tacno tako, jesmo zakuhali, je.la na jugoslavija i oni koji nam slovenstvo usrano, pod nos stavise...Mujo.Hrnjica wrote:
Ja ozbiljno mislim, kazem ti, tako je kako je.
Cuj, slazem se ja s Muhom, ali ja kao covjek koji se boji Boga ne mogu sad tebe optuzivati za zla koja su drugi napravili jer ne znam da si ti to bio ali prema zlocincima ne bih imao milosti, ni prema onima iz mog naroda a kamoli onima koji su moj narod kasapili.
Vi srbi ste ovo zakuhali, i vi ovo mozete i zaustaviti jednim velikim zaokretom i normalizacijom i spustanjem na zemlju, sve ostalo na duge staze steti samo srbima, i to svim srbima na balkanu, to je moje misljenje i to je pocetak rjesenja ove krize.
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
trinidad
#6026 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
lesinar_banjaluka
#6027 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
konkretnog resenje ti ne mogu dati...jer ga ni sam NE ZNAM! mozda bih mogao svojim znanjem i iskustvom pomoci nekoj manjoj kompaniji,ali kako pomoci SVIMA U DRZAVI...to NE ZNAM! nekih vizija imam..da li sam u pravu ili nisam..ne mogu ti reci... kao jedno od resenja u tim vizijama vidim,jacanje poverenja medjuljudima(dovodi do razvijanja novih ideja i osvajanja novih trzista),podizanje svesti kod gradjana(svih nacija),smanjivanje korupcije,obrazovanje kadrova... I MNOGO JOS TOGA...muha_sa wrote: svaka cast momcino![]()
veze nemam kako dalje-jebeno je kolima krenut pod rucnom kocnicomko je podiže i nikako da spusti
-jebo ga patak
najbitnije jeste,da potencijala imamo..al ga nikako NE KORISTIMO!!
-
lesinar_banjaluka
#6028 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kad sam ja pohvalio taj dodikov potez,ili rekao...TAAKO I TREBA?
kad sam vrsitao...kad je genocid u srebrenici u pitanju?
mene te sve iritira,mozda i vise nego tebe...al me isto iritira,sto ocekujem pomoc od normalnih ljudi sa druge strane,a umsto pomoci,dobij nogu u glavu...pa mi kazu,mrs dole CETNICE JEDAN!
kad sam vrsitao...kad je genocid u srebrenici u pitanju?
mene te sve iritira,mozda i vise nego tebe...al me isto iritira,sto ocekujem pomoc od normalnih ljudi sa druge strane,a umsto pomoci,dobij nogu u glavu...pa mi kazu,mrs dole CETNICE JEDAN!
- Troll_Happens
#6029 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobro nismo ni sumnjali znalo se i prije Dodo je americki covjek
DODIK OTKRIO: Međunarodna zajednica ponudila mi je nagodbu, imam pismeni dokaz
Međunarodna zajednica ponudila mi je nagodbu, imam pismeni dokaz
BANJA LUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da je od međunarodne zajednice dobio ponudu da prihvati ustavne promjene i prestane s napadanjem međunarodne zajednice, a da će mu u zamjenu za to biti olakšan sudski proces koji se protiv njega vodi, odnosno, bila bi zaustavljena istraga Tužilteljstva BiH protiv njega, prenose novinske gaencije.
Dodik je u obraćanju zastupnicima Narodne skupštine RS kazao da je ponudu dobio prije tri tjedna i da za to ima pismeni dokaz.
"Imam pismene dokaze za to", rekao je.
DODIK OTKRIO: Međunarodna zajednica ponudila mi je nagodbu, imam pismeni dokaz
Međunarodna zajednica ponudila mi je nagodbu, imam pismeni dokaz
BANJA LUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da je od međunarodne zajednice dobio ponudu da prihvati ustavne promjene i prestane s napadanjem međunarodne zajednice, a da će mu u zamjenu za to biti olakšan sudski proces koji se protiv njega vodi, odnosno, bila bi zaustavljena istraga Tužilteljstva BiH protiv njega, prenose novinske gaencije.
Dodik je u obraćanju zastupnicima Narodne skupštine RS kazao da je ponudu dobio prije tri tjedna i da za to ima pismeni dokaz.
"Imam pismene dokaze za to", rekao je.
- Sensei
#6030 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Last edited by Sensei on 30/09/2009 19:31, edited 1 time in total.
- Socijalista
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#6032 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Imam u vidu ovog gospodina:Рус wrote:"A šta kaže Rus?! Rus je jači od Amerikanca!"
Шта имаш у виду
- Socijalista
#6033 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo ga Live Mile Dodo, navodno nece da kaze ko mu je sta nudio
Laje brate...
http://uzivo.rtrs.tv/arhiva/emitovanje/radio.php
Laje brate...
http://uzivo.rtrs.tv/arhiva/emitovanje/radio.php
- Socijalista
#6034 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koji je dan danas? 
-
hercegovac_pravi
#6035 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Majko moja pa ne mogu da shvatim Srbe koji jos mogu "gutati" ovu pricu. Kako vise ne vidite da vas vodi u propast i belaj samo da izvuce svoju guzicu?Dodik: Moguć i referendum
30. septembar 2009. | 18:08 | Izvor: Beta
Banjaluka -- Premijer RS Milorad Dodik kaže da će vlasti RS raspisati referendum ako visoki predstavnik u BiH nastavi da nameće rešenja koja nisu u interesu tog entiteta.
"Ako visoki predstavnik u BiH Valentin Incko preduzme još neke mere nametanja rešenja koja su suprotna interesima RS, raspisaćemo referendum na kojem će narod reći da li to prihvata ili ne", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
On je ponovio da će se u tom slučaju srpski predstavnici povući iz zajedničkih organa BiH.
Dodik nije želeo da precizira ko mu je od međunarodnih predstavnika nudio nagodbu da pristane na ustavne promene, a da za uzvrat bude olakšan postupak koji se protiv njega vodi pred državnim tužilaštvom.
"Predstavnici jedne zemlje, jedne vlade i ambasade, koja je moćna na ovim prostorima, ponudili su da malo omekšaju Sud i Tužilaštvo BiH ako ja budem predusretljiv prilikom rasprave o ustavnim promenama u BiH", naveo je premijer Republike Srpske.
Oni bi se, kazao je, tada založili da se, navodni istražni postupak protiv njega "sanira".
Dodik je poručio da to za njega nije ozbiljna ponuda, a da je to izneo u javnost kako bi ukazao "kako se radi u BiH". Još je rekao da njega "niko ne može ucenjivati".
Premijer RS je rekao da srpski predstavnici neće učestvovati u radu Elektroprenosa BiH, čije je rukovodeće organe pre nekoliko dana nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko.
"Naši ljudi se ne povlače, tamo su, ali neće učestvovati u radu Upravnog odbora i tela Elektroprenosa", precizirao je Dodik.
On je poručio da "zna da je Valentin Incko dobronameran", ali da je oko sebe okupio "svakakve ljude, među kojima (prvog zamenika) Rafija Gregorijana i (šefa banjalučke kancelarije OHR-a) Krisa Beneta".
Dodik je oštro reagovao i na posetu tima OHR-a i predstavnika NATO-a banjalučkom katastru, gde su tražili podatke o vojnoj imovini.
"Šta NATO ima s državnom imovinom? Kao, to je veliki sistem i ne smete ništa da kažete, a ja pitam - šta ima NATO tu da radi", kazao je premijer RS.
On je naveo da je to za njega dodatni argument za gubljenje poverenja u vezi sa članstvom BiH u NATO-u.
Dodik je ponovio optužbe na račun načelnika opštine Foča Zdravka Krsmanovića, nazivajući ga "dokazanim saradnikom međunarodne zajednice", navodeći da to potvrđuju i njegove izjave da treba ukinuti entitete i organizovati samo centralni i opštinski nivo vlasti u BiH.
Krsmanović je tužio Dodika za klevetu i nanošenje duševne boli, tvrdeći da se Dodik u više navrata nije pojavio na sudu, jer mu nije uručen sudski poziv uz obrazloženje da je adresa premijera RS nepoznata.
Upitan da li će se odazvati sudskom pozivu, Dodik je odgovorio da će ga zastupati advokati i da će videti ko je sudija u tom postupku.
"Možda je neki Bošnjak u Foči. To je atraktivno", rekao je Dodik.
Nosi vise suplje Dodo... referendum hocemo i nista manje od toga.......Evo ja se volonterski javljam da cu pomoci u organizaciji, dijeljenju materijala, tribinama....i svim ostalim s.......tvarima koje idu uz to.
- Grover
#6036 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zna Dodik da je Valentin Incko itekako svjestan ozbiljnosti islamske prijetnje. Priznaje mu on to..Premijer RS je rekao da srpski predstavnici neće učestvovati u radu Elektroprenosa BiH, čije je rukovodeće organe pre nekoliko dana nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko.
"Naši ljudi se ne povlače, tamo su, ali neće učestvovati u radu Upravnog odbora i tela Elektroprenosa", precizirao je Dodik.
On je poručio da "zna da je Valentin Incko dobronameran", ali da je oko sebe okupio "svakakve ljude, među kojima (prvog zamenika) Rafija Gregorijana i (šefa banjalučke kancelarije OHR-a) Krisa Beneta".
-
hercegovac_pravi
#6037 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zakuhalo.....stize i SANU delegacija do donese misljenje i javne stavove svom pulenu.BANJALUKA, 30.09.2009.
BETA
Dodik večeras sa Jeremićem o stanju u BIH i RS
Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je izjavio da će večeras ministru inostranih poslova Srbije Vuku Jeremiću objasniti političku situaciju u RS i BiH nastalu posle odluka koje je nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko
"Verovatno Jeremića interesuje aktuelna situacija i ovo će biti prilika da mu objasnim o čemu se ovde radi", rekao je Dodik u programu Radio-televizije RS (RT RS).
On je naveo da će sa Jeremićem razgovarati i o specijalnim i paralelnim odnosima RS i Srbije, kao i o pitanju Kosova.
"Mi ostajemo pri principu da ne damo saglasnost u BiH da se prizna Kosovo. BiH nije priznala Kosovo i neće ga priznati dok Srbija ne definiše svoje odnose sa Kosovom", ukazao je Dodik.
Prema njegovim rečima, stav RS u vezi sa statusom Kosova zavisiće od toga na koji način će Srbija definisati svoje odnose sa Kosovom.
"Mi smo jasno rekli i Amerikancima i Evropljanima da ne želimo da priznamo Kosovo jer smatramo da Srbija ima pravo kada kaže da joj je ugrožen teritorijalni integritet", kazao je Dodik.
Dodik je danas najavio iznenadnu posetu Jeremića Banjaluci, dodavši da će više detalja sa tog sastanka izneti sutra na konferenciji za novinare.
- Maraschino
#6038 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...prije dva dana bio mu je u posjeti vascijeli sinod spc-a...hercegovac_pravi wrote:Zakuhalo.....stize i SANU delegacija do donese misljenje i javne stavove svom pulenu.BANJALUKA, 30.09.2009.
BETA
Dodik večeras sa Jeremićem o stanju u BIH i RS
Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je izjavio da će večeras ministru inostranih poslova Srbije Vuku Jeremiću objasniti političku situaciju u RS i BiH nastalu posle odluka koje je nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko
"Verovatno Jeremića interesuje aktuelna situacija i ovo će biti prilika da mu objasnim o čemu se ovde radi", rekao je Dodik u programu Radio-televizije RS (RT RS).
On je naveo da će sa Jeremićem razgovarati i o specijalnim i paralelnim odnosima RS i Srbije, kao i o pitanju Kosova.
"Mi ostajemo pri principu da ne damo saglasnost u BiH da se prizna Kosovo. BiH nije priznala Kosovo i neće ga priznati dok Srbija ne definiše svoje odnose sa Kosovom", ukazao je Dodik.
Prema njegovim rečima, stav RS u vezi sa statusom Kosova zavisiće od toga na koji način će Srbija definisati svoje odnose sa Kosovom.
"Mi smo jasno rekli i Amerikancima i Evropljanima da ne želimo da priznamo Kosovo jer smatramo da Srbija ima pravo kada kaže da joj je ugrožen teritorijalni integritet", kazao je Dodik.
Dodik je danas najavio iznenadnu posetu Jeremića Banjaluci, dodavši da će više detalja sa tog sastanka izneti sutra na konferenciji za novinare.
dolazi mali pozderac da smiri krkana jer srbija nije spremna da ubacuje novog igraca ...srbija je uvijek bila faktor mira na balkanu
pozurio ovaj dodik...udara ko sivonja...nema nazad, ima samo dedinje (da vila ne zjapi prazna)...
-
dallton
#6039 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma kakvi zakuhalo, dodo se nameracio da nam pokaze sve slabosti srpske politike u bih - suplja o referendumu, povlacenje odavde i odande, ima struje nema struje
i na kraju s jeremicem priznaje da se skroz sasrao, a mi cemo se kao jaaaaakoooooo zabrinuti kad se "strasni" fes lupus jeremija ukaze u banja luci 
-
hercegovac_pravi
#6040 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Izgleda li tebi Dodo malo sizofreno ovih dana ?dallton wrote:ma kakvi zakuhalo, dodo se nameracio da nam pokaze sve slabosti srpske politike u bih - suplja o referendumu, povlacenje odavde i odande, ima struje nema strujei na kraju s jeremicem priznaje da se skroz sasrao, a mi cemo se kao jaaaaakoooooo zabrinuti kad se "strasni" fes lupus jeremija ukaze u banja luci
P.S. Vrati koko sto si pozobala
-
dallton
#6041 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma puko je da valja - guraju ga s ledja u belaj, iz srbije pusu vjetrovi novih sukoba sto unutar same srbije sto u bosni, al se dodo malo sasrao, skonto da iz prazne tesko puca, gotovo nikakohercegovac_pravi wrote:Izgleda li tebi Dodo malo sizofreno ovih dana ?dallton wrote:ma kakvi zakuhalo, dodo se nameracio da nam pokaze sve slabosti srpske politike u bih - suplja o referendumu, povlacenje odavde i odande, ima struje nema strujei na kraju s jeremicem priznaje da se skroz sasrao, a mi cemo se kao jaaaaakoooooo zabrinuti kad se "strasni" fes lupus jeremija ukaze u banja luci
Pogledaj mu onaj 'proglas" na rtrs....sve je dokucio od "vatikansko-mudzahedinske zavere protiv vascelog nebeskog naroda" pa do onog gradonacelnika Foce pa jos do Bosnjackih sudija.
![]()
![]()
A mi mu fino rekli ...sabur Dodo...sabur...... a on zapeo pa zapeo...
![]()
![]()
-
dallton
#6042 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
da provjerimo diplomatske aktivnosti mimo guce gore i laktasa
ups, izvinjavam se sastanak je odrzan u parizu, sta mogu, sta zna dijete gdje je pariz a gdje su laktasi 
a ni drugi ne spavaju
ovaj haris dodi radi o glavi gdje stigne, al sve na finim mjestima i na nivou ...hajd ti milorade u laktase, a ja cu u new york, pa da vidimo ko ce bolje prociČlan predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić sastao se danas u Parizu sa Bernardom Kouchnerom, ministrom vanjskih poslova Republike Francuske.
Tema razgovora je bila aktuelna politička situacija u BiH kao i napredovanje naše zemlje prema NATO-u i Evropskoj uniji, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
a ni drugi ne spavaju
bez lazne hvale i namjere da komplimentiram, al ovaj dvojac komso-silajdzic odigra pravo dobro na medjunarodnoj sceni - te za clanicu vijeca sigurnosti, te aplikacija za nato, dobar rezultat za malu zemlju punu problema...Komšić 2. oktobra predaje zahtjev BiH za učlanjenjeu NATO
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić 2. oktobra će u Bruxellesu zvanično predati zahtjev Bosne i Hercegovine za Akcioni plan za članstvo u NATO savez (MAP).
S tim u vezi je danas u Sarajevu održan i sastanak tokom kojeg je predsjedavajući Komšić komandantu NATO štaba u Sarajevu generalu Sabatu Erricou predao kopiju aplikacije koju će uručiti generalnom sekretaru NATO-a Andersu Foghu Rasmussenu, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.
Čestitavši jednoglasnoj na odluci Predsjedništva BiH da formalno preda aplikaciju u Bruxelles, general Sabato Errico je naglasio kako to pokazuje jaku predanost BiH za pristup NATO savezu.
On je kazao kako članstvo u NATO savezu predstavlja kompletan paket, te da je BiH zadovoljila neke od uslova MAP-a, ali da postoji još niz zadataka koje treba ispuniti u budućnosti.
Naglasio je da je njihova obaveza pružiti podršku BiH NATO-u.
On je mišljenja da realizacija obaveza iz MAP-a nije samo zadatak i odgovornost Predsjedništva BiH, Ministarstva odbrane i Ministarstva vanjskih poslova BiH, već odgovornost svih ministarstava u BiH.
Komšić je ponovio da su strateški ciljevi BiH ulazak u NATO i Evropsku uniju i da tu nema nikakve dileme. Naglasivši da je BiH svjesna svih obaveza koje joj predstoje, on je naglasio da je BiH te obaveze spremna i izvršiti.
S tim u vezi je naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se obaveze i izvrše.
"Iako postoje određene politike koje BiH pokušavaju prikazati kao neuspješnu zemlju, predaja Akcionog plana za članstvo u NATO jedna je od mjera uspješnosti BiH", ocijenio je Komšić i dodao da NATO prije svega znači sigurnost, ali i značajan politički moment koji znatno može doprinijeti ulasku BiH u Evropsku uniju.
Dodao je kako svako osporavanje puta BiH ka NATO-u i Evroskoj uniji otvara mogućnost za nestabilnost u regionu, te da je i iz tog razloga predaja bh. aplikacije za MAP izuzetno važna.
On je ujedno zahvalio komandantu NATO štaba generalu Sabatu Erricu na podršci i pomoći, te izrazio uvjerenje da će saradnja nakon predaje aplikacije biti još bliža.
General Sabato Errico izrazio je nadu da će ova aplikacija otvoriti novu eru i da će svi političari postati svjesni šta MAP zapravo znači, uz akcent kako vjeruje u mehanizme MAP-a.
-
Bathinus
#6043 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
HAHAHAHAHHAAH wow kako sere, kako ga sramota nije vise 
- mO k3
#6044 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zar ona dzukela od radmanovica se nije bunila???dallton wrote:da provjerimo diplomatske aktivnosti mimo guce gore i laktasa![]()
ovaj haris dodi radi o glavi gdje stigne, al sve na finim mjestima i na nivou ...hajd ti milorade u laktase, a ja cu u new york, pa da vidimo ko ce bolje prociČlan predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić sastao se danas u Parizu sa Bernardom Kouchnerom, ministrom vanjskih poslova Republike Francuske.
Tema razgovora je bila aktuelna politička situacija u BiH kao i napredovanje naše zemlje prema NATO-u i Evropskoj uniji, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.ups, izvinjavam se sastanak je odrzan u parizu, sta mogu, sta zna dijete gdje je pariz a gdje su laktasi
a ni drugi ne spavaju
bez lazne hvale i namjere da komplimentiram, al ovaj dvojac komso-silajdzic odigra pravo dobro na medjunarodnoj sceni - te za clanicu vijeca sigurnosti, te aplikacija za nato, dobar rezultat za malu zemlju punu problema...Komšić 2. oktobra predaje zahtjev BiH za učlanjenjeu NATO
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić 2. oktobra će u Bruxellesu zvanično predati zahtjev Bosne i Hercegovine za Akcioni plan za članstvo u NATO savez (MAP).
S tim u vezi je danas u Sarajevu održan i sastanak tokom kojeg je predsjedavajući Komšić komandantu NATO štaba u Sarajevu generalu Sabatu Erricou predao kopiju aplikacije koju će uručiti generalnom sekretaru NATO-a Andersu Foghu Rasmussenu, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.
Čestitavši jednoglasnoj na odluci Predsjedništva BiH da formalno preda aplikaciju u Bruxelles, general Sabato Errico je naglasio kako to pokazuje jaku predanost BiH za pristup NATO savezu.
On je kazao kako članstvo u NATO savezu predstavlja kompletan paket, te da je BiH zadovoljila neke od uslova MAP-a, ali da postoji još niz zadataka koje treba ispuniti u budućnosti.
Naglasio je da je njihova obaveza pružiti podršku BiH NATO-u.
On je mišljenja da realizacija obaveza iz MAP-a nije samo zadatak i odgovornost Predsjedništva BiH, Ministarstva odbrane i Ministarstva vanjskih poslova BiH, već odgovornost svih ministarstava u BiH.
Komšić je ponovio da su strateški ciljevi BiH ulazak u NATO i Evropsku uniju i da tu nema nikakve dileme. Naglasivši da je BiH svjesna svih obaveza koje joj predstoje, on je naglasio da je BiH te obaveze spremna i izvršiti.
S tim u vezi je naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se obaveze i izvrše.
"Iako postoje određene politike koje BiH pokušavaju prikazati kao neuspješnu zemlju, predaja Akcionog plana za članstvo u NATO jedna je od mjera uspješnosti BiH", ocijenio je Komšić i dodao da NATO prije svega znači sigurnost, ali i značajan politički moment koji znatno može doprinijeti ulasku BiH u Evropsku uniju.
Dodao je kako svako osporavanje puta BiH ka NATO-u i Evroskoj uniji otvara mogućnost za nestabilnost u regionu, te da je i iz tog razloga predaja bh. aplikacije za MAP izuzetno važna.
On je ujedno zahvalio komandantu NATO štaba generalu Sabatu Erricu na podršci i pomoći, te izrazio uvjerenje da će saradnja nakon predaje aplikacije biti još bliža.
General Sabato Errico izrazio je nadu da će ova aplikacija otvoriti novu eru i da će svi političari postati svjesni šta MAP zapravo znači, uz akcent kako vjeruje u mehanizme MAP-a.
-
dallton
#6045 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Gdje ces se radmanovic buniti jarane kad mu je NATO u katastru u Banja Luci, ko se pobuni ode iz katastra i ograda i sljive i june i uze i sve ostale agrikulturne i stocarske potrepstine 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6046 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
uuuuuuuuuuuuu ša je kokošara na forumu.........
ša ste se BRE prepali
........neĆe DoDiju niĆ bitnut imat ce te ga na DeDinju pa u obilazak njegovog ranČa i Ville-Laktašinjac
vidite kako je pametno kalinić preselio u Begeš tamo osnovo porodicu i nepada mu na pamet da se vrne...
evo malo za ove koji su na DoDijevoj CiCi da vide kako se sugradjani PATE dok oni prizivaju neki prosperitet...
Plaća u RS pokriva jedva 50 posto potrošačke korpe
Srijeda, 30 Septembar 2009 07:15
Prosječna augustovska plaća u RS-u od 790 KM pokrivala je svega 50 posto potrošačke korpe, za koju je Savez sindikata RS-a izračunao da je u istom mjesecu iznosila 1.569 KM.
Napominju i da ako se iznosu sindikalne korpe dodaju troškovi udžbenika i školskog pribora, koje su porodice imale u ovom mjesecu, onda je njen iznos daleko veći i sigurno prelazi dvije i po prosječne plaće.
Tokom augusta građani tog bh. entiteta, navodi Sindikat, morali su najviše novca izdvojiti za troškove prehrane, i to 567,31, za stanovanje i komunalne usluge 438,47, za odjeću i obuću 157, prijevoz 163,63 KM, što čini 84,5 posto ukupnih troškova sindikalne potrošačke korpe.
„Poražavajuća činjenica jeste da zaposleni u osam privrednih djelatnosti svojom prosječnom plaćom, koju su primili u augustu, jedva mogu pokriti troškove prehrane i mnogima od njih ne ostane ništa ili tek neznatan iznos novca za druge proizvode i usluge neophodne za osiguranje egzistencijalnog minimuma četveročlane porodice“, ukazuje entitetski sindikat.školskog pribora, koje su porodice imale u ovom mjesecu, onda je njen iznos daleko veći i sigurno prelazi dvije i po prosječne plaće.
Tokom augusta građani tog bh. entiteta, navodi Sindikat, morali su najviše novca izdvojiti za troškove prehrane, i to 567,31, za stanovanje i komunalne usluge 438,47, za odjeću i obuću 157, prijevoz 163,63 KM, što čini 84,5 posto ukupnih troškova sindikalne potrošačke korpe.
„Poražavajuća činjenica jeste da zaposleni u osam privrednih djelatnosti svojom prosječnom plaćom, koju su primili u augustu, jedva mogu pokriti troškove prehrane i mnogima od njih ne ostane ništa ili tek neznatan iznos novca za druge proizvode i usluge neophodne za osiguranje egzistencijalnog minimuma četveročlane porodice“, ukazuje entitetski sindikat.
evo malo za ove koji su na DoDijevoj CiCi da vide kako se sugradjani PATE dok oni prizivaju neki prosperitet...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6047 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Halo BA. Srbi su srusili dva NATO aviona,nemojte se zajebavat'

-
dallton
#6048 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
izmisljas @pici kao i obicno nema boljeg mjesta na svijetu za zivotpici wrote:uuuuuuuuuuuuu ša je kokošara na forumu.........ša ste se BRE prepali
........neĆe DoDiju niĆ bitnut imat ce te ga na DeDinju pa u obilazak njegovog ranČa i Ville-Laktašinjac
vidite kako je pametno kalinić preselio u Begeš tamo osnovo porodicu i nepada mu na pamet da se vrne...
Prosječna augustovska plaća u RS-u od 790 KM pokrivala je svega 50 posto potrošačke korpe, za koju je Savez sindikata RS-a izračunao da je u istom mjesecu iznosila 1.569 KM.
Napominju i da ako se iznosu sindikalne korpe dodaju troškovi udžbenika i školskog pribora, koje su porodice imale u ovom mjesecu, onda je njen iznos daleko veći i sigurno prelazi dvije i po prosječne plaće.
„Poražavajuća činjenica jeste da zaposleni u osam privrednih djelatnosti svojom prosječnom plaćom, koju su primili u augustu, jedva mogu pokriti troškove prehrane i mnogima od njih ne ostane ništa ili tek neznatan iznos novca za druge proizvode i usluge neophodne za osiguranje egzistencijalnog minimuma četveročlane porodice“, ukazuje entitetski sindikat.školskog pribora, koje su porodice imale u ovom mjesecu, onda je njen iznos daleko veći i sigurno prelazi dvije i po prosječne plaće.
„Poražavajuća činjenica jeste da zaposleni u osam privrednih djelatnosti svojom prosječnom plaćom, koju su primili u augustu, jedva mogu pokriti troškove prehrane i mnogima od njih ne ostane ništa ili tek neznatan iznos novca za druge proizvode i usluge neophodne za osiguranje egzistencijalnog minimuma četveročlane porodice“, ukazuje entitetski sindikat.
- pici
#6049 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-LIBERO- wrote:Halo BA. Srbi su srusili dva NATO aviona,nemojte se zajebavat'![]()
![]()
![]()
jedan i pol ovaj jedan je imao tehniČkih problema al Će mo ga raČunat makar pola
- pici
#6050 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dallton wrote:izmisljas @pici kao i obicno nema boljeg mjesta na svijetu za zivotpici wrote:uuuuuuuuuuuuu ša je kokošara na forumu.........ša ste se BRE prepali
ma jooooj maHmurluk me uhvatio pa svašta i ja pišem