uticnicu i onda klasicnim cat 5 kablom spojis na TV.
Druga stvar je sto Moja TV ne dopustaju izvan stana/kuce tako da bi ti trebao traziti za sebe drugi STB a onda da sam prebacis kod djeda.Uzmi cat 6 za dodatnom izolacijom za vanjske uvjete.Tamo napravi uticnicu i onda klasicnim cat 5 kablom spojis na TV.